Dodaj do ulubionych

Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:19
Jestem wściekła bo czekałam z niecierpliwością na ta maszynę *Biffinet* a tu
nici, nawet sladu po niej nie zostawili. Weszłam na stronę Lidla a maszyny
nie ma, zgodnie z gazetką dzisiaj miały byc w sprzedaży. Bezczelni, a ja się
cieszyłam że będę piekła chlebek, buuuuuuu...
Obserwuj wątek
    • mannalisa1 Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 30.03.06, 08:29
      Właśnie!Gdzie ta maszyna???????????
      • linn_linn Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 30.03.06, 08:33
        Jesctescie pewne, ze to mialo byc dzisiaj? We Wloszech promocja byla chyba od
        27 marca. Zwykle ruszaja razem.
        • mannalisa1 Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 30.03.06, 08:38
          A może miało być od poniedziałku?A ja czekałam nie wiadomo na co?Jeszcze mi się
          to nie przytrafiło,ale widzę,że nie jestem jedyna!
          • Gość: g Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:59
            Była w dzisiejszej na 100%, widocznie wycofali.
            Kupcie na allegro. Można nówkę za 100 zł dostać, wszystkie sa podobne:)
            • Gość: betsypetsy Re: na 100% miała być dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:09
              wycofali ją prawdopodobnie, ciekawe czy ponowią ofertę
              • Gość: g Re: na 100% miała być dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:10
                Jak znam Lidla to za jakies pół roku:)
                Tak kupowałam dla siebie i teściowej, w odstępie półrocznym
                • Gość: betsypetsy Re: na 100% miała być dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:11
                  no to mnie urządzili a ja głupia sie cieszyłam, ze ją dzisiaj kupię :(
                • Gość: g Re: na 100% miała być dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:11
                  aha, i tzreba iśc na 8 rano, jak za komuny, bo zwykle kilka sztuk jest tylko.
                  • Gość: betsypetsy Re: na 100% miała być dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:14
                    dziękuję za rady, przydadzą się następnym razem, tylko kiedy?...
          • krzysztof_wandelt trzydziestego miała być - czyli wracaja do starego 30.03.06, 09:48
            systemy :P
            Wstawiają do oferty atrakcyjny artykuł w atracyjnie niskiej cenie, które
            w momencie otwarcia sklepu juz nie ma... ale ludziska przylecieli po niego -
            moze kupia ze zgryzoty jakis inny!
            img84.imageshack.us/my.php?image=lidl5sj.jpg
            • Gość: betsypetsy Re: trzydziestego miała być - czyli wracaja do st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 11:09
              zgadza się, to jest poprostu zwykłe chamstwo z ich strony, żadnego przepraszam
              na stronie lidla, nic jakby nie było sprawy.
              Ludzie którzy przyjada zakupić ów towar nie zastana go w sklepie i pomyśla że
              poprostu został wykupiony, więc zrobią sobie zakupy przy okazji.
              • ag.gu Re: trzydziestego miała być - czyli wracaja do st 30.03.06, 12:07
                o matko,a miałam jechac i ją kupić!Dzięki za info.Szkoda tylko.I to betsypetsy
                mnie na to nakręciła :-)
                • betsypetsy Re: trzydziestego miała być - czyli wracaja do st 30.03.06, 14:10
                  no to teraz przykro mi podwójnie :(
                  • krzysztof_wandelt na poczatku to gotowalo się we mnie jak robili te 30.03.06, 14:50
                    numery, ale potem odpusciłem i jeżdżę po południu. Często się zdarza,
                    że to na czym mi zależy jest akurat wyrzucane na stoisko wiec kupuje :)
            • Gość: Magda Jak ty tak, to ja ci tak: IP: *.range86-139.btcentralplus.com 02.04.06, 07:40
              www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4224057/Trail/C%24cip%3D35946.Household%2Bappliances%3EC%24cip%3D35989.Small%2Bkitchen%2Bappliances%
              3EC%24cip%3D35995.Breadmakers.htm

"Atrakcyjnie niska cena" za nieznana marke? To cena NORMALNA, nie promocyjna,
              za maszyny tejze rangi. Pomnoz 20-25 funciakow po kursie:)))
        • Gość: Magda Hej, a co w niej mialo byc takiego rewelacyjnego? IP: *.range86-139.btcentralplus.com 02.04.06, 07:37
          Czy nie da sie tego modelu innym zastapic? Pelno tego w sprzedazy i to dobrych,
          znanych firm.
          • Gość: betsypesty Re: Hej, a co w niej mialo byc takiego rewelacyjn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 09:03
            Po prostu maszyna i tyle, ale wiem, czego w Lidlu można się spodziewać i
            dlatego wolę rzeczy z Lidla. Często niemieckiej produkcji.
    • Gość: betsypetsy Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:10
      oto link do niej, który niestety już nie działa
      www.lidl.pl/pl/home.nsf/pages/c.o.20060330.p.Urz_do_piecz_chleba
      • Gość: g Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:13
        A moze tylko z gazetki zniknęła, przedzwoń do nich
        • Gość: betsypetsy Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:15
          tak zrobię ale wątpię żeby była
    • jarek_zielona_pietruszka Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 30.03.06, 23:22
      przełamałem się dziaj i zrobiłem to z niekłamanym obrzydzeniem.za radą Momas
      udałem się dzisiaj rano ok 11 do lidla i zacząłem szukac maszyny. niestety nie
      znalazłem. po chwili szukania znalazłem panią pracownik która była atakowana
      przez klientkę która pytała o grila. usłyszałem, że były rano dwa i zostały
      sprzedane, klientka odeszła z kwitkiem do dalszych zakupów. ja zacząłem pytać o
      maszynę i dowiedziałem się od pani z lidla,że nie było chociaż były w
      ofercie.zacząłem drążyć dalej i wziąłem za oszewki ochroniarza niech daje mi
      kierownika, po kilku minutach czekania dostałem kierowniczkę i wziąlem ją w
      obroty. dowiedziałem się, że maszyna owszem była w ofercie na dzisiaj, ale
      centrala w ostatniej chwili wycofała ofertę.gdy spytałem kiedy będzie
      kierowniczka rozłożyła bezradnie ręce powiedziałą, że nie wie i powiedziała,
      żeby się dowiadywać. gdy zacząłem ją dalej ugniatać oznajmiła mi że nie będzie w
      najbliższym czasie czyli do maja bo takie ma dane.
      Gdy chciałem wyjść z pustym wózkiem okazało się, że nie ma takiej możliwości i
      muszę stać w kolejce do kasy, aby wyjść. zostawiłem im wózek na pamiątkę
      powiedziałem pani kierownik i ochroniarzom co o nich i ich sklepie myślę i
      wyszedłem przeciskając się między klientami stojącymi w kolejce mimo wolnej
      bramki którą nie chieli mnie wypuścić ochroniarze
      po raz kolejny przekonałem się, że markety to największe draństwo, dziadostwo,
      chamstwo i buractwo i szkoda czasu na chodzenie do nich. jak mi przejdzie złość
      to może w przyszłym roku wybiorę się do jakiegoś "markieta" (jak mawia moja
      sąsiadka, która ciągle jeździ na promocyje) żeby utwierdzić się po raz kolejny w
      moim przeświadceniu, że nie ma nic gorszego na świecie jak markety.
      pozdrawiam wszystkich
      • momas Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 09:45
        O matko!!! Przykro mi, że Twoje poświęcenie (rozumiem je dobrze, sama przed
        wejściem do tego typu sklepu mam obrzydzenie - nawet na samą myśl o tym!)było
        nadaremne.
        Ja kupowałam przez internet. Nie musiałam wychodzić z domu...
      • cipcipkurka Jarku, 01.04.06, 08:06
        z dużą radością (przepraszam) przeczytałam Twój opis wyprawy do Lidla---bo
        jakbym siebie czytała :-)))
        • jarek_zielona_pietruszka Re: Jarku, 03.04.06, 21:45
          może to nie ten wątek, ale cały wekend spędziłem na działce. w sobotę pojechałem
          na targ i kupiłem flaczki i siatki do świątecznych wędlin, na targu można sobie
          spokojnie bobuszować po straganach i potargować się troszeczkę. nikt mi na plecy
          nie wjeżdża wózkiem ani nie ma tropikalnych temperatur, ani nie trzeba stać w
          kilometrowej kolejce do kasy. warzywa świeże, a panie handlujące nabiałem
          jeszcze kawały opowiadają.:)
    • Gość: mfabry Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: 212.160.138.* 31.03.06, 08:37
      Tak przy okazji - mieszanek do maszyny też nie było. Ani patelni, ani grilla.
      Jedno wielkie dziadostwo :(
      • linn_linn Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 08:46
        We Wloszech mieszanki Lidla sa chyba w ciaglej sprzedazy. Sama nie widzialam,
        gdyz najblizszego Lidla mam dosc daleko. Wiem z wloskiego forum, ze duzo osob
        piecze z tych mieszanek.
        • Gość: mfabry Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: 212.160.138.* 31.03.06, 10:10
          Ja niestety o warszawskim Lidlu (Ursynów) piszę. A wydawało się, że taki mało
          zadeptany .. Jak się zapytałam kasjera o mieszanki to wielkie oczy zrobił.
    • jarek_zielona_pietruszka Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 09:38
      mieszanki były dwa kartony po 4 odmiany w środku i po 4 szt z każdej odmiany.
      ale według mnie 3 zł za kilo mąki z dodatkami to przesada. mąka kosztuje 1 zł a
      ja płacę za żytnią 80gr za kg a nie 2,99zł pozdrawia,
      • betsypetsy Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 09:53
        a to się zdenerwowałeś z samego rańca. No tak to się nazywa dbałość o
        klienta :))) mają nas klientow za durni, poprostu.
        A tak apropos to gdzie kupujesz makę żytnią ja mam z tym problem nie moge
        znaleźć nigdzie takowej i mówiono mi że raczej nie znajdę w zwykłym sklepie
        jedynie w młynie, tak?
        • Gość: g Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:07
          warszawa?
          • Gość: betsypetsy Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:40
            Wrocław
        • jarek_zielona_pietruszka Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 21:20
          na targu w Łochowie. Kupiliśmy działkę 5 lat temu niedaleko Łochowa i gdy
          jesteśmy w sobotę rano tam, to na targu robimy zakupy. Mąkę zamawiam z
          tygodniowym wyprzedzeniem na stoisku z ziarnem.
    • mannalisa1 Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 20:15
      Dzisiaj kupiłam mieszanki bez problemu.Grila też widziałam.
      Natomiast maszyny nie było wogóle w sprzedaży jak mnie raczyła poinformować pani
      z obsługi.Mam pytanie:połowa mieszanki jest na chleb o wadze 750 g.W jakiej formie
      go piec?Nigdy nie piekłam chleba i to dla mnie czarna magia.Z góry dziękuję za
      odpowiedz.
      • Gość: tadek niejadek Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:31
        Domowe pieczenie chleba jest proste jak sznurek w kieszeni. Potrzebne: żyto,
        pszenica (lub mąka pszenna), butelka żuru,jajka, mleko, drożdże, trochę oleju,
        cukru, soli i przypraw (np. czosnek granulowany). Sposób: rozprowadź pół kostki
        drożdży w pół szklanki mleka z dodatkiem łyżki mąki i 2 łyżeczek cukru. Zrób w
        młynku do kawy 4 szklanki mąki żytniej (najlepsza bardzo grubo zmielona), wsyp
        ją do miski, dodaj 4 szklanki mąki pszennej(kupnej lub mielonej), wbij 1-2
        jajka, dodaj ze dwie łyżki oleju, łyżeczkę soli i wyrabiaj ciasto dodając
        rozczyn drożdżowy oraz żur. Ciasto uformuj w kulę, pozostaw do podrośnięcia ok.
        1 godzinę. Wysmaruj wnętrze średniego garnka olejem, włóż ciasto, ugnieć na
        płasko, posmaruj olejem i do pieca. Temperatura ok. 180 stC, czas pieczenia -
        ok. 1 godz.15 minut. W ciągu ostatnich 15 minut ze 3 razy zwilżać powierzchnię
        chleba wodą (Dobrze obok garnka postawić w piekarniku szklankę z wodą). Po
        upieczeniu wyrzucić z garnka i chronić przed ciekawskimi bo zapach na całą
        klatkę schodową. Smacznego!
        • mannalisa1 Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 21:49
          Dzięki!Chciałam iść na łatwiznę i upiec z mieszanki,ale widzę,że składniki i
          proces wcale nie są skomplikowane i chyba spróbuję!Tylko nie jestem pewna
          tego...sznurka w kieszeni!!!
        • Gość: tadek niejadek Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:59
          Przepraszam - mała poprawka. Ciasto ogrzewać w piekarniku powolutku - najpierw
          40 - 50 stopni aż dobrze wyrośnie i potem zasadnicze pieczenie w temp. 180stC
          przez godzinę i trochę. tn
    • nimeska Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 22:09
      Bifinet 850 watts we Francji bedzie dostepna od 6 kwietnia za 34,99 e plus duzy
      wybor mak za 0,75 e

www.lidl.fr/fr/home.nsf/pages/c.o.20060406.p.Machine_a_pain.ar9
      • nimeska Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 22:12
        aaa zapomnialam sie Was zapytac czy to dobra cena 34.99 € ?
        • jarek_zielona_pietruszka Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 22:21
          w Polsce miała być za 159zł czyli licząc po dzisiejszym kursi 39.94 euro.
          • nimeska Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 23:57
            wiec jeszcze zaoszczedze piataka na make ?

no ale zeby kupic cokolwiek w Lidl w dobrej promocji bede musiala chyba tam z
            samego rana pojechac albo dzien wczesnije i byc bardzo miiiiiilaaaaa dla
            personelu ;)

wiec co radzicie ?
            kupowac ?
            stanac w kolecje jak za dawnych czasow ? (a moze ocecbych ? hihi)
      • jarek_zielona_pietruszka Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 31.03.06, 22:33
        sprawdzałe m właśnie ofertę niemieckiego lidla i 6 kwietnia nie ma maszyny do
        pieczenia chleba.
        www.lidl.de/de/home.nsf/pages/c.o.20060406.index.ar22
        • Gość: wanda Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.elsat.net.pl 01.04.06, 09:59
          Nie znam niemieckiego i nie wiem co trzeba wpisac w to okienko na niemieciej
          stronie lidla.Może mi ktos pomóc?
          • nimeska Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 01.04.06, 10:05
            kod pocztowy
          • nimeska Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 01.04.06, 10:06
            jesli chcesz zobayczc ta maszyne wejdz w link ktory podalam wyzej, tak jest
            maszyna w calej okazalosci tylko po fr
            • Gość: wanda Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.elsat.net.pl 01.04.06, 10:14
              Ale też chyba trzeba podać kod,a skąd mam wiedzieć jaki np.?
              • nimeska Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? 01.04.06, 10:22
                ja jak otwieram tego linka pokazuje mi sie maszyna

www.lidl.fr/fr/home.nsf/pages/c.o.20060406.p.Machine_a_pain.ar9
                jesli u ciebie jest inaczej
                wpisz kod pocztowy 33500 ( Libourne) oferta jest z dnia 6 marca
    • Gość: ewcia Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.atcom.net.pl / 217.197.169.* 01.04.06, 15:25
      przeciez takie maszyny sprzedaja w kazdym duzym sklepie, ja swoja kupowalam w
      Tesco, w promocji kosztowala 98 zl.
    • Gość: betsypetsy Re: Gdzie się podziała maszyna do chleba w Lidlu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 09:05
      no więc, upiekłam chleb z mieszanki lidlowskiej "chleb wiejski" wyszedł smaczny
      aczkolwiek za bardzo spieczony, na opakowaniu napisali piec ok.60 min ja
      piekłam 50 i to było za długo, strasznie spieka ten mój piekarnik następny
      upiekę w 200C a nie 230
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka