Dodaj do ulubionych

sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć

IP: *.aster.pl 17.12.08, 22:48
Ja przyznam się bez bicia, że jest to ekspres do kawy, automatyczny i
ciśnieniowy. Naciskam rano guzik i spieniam sobie mleko, przyciskam drugi i
wciskam pojedynczą kawę w ilości, na jaką mam ochotę. A ekspres mam krupsa
od... chyba października, zresztą już nie pamiętam. A wy bez czego nie możecie
żyć? Słyszałem, że wiele osób też zmywarka ratuje życie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ania_m Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 23:27
      jesli od pazdziernika w ciagu 60 dni straciles pamiec, to bardzo wspolczuje ;)
      ja tez nie moge zyc bez ekspresu cisnieniowego, ale mam kolbowy tradycyjny plus
      mlynek sporo od niego drozszy, bo lubie naprawde dobra kawe. niestety robiace
      porownywalnie dobra automatyczne zaczynaja sie cenowo od jakis 1800 euro, a te
      na jedna kawoszke pijaca 1-2 kawy dziennie sa jakby ciut za drogie.
      poza tym nie moge zyc bez recznego mixera brauna z zyrafa, trzepaczka, blenderem
      duzym i malym + kruszarka do lodu.
      i wlasciwie codziennie uzywam patelni grillowej, wiec nawet nigdy jej nie chowam.
      zmywarke posiadam, fajna rzecz, ale od biedy moglabym sie obyc bez.
      p.s.
      i z powodu nagminnej produkcji creme brulee zdecydowanie nie moge zyc bez
      palnika gazowego do karmelizowania cukru. i to zadnego fiu-bzdziu na gaz do
      zapalniczek ze sklepu agd, tyklo porzadnyego miotacza ognia z baumarktu - vel
      "lutlampy" :)
    • loola_kr Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 17.12.08, 23:30
      mikser Kitchenaid, blender, zmywarka :)
    • Gość: Ravia Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.acn.waw.pl 18.12.08, 00:50
      Ja aktualnie już nie wyobrażam sobie życia bez zmywarki bosha ( na myśl, że
      miałabym się bez niej obejść choćby jeden dzień dostaje dreszczy) A po całym
      dniu w pracy koniecznie relaks przy użyciu masażera J-0112 z mpmu.
      • Gość: Waldemar Kruchy Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.xdsl.centertel.pl 19.12.08, 14:26
        Nie wspominam o takich rzeczach jak lodówka, czy kuchenka, to oczywiste. Ale
        poza tym, dla mnie sprzętem któremu dużo zawdzięczam jest mikrofala. Tyle
        dobrego można zrobić i bardzo szybko.. Kolejną rzeczą to robot kuchenny.
        Napisałeś o tym przyrządzie do masażu. Dobry jest? Na prezent dla żony chciałem
        kupić. W weekendy dorabia jako kelnerka na weselach, często narzeka na ból
        stóp.. Już wcześniej zastanawiała się nad takim czymś, ale teraz, jak są święta,
        dobry prezent może być.
        • prawdziwy.antonek Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 29.03.09, 19:08
          Dla mnie z kolei grunt to dobra patelnia, mikrofala owszem ale tylko jak się śpieszę. Na zdrowe żarcie trzeba dobrej patelni, ja mam taką www.stylwdomu.pl/Patelnia_Griller_12_l-492.html. Tania nie jest ale nie ma pojęcia ten o smażeniu kto nie próbował smażenia na dobrej patelni. To tak jak mieć maszynkę za 1 zł z kiosku i maszynkę z kilkoma ostrzami ;).
      • Gość: Karolina Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.tktelekom.pl 15.01.09, 14:23
        Bez zmywarki i thermomixa.
    • Gość: Camella Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 09:34
      Nie wyobrażam sobie życia bez czajnika.
      • morten_smart Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 18.12.08, 22:31
        Poważnie? Chociaż w sumie faktycznie czym byłoby życie bez porannej kawki :)
        Osobiście miałbym problemy z codzienny funkcjonowaniem bez "Alicji" to
        zadziwiające jak człowiek się przyzwyczaja do wszelkich udogodnień (wole nie
        myśleć co by się u mnie działo gdyby zmywarka odmówiła posłuszeństwa :O )
        • Gość: Svoboda Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.acn.waw.pl 21.12.08, 23:03
          Ano bez robota kuchennego( aczkolwiek mi "Kasia wystarcza jak najbardziej) ani
          rusz. Co do rozleniwiania to normalne :) np. kto by teraz chciał samochód bez
          wspomagania :) Trzeba sobie uprzyjemniać/ułatwiać życie.
    • kwik Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 19.12.08, 10:37
      piekarnik, z reszta dam sobie rade :)
      • Gość: Nika Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: 217.96.62.* 19.12.08, 14:37
        Uprzedziłaś mnie ;-) Dla mnie również podstawą jest piekarnik. Szczególnie odkąd
        zaczęłam wypiekać pyszne chlebki...
        • mazda25 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 20.12.08, 19:28
          Z pewnoscia nie moglabym zyc bez kuchenki elektrycznej,bo na czyms
          musze gotowac potrawy.Wszystko inne co posiadam sluzy do komfortu w
          kuchni i do lepszego przyrzadzania potraw lub ulatwia prace w
          kuchni.I tak niezbednym jest u mnie w domu mikrowela,maszyna do
          kawy,czajnik elektryczny,maszyna do
          naczyn,tostownica,frytownica,robot kuchenny w ktorym przyrzadzam
          ciasto drozdzowe,tre ziemniaki na placki,miksuje napoje mleczne.
          • Gość: danka Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 00:39
            Gdy budzik wyrywa mnie ze słodkiego snu to on natychmiast zajmuje wszystkie moje
            myśli.Jeszcze senna uśmiecham się na myśl,że on już czeka na mnie i za chwilę
            poczuję boski zapach,który tak lubię.Choć jest mały,niepozorny i wielu z Was
            powie o nim,że jest brzydki to właśnie on sprawia,że po kontakcie z nim krew
            szybciej mi krąży i mam ochotę śpiewać.Zawsze i wszędzie od wielu,wielu lat jest
            ze mną na dobre i złe. Towarzyszy mi w dobrych i złych chwilach.W płaczu i w
            radości.Mimo tego,że los rzucał mnie po świecie to on zawsze był ze mną. Zawsze
            gotowy by koić moje nerwy i dać mi chwilę rozkoszy.Mój wierny przyjaciel to
            zaparzacz do kawy.Taki zwyczajny,skręcany z dwóch części i stawiany na
            gaz.Poczerniał już ze starości,ale kawa z niego nadal jest boska.Mocna,czarna i
            pachnąca.
    • Gość: gryka1 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.warszawa.dialog.net.pl 19.12.08, 15:56
      Dla mnie krajalnica. Kroję chleb, wedlinę ser i czasem nawet
      kapustę...
      • Gość: betka Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 01:28
        od krajalnicy byłam uzalezniona, ale odkąd mąż na urodzinki sprawił mi ekspresik
        ciśnieniowy krupsa, to krajalnica musiała mu ustąpić miejsca na parapecie w kuchni:)
        • Gość: ania_m chyba nie krajalnca betko, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 10:41
          a krajalniczka?
          • Gość: Danka Re: chyba nie krajalnca betko, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 14:49
            Im bliżej Świąt tym bardziej kocham swój młynek do odpadów zamontowany w
            zlewie.Karpia zawsze skrobię z łusek na dnie zlewu,tam patroszę,obcinam
            łeb.Potem płuczę pod zimną wodą i w tym czasie włączam młynek.Karp umyty,zlew
            czysty,w koszu nic nie ma i nic do sprzątania.Młyneczku jesteś
            niezastąpiony,kocham cię :)))))))))
            • ongoing Re: chyba nie krajalnca betko, 20.12.08, 16:46
              fajnie to napisałaś, Danka:)))

ja od niedawna mam własną kuchnię, przez prawie 3 tygodnie mieszkałam bez
              kuchennych mebli, zlewu, piekarnika i płyty gazowej, więc teraz nie mogę się
              nacieszyć w pełni funkcjonującą kuchnią i trudno mi wymienić ten najważniejszy
              sprzęt:) może ekspres do kawy?
              • ssaczek Re: chyba nie krajalnca betko, 21.12.08, 07:59
                Co tam sprzęt, ja bym zdechł bez mojej KUCHARECZKI!!!
          • Gość: gryka1 Re: chyba nie krajalnca betko, IP: *.chello.pl 24.12.08, 20:15
            NIe. MOja nazywa się Alexis Young. Zelmera. Kupiona 22 lata temu.
            Działa bezawaryjnie.
    • Gość: gość_67 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.komputex.net 21.12.08, 15:49
      Witam wszystkich.
      DZIĘKI WIELKIE ssaczek za to że jako pierwszy / sza doceniłeś / łaś kobietę w kuchni,choć przecież kuchareczką też może być facet.
      W temacie niezbędnego sprzętu kuchennego zaś,jeśli o mnie chodzi to na pierwszym miejscu jest ostatni nabytek-fenomen-zresztą,robot bez którego mogłam się obejść jak go nie miałam,ale teraz już nie,bardzo ułatwia i usprawnia pracę w kuchni.Z takich drobniejszych to nie wiem jak kiedyś sobie mogłam poradzić choćby bez sprzętu z drewna typu łopatki lub ich odpowiedników silikonowych,patelni teflonowych-to takie,wydaje mi się najniezbędniejsze,oraz jeszcze wielu,wielu innych.Jako,że remont kuchni przed emną myślę o mikrofali i zmywarce,choć dziś uważam,że bez zmywarki można sobie poradzić,wiem ktoś powie,że jestem idiotką chcąc tracić czas na zmywanie.
    • zaba133 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 22.12.08, 13:15
      zmywarka !!!
    • Gość: Wan-da1 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.08, 08:53
      Ja głosuję na blender, szybkowar !!!! i oczywiście zmywarkę /zwłaszcza w okresie
      przedświątecznego gotowania/.
      • karolcia4000 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 30.12.08, 14:39
        Bez mikrofali z grillem sobie nie wyobrażam. Mam bardzo dobrą.
        • Gość: AC/OC Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 10:11
          Popsuła mi sie w święta mikrofala, ale kupie na wyprzedażach w styczniu LG
          mikrofalę faktycznie z grillem, dobra funkcja. Bez mikrofali mam dużo problemów,
          lubię w tym odgrzewać jedzenie, nawet kanapki podgrzewam.
          • Gość: kakao45 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.aster.pl 01.01.09, 16:40
            rzeczywiście kuchenki mikrofalowe tej firmy są bardzo dobrej jakości, to
            faktycznie wiem
            • Gość: ania_m kakaokakao vel kakao45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 15:44
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=124&w=88605989&a=89211944
    • Gość: olo Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.chello.pl 06.01.09, 00:44
      No niestety bez lodówki nie potrafiłbym funkcjonować. Te szybkie
      wary i inne gary to częsciowo gadgety rzadko uzywane, jako ze
      trzeba mieć do tego czas i fantazję.
    • Gość: NataliaJA Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.eranet.pl 06.01.09, 12:32
      Ekspres do kawy Krups i robot kuchenny Kasia MPM. Ekspres jest nieziemski, fakt
      wygrałam go, a normalnie kosztuje ok 2 tys. ALe jest kozacki. Robot Kasia
      kosztuje dużo mniej, a nie wyobrażam sobie życie bez niego. Kochany pracuś w
      kuchni! Mam już go ponad 6 lat, działa bez awarii i nie pamiętam kiedy miałam z
      nim jakiś problem. O czajniku nie wspomnę:)Wracam z pracy, włączam przycisk,
      przebieram się a tu woda już gotowa na ciepłą herbatkę Liptona:)
    • Gość: maciek Wielki Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.eranet.pl 12.01.09, 13:50
      Nie mam zmywarki, jak większość osób poleca, nie mam miejsca na nią.. A szkoda.
      Dla mnie najważniejszymi produktami w kuchni ( prócz tych najbardziej
      oczywistych) są czajnik elektryczny (szybko można zagrzać wodę) mam Philipsa,
      robot kuchenny Kasia MPM ( bardzo dużo funkcji w jednym urządzeniu, można prawie
      wszystko zrobić), suszarka do owoców i grzybów jakiś no-name ( w lato super
      sprawa) klimatyzacja tu nie trzeba komentować i ekspres do kawy Krups.
      Najbardziej mi się podoba bezawaryjność tych urządzeń, nie dość że są bardzo
      przydatne, to jeszcze nie psują się.
    • lotka-1 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 12.01.09, 21:32
      a ja bym już nie umiała się obejść bez kuchenki mikrofalowej solar cube z LG.
      Pyszne jedzonko na parze nauczyłam się przyrządzać.
      • Gość: arkadyja Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:05
        wow to musi byc super mikrofala ten model :) i dolaczam sie do opinii - bez
        lodowki ani mikrofali w kuchni nie dam sobie rady :):):)
    • iksigrekzet111 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 23.01.09, 09:38
      Właściwie to dużo jest takich rzeczy które wydaja się niezbędne. Jakby odliczyć
      standardowe wyposażenie typu zlew, kuchenka, lodówka, czajnik, naczynia to
      stawiam na mikrofalę i jakiś robot tnąco-mieszający.
    • drugimarta.mikulska Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 29.01.09, 11:35
      Ja nie potrafię żyć bez zmywarki, która oszczędza mi co najmniej 30 min dziennie
      (a przy moim trybie życia to i tak bardzo dużo) oraz bez mikrofali.
      Przygotowanie potraw jest o wiele szybsze, zarówno jak i ich odgrzewanie.
      Dobrze, że ktoś wpadł na pomysł wymyślenia takich urządzeń. Uff.
      • Gość: pola Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 22:49
        Jestem szczęśliwą posiadaczką takiej deski :) Przywiozłam ją sobie z
        zagranicznej wycieczki.Jest super.
        www.domosfera.pl/domosfera/51,93228,6221804.html?i=4
    • Gość: gość_67 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.tktelekom.pl 10.02.09, 19:21
      No,no fajne to to,ale jak zobaczyłam cenę to już mniej mi się podoba,no i za tą
      cenę mogłaby być większa,a swoją drogą to mam hopla na punkcie desek kuchennych
      szczególnie tych bambusowych.
      • Gość: olo Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.chello.pl 16.02.09, 15:48
        Zmywarka, robot wielofunkcyjny, suszarka elektryczna do ubran.

A z takich codziennego uzytku - to pralki , i odkurzacza.

Zbedna jest dla mnie mikrofala , express do kawy, piekarnik .
        • Gość: monika Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 12:37
          dobrze wytresowany mąż ;)
          • she8 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 17.02.09, 14:42
            Thermomix - bez niego w życiu nie upiekłabym żadnych drożdżówek,
            placki ziemniaczane byłyby od wielkiego dzwonu, nie mówiąc o
            pierogach, a nawet domowym makaronie. mniam.
    • Gość: Jaaa Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.gprs.plus.pl 21.03.09, 18:10
      Ja nie mogę żyć bez mikrofali. Nie mam czasu żeby gotować, więc jak tylko wracam
      do domu wkładam do mikrofali jakieś gotowe jedzenie, lub wcześniej ugotowane
      przeze mnie i gotowe:) Nie jeden raz uratowała mi życie. Bez niej być może
      umarłabym z głodu:) Żartuje oczywiście:)
      • misia-44 Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 24.03.09, 17:38
        Ja bym była bardzo szczęśliwa, gdybym mogła wogóle nie wchodzić do
        kuchni,nie wyobrażam sobie życia bez mojej pani Stasi(zmywarka),bez
        ekspresu ciśnieniowego z młynkiem, mikrofali,szybkowara i patelni
        tefal do której nie trzeba już używać drewnianych łopatek(jakaś nowa
        technologi powłoki)
        • Gość: prof Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 24.03.09, 19:06
          Marysia!!!
    • karrantum Re: sprzęt kuchenny bez którego nie możecie żyć 25.03.09, 00:36
      Tez lubię kawkę z ekspresu więc ma on swoje stałe miejsce w kuchni. Mikrofala
      jest wybawieniem, bo moja mała Kasia w najbardziej nieoczekiwanych chwilach
      szczególnie nocnych ma ochotę jeść albo pić i w 20 sekund mam wszystko zrobione,
      a więc chwała za ten cud techniki. Ach i jeszcze duża deska do krojenia warzyw i
      blender do rozdrabniania zupek Kaśce, hihi.
      • Gość: karolcia lava grill Siemens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 13:53
        czy ktoś ma coś takiego w domu, w necie ejst bardzo mało informacji
        n ten temat.
        Mam zamiar cos takiego zamontować sobie w kuchni pytanie czy jest
        sens wydawania pieniedzy na to cudo, może ktoś to uzytkuje i zechce
        podzielić sie opinią?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka