Dodaj do ulubionych

maszyna do przecierania pomidorow to... ???

24.10.05, 15:24
i gdzie to w wawie kupic? bo ja jakos tak tych koncentratow to nie moge a raczka od przecierania
lyzka przez sito wysiada juz po 3 kilogramach... ;)
dzieki!
Obserwuj wątek
    • pinos Przecierak 24.10.05, 16:56
      może być taki:
      www.fide.pl/pl/fissler/magic_przecierak_do_warzyw__2007930/360/
      albo taki:
      sklep.holkap.pl/add2cart.php?product=1430
      Widziano jakieś w sklepach Tchibo...

      A można też mieć przystawkę do Bosch'a Mum'a
      • pinos Re: Przecierak Tchibo 24.10.05, 17:02
        tu:
        www.systemtchibo.pl/?nodeid=1&aph_zawartosc_cmt_id=20
      • linn_linn Re: Przecierak 24.10.05, 17:09
        359 zl. to stanowczo za duzo: za te cene mozna kupic maszynke elektryczna.
        • pinos Re: Przecierak 24.10.05, 17:13
          Bodajże Mum jest jakieś 150 zł droższy...
          • linn_linn Re: Solemio 24.10.05, 17:38
            www.eplaza.it/Shop/Product.asp?IdSos=FDSPP002
            72 euro / lacznie z wyciskaczem do cytrusow /. Moja maszynka dziala juz ponad
            15 lat.
    • pinos Re: maszyna do przecierania pomidorow to... ??? 24.10.05, 16:57
      a Ariston robi mechaniczny
      www.megamedia.pl/agd-drobne-rozdrabniacze/ariete-passi-260.php
      • linn_linn Re: Ariete 24.10.05, 17:08
        Dot. Ariete: jesli pomidorow jest duzo, trzeba czesto przerywac przecieranie,
        gdyz zapychaja sie sitka. Do krotkiego pzrecierania moze byc.
    • patyska ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 09:13

      • Gość: DESI Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 09:57
        Mam nadzieje ze pomidory nie przecieracie ze scorka?. Najpierw wlozcie do
        wzatku na kilka minut i obierzcie ze skorki a potem przecierajcie
        • patyska Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 10:00
          ze skorka. juz wole przecieraz ze skorka niz obrac 10 kilo pomodorow ;) a dlaczego bez skorki trzeba
          przecierac?
          • Gość: d Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:13
            Wiem ze 10 kg to jest sporo aby sie nie bawic ze sciaganiem skorki. Na ta
            ilosc pomidorow to taka reczna nie nadaje sie.....reka Ci odleci. We wloszech
            widzialam jak robia duze ilosci pomidorow na sos. Sa maszyny elektryczne. Nie
            wiem czy w Polsce istnieja....napewno tak. Napewno koszt jest wiekszy od tej
            recznej. Ale jesli robisz rok w rok sos....to warto wydac. Ah....dlaczego bes
            skorki?. Po pierwsze zapycha maszyne a po drugie skorka ma specyficzny
            smak....a po trzecie widzialam jak robia. Jesli juz wyprubowalas ze skorka i
            Ci smakuje......to rob tak dalej.Za duzo miala bys pracy przy obieraniu. Zycze
            smacznego przetworu.
            • patyska Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 10:21
              moja babcia, moja mama i teraz ja przecieramy ze skorka - potem w sloiki i jest pomidorowka zima i
              latem ;) nie wiedzialam, ze skorka zmienia jakos smak. nam smakuje taki ze skorka przecierany...
              tak, kupie ten elektryczny, jak nie znajde tu, to poprosze kogos, zeby mi przywiozl. dzieki ;)
              • Gość: DESI Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:33
                Najwazniejsze ze Wam smakuje. odloz kilka pomidorow i zrob bez skork....potem
                powiesz mi czy jest jakas roznica. A jakich pomidorow uzywacie na robienie
                sosu?. Tutaj uzywaja ( nie wiem jak po Polsku ) tych wydluzonych.
                • patyska Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 10:42
                  tak zrobie i oczywiscie dam znac ;)
                  mam tu problem ze slowami sos i przecier - bo ja mowie o przecierze na zime ;) sos to kojarzy mi sie z
                  np. neapolitanskim do makaronu... ;)
                  do tej pory uzywalysmy zwyklych, okraglych pomidorow gruntowych, w tym roku sprobowalam tych
                  podluznych i rzeczywiscie przecier jest bardziej gesty, ale za to brak mu tego kwaskowatego posmaku,
                  ktory tak lubie ;)
                  • Gość: DESI Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:51
                    PRZECIER PRZECIER ( passato di pomodoro ) sos ( sugo di pomodoro )
                  • Gość: DESI Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:57
                    SOS- SUGHO DI POMODOR ( IT )
                    PPRZECIER- PASSATA DI POMODORO ( IT )
                  • Gość: DESI Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 11:04
                    Tradycyjny sos.... passata di pomodoro ( PRZECIER POMIDOROWY ), Na oleju nie
                    byle jakim podsmazyc cebulke w kosteczke, czosnek rozgnieciony reka ( uwaga :
                    nie rumienic czosnka i nie spalic cebulki ) troche natki pietruszki i
                    bazyli...sol do smaku. Jak sos jest kwasny...dodac szczypte cukru.
                    Ah.......szklanke cieplej wody. mieszac czesto i nie doprowadzic do bardzo
                    gestego. Maly ogien.
                    • Gość: pav Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: 212.160.172.* 25.10.05, 16:45
                      > Tradycyjny sos.... passata di pomodoro ( PRZECIER POMIDOROWY ), Na oleju nie
                      > byle jakim podsmazyc cebulke w kosteczke, czosnek rozgnieciony reka ( uwaga :
                      > nie rumienic czosnka i nie spalic cebulki ) troche natki pietruszki i
                      > bazyli...sol do smaku. Jak sos jest kwasny...dodac szczypte cukru.

                      Sos pomidorowy bez pomidorów?
                • aniel skórka 25.10.05, 10:42
                  przecież zostaje na sitku, i jest wyrzucana razem z pestakmi.

                  gratuluje obierania
                • pinos Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 10:47
                  Lima - tak się te pomidory u nas zwą
                  • Gość: DESI Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 10:52
                    dzieki...mam problemy z nazwami polskimi ;)
        • linn_linn Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 12:18
          Desi, wloskie maszynki odrzucaja skorke i pestki. Wlasnie dlatego je polecam. W
          sprawach kawy i pomidorow, zawsze bede to podkreslac, nalezy uczyc sie od
          Wlochow.
          • Gość: DESI Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) IP: *.cust-adsl.tiscali.it 25.10.05, 12:42
            tak te profesionalne... a nie reczne
            • linn_linn Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 13:45
              Wlasnie dlatego polecam elektryczna, ale jednoczesnie niezbyt droga. Solemio
              spelnia te warunki / w Polsce za taka cene sprzedaja reczne, z tych
              mocniejszych /. Zwykly przecierak widzialam dzisiaj za niecale 8 euro, ale ja
              bym sie na takie pomidory nie porywala.
              • patyska Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 13:48
                to gdyby ktos mi mogl z Wloch taka przywiezc to ile dac mu na to euro bo jakos nie dojrzalam... ???
                • linn_linn Re: ogromne dzieki, ruszam na zakupy ;) 25.10.05, 13:50
                  Cena od 72 euro wzwyz. Zalezy gdzie sie kupuje. No i trzeba sie spieszyc, gdyz
                  sezon sie konczy. Wlasciwie chyba juz sie skonczyl. W sierpniu i wrezesniu
                  mozna je znalezc w wielu miejscach.
                  • patyska buuuuuuuuuuuuuuuu ;) n/t 25.10.05, 13:59

    • bruso Re: maszyna do przecierania pomidorow to... ??? 25.10.05, 10:54
      sa w tych nowych punktach tchibo. nie pamietam ceny
      • patyska Re: maszyna do przecierania pomidorow to... ??? 25.10.05, 10:58
        dzieki!!! ;)
        • Gość: g Re: maszyna do przecierania pomidorow to... ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 12:26
          zobacz tu:
          www.rist.at/
          katalog-oboty i urządzenia kuchennne-maszynki o przecierania
          Niestety nie ma cen
        • Gość: g Re: maszyna do przecierania pomidorow to... ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:07
          i jeszcze tu:
          www.galeriakuchenna.pl/index.php?&id3=11&id4=1&sid=e8d920661e029760539d403ed81e8486
    • brynia2 do patyski i nie tylko 25.10.05, 12:58
      Pozwolę sobie na pokazanie maszynki linn_linn
      cucina.casainrete.com/articoli/spremi_pomodoro.htm .
      Myślę, że nie będzie miała mi tego za złe. Właśnie takie cudo mi się marzy.
      • patyska Re: do patyski i nie tylko 25.10.05, 13:40
        dziekuje ;)
        oj, tez bym takie chciala....
        chciec to moc? ;)
        • Gość: atka Re: do patyski i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:56
          przysrawka do maszynki do mięsa
          www.dworek.jaroslaw.pl/info.php?idprod=mw2
          • Gość: atka sorki za literówke:))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 13:57
            • patyska swietna literowka ;)))))) n/t 25.10.05, 14:00

        • linn_linn Re: do patyski i nie tylko 25.10.05, 14:02
          To jest dokladnie to, co mam. Dziala od ponad 15 lat. Ta z linku pod spodem
          jest do sokow: byc moze trzeba ciagle usuwac ze srodka wytloki. Solemio je
          wyrzuca: wystarczy podlozyc naczynie. Nie trzeba przerywac pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka