karolina_ze_szczecinaaa 17.01.16, 15:21 Mam za zadanie napisać kartkę z pamiętnika i nie wiem jak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najuser Re: Jak napisać kartkę z pamiętnika? 18.01.16, 02:24 Zamiast ci opisywać jak napisać kartkę z pamiętnika po prostu dam przykład, możesz zmienić inne szczegóły: 25.03.2016, Kraków Drogi pamiętniczku, miałam dzisiaj bardzo miły dzień i chcę go tu opisać. Zaczęło się tak jak zwykle: wstałam trochę zaspana, umyłam się, zjadłam śniadanie, trochę spóźniona poszłam do szkoły. Niektóre lekcje bardzo się dłużyły (np. matematyka), ale niektóre były super ciekawe. Jednym z moich ulubionych przedmiotów jest angielski i dzisiejsza lekcja była świetna, bo oglądaliśmy fragmenty filmu z oryginalnymi angielskimi napisami i muszę przyznać, że sporo zrozumiałam. Wszyscy zawsze mówią, że oglądanie filmów po angielsku z napisami jest świetnym sposobem na naukę, ale zawsze wydawało mi się, że jednak za słabo znam język, żeby zrozumieć. A tu taka miła niespodzianka! Teraz może zacznę tak oglądać w wolnym czasie i planuję zapisywać słówka, których nie znam i sprawdzać co oznaczają. Po szkole poszłam do Ani, bo mama powiedziała, że wróci dziś nieco później. U Ani zawsze jest fajnie, trochę odrabiałyśmy lekcje, trochę oglądałyśmy filmiki na youtube. Poza tym miałyśmy okazję pogadać sam na sam, co ostatnio nam się nie udawało, bo wszędzie chodzi za nami Ola. Ale najważniejsze co się wydarzyło jak wróciłam do domu: w domu czekał na mnie szczeniaczek!!! Moja mama przyniosła szczeniaka! Słyszałam jak potem opowiadała tacie, że miał być psem do budy, więc w sumie go uratowała. Tyle czasu prosiłam rodziców o pieska a jak przestałam to nagle w naszym domu pojawia się najsłodszy najpiękniejszy piesek!!! A dokładniej to suczka. Na razie bardzo się boi, ale trochę ją pogłaskałam i pomachała ogonkiem. Mam nadzieję, że szybko się zaprzyjaźnimy. To dlatego ten dzień był taki fajny. Dobranoc pamiętniczku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Jak napisać kartkę z pamiętnika? IP: *.146.66.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.05.18, 23:26 To kartka z dziennika, nie pamiętnika. Będzie niezgodna z formą wypowiedzi xd i autorka zarobi pałę. Odpowiedz Link Zgłoś