yawokim 20.09.05, 17:23 warto leciec aeroflotem do japonii? czy moze lepiej alitalia czy swissem? ja sie nie znam a mam do wyboru te wlasnie ... w ktorym jest najlepsze jedzenie, moze darmowe drinki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 20.09.05, 20:27 a kiedy Jedziesz? Ale Ci fajnie... Już zazdroszczę. Co do linii, to ja osobiście wolałabym inną, niż aeroflot ale może ktoś coś Ci doradzi. Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 20.09.05, 22:16 wykrwawilem krwawice i jade na wczasy tam gdzie zawsze chcialem hehe tzn do t o k y o zabawe moze psuje to, ze bedzie to superekonomiczny wyjazd w stylu polski turysta na zachodzie za gierka ;] nie dam rady jeszce jednego roku czekac, chce sie przekonac jak to tam wszystko wyglada, wylatuje na poczatku pazdziernika , tylko nie wiem , ktora linia najlepsza ... aeroflot obiecuje rosyjska dzikosc, swiss szwajarska perfekcje a alitalia wloska finezje, nie wiem na ktory sie zdecydowac a kosztuja tyle samo Odpowiedz Link
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 20.09.05, 22:23 po pierwsze, baaaaaaaardzo się cieszę! I zazdroszczę...zazdroszczę, ale tak pozytywnie..... ja nie wiem, kiedy się tam wybiorę, na razie się nie zanosi. Obiecaj, że wszystko mi potem Opowiesz, jak tam jest...czy jest tak, jak myślę, że jest itd... że będziesz patrzył na wszystkie rzeczy, nawet te może głupiutkie , drobne, ale potem opowiesz, jak jest TAM... dobra, to jedno. Teraz o liniach. Radzę się właśnie P i on mi podpowiada, że Swiss ma kłopoty finansowe od paru lat, więc standard na pokładzie pewnie nie będzie należał do najlepszych... co do aeroflotu, to ja bym z nimi nie leciała. A co do Alitalii, no cóż, lubią strajkować, czyż nie? I to dość często. Ale chyba z całej trójki są najlepsi... AAAAAAAA...ja też tam chcę jechać............. Odpowiedz Link
nekos Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 16:26 yawokim, na jak dlugo sie wybierasz?? gdzie bedziesz?? jakie masz plany?? pisz!! pisz!! wszyscy czekaja) Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 16:29 lece na miesiac, bedzie chyba tylko tokyo /jezeli nie wygram wczesniej czegos w lotto ;]/ zatrzymam sie u kilku znajomych ... mam w planach troche pochodzic po miescie, nic szczegolnego ... Odpowiedz Link
nekos Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 16:36 ooo, pamietam moj pierwszy wyskok do japonii. tez bylo na miesiac. zakochalem sie wtedy w tym kraju) ech, dawne czasy!! Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 16:37 zobaczymy, moze sie zakocham a moze odkocham hehe Odpowiedz Link
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 16:39 ale najważniejsze, żebyś nam potem wszystko (no, dobra, prawie opowiedział... Odpowiedz Link
nekos Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 16:52 no wlasnie lotto. gdybym gral na moje stale numery 2 tyg temu to bym trafil czworke. okolo 10tys yenow. niby nie az tak duzo ale do tej pory nawet trojki nigdy nie mialem. nie mialem czasu podjechac z kuponem i teraz zaluje Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 17:34 a u nas mozna dzis zgarnac siedem baniek ... Odpowiedz Link
aree Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 20.09.05, 22:30 Jak dla mnie to chyba nie warto. No chyba, że ktoś lubi „wypadki przy pracy” Myśmy też mieli wybór i mogliśmy taniej udać się przez Moskwę. Ale w sumie nie wiem czy to jest naprawdę oszczędność pieniędzy w tym momencie. Dla tych kilku euro (no może trochę więcej jak kilku) myśleć i się stresować. Po co. A tak lecisz sobie Swissem, masz niezapomnianą prześliczną „obsługę”. Wózek z darmowymi „drinkami” jeździ w tą i z powrotem. Nie pamiętam ile razy można było się napić, ale na pewno więcej jak raz. I masz wszystko z czystą włącznie. Nie wiem tylko czy do tej czystej nie trzeba było czegoś dopłacić, nie sprawdzałam , ale piwo (0,3) na pewno było za darmo. Standardowo woda jest w ilościach ile tylko zapragniesz, kaw, herbat, soków i coli też nie zabrakło. Za to nie płaciliśmy. I myślałam, że to tak zawsze i wszędzie już jest na takich długich trasach a tu się okazuje, że japońska obsługa jest marna w porównaniu ze szwajcarską! Z powrotem lecieliśmy z Japończykami i był zupełny standard, nikt tak nie latał z wózkami alkoholowymi jak Swissawianki. I obsługa o dziwo nie była bardziej miła i uśmiechnięta! Jedzenia było jakoś mniej jak u Szwajcarów o ile można mierzyć pokładowe jedzenie w ilościach. Takie samolotowe obiadziki. Jak to się ma do naszych polskich porozciąganych schabowymi z kapustą żołądków... Nie wiem, może trafiliśmy na jakiś dobry lot, ale na pewno polecam ci Swissa. Napisałam trochę o locie na mojej stronie, adres w „Japonii w obrazkach”. Miłego wyjazdu! Odpowiedz Link
nekos Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 10:57 jedyna zaleta aeroflotu jest bardzo tani duty free na lotnisku w moskwie) Odpowiedz Link
kapitankloss1 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 18:54 Moja wizja Rosyjskich samolotow to stare kopcace graty ktore sie czesto rozpadaja....choc ostatnio nie slychac...no ale mam taka wizje... Powiem ze ostatni raz lecialem aeroflotem 30 lat temu Odpowiedz Link
nihonto Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 21.09.05, 19:58 Ostatnie uzycie Aeroflotu - 15 lat temu. Ruskich samolotow prawie w ogole juz nie uzywaja, ale z Boeninga tez mozna zrobic chlew. To jest link w ktorym pasazerowie dziela sie opiniami n/t Aeroflotu www.airlinequality.com/Forum/aeroflot.htm. Warto poczytac. Odpowiedz Link
nekos Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 22.09.05, 07:13 z samymi samolotami nie jest chyba az tak zle. ale obsluga jest podobno okropna. kiedys ginely bagaze, teraz jakos sie o tym nie slyszy. hmmm, moja mama kiedys leciala i potem bardzo chwalila. inni znajomi mowili ze wiecej nie poleca bo podczas lotu nie ma co robic. lecial jakis stary czarno-bialy ruski film, potem drugi amerykanski ktorego projekcje urwali w polowie filmu. no ale jak pisalem wczesniej wszyscy chwala bardzo niskie ceny w moscow duty free. Odpowiedz Link
kugliczka Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 22.09.05, 09:04 a ja słyszałam że to Włosi nieustannie gubią bagaże a skoro areoflot nie ma ruskich samolotów to może warto zaryzykować, a potem te pare zaoszczędzonych groszy mile sprzeniewierzyć w Tokyo ? Odpowiedz Link
anchan Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 22.09.05, 10:19 Odradzam Aeroflot bo sama nim leciałam, zwłaszcza jeśli miałbyś nocować w Moskwie. Droga tam: Do Moskwy sprzedali więcej miejsc w klasie ekonomicznej niż mieli, więc spóźnialscy, tacy jak ja, mogli się przejechać w luksusowych warunkach, i to był jedyny plus tej podróży. W Moskwie zaczęła się jazda. Dotarliśmy tam o 22, odlot miał być o 22.40, a wylecieliśmy o 3 rano. Żeby pasażerowie nie rozleniwili się zbytnio co pół godziny rozlegał się komunikat nakazujący przejście od bramki 3 do 11 albo na odwrót. Od marszobiegów z bagażem zgłodniałam nieco i okazało się, że jedynym dostępnym artykułem spożywczym są lody. O północy wyłączono wodę i zapchały się toalety. Z powrotem: Trzeba było nocować w Moskwie. Na autobus do hotelu czekaliśmy 4 godziny. Kierowca koniecznie chciał nas namówić na wycieczkę po Moskwie (była północ i lało). W końcu dotarło do niego, że wszyscy chcą spać więc zawiózł nas niechętnie do ruin jakiegoś ośrodka wypoczynkowego pod Moskwą, pełniącego obowiązki lepszego hotelu lotniskowego. Nie napiszę, co nam dali na kolację, ale obrusy świadczyły o tym, że od kilku miesięcy podają to samo. Latałam też swissem i nie mam się do czego przyczepić. Odpowiedz Link
kugliczka Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 22.09.05, 11:01 jednym słowem przygoda to lubię) Odpowiedz Link
martolka Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 22.09.05, 13:55 a na dodatek lecąc do Japonii może się jeszcze przydarzyć bardzo nagłe między- lądowanie na Syberii - jak przygoda to przygoda! ) Odpowiedz Link
misae Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 02.10.05, 15:19 Ja lecialam Swissem, a poprzednio Lufthansa i na pewno bym sie nie zdecydowala przenigdy na aeroflot, jak rowniez aitalia. Wizja przeladowania bagazu w Moskwie czy w Mediolanie/Rzymie, przyprawia mnie o gesia skorke.... Swiss jest OK, choc tym razem mieli problemy z systemem audio/video w drodze do nie dzialaly gry, a w drodze powrotnej nie mogli nic uruchomic przez jakies 4 godziny. Ale poza tym nie moge nic zlego na swiss powiedziec, jedzenie takie sobie, choc kazde samolotowe jedzenie jest generalnie do bani... A na co sie zdecydowales? Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 03.10.05, 04:21 lece swissem bo i promocja i ma raczej dobre opinie na roznych forach internetowych ... znalazlem tez w podobnej cenie oferte Turkish Airlines ale to juz po fakcie, szkoda, bo podobno maja dobre jedzenie ;] ... gdzies wyczytalem, ze lutym-marcu mozna znalesc bilety po 300 euro- czy to mozliwe, czy jakies bajki? Odpowiedz Link
misae Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 03.10.05, 10:04 Tureckimi to ja lecialam raz, stare samoloty maja, wydaje sie ze z drugiej reki, w drodze do Turcji cos caly czas strzelalo (bum bum) w drodze powrotnej bylo lepiej choc trafilismy na takie turbulencje podczas startu ze myslalam ze to juz koniec....ludzie plakali itp...potem slyszalam ze tureccy piloci (czesto byli wojskowi) nie staraja sie wyleciec ze strefy turbulencji, tylko mecza pasazerow...nie wiem na ile to prawda, ale tak mi moj kolega mowil (kolega turek), jedzenie bylo takie sobie, jak zwykle... Odpowiedz Link
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 03.10.05, 10:16 nie ma to jak Lufthansa Sorry , ale uwielbiam tę linię. No, przynajmniej jak dotąd. Odpowiedz Link
misae Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 03.10.05, 10:37 w sumie to to tez lubie lufthanse, BA tez nie sa zle, Finnair tez ok, swiss ok, AF zalezy jaki lot, nie cierpie za to austrian brr chyba za duzo z nimi latalam...z grupy austrian tylko lauda jest (a moze byla) OK. Jak lecialam do Japonii Lufthansa to mieli do wyboru danie japonskie lub europejskie do wyboru, w swiss tego nie bylo, szkoda... Odpowiedz Link
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 03.10.05, 10:47 miałam "przyjemność" lecieć Austrian. Nie polecam. Ale my olewaliśmy, bo lot godzinny (do Wiednia) . NAtomiast nasi znajomi z nimi dalej , dużo dalej i bardzo narzekali. Odpowiedz Link
seruppin Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 03.10.05, 21:22 chiara76 napisała: > miałam "przyjemność" lecieć Austrian. Nie polecam. Ale my olewaliśmy, bo lot > godzinny (do Wiednia) . NAtomiast nasi znajomi z nimi dalej , dużo dalej i > bardzo narzekali. Tak zle sie zrobilo? Ja (2 lata temu) nie mialem z nimi wiekszych problemow (poza jedna zapchana toaleta i strajkiem, dzieki ktoremu bylem 2 dni dluzej w Japonii wiec nie bylo co narzekac... ). Przedtem latalem KLMem i tez nie mialem zadnych uwag (moze nie jestem wybredny, a moze mialem szczescie?). Ale ostatnio KLM polaczyl sie z Air Francem wiec juz bym sie bal z nimi jechac, bo a nuz przesiadalbym sie w Paryzu, a CDG nie cierpie. Tym razem w grudniu lece Lufthansa, zobaczymy jakie beda moje wrazenia. I jeszcze jedno... Czy Aeroflot jest taki tani? Jakos szukajac tanich biletow, prawie nigdy nie pokazal mi sie Aeroflot (tzn. raz sie pojawil, ale ceny byly tanie inaczej - akurat w tym terminie nic nie lecialo i w Aeroflocie bylo najtaniej, kolo 10000 zl ... ). -- Z powazaniem Ser Odpowiedz Link
bimbalimba Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 04.10.05, 14:09 ja pytalem w biurach podrozy, po prostu wchodzilem z ulicy i mi wyszukiwano najtansze- wlasnie aeroflot, turkish, do japonii lataja tez linie bialoruskie i ukrainskie i maja podobne ceny ... w necie /polskie strony/ sa zazwyczaj promocje zachodnich albo prestizowych linii ... gdybym mial wiecej pieniedzy wybralbym chyba promocje cathay pacific, to podobno najlepsza linia na swiecie, bilet wychodzi ok 3200 Odpowiedz Link
bimbalimba Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 04.10.05, 14:37 lece jednak austrian airlines w listopadzie bo mozna wykorzystac znizke dla studentow Odpowiedz Link
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 04.10.05, 14:46 kup sobie jakieś jedzenie na lotnisku, to moja rada, bo spodziewam się, że na pokładzie może Cię nie zachwycić, a to jednak parę dobrych godzin się leci. Odpowiedz Link
robo_pl Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 05:42 korzystalem z uslug SWISS i szczerze polecem chociaz mam porowanie tylko do naszego rodzimego przewoznika Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:40 co do swissa- lot do tokio godny polecenia, jedyna wada to, ze jak ktos przed nami odsunie oparcie do konca trudno ogladac filmy na ekraniku, ale mordegi 12 godzin w samolocie w klasie ekonomicznej niestety nic chyba nie umniejszy Odpowiedz Link
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:44 jak się chce szwędać tak daleko, to się trzeba wycierpieć Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:47 to nie zarty, wybierajcie ludzie miejsca przy wyjsciu awaryjnym hehe tam jest pryzwoita przestrzen dla nog i jedzenie pierwsze w ekonomicznej ;] Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 08.10.05, 16:46 czagaraga raga czigi rigidigi jestem sobie w tokio i jest dobrze ... szczgoly jutro bo zaraz zasne ... Odpowiedz Link
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 08.10.05, 16:48 pamiętaj, baw się dobrze I odzywaj się czasem! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
nekos Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 09.10.05, 04:43 yawokim napisał: > czagaraga raga czigi rigidigi jestem sobie w tokio i jest dobrze ... szczgoly > jutro bo zaraz zasne ... witaj na japonskiej ziemi i zdawaj relacje z pobytu. Odpowiedz Link
misae Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 09.10.05, 11:22 ale masz fajnie ;o) pisz do nas czasem... Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 09.10.05, 19:19 tokio jest zupelnie inne niz sobie wyobrazalem przypomina wielki nadmorski kurort, egzotyki wlasciwie nie ma a miasto wydaje sie bardzo przyjemne do mieszkania jest duzo dobrego w miare taniego jedzenia- polecam siec watami, duzo sklepow, ludzie wygladaja na zrelaksowanych, nikt nie trabi na ulicy i nie ma dresiarstwa czy innych brudasow na ulicach nie jest wcale jakos klinicznie czysto, ludzie tez nie sa zimni i obojetni, raczej jest jak w polsce tyle, ze bez zlych sytuacji , jest duzo drzew i parki, duzo rowerow japonczycy ubieraja sie dobrze tzn nie ma koszulek z bazaru itp ale inaczej niz wlosi, raczej skromnie kobiety w kimonie okazaly sie srednio oszalamiajace hehe japonscy macho upodobali sobie fryz na ekstremalnego czeskiego pilkarza bardzo fajna jest miejska urbanistyka, troche jak obrazy canaletta lub londyn, obok luksusowych nowych apartamentowcow czesto stoi jakis zaniedbany parterowy domek, nie ma ladu architektonicznego ale to raczej dobrze wyglada, po ludzku wczoraj byla letnia pogoda co wlasciwie dla mnie przypominalo saune, dziwne uczucie raczej nieprzyjemne Odpowiedz Link
chiara76 Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 09.10.05, 23:58 a próbujesz się z nimi dogadywać? CZy jak się o coś pytasz pomagają? JAk ich angielski? No i czy tyle tam pięknych dziewczyn, jak wspominają Nekos czy Kapitan?? Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:04 mam ten komfort, ze wszedzie chodze ze znajomymi,wiec nie musze sie jezykiem zamartwiac a niestety wiele miejsc nie ma ani angielskiego menu ani kogos ze znajomoscia tego jezyka ... dziewczyny wylaszczone , mnie najbardziej chyba do gustu przypadly te wszytskie opalone `surferki` hehe , generalnie podobnie jak na poludniu europy widac、ze duzo tu kosi przemysl kosmetyczno-urodowy ... bylem dzis na koncercie /nagisa music festival/ i widzialem jak w swietle dnia ci `opanowani i beznamietni` japonczycy szaleli jak oszalali te wszystkie opowiesci o niesamowicie zimnym chrakterze tokijczykow mozna miedzy bajki wlozyc, zupelnie tego nie rozumiem, moze dla kogos z sycylii to szwedzkie lody ale dla polaka to normalni ludzie . a jak sobie popija to kozakuja niezgorzej Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:10 i jeszcze jedna obserwacja- obsluga w sklepach tez nie wydala mi sie szczegolnie niezwykla, sa uprzejmi i czasem ktos stoi i powtarza spiewnie rozne formulki ale w spozywczaku to panie rownie mile jak w osiedlowym w warszawie, tzn mile bez ironii pisze ;] ... spodziewalem sie jakichs bizantyjskich poklonow chyba ... Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:22 tak samo w metrze, niby same zombies\roboty mialy jezdzic ale jest tak jak w warszawie, ludzie siedza stoja, czasem glosno romawiaja , mlodziez pajacuje itd Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:26 a i neonow nie ma juz tak duzo jak kiedys, podobno regulacje wprowadzono, najlepsze reklamy swietlne teraz maja salony paczinko, w stylu lasvegas z migajacymi fleszami Odpowiedz Link
chiara76 Yawokimie, :) 10.10.05, 20:38 cieszę się, naprawdę, że możesz to wszystko widzieć na własne oczy, zweryfikować poglądy cudze, zyskać swoje własne...zazdroszczę...w tym pozytywnym sensie. Szkoda, że nie wyślesz mi pocztówki ale liczę, że będziesz wszystko nam opisywał. Właśnie takie nowe, świeże spojrzenie cenię sobie najbardziej, kiedy to stereotypy zderzają się z prawdą...jak to już kiedyś napisałąm na tym forum odpowiadając Aree zdaje się, każdy z nas ma "swoją" prawdę na temat Japonii i ...według mnie to piękne. Naprawdę. Kiedyś, kiedyś tam ja pojadę do Japonii i...też zyskam swoją prawdę...na pewno Wam wtedy powiem, co widziałam, jakie miałam przemyślenia itd...... Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
misae Re: Neony 11.10.05, 10:51 wiecie co? ja tez mialam takie wrazenie w Shinjuku, ze tak jakby mniej neonow jest teraz niz w 2001...moze dlatego ze w 2001 byla to moja pierwsza podroz do wielkiego miasta, potem bylam w Hongkongu i paru innych miejscach wiec moze dlatego tak mi sie wydawalo... musze porownac zdjecia Odpowiedz Link
nekos Re: Neony 11.10.05, 16:34 hmmm, ciekawe. ja nic takiego nie zauwazylem. neonow zawsze bylo duzo i jest. sorry ale nawet u mnie na 'wsi' jest pewnie wiecej neonow niz w calej w-wie) Odpowiedz Link
nekos Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 06:55 yawokim wczorajszy dzien przypominal ci saune??!! szkoda ze nie przyjechales w lecie to dopiero zobaczyl bys prawdziwa saune, hehe!! dla mnie wczoraj bylo dosyc chlodno) Odpowiedz Link
misae Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 09:56 yawokim, wiem ze pisales o problemach finansowych ale chcialam Ci cos polecic, szczegolnie jak lubisz sushi ;o) jest taka restauracja (tylko sushi) blisko stacji Nezu, nazywa sie Sushi Kei i jest po prostu rewelacyjna... smaku sushi w tej restauracji sie nie zapomina... zestaw sushi kosztuje ok 3200 yenow jak cos mozesz zaoszczedzic i sie tam wybrac to goraco polecam z domu Ci napisze dokladne namiary Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:06 na pewno tam wstapie, mozesz podac dokladniejsze namiary, ale dzisiaj widzialem jak latwo znalesc jakies miejsce, poszlismy na soba /jak dla mnie troche za slone\ i pierw nie moglismy trafic ale po kilku zapytaniach przechodniow udalo sie Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 10.10.05, 20:45 to jest duzy minus, dla mnie ta pogoda w jescze w wiekszym natezeniu bylaby ciezka do wytrzymania Odpowiedz Link
aree Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 11.10.05, 00:42 zaskakuje mnie co donosisz z Japonii To Ty tam pojechałeś, żeby w metrze zobaczyć cyborgi? Przecież to normalny, wysoko rozwinięty kraj, niewiele się w sumie różniącym od naszego. Ludzie są wychowani tylko w innej kulturze i innych warunkach co ich przez wieki ukształtowało i co spowodowało, że się kulturowo od nas różnią. Ale, żeby myśleć, że tam roboty jeżdżą po ulicach ...))? ech. A co do pań sprzedawczyń w osiedlowym sklepiku to niestety nie znam takowych pań z Warszawy, u mnie, bardziej na zachód miłość nie przemawia przez ich twarze. Czasami się zastanawiam, że one jeszcze nie zauważyły, że czasy się 15 lat temu diametralnie zmieniły. To niestety ich bardzo odróżnia od sprzedawczyń w Japonii i ja jeszcze w Polsce nie słyszałam "śpiewnie powtarzanych różnych formułek". Wyraz "śpiewnie" podkreślić! co do "bizantyjskich poklonow" to się chyba za dużo naczytałeś )) co nie znaczy, że porównując ich do zachowania Polaków to można czasami pomyśleć o Bizancjum "dla mnie ta pogoda w jescze w wiekszym natezeniu bylaby ciezka do wytrzymania" rozumiem, że masz tam stopni 35 a nie 45. Jak to Nekos napisał... pojedź tam latem! Teraz pewnie to już jesień i zimno za oknem Szybko sprawdziłam. Masz tam 22 st. No to chłodnawo jakoś Baw się dobrze! Odpowiedz Link
yawokim Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 11.10.05, 05:36 pogoda tylko pierwszego dnia byla ciezka, teraz juz jesiennie, wczoraj padalo caly dzien .... pokoj z tatami pachnie jak wakacje u dziadkow na wsi hehe Odpowiedz Link
nekos Re: czy aeroflot to w porzadku linia? 11.10.05, 16:38 yawokim napisał: > pogoda tylko pierwszego dnia byla ciezka, teraz juz jesiennie, wczoraj padalo > caly dzien .... to prawda. od kilku dni jest chlodnawo ale nie martw sie jescze sie ociepli. nawet na poczatku listopada temp czasami potrafi dochodzic do 30 st. ale sauny juz nie bedzie bo wilgotnosc jest niska) Odpowiedz Link