bursztyn10 18.11.08, 17:50 Dostałam w prezencie ten sprzęt . Nie byłam na prezentacji. Podobno jest to odkurzacz porównywalny z Rainbowem. Czy to prawda? Czy ktoś z was go używa ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotrek Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.dolsat.pl 29.11.08, 12:36 całkiem niezły sprzęt,mam go od ok 5 lat,mam już przestażały model,do prania jak go reklamują to niezbyt się sprawdza ale jeśli chodzi o odkurzanie to niema chyba sobie równych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldi Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.chello.pl 28.12.09, 21:51 Mam taki od 5 lat i teraz wysiadł wirnik,szkoda po jest super.Gdzie na Sląsku jest serwis?Proszę o pomoc.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.rybnik.vectranet.pl 19.12.08, 11:51 nie polecam duża awaryjność separatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość™ Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:06 Dokładnie i często pękaja zatrzaski. Tanie wykonanie i uzyte złej jakości materiały. Nie dajcie sie nabrać!!! Nie polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anitka404 Re: Odkurzacz Queen of Air ??? 18.05.09, 11:12 Ludzie, lipa! A przedstawicielstwo? Spróbujcie odnaleźć firmę która Wam to sprzedała po pół roku. Zmieniona siedziba, nazwa itd. Plastikowe części pękają i niestety słono trzeba zapłacić za nowe. Nie obejmuje gwarancja - pomimo że wykonane z SUPER TRWAŁYCH materiałów (hihihi) niezłe. Nie dajcie się naciągnąć!!!!!! Przedstawiciel, w momencie kiedy opuszcza Wasz dom po dostarczeniu zamówienia, traci zainteresowanie Wasza osobą. Tak bynajmniej było w moim przypadku. Zależało mi na końcówce piorącej, ale się w "terminie" nie zmieściłam z prezentacjami i przepadło. To co mówią ci Panowie, niestety nie ma pokrycia w rzeczywistości. Wyprą się wszystkiego!!!!!! Takie są moje doświadczenia z firmą z Bydgoszczy. Nie wiem jak w pozostałej części kraju. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość™ Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 18:45 Dlatego koleżanko za te same pieniadze mozna nabyć sobie Rainbow czy Roboclean. Wiem że firma nie zniknie bo urzadzenia mam juz 14 lat i ciągle mam kontakt z tą firmą (zaopatruje się w olejki i szampony;p)Więc akurat ja nie narzekam na swoje doświedczenia z firmą od której kiedys kupiłem Rainbow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: 109.243.109.* 20.09.10, 13:48 potrzebuje instrukcji zeby moc wyprac dywan?? mam koncowke do prania dywanow ale nie wiem co pokolei zrobic. pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabiru Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 15:31 a ja jestem bardzo zadowolona z tego odkurzacza (mam go już 9 lat)polecam kazdemu sprzatanie sierści psa z dlugich wlosow dywanu stalo się łatwe jak nigdy dotąd, trzepanie tapicerek to tez zaden problem. dodatkowo polecam, mate masujaca do wanny relaksuje na maksa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 12:16 Mam go od 2 lat i powiem tak; jeśli chodzi o sprzątanie jest super, tylko duży, ciężki i nie chce mi się go rozkładać i składać codziennie bo to zajmuje za dużo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiabm Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 19:27 Witam, kupiłam niedawno z drugiej ręki taki odkurzacz i mam trochę problemów z użytkowaniem. Np. nie wiem cz wyloty powietrza przy odkurzaniu mają być zamknięte czszelnie, czy mam założyć te nakładki z podłużnymi nacięciami. Może ktoś mi pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.nplay.net.pl 11.03.09, 18:39 musisz mieć otwarty wylot powietrza nakładki zaślepki bez otworów są używane do innych celów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiek Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.09, 18:44 Przy odkurzaniu mają być założone nakładki z podłużnymi wycięciami, natomiast przy filtracji, nawilżaniu itd. jedna nakładka zamykająca szczelnie a druga z rurką przez które wychodzi oczyszczone powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Użytkownik Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.11, 09:54 Nie potrzeba tego zakładać ,Te nakładki są potrzebne do innych funkcji(przy współpracy z zestawem piorącym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość™ Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:04 Podaj jeszcze namiary do siebie żeby nam sprzedac ten odkurzacz. Sorry ale to co oferujecie to jedna wielka pomyłka. Nieudana podróbka Rainbow i wcale nie taka super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.10, 14:13 No to masz szczęście, że masz wyjątkowy egzemplarz/ 9 lat i wszystko bez zarzutu/. Ja mam niecałe 5 lat i właśnie rozsypał się wirnik, nie wspomnę o rurze/ale z tym jakoś sobie poradziłam/. Okazało się, że gwarancja jest ale na 2 lata i 18 lat czegoś tam jeszcze-a za naprawę będę musiała zapłacić? Jestem w trakcie ustalania...... Gdybym wiedziała od początku, że gwarancja ma 2 lata to w życiu nie kupułabym takiego cacka za 4 tys.zł. Pozdrawiam wszystkich nabitych w" Queena of air" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość™ Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 16:01 Powiem tak. Co do Rainbow to on się nawet nie umywa. Tania podróbka sprzedawana za duża kase wraz z wciskaniem tych mat made in china jako dodatek. Nie polecam tego urzadzenia. Mam Rainbow a znajoma namowila sie na ten badziew, teraz żałuje-nie dajecie sie nabrać. Queen of air to lipa!! Odpowiedz Link Zgłoś
karrantum Re: Odkurzacz Queen of Air ??? 14.03.09, 13:32 Tak sobie szukałam w necie jakichś zamienników i odkurzaczy o podobnych funkcjach do Rainbow i znalazłam odkurzacz piorący LG. Też posiada filtr Hepa i wychwytuję najmniejsze cząsteczki kurzu, więc może służyć alergikom. Z ciekawostek ma tzw. Corner Free tzn. specjalnie zaprojektowana końcówkę przeznaczona do sprzątania nawet najbardziej niedostępnych zakamarków. Ma sporo funkcji i dodatkowych akcesoriów, ale nie będę o nich tutaj pisać, podam link gdzie to znalazłam: http://pl.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=060301&categoryId=060301&parentId=0603&modelCodeDisplay=V-WA363ND&model=NOTHING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.pools.arcor-ip.net 14.03.09, 15:54 filtr hepa proponuje dzis chyba kazdy producent odkurzaczy w modelach z wyzszej polki. osobiscie polecam firme dyson i miele. odkurzacz miele posiadam "spadkowy". ma na karku 22 lata, a ciagnie fantastycznie. zreszta ich pralki i suszarki rowniez znane sa z jakosci nie do pobicia. zdziwilibyscie sie ile brudu sprzatnal po irobocie roombie, ktora dla sasiadow testowalam niedawno w moim mieszkaniu (dla mnie dno, bo przygotowanie mieszkania do samodzielnej pracy odkurzacza trwa ze 3 razy tyle, co odkurzenie tradycyjne, o jakosci sprzatania nie wspominajac, bo nie ma co porownywac) Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn10 Po kilku tygodniach testowania. 15.03.09, 16:47 Do tej pory miałam małego elfa. Queen jest cięższy, mało zwrotny w związku z tym trochę niewygodny. Największy problem dla mnie to napełnianie go wodą wylewanie tych brudów i wycieranie zbiornika do sucha. To dodatkowe czynności. Ale przecież wszystko wylewam do kanalizacji i nie mam znów tak szybko zakurzonych sprzętów w mieszkaniu. TRZEPACZKA REWELACJA. Po zalaniu mieszkaniu moja wykładzina była brzydka i zbita, Już po pierwszym trzepaniu wróciła do formy i jest puszysta. Ogólny bilans jednak na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość™ Re: Po kilku tygodniach testowania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 18:49 Hmm to uzywaj kolego, zobaczymy czy wytrzyma Ci tyle co moj struszek Rainbow. Od znajomych wiem że jest podobny ale odniosnie jakosci i wyglądu to duzo mu brak;p Platikowe czesci wykonane chyba sa z rzeczy po recyklingu;p Taka neistety jest prawda, bardzo często sie łamia. wiec obchodz z nim sie ostroznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Po kilku tygodniach testowania. IP: 188.137.90.* 05.02.11, 17:49 Używam go kilka dobrych lat i żadna część się nie złamała. Części wcale nie są łamliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ras Re: Po kilku tygodniach testowania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 06:50 Uważam go za dobry odkurzacz. Jednak problem miałem z separatorem, który rozsypuje się po kilku latach . Niestety problem jest z naprawieniem. Wysoka cena . Ich punkt w Poznaniu na Starołęckiej nie chciał tego naprawić. inny punkt wymienił, duży koszt. Wymienił na zmodyfikowany separator, który jest mocniejszy. Firma zna problem pękających separatorów, dlatego wprowadziła modyfikację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaq Re: Po kilku tygodniach testowania. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.13, 14:04 moi rodzice kupili to gó... za 5.000 zł plastiki wyglądają jak z recyclingu. szybko się zużywają. niska jakość. strach się do tego badziewia dotykać. mata masująca użyta ledwie parę razy już się zepsuła dno nalewanie wody, ciąganie ciężkiego odkurzacza, wylewanie, mycie zbiornika.... masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość ™ Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 18:41 Widzę że chyba koleżanka nie wie na jakiej zasadzie działa Rainbow. Ten LG to zwykły wodnik i to chyba nie najlepsze porównanie. Jak to się mówi: "Prawie robi wielka różnice" ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrew Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.09, 10:50 To prawda że części tego odkurzacza są z b.słabych materiałów.Pojemnik na wodę pękł mi po postawieniu na posadzkę.To prawda,że się śpieszyłem,bo jest wielki , mało poręczny i dużo czasu zajmuje jego obsługa,ale nie byłem przygotowany na to ,że materiały wykonane wg.najnowszych kosmicznych technologii - super trwałe - pękają po energicznym postawieniu na ziemię.Uwaga to BARDZO DROGA LIPA ,choć odkurza przyzwoicie,a pierze przeciętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martin Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.adsl.inetia.pl 08.11.09, 10:58 Nie kupujcie tego,bo nawet wstydzą się napisać w jakim kraju go wyprodukowali i przynajmniej moja wersja (mam go 8 lat)nie ma żadnych certyfikatów europejskich jak np. CE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Augur Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.cdma.centertel.pl 23.11.09, 20:09 Odkurzacz jest dobry(użytkuję go już kilka lat.Ale uwaga na sprzedawców- mnie bardzo oszukał-powinienem za sprzedane 3 odkurzacze w ciągu 2 tygodni poleconym przeze mnie znajomym (co się stało) otrzymać jako bonus przystawke do prania dywanów , ale niestety Pan Skała z Poznania do dzisiaj mimo licznych telefonów z prosbą owywiązanie się z obietnicy olał mnie.Podobno teraz sprzedaje inny odkurzacz.Uważajcie bo czarodziej z niego byle wyrwac kase a potem szukaj wiatru w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.10, 13:34 Mam ten odkurzacz,fakt jest nieporęczny,ciężki i części się rozpadają podczas odkurzania(wylatuje szczotka,a rury połączone ze sobą po prostu się od siebie rozłączają) ale odkurza dokładnie i czyści jak nalezy. Czy ktoś ma dostęp do końcówki piorącej? Czy też tak dobrze działa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.dolsatbelchatow.pl 24.08.10, 22:05 witam ja mam taki odkurzacz już 5lat bylem zadowolony do puki sie nie popsul rozlecial sie separator zerknąłem dokładniej w umowe bo mial miec 20 lat gwarancji oczywiscie blef .Moze ktos juz naprawial ten niezniszczelny odkurzacz ,gdzie mozna dostac czesci jakie ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
olgierd955 Re: Odkurzacz Queen of Air ??? 20.09.10, 21:31 Ja kupiłem taki bajer: www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/1064049#from35101 - warto, pracuje bardzo cicho i porządek w domu jest zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.11, 16:56 po 7 latach przepalił się wirnik w silniku wcześniej 2 seperatory gdzie załatwić wirnik, może ktoś ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 06:41 Moje problemy zaczęły się jak pękł separator. Serwis w Poznaniu na Starołęckiej wypiął tyłek. Wrocław po 2 naprawach, kosztach ok. 900 zl plus mój dwukrotny dojazd. Kompletny brak profesjonalizmu. U nich ładne są ceny oraz samochody współwłaścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.play-internet.pl 27.01.14, 22:40 Jeśli chcesz sobie wyjąć wirnik z silnika,który na inny feler,tzn.turbina(ta aluminiowa się rozsypała),to mogę ci sprzedać.cena...150PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queenserwis Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.14, 22:43 Jak turbina sie rozsypała to można ją naprawić lub wymienić na inną co za problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anetta Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.14, 20:48 Witam, jestem zainteresowana wirnikiem do tego odkurzacza. Czy to jest nadal aktualne? proszę o kontakt 792900306 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 06:44 Niestety tez stwierdziłem, że gwarancja to blef. Separator tez miałem uszkodzony. Po wymianie separatora (ich punkt we Wrocławiu) odkurzacz wpadał w wibracje. Dopiero wymiana całego silnika załatwiła sprawę czyli ok. 900 zł plus dwa razy dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: was Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 06:46 Część piorąca jest O.K. Uważaj jak rozleci Ci się separator to wtedy są problemy z naprawieniem. Firma nawet zmieniła konstrukcję separatora, bo bardzo często po kilku latach rozsypuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: 188.137.90.* 05.02.11, 17:47 Używam go od kilku lat,chętnie odkupię część piorącą do Queen of air! Pilne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.play-internet.pl 27.01.14, 22:34 nadal potrzebujesz zestaw piorący do "Quuina"? mam nowy za 400 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa z Poznania Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.15, 11:09 Witam serdecznie Chętnie odsprzedam część piorącą do odkurzacza Queen of Air w cenie 500 zł. W skład piorący wchodzą: pojemnik do płynu, wąż do prania, trzy (szczotki) nasadki na wąż i dwie rury przedłużające wąż. Mogę również sprzedać turbo-szczotkę. Podaję mail do kontaktu: ewa.kubicka5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: las Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 06:35 Odkurzacz nie jest zły. Problem pojawił się u mnie gdy po kilku latach pękł separator. W Poznaniu na Starołęckiej nie chcieli mi tego naprawić. Ostatecznie za 1200 zł, ewentualnie. We Wrocławiu naprawiali raz - bez efektu. Później drugi raz wymieniłem cały silnik za ok. 800 zł. Firma jest nastawiona na sprzedaż odkurzaczy, ale nie na serwis. Odkurzacze są wyjatkowo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.net.stream.pl 22.07.11, 23:43 Niestety jutro wyjeżdżam i nie moge sie na ten temat rozpisac ale obiecuje ,że wrócę do niego po powrocie. Otóz wszystko co jest napisane na temat odkurzacza to prawda. Prawdą jest ,ze dopóki odkurzacz odkurza robi to swietnie.Gorzej jak się zepsuje. Prawda jest ,ze nie mozna odnaleśc firmy, że gwarancja na tak zwane "wieczyste częsci" jest tylko na dwa lata,psuje się separator część najwazniejsza i najdroższa( mój rozpadł się nagle wciągając sierść kota). Prawdą jest ,że po zakupie odkurzacza konsultant który upierdliwie chodził za mną przez pół roku żeby sie umówic na prezentacje nie miał dla mnie minuty żeby wytłumaczyc mi jak uzywac część piorącą ( o która sama musiałam się upomniec - czekałam miesiąc) SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
tihomax Re: Odkurzacz Queen of Air ??? 29.09.11, 09:18 Kilka lat go mam (około 7). Wielki, gramotny, i strasznie głośny. Podstawka na kółkach mogła by być bardziej mobilna. Raz była w serwisie bo się mi łopatki połamały bo coś wciągnęło. Wymiana 60 zł (podobno płace za części a wymiana gratis ;) wymian trwała może 5 minut). Serwis miałem jakieś 25 km od domu więc nie jest źle. jak serwisy tak jak sprzedawcy i firmy zaczną znikać to sie można zacząć martwić. Na allegro czasem jakieś częsci tanio chodzą to warto kupić, ja poluje na tani zbiornik bo jak ten rozwale to nowy ponad 300 zł. A ogólnie to fajny sprzęt ale za drogi. Niby filtruje powietrze itp. ale grat tab przy tym buczy ze głowa boli (jak kupujecie "naturalne olejki w aptekach itp. to uważajcie mi przefiltrowało i jakiś syf z tego został i zeżarło mi trochę zbiornik, olejki które dostałem od firmy było ok.) . W sumie to tylko na większe sprzątania się go wyciąga a tak to trzeba wiec w domu coś mniejszego bo zmiana wody i mycie zbiornika to męczące. Trzepaczka to rewelacja. Zestaw piorący plus trzepaczka potrafią stary dywan zamienić w prawie nówkę. A Ocena to 5/10 Głownie ze względu na cenę, i jak wspomniałem mogli by zrobić jakieś lepsze kółka do niego bo ciężko z nim po domu ganiać. Obecnie pewno bym szukał jakiejś alternatyw tańszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: *.play-internet.pl 27.01.14, 22:28 dalej szukasz nowego,taniego zbiornika? Odpowiedz Link Zgłoś
queenserwis Re: Odkurzacz Queen of Air ??? 20.11.11, 03:09 Witam,potrzebuję separator, jaka jest jego cena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: King Air Re: Odkurzacz Queen of Air ??? IP: 83.12.37.* 20.05.13, 14:01 No błagam... facet sam sobie wystawia opinię. Dlaczego?? Nikt inny nie chce tego zrobić, bo jest odwrotnie niż sam pisze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: silnik IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 13:32 Potrzebuję pilnie silnik do odkurzacza Queen Of Air prod. włoskiej lub dobry serwis ,który to naprawi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hheniek Re: silnik 15.04.15, 16:03 Potrzebuję taki silnik proszę o kontakt thermobudsc@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś