Dodaj do ulubionych

Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy

11.01.09, 02:05
Bardzo Was proszę o radę jaki komplet: piekarnik + mikrofalówka
wybrać do zabudowy w słupku.
Zależy mi na opiniach dotyczących firmy i konkretnych modeli. Ważne
są dla mnie zarówno funkcje jak i wygląd sprzętu (będą zamontowane
obok siebie)
Z góry bardzo dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Magik Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.anonymouse.org 12.01.09, 23:22
      Co do piekarnika to nie wiem, ale u mnie w domu mam taką mikrofalę
      www.ceneo.pl/1353585 i bardzo dobrze się sprawdza, najważniejsze, że
      trwała i prosta w obsłudze. Do jakiej kwoty szukasz sprzętu?
      • madaga12 Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 13.01.09, 00:45
        Limitu sobie nie ustaliłam. Zakładam, że musi mi się podobać
        (rozumiesz...kobieta robi zakupy ;)i pasować do piekarnika
        zainstalowanego poniżej. czy ta firma robi też piekarniki?
        • Gość: Magik Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.anonymouse.org 13.01.09, 22:11
          Ah kobiety robiące zakupy :) no tak wygląd wtedy przede wszystkim (na temat
          wyglądu i designu się wypowiadam rozróżniam 7 kolorów i mi wystarcza). Co do
          firmy to tak z tego co wiem produkuje również piekarniki.
          • Gość: rafciu--- Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: 79.191.153.* 14.01.09, 11:13
            Zależy o jakich piekarnikach mówisz. Piekarników jako osobnych "tylko
            piekarników" nie ma. Kompletowaliśmy agd w kuchni i nie spotkaliśmy się z takim
            produktem, wzięliśmy piekarnik z Amici z srebrnym kolorze i nad tym mikrofale
            (ta sama kolorystyka), korzystamy z niej częściej i lepiej, żeby była łatwiej
            dostępna. Nie trzeba się schylać. A MPM produkuje też całe kuchenki, tylko
            kuchnie mamy przystosowaną do płyty indukcyjnej i osobno piekarnik. Płytę
            indukcyjną mamy firmy Gorenje, bardzo fajna ale strasznie droga.
            • Gość: Magik Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.anonymouse.org 14.01.09, 21:32
              rafciu: faktycznie, nie wiem jak to zrobiłem, ale źle spojrzałem, masz racje
              pomyliłem z kuchenką tak czy siak przepraszam za zamieszanie (złóżmy to na karb
              późnej godziny), ale mikrofale jak najbardziej polecam.
            • Gość: Robcia Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 10:27
              Piekarnik moge zaproponowac ten
              www.moderni.pl/towar-964-piekarnik_amica_eb1400___eb2.8ltekdyr_.html
              co domikrofali to moze jakas samsunga bo ludzie je chwala.
            • Gość: AdikM Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:23
              To moze od poczatku: piekarnik do zabudowy,dobrej firmy i w
              rozsadnej cenie masz tutaj:
              www.moderni.pl/towar-2420-piekarnik_aeg_electrolux_competence_b_3191_4_m_.html
              dalej mikrofala to ciezszy wybór bo kazdy ma inny gust,ale tez cos
              niedrogiego z tego samego sklepu bo moze byłby upust
              www.moderni.pl/towar-9236-kuch._mikrofalowa_samsung_fg87kst_.html
              jak Ci sie podoba??
    • loola_kr Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 13.01.09, 09:14
      Ja mam piekarnik Gorenje seria Ora (czarne szkło) i nad nim panel maskujący z
      tej serii a mikrofalę w środku innej firmy.
      Takie jak tutaj na zjęcie tylko ja akurat mam jedno pod drugim:
      farm1.static.flickr.com/200/488714381_1018ff873c.jpg
      jakby co to jest tez zmywarka i lodówa:
      www.gorenjegroup.com/si/imagelib/source/press/2007/events/2007_05_25_collection_Gorenje_Ora-ito.jpg
      a piekarnik jest super!!!

-
      • madaga12 Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 15.01.09, 00:09
        Ależ to ładne :) Koniecznie muszę zainteresowac gorenje a jeszce nie
        brałam ich pod uwagę
    • aina40 Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 18.01.09, 23:54
      Ja mam zestaw Electroluxa:
      piekarnik EOC 68000 X,
      kuchenka Mikrofalowa EMS 26405 X
      Świetnie się sprawuje, a zarazem b. ładnie wygląda.
      A tu masz parę fotek z mojej kuchni:
      fotoforum.gazeta.pl/5,2,aina40.html
      • madaga12 Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 19.01.09, 00:42
        Dziękuję za podpowiedź i zdjęcia. Muszę się im bliżej przyjrzeć na
        firmowej stronie :)
        • Gość: Zuzka Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 08:28
          Ja po długich namysłach zdecydowałam się na ten model.

www.samsung.com/pl/consumer/detail/features.do?group=homeappliances&type=oven&subtype=ovenarchives&model_cd=FQ159UST/XEO
          Mam malutką kuchnię i połączenie mikro z piekarnikiem to był strzał w 10.Mogę
          upiec ciasto,mięsko albo szybko podgrzać obiad.Do tego jest urządzenie jest
          mniejsze niż standardowy piekarnik.Używam od prawie roku i jestem nim
          zachwycona.Dla mnie nie ma żadnych wad tylko same zalety.Na stalowej obudowie
          wcale nie widać paluchów i nie muszę stale go czyścić.
          • ewa.c3 Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 19.01.09, 20:42
            Pytanie do Zuzki. Czy czuje się różnice w wielkości piekarnika w stosunku do
            standardowego? Głównie ciekawa jestem jak z pieczeniem ciast, bo na mięsiwa
            wielkość raczej nie ma wpływu. Mikrofala jest mi zbędna więc gdybyś mogła
            napisać więcej jak sprawuje się ten mały piekarniczek. Z pierwszych Twych opinii
            czuję zachwyt.
            • Gość: Zuzka Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 21:04
              ewa.c3 napisała:
              >Pytanie do Zuzki.
              >Czy czuje się różnice w wielkości piekarnika w stosunku do
              >standardowego? Głównie ciekawa jestem jak z pieczeniem ciast, bo na mięsiwa
              wielkość raczej nie ma wpływu.Mikrofala jest mi zbędna....

Witam.Przepraszam,że dopiero teraz Ci odpowiadam,ale nie zaglądam tutaj zbyt często.
              Ciasto piecze się tak samo jak w każdym innym piekarniku.Żadnej różnicy.
              Źle myślisz,że mikrofala jest zbędna.Właśnie przy pieczeniu mięsa się
              przydaje.Wkładasz mięsko i włączasz mikrofalowanie.Mięso szybko nagrzewa się w
              całej masie i ścinające się białko zatyka pory co powoduje,że mięso jest
              soczyste po upieczeniu.Zastępuje to czynność obsmażania mięsa na patelni przed
              pieczeniem,co robiły nasze Babcie.
              Czas mikrofalowania jest zależny od wielkości porcji.Ja ustawiam na przy schabie
              na ok.10 min.Potem przełączam na tradycyjne pieczenie.Wychodzi pyszna,soczysta
              pieczeń i to w czasie krótszym o ok.1/3 niż w moim starym,tradycyjnym
              piekarniku.Oszczędność energii i czasu.
              Polecam szczerze.To na prawdę świetne urządzenie.Ma jeszcze fajną funkcję
              czyszczenia.Nalewam wody na dno piekarnika,włączam,woda paruje,rozpuszcza brudki
              na ścianach,otwieram,wycieram szmatką z mikrofibry i po robocie.
              Po roku eksploatacji nie zmieniłam opinii i masz rację jestem zachwycona tym
              piekarniczkiem.
              • nikoru Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 05.02.09, 17:53
                Przyznam, że nie brałam pod uwagę opcji 2 w 1, ale Zuzka zainteresowałaś mnie.
                Jestem prawie "na tak".
                Mam doświadczenie w użytkowaniu zwykłego piekarnika gazowego, jest duży i
                czasami piekę kilka rzeczy na raz (np. dwie keksówki chleba albo ciasto w dużej
                blasze lub tortownicy + keksówkę chleba). Czy w tym Samsungu zmieściłabym dwie
                blaszki na raz?
                • Gość: szperacz Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 21:39
                  Zuzka pewnie już tu nie zajrzy......to może ta informacja pozwoli Ci na
                  udzielenie sobie samej odpowiedzi.
                  Piekarnik "normalny" najczęściej ma pojemność od 60 - do 65 litrów.Ten o którym
                  pisze Zuzka ma pojemność 42 litry.Szerokość obu to szerokość do wnęki o szer. 60
                  cm.Z tego wynika,że nie powinno być żadnych problemów w umieszczeniu obok siebie
                  na jednym poziomie dwóch blaszek.Natomiast na dwóch poziomach to chyba będzie
                  zależało od wysokości blaszek ale tego nie jestem pewien.Prawdopodobnie nie
                  powinno być z tym żadnych problemów.
                  Pozdrawiam.
                  • nikoru Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 06.02.09, 19:47
                    Dzięki szperacz. Chciałabym, żeby Twoje przypuszczenia były prawdą, ale wiem, że
                    w niektórych kuchenkach piecze się "w poprzek". Obawiam się, że tak może być w
                    przypadku tego Samsunga.
                    Gdyby moje obawy się potwierdziły, to raczej nie zmieściłabym dwóch blaszek obok
                    siebie (szczególnie tych większych).
                    Nie mam doświadczenia z równoczesnym pieczeniem na kilku poziomach. Może to
                    byłoby jakimś rozwiązaniem...
                    • avanti.pl Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 06.02.09, 20:21
                      nikoru napisała:
                      Zapraszamy do naszego studia.Mamy na ekspozycji taki piekarnik z
                      mikrofalą.Przywieź swoje blaszki to będziesz mogła sprawdzić jak je ustawić.
                      Pełne dane techniczne są tutaj:
                      www.samsung.com/pl/consumer/detail/spec.do?group=homeappliances&type=oven&subtype=ovenarchives&model_cd=FQ159UST/XEO&fullspec=F
                      • Gość: Nikoru Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: 217.96.62.* 06.02.09, 21:02
                        A gdzie macie to studio? Ja jestem z Ostrołęki, to pewnie nie po drodze ;-)
        • Gość: Zosia Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 22:36
          Mi bardzo się podoba zestawienie takiego piekarnika www.ceneo.pl/313323 + mikrofali z tej samej firmy (niestety
          nie pamiętam już nazwy, ale produkują tylko 3 modele więc nietrudno
          będzie znaleźć). Zestaw trochę kosztuje, ale wygląda kapitalnie- ta
          sama linia produktów robi swoje.
          • Gość: Gosposia Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: 188.33.71.* 08.06.09, 00:26
            Ta kuchenka mikrofalowa to fmw 250 sm g, jak się już daje linki to do
            całości :). Nie powiem jak piekarnik się spisuje widziałam jedynie w
            sklepie więc ciężko coś powiedzieć, ale tą mikrofalę jeśli znajdziesz
            za 800-900zł to będzie dobry wyborem, ma chyba wszystkie funkcje które
            się przydają na co dzień.
            • Gość: loona Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.chello.pl 27.07.09, 10:07
              Mam tę mikrofalę, jest super.
    • po_prostu_ksenia Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 01.02.09, 19:44
      Jest pewne urządzenie, na punkcie którego mam bzika:)) narazie jest
      w sferze moich marzeń, ale dla Ciebie wydaje mi sie strzałem w
      dziesiątke. Piekarnik i mikrofalowka jako jedno urzadzenie. Wiem, że
      nadaje sie do zabudowy i na otwarta przeestrzeń. Ale najwazniejsze
      jest to, że masz to jedno urządzenie w jednym. A! plus funkcja
      gotowania na parze:)))) dla mnie brzmi rewelacyjnie.
      Ten model nazywa się SOLARDOM, produkowany przez LG. Nie wszyscy
      ufają produktom Xw1, dlatego poszukuje więcej informacji na temat
      produktów/kuchenek LG.

Czy ktoś zna ten sprzęt, korzysta już z niego?
      Pozdrawiam
    • Gość: yyeti Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: 79.191.146.* 05.02.09, 16:44
      W kuchni mamy zestaw Franke. Prócz ceny jesteśmy bardzo zadowoleni. Zresztą, za
      jakość się płaci. Pochwalę się:
      www.franke.pl/franke-41744-sm-56-m-xs-1.html
      www.franke.pl/franke-42086-fmw-250-sm-g-xs.html
      Mikrofala i piekarnik są bardzo porządne i na szczęście łatwe w obsłudze.
      Zresztą widac na zdjęciach.
    • Gość: Tata Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 18:43
      Jezeli chodzi o piekarnik to ten bedzie dobry
      www.moderni.pl/towar-4612-piekarnik_electrolux_eob_33100_x_.html
      a mikrofala ta do tego:
      www.moderni.pl/towar-7531-
      kuch._mikrofalowa_electrolux_ems_2840_.html
      To kompletny zestaw.
      • Gość: gg Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 20:20
        Nowa seria Bosch i Siemens - wszystko można zgrać razem (piekarnik, mikrofalówka, piekarnik parowy, expres do kawy).Ja akurat zamiast piekarnika i mikrofali wybrałam 2w1, czyli piekarnik kompaktowy.
        Zajrzyj na stronę producentów i pobierz najnowszy katalog.
        • haan87 Re: Piekarnik & Mikrofalówka _ do zabudowy 27.06.09, 23:48
          również polecam najnowszego Boscha, ta najnowsza linia nie dosc ze ma
          mnostwo opcji, to ladnie wyglada;)
          www.electro.pl/produkt-BOSCH_Kuch_mikrofalowa_HMT_85M651_2B_Karty_do_gry_GRATIS-43513,122.html
          ja akurat mam wspomnianego LG, ale nie moge nigdzie znalezc linku do
          niego..:/
    • Gość: fear77 Proponuję 2 w 1. np. LG solardom. IP: 89.171.106.* 25.06.09, 19:06
      Mam od 3 lat i polecam. :)
      • karrantum Re: Proponuję 2 w 1. np. LG solardom. 07.07.09, 16:06
        Gość portalu: fear77 napisał(a):

> Mam od 3 lat i polecam. :)

Słyszałam o nowszej wersji LG 3w1 Solar Cube:
        www.kupujemy.pl/mp9297mlc-cena-sklep.html
        • sparkle_breeze Re: Proponuję 2 w 1. np. LG solardom. 09.07.09, 00:24
          Rewelacyjny sprzęcik. Moja znajoma w to zainwestowała do nowego mieszkanka -
          malutka kuchnia niestety i taki sprzęt idealnie się sprawdza, zważywszy na
          kompaktowość :) W sumie wszystko w nim robi i nawet nie widać różnicy w jakości
          jedzenia między zwykłym piekarnikiem a tym :)
          • aniela40 Re: Proponuję 2 w 1. np. LG solardom. 24.07.09, 22:14
            ale się na jarałam na taki sprzęt!!!!!
            tylko podpowiedzcie jakiej firmy najlepszy????
            • ka122 Re: Proponuję 2 w 1. np. LG solardom. 15.01.10, 14:05
              ja też chcę piekarnik z mikrofalą. Ale mam pytanko o
              energooszczędność. W mikrfali podgrzewam najczęściej szklanę mleka
              lub talerz zupy (i jest mi to niezbedne). Czy opłaca się w takim
              razie taki piekarnik? Czy lepiej kupić oddzielnie?
    • madziak253 Piekarnik Amica EBP8752 jaka mikrofala 22.03.10, 09:23
      Witam!Bardzo podoba mi się zarówno pod względme wyglądu, cenowo jak
      i funkcjonalnoscki piekarnik AmicaEBP8752, niestety ciężko mi dobrać
      kuchenkę mikrofalową pod zabudowę, firmy Amicy mają nieciekawy kolor
      zupełnie niepasujacy. Może ktoś skomponował już taki zestaw. Bardzo
      proszę o rady, moze być innej firmy. Z góry dziekuję!!
      • madziak253 Re: Piekarnik Amica EBP8752 jaka mikrofala 24.03.10, 15:46
        Piekarnik Amica EBP8752 jaka mikrofala

Ponawiam pytanie.
        Bardzo podoba mi się zarówno pod względme wyglądu, cenowo jak
        i funkcjonalnoscki piekarnik AmicaEBP8752, niestety ciężko mi dobrać
        kuchenkę mikrofalową pod zabudowę, firmy Amicy mają nieciekawy kolor
        zupełnie niepasujacy. Może ktoś skomponował już taki zestaw. Bardzo
        proszę o rady, moze być innej firmy. Z góry dziekuję!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka