Dodaj do ulubionych

jaka deska.....

03.02.16, 11:12
do krojenia leprza plastikowa trzy drzewniana ?
Obserwuj wątek
    • sylwiapalkaas Re: jaka deska..... 18.04.16, 10:07
      Zdecydowanie drewniana :)
    • lol66la Re: jaka deska..... 14.05.16, 10:53
      drewniana podobno wcale nie jest taka dobra, trudniej ją "odkazić", bakterie lepiej się jej trzymają bo wnikają. Ja używam plastikowej.
    • Gość: x najlatwiejsza do utrzymania w czystosci IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 28.05.16, 21:33
      jest szklana. Tylko nie mozesz tluc kotletow :D
    • magda.rybak Re: jaka deska..... 31.05.16, 09:26
      bambusowa - ja mam i bardzo sobie chwalę :)
    • barbarajab Re: jaka deska..... 01.06.16, 13:25
      Podobno na plastikowej zbiera się więcej bakterii i jest bardziej "toksyczna" dla żywności. Uważam, że najlepsze tylko drewniane. Albo szklane, jak kto woli :) Powinno się również używać innych desek do mięsa, innych do warzy itd., abyśmy nie kroili wszystkiego na jednej desce.
    • Gość: tomek Re: jaka deska..... IP: *.146.4.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.16, 12:05
      Drewniana, dębowa, garbniki z dębu mają właściwości antyseptyczne, nie tępią się noże. Na szklanej desce nie wyobrażam sobie krojenia, bo po jednym przejechaniu nóż będzie tępy, chyba, że ząbkowany. Jedyna wada deski dębowej klejonej to że nie powinno się myć w zmywarce, ale u mnie małe deski nie klejone często lądują w zmywarce i żyją. Najlepiej przyjrzeć się co używają profesjonaliści.
    • szoga85 Re: jaka deska..... 26.08.16, 12:14
      szklana z jakimś fajnym wzorem :D

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka