madopar50 03.02.16, 11:12 do krojenia leprza plastikowa trzy drzewniana ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lol66la Re: jaka deska..... 14.05.16, 10:53 drewniana podobno wcale nie jest taka dobra, trudniej ją "odkazić", bakterie lepiej się jej trzymają bo wnikają. Ja używam plastikowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x najlatwiejsza do utrzymania w czystosci IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 28.05.16, 21:33 jest szklana. Tylko nie mozesz tluc kotletow :D Odpowiedz Link Zgłoś
magda.rybak Re: jaka deska..... 31.05.16, 09:26 bambusowa - ja mam i bardzo sobie chwalę :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbarajab Re: jaka deska..... 01.06.16, 13:25 Podobno na plastikowej zbiera się więcej bakterii i jest bardziej "toksyczna" dla żywności. Uważam, że najlepsze tylko drewniane. Albo szklane, jak kto woli :) Powinno się również używać innych desek do mięsa, innych do warzy itd., abyśmy nie kroili wszystkiego na jednej desce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: jaka deska..... IP: *.146.4.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.16, 12:05 Drewniana, dębowa, garbniki z dębu mają właściwości antyseptyczne, nie tępią się noże. Na szklanej desce nie wyobrażam sobie krojenia, bo po jednym przejechaniu nóż będzie tępy, chyba, że ząbkowany. Jedyna wada deski dębowej klejonej to że nie powinno się myć w zmywarce, ale u mnie małe deski nie klejone często lądują w zmywarce i żyją. Najlepiej przyjrzeć się co używają profesjonaliści. Odpowiedz Link Zgłoś