pincetzlotydwa 20.05.16, 08:26 Mam zrobić takie zadanie domowe ? napisz list do kolegi, ratunku, pomoże ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
srututututututuu Re: pomocy zadanie: napisz list do kolegi 20.05.16, 08:26 Drogi Wojtku, W pierwszych słowach mego listu pozdrawiam Cię serdecznie. Dawno już nie pisałam, ale teraz w szkole mamy trochę mniej nauki, więc i czas na korespondencję. U mnie wszystko OK, mam nadzieje, że i Ty jesteś zdrowy. W szkole bez zmian. W ostatnim liście pisałeś o konkursie,w którym miałeś wziąć udział - jak Ci poszło? Mam nadzieje, że że dostałeś się do następnego etapu i z góry gratuluję. Czekam, bo mam nadzieję, że przyjedziesz w któryś weekend ? w kinach grają już kolejną część naszego ulubionego filmu, moglibyśmy ię razem wybrać. Odpisz prędko, kiedy dasz radę przyjechać, czekam i pozdrawiam serdecznie. Monika. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem321 Re: pomocy zadanie: napisz list do kolegi 20.05.16, 12:30 Wykreślamy: "w pierwszych słowach mego listu". Przecież każdy widzi, że są to "pierwsze słowa". Przestawiamy. "W ostatnim liście pisałeś.... z góry gratuluję" Na początek. To są zasady grzeczności, aby najpierw odnieść się do poprzedniego listu. Wykreślamy "czekam, bo" - bo to "czekam z niczym się nie wiąże. I znak zapytania zamieniamy na kropkę. "W kinach" - "w" wielką literą. "mniej nauki" zamieniamy na "więcej nauki", bo było nielogiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bozlit Re: pomocy zadanie: napisz list do kolegi 11.10.17, 17:36 jak napisać email o przyjacielu do Mikołajka z lektury czy ktoś mi pomoże Odpowiedz Link Zgłoś