Dodaj do ulubionych

skasndal z 11-stego listopada

16.11.10, 08:46
Witam forumowiczów. Podczas Święta Niepodległści pod Kamieniem na Placu konstytucji 3-ciego Maja we Włoszczowie zostały wręczone odznaczenia za zasługi dla naszego Miasta. Jedo z odznaczeń dostał... niejaki pan Żmuda - stary ub-ek. Jego zasługi to bicie gumą kogo popadło oraz maltretowanie kogo się dało. Uważam że powyższe odznaczenie powinno być publicznie odebrane panu Żmudzie oraz powinna zostać pociągnięta do odpowiedzialności osoba która wnioskowała otrzymanie przezx niego tego odznaczenia. To prawdziwy skandal. Komuchy tryzmają się mocno, nawet chodzą do Kościoła. Czyżby się nawrócili. Okropność. Co o tym sądzicie? Tylko, proszę, piszcie z sensem. Pozdrwiam
Obserwuj wątek
    • having_fun Re: skandal z 11-stego listopada 16.11.10, 15:59
      moja mama też jest oburzona. Z tego, co słyszałam, to facet niejedno życie złamał swoimi ORMO'wskimi działaniami.
      To faktycznie bardzo ciekawe, która to organizacja wnioskowała o odznaczenie tego człowieka i czym argumentowała, bo dziś chyba nie daje się medali "za umacnianie socjalizmu w Polsce" :\
      Dziwna sprawa...
      • mateo21121989 Re: skandal z 11-stego listopada 17.11.10, 22:31
        To jest tylko Polska.
        Ręka rękę myje.
    • madonna1919_live Re: skasndal z 11-stego listopada 19.11.10, 12:24
      Dowiedziałam się, że podobno wnioskodawcą nadania odznaczenia dla ub - ka Żmudy był pan Ryszard Marcinkowski. Uuuuu ... wstyd stary AK - owiec - nieładnie. Mam wrażenie że pan Ryszard w czasie II wojny światowej bawił się ołowianymi żołnierzykami. Niestety w Naszym Kraju jest mnóstwo samozwańczych AK - owców i odznaczanych przez nich ub - ków. Zgroza!
      Oczywiście "PO - olszewicy" przykładają do tego swoje brudne łapy.
      • pandor1236 Re: skasndal z 11-stego listopada 19.11.10, 15:17
        To tak samo śmieszne jak ilośc ludzi startujących w najbliższych wyborach, którzy zostali wyrzuceni ze swoich stanowisk pracy za kradzierze czy inne przekręty, a na ulotkach o tym nie piszą.Tuszu brakło się pytam?

przepraszam za ot ale proszę się zastanowic nad głosowaniem. Nie kierowac sie partią tylko nazwiskiem.
      • hipohondryk1 Re: skasndal z 11-stego listopada 19.11.10, 16:33
        Oj, ja znam takich co za komuny w Boże Ciało organizowali czyn społeczny żeby dzieci nie szły na procesję, a teraz plackiem w kościele leży. Znam takich, co za komuny na pielgrzymkach robili zdjęcia uczestnikom na potrzeby władzy, a teraz są dość dobrze urządzeni...
        Takie przypadki można mnożyć w naszym mieście..
        • dosser Re: skasndal z 11-stego listopada 19.11.10, 17:18
          Też znam Pana , który teraz kandyduje na radnego ( zresztą nie pierwszy raz ) a w roku 1983 , kiedy odbywały się we Włoszczowie msze za Ojczyznę , jako pracownik SB stał na chodniku koło plebanii i zapisywał ludzi zdążających na mszę . Wtedy była msza organizowana przez dawny PBRoL we Włoszczowie a SB ek był tam wcześniej zatrudniony i znał ludzi .
    • toranaga5 Re: skasndal z 11-stego listopada 19.11.10, 22:30
      Czy ktos z czytajacych ma wiedze, kto tak naprawde wnioskowal o przyznanie odznaczenia,i kto taki wniosek zatwierdzil?
      • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 21.11.10, 11:40
        Żeby być wiarygodnym, trzeba pisać prawdę. Pan Żmuda nigdy nie był "ubekiem" (tę formację rozwiązano czy zmeiniono nazwę po 1956 roku), ani "esbekiem". Bogiem, a prawdą przyczynił się do swoistej praworządności jako opiekun zakładowych formacji ORMO. Po co ten krzyk ? - proszę przytoczyć argumenty przeciw temu odznaczeniu. Bo sam fakt, że Żmuda był aktywny za PRL-u, to żaden argument, może zaslepieńca plującego jadem i jednocześnie osoby uczepionej kleszej sutanny lub odnoszącego się z pogardą do innych ugrupowań politycznych - pogardą zaślepieńca z klapkami na oczach (jako ten, kto pisze tu o POlszewikach). Kler tak cenny jako oponenci w czasie schyłkowego PRL-u, to dziś głównie ugrupowanie chciwe rządności dusz i grosza z tacy oraz wpływów politycznych, rozpowszechniający ciemnotę poprzez liturgię i religianctwo oraz sprowadzający ludzi na manowce manii i paranoi religijnej. Po prostu przeginają. A że Żmuda złodziei i oprychów ograniczał - to ci się nie podoba, tylko dlatego, że było to w czasie PRL-u ? Wstydź się człowieku!
        • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 21.11.10, 11:55
          P.S. I jeszcze bezczelnie, madonna, AKowca napastujesz, po chamsku wręcz dyskredytując jego konspiracyjną działalność. Zaiste, kobieto musisz być człowiekiem o obrzydliwym charakterze, na dodatek prawdopodobnie bez należytej wiedzy. Personalnie atakujesz ludzi w zaślepieńczo arogancki sposób, a wiedza podpowiada mi, że takie potworki optują nie za inna partią tylko PiS alno Komunistyczną Partią Polski. Pan Żmuda był bardzo nieprzyjemny jako funkcjonariusz na służbie i oficer MO, ale złodziejstwo i oprychów tepił skutecznie.
        • toranaga5 Re: skasndal z 11-stego listopada 21.11.10, 13:32
          mustangupolny, pozwole sobie zacytowac twoje slowa:
          (Żeby być wiarygodnym, trzeba pisać prawdę.)
          Hm, prawde powiadasz?Pomine pozostala czesc twojej tzw.twojej prawdy,szkoda komentowac.
          Dzieki twojej odpowiedzi zrozumialem,dlaczego zasadnym bylo odznaczenie pana Zmudy.On to ,we wlasnej osobie bedac jak sam to ujales,nieprzyjemnym funkcjonariuszem,przyczynil sie do tego,ze teraz mozna bylo nadac Order Orla Bialego panu Michnikowi,jako wybitnemu opozycjoniscie,walczacemu z PRL,a wiec i z takimi osobami jak pan Zmuda.
          Krotko mowiac,jednego odznaczyli za tworzenie i utrwalanie PRL,drugiego za walke z PRL.
          Smutne jest to,ze dzieje sie to w dniu 11 Listopada,dniu Swieta Narodowego.
          Jezeli jestes tak dobrze poinformowany,moze odpowiesz kto wnioskowal o to odznaczenie,kto przyznal.
          Jeszcze jedno do ciebie,jesli bedziesz mial zamiar odpowiedziec,oszczedz sobie jadu,nie napadaj na kler, pis, po,sld,czy psl,pisz w temacie.
          • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 21.11.10, 18:17
            Szlachetny toranaga! Twój wywód jest blędny, zwłaszcza w porównaniu A. Michnika z Orłem Białym na piersi i pana Żmudy, bowiem ów drugi wcale nie był zinklinowany politycznie w swej działalności zawodowej. Sprawa ORMO jest i straszna, i groteskowa oraz swoiście pożyteczna. Czy ORMO przyczyniało się do ograniczania działalności bandziorów, złodziei i oprychów jednakich w każdym ustroju ? Zapewne tak - poprzez donoszenie milicji przez owych zaufanych, a dzisiaj mamy Wielkiego Brata wszędzie; to kamery w zakładach pracy, na ulicach etc., to podsłuchy zakładane bez opamiętania przez jakże liczne służby "wielkiego znaczenia" itp. Owszem, stosowano naciski, aby do ORMO należeli taksówkarze, właściciele lokalików i rzemieślnicy, co było ohydne, ale taka przynależność była fikcyjna.Oczywiście byli gorliwcy. To czy pan Żmuda dostał jakieś odznaczenie, czy nie - niewiele mnie obchodzi, ale na pewno bronił praworządności, przeciwstawiał się przestępcom (w taki czy inny sposób). W Ty i madonna w śmieszny sposób robicie z tego zagadnienie polityczne, podczas gdy Żmuda zajmował się opryszkami i złodziejaszkami oraz prewencją przed nimi, a do polityki go nie dpuszczano (SB była od tego, a UB przed Gomułką), bo był potrzebniejszy na innym miejscu. Wśród złodziejaszków i tych, którzy lubili coś przeskrobać, miał ohydny pseudonim, nadany prawem hiperbolizacji - na wyrost.. Widocznie ktoś wystapił o odznaczenie, ktoś wyżej uznał, że przysługuje, a Wy podnosicie krzyk i kłamiecie, że to ma kontekst polityczny. Wasza śpiewka - na fałszywą nutę, na dograbek madonna prostacko ustawia AK-owca, dezawuując jego pracę i zadania w konspiracji. Idiotyzm - smarkaty bardzo. Ja nie piszę w obronie Żmudy (który nawet mnie zamykał swego czasu), ale piszę przeciw Waszym śpiewkom na fałszywą nutę, śmiejąc się z zacietrzewienia owej madonny oraz smarkaczowskiego obrażania starego żołnierza z AK.
            • toranaga5 Re: skasndal z 11-stego listopada 22.11.10, 21:37
              Mustangupolny,jak wynika z twojego postu, nie bardzo rozumiesz ,lub nie chcesz zrozumiec o co chodzi.Moze dla Ciebie 11 Listopada jast swietem takim jak 22 Lipca czy 1 Maja.Dla mnie 11 Listopada jest Swietem Odzyskania Niepodleglosci.Wreczanie odznaczen dla ludzi sluzacych PRL,tzw utrwalaczy wladzy ,uwazam za bardzo niestosowne,powiem wiecej haniebne.Bardzo wielu Polakow oddalo zycie, za Wolna Polske.Dla Nich,dla Ich pamieci jest ten Dzien,11 Listopada. Nie jest to Swieto tych co donosili, zwalczali czy tez gorliwie sluzyli PRL.Jesli juz chcecie sie odznaczac,proponuje inna date 22Lipca,nawet 1 Maj.Jesli prawda jest jakoby to Pan Marcinkowski wnioskowal ,co moge powiedziec,jako Pan Marcinkowski mogl,ale jako AK-owiec,wiceprzewodniczacy kola AK we Wloszczowie ?
              PS
              Mysle ze pan Zmuda juz zoztal wystarczajaco odznaczony za PRL.
              • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 13:49
                Eeeech... zbytni patriotyzm toranga5, pożadany i cenny, lecz zbytni. Sprowadza Cię na manowce. Pewnej osobie powiedziano "słuzyłaś dawnemu systemowi!". "A jakiemu niałam służyć - odrzekła - jeśli innego nie było ?" Widocznie Ob. Żmuda nałapał tak wielu złodziei, że p. Marcinkowski uznał za stosowne wystapić o odznaczenie. Proste ? - proste! Bo za co innego go odznaczyli ? Za piękne oczy...
            • having_fun Re: skasndal z 11-stego listopada 23.11.10, 00:39
              Nie mnie oceniać tę sytuację, ale jedno rzuca się w oczy: mówiąc kilkakrotnie o ORMO'wcu, bezinteresownym szpiclu, za każdym razem przed nazwiskiem piszesz "Pan", a przed nazwiskiem członka KOR'u, redaktora gazety (mniejsza o to jak wiarygodnej, chodzi o dokonania), "przypadkowo" zapominasz.
              Ten fakt, podobnie, jak treść Twoich wpisów, w dużym stopniu opisuje Twoje poglądy. Z Twojej wypowiedzi, drogi mustangu, przebija ogromna tęsknota za czasami "słusznie minionymi" i pewnie z tego wynika pozycja, jaką zająłeś w tej sprawie. Doprawdy, trudno mi uwierzyć, że "system" ma jeszcze tylu gorliwych obrońców.
              P.S. W języku MO, ORMO, ZOMO i SB bandziorem, złodziejem i oprychem (jeszcze wywrotowcem, ale zapomniałeś tego dodać) był... każdy, kto nie należał do MO, ORMO, ZOMO lub SB :)
              Tęsknisz za tamtymi czasami - Twoje prawo, wszak byłeś wtedy młody, ale obawiam się, że w argumentacji to jednak trochę się pogubiłeś. Tak, czy siak, zdrowia życzę! :)
              • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 13:40
                A przed nazwiskiem Michnika piszę A. - inicjał imienia, co w jęz. polskim już zapewnia kulturalne odniesienie, natomiast nie wiem, jak p. Żmuda ma na imię. Np ZOMO, to pod inną nazwą funkcjonujące i dziś siły policyjne "zbiorowego reagowania" istniejące w każdym bogatszym państwie (Ty alergicznie reagujesz na nzwę). Dzisiaj służb jest więcej niż ongi, tylko dziś ma się wieksze mozliwości obrony, w demokratycznym państwie, w PRL-u znikome. Ponosci Cię - szan. having_fun - to nieprawda, że każdy był wywrotowcem, kto nie należał do MO, ORMO, ZOMO, SB; nie był też za trakiego uważany oficjalnie, choć nie zdziwiłbym się, gdyby poprzez skrzywienie zawodowe policjant czy milicjant na każdego patrzył jako na potencjalnie nieprawego. Prawem swego zacietrzewienia przypisujesz mi "gorliwość" w "obronie" dawnego systemu (nieprawda), bo jesteś gorliwym negatorem. Patrzę z dystatnsu, Kolego miły. I widzę jedno: niezaprzeczalnie większą wówczas ochronę socjalną człeka pracy. Dziś zatrudniam się u małego kapitalisty, a on każe mi z nagła pracować 10 czy 12 godzin (większy kapitalista też), nawet w niedziele, bo dorwał kontrakt zagraniczny. Kiedy kontrakt się skończy, zwolni mnie bez skrupułów, zostawiając trzon kadry. Mikrokapitalista z Konieczna zatrudnia ludzi na czarno i dopiero, gdy zdarzy się wypadek, wciąga do ewidencji. Zastraszeni ludzie nie tworzą związków zawodowych! A na bardziej głuchej prowincji jest jeszcze gorzej. Była kontrola cen (też partacka, niestety), było tzw. centralne planowanie, które podziwiali zachodni ekonomiści (hm.... kulało, ale było) itp. Bo widzisz, drogi having_fun nie wszystko jednak jest złe na potwornie zdegradowanej społecznie i politycznie Kubie (na pewno też struktura armijna w straszliwej KRLD) czy też w Watykanie z przyległościami zwłaszcza - zarządzanym feudalistycznie. Taki świat...
    • madonna1919_live Re: skasndal z 11-stego listopada 23.11.10, 09:11
      mutsang raczej mustang a może stara chabeta ostro pojechał po klerze, PIS`ie itd, po mnie również (ale mnie to nie rusza) a wychwalił ubeka, sbeka czy ormowca (nieważne) żmudę. Jego argumenty były śmieszne ale także mocno irytujące. Poprzez swoje marne wywody na tym forum pokazał że jest taką samą swołoczą jak wyżej wymieniony żmuda. Z takim kimś nie warto polemizować. Przepraszam ale w przypływie właśnie irytacji musiałam napisać te słowa. Pozdrawiam forumowiczów z wyjątkiem tych wychwalających bolszewików, komuchów, ub-ków, ... " polszewików" i innych popaprańców.
      • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 23.11.10, 20:07
        Tej nieprzyjemnej postaci nie wychwalałem - nie umiesz czytać madonna1919. Oto popis chamstwa (madonny) - hahahaha! Jeśli ja jestem (wg Ciebie) "swołoczą", to prawem różnic między ludźmi (i tego, że ktoś musi być wyżej, ktoś niżej) powinnaś się podpisać nie "madonna" lecz "wesz łonowa". A tak naprawdę "gnida" wszy łonowej, bo wesz mądrzejsza (niczym kura od jaja) od gnidy i tak powinno zostać zestopniowane. Jesli ja jestem "swołocz", to Ty, logicznie, musisz być wycieraczką. Ale to tylko propozycja, byś zmieniła swój nick na właściwy i wybór należy do Ciebie. Żmuda w przeszłości zamknął Ci kogoś bliskiego (np za złodziejstwo) i stąd odwetowy bełkocik ? Pozdrawiasz forumowiczów - koń by się uśmiał - gdyż wątpliwe, aby byli zadowoleni z pozdrowień osoby piszącej chamskie posty, więc chamicy.
        • tru-dru Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 13:08
          Nie zdziwiłbym się, gdyby Ob. Żmuda wytoczył pozew madonnie1919 za b. nieprzyjemną obrazę ("swołocz" - j.rosyjski: łobuz, łajdak, słówko funkcjonuje też w j. polskim), jako awanturnicy, flamerce i trollowi (może mustangpolny też ?).
          • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 13:49
            No i co - zatkało tę idiotkę ?!
            • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 14:36
              Pod Waszymi postami, drodzy toranga5 oraz having_fun, udzieliłem Wam odpowiedzi. We wcześniejszych postach having_fun napisałeś, iż Twa mama mówiła, że p. Żmuda "zniszczył życie pewnym osobom ORMO-wskimi dziasłaniami". Bardzo pięknie, jeśli kradli i "oprychowali". Przxyszedł do mego ojca (szefa sporej jednostki) przed laty, proponując założenie komórki ORMO w firmie i został grzecznie oddalony. A więc można było i tak. Czasy PRL-u były w istocie niepiękne, poza tym komuniści zrabowali b. duże mienie mego dziadka (mającego tedz doktorat prawa z Wiednia), którego rozstrzelali, a rodzinę na Sybir, ale za PRL-u mogłem pójść do pracy gdzie chciałem i nikt mi krzywdy nie ośmielił się zrobić jako cżłowiekowi pracy. Wystarczyło, że w kapitalizmie POLSKIM, ohydnym, zachorowałem. I od lat nie mam na opał, omal nie mam co jeść, choć już jestem silny i mogę pracować nawet jako robotnik. Każą po 10 - 12 godzim, nawet w niedzielę - a gdzie czas wolny, na samorozwój także ? Realizację własnych celów ? Ów polski kapitalizm, wilczy i XIX wieczny, jest tak spotworniały, że polska demokracja (raczej w cudzysłowie) nie jest w stanie obronić przed owym kapitalizmem człeka zwyczajnego lub cżłowieka pracy. A Wy tu chcecie z błahostki, z odznaczenia oficera milicji, robić zadyme polityczną i piszecie, że to skandal, bo nałapał za duzo złodziei..... HAHAHAHA! - o naiwni donkiszoci walczący z wiatrakami!
              • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 14:51
                P.S. mnie przed laty pan Żmuda też złapał, jako beztroskiego chuligana. A jako politykującego złapać nie chcieli. Tylko przez ORMO-wców ostrzegali "Nie gadaj Franek tyle, bo zainteresują się tobą bardziej". Chyba nie rozumiecie, co w PRL było udane, zlagadzane, co oficjalne etc. Zresztą Żmuda był od złodziei i oprychów. Ujmując potocznie, ormowcy to szpicle, ale też organizacja umundurowania, wówczas oficjalna, no i zwalczająca przestępczość pospolitą - chuligaństwo i złodziejstwo.
                • trudrou Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 19:53
                  No i doczekałaś się (doszczekałaś) madonna1919. Z tego, o czym wróble ćwierkaja, wiadomo że możesz mieć proces za "swołocz". Ćwierkają, jakoby podmiot Twych krewkich postów już sprawdzał i zastanawiał się nad rewanżem za zniewagę. Oj schudnie portfelik i trzeba będzie przepraszać po wyroku na forum oraz w gazecie...
                  • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 20:11
                    madonna1919 jeśli tylko ów bohater Twoich postów wytoczy ci sprawę i ja się przyłączę. A dla hecy z 50 moich kolegów i kumpelek, którzy zeznają, że poczuli się znieważeni określeniami "polszewik", "swołocz", "popaprańcy" itp. Dużo nie będziemy chcieli, tylko po 2000 złotych na Dom Dziecka w Nagłowicach oraz przeprosin na forum i w "Echu dnia" - każdemu z osobna. Lepiej już sprzedaj dom lub mieszkanie, bo skąd weźmiesz tyle kasy ? Będziesz mieszkać pod mostem na Belinie, bo spod wiaduktu na Północy przepędzą; za duże zagrożenie dla pociągów. HAHAHAHAHA !!!!!
                    • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 20:20
                      Dobra rada mustanga dla ciebie, bo jestem litościwy także i życzliwy wszystkim ludziom - madonno1919. Aby uniknąć procesu i bankructwa, udaj nienormalną i zaraz napisz tu, na forum: "ja madonna1919 jestem krewką furiatką i wariatką, a moje posty są niepoczytalne"... Może to jedyne ocalenie dla Ciebie ? Ulitujemy się wtedy nad Tobą...
                      • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 20:24
                        P.S. My sie ulitujemy z kumplami i kumpelami, ale chyba nie pan Żmuda, bo to twardy man. Byle kogo nie znieważyłas; mocny facet. Jego twe łzy oraz udawanie wariatki nie nabiorą...
                        • toranaga5 Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 22:17
                          hm , z grzecznosci,Drogi Mustangupolny,sadzilem ze na Polskim rynku kabaretowym,Smolen i Laskowik beda nie do przebicia:).Musze przyznac,zdeklasowales Ich.Oni mieli tylko Zenka ,a ty straszysz kumplami,pozwole raz jeszce zacytowac twoje slowa:
                          > P.S. My sie ulitujemy z kumplami i kumpelami, ale chyba nie pan Żmuda, bo to tw
                          > ardy man. Byle kogo nie znieważyłas; mocny facet. Jego twe łzy oraz udawanie wa
                          > riatki nie nabiorą...
                          Chlopie ratuj sie ,za slowa znaczy twoje zacytuje::
                          P.S. My sie ulitujemy z kumplami i kumpelami, ale chyba nie pan Żmuda, bo to tw
                          > ardy man. Byle kogo nie znieważyłas; mocny facet. Jego twe łzy oraz udawanie wa
                          > riatki nie nabiorą...
                          Wy sie ulitujecie?,....pluje sobie w brode ,ze ja toranaga5 napisalem do takiego smiecia jak ty,
                          EOT.
                          • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 24.11.10, 23:59
                            "Śmiecia" ?... No - sam się zdeklasowałeś aż pod podeszwy. Chory człowieku (?).
                            • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 07:27
                              Prostak taki jako ty zapędzony w kozi róg nie potrafi zachować się z klasą i wyzywa, obraża. Deklasujesz się tym bardziej, że jesteś o wiele poziomów poniżej mojej osoby. Mam cię w garści - jak zechcę podam i skażą za wyzwiska. A potem na ulicy (gdy spotkamy się w realu) mogę wytrzaskać cię rękawiczkami po pysku i powiedzieć "won z drogi", a ty odbierzesz to jako wyróżnienie, bowiem aż tak góruję nad toba.
                              • pandor1236 Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 10:07
                                czy ktoś ma tu kompleks, np małego penisa?
                                • trudrou Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 12:40
                                  Proszę - mawet seksuolog (lub urolog) pandor1236 jest zdegustowany tym, co tu się wyprawia! Prawdę powiedziawszy ja też jestem urażony określeniami madonny1919_live, więc przylączę się dso procesu, jeśli będzie. I do p. Żmudy (ewent. powoda) oraz Twoich 50 urażonych znajomych mustangupolny dołączę ze 30 swoich urażonych znajomych. Aby było weselej i śmieszniej! Tak więc madonna1919_live zamiast ponad 100 tysięcy złotych, zapłaci na dom dziecka oraz za ogłoszenia z przeprosinami ponad 1 60 000 złotych. Tak zaciekłość i niewyparzony języczek (klawiaturkę) krewkiej Pani obrócimy w oki sprawkę dla bezdomnych dzieci. Hejka i pozdro Wszystkim Forumowiczom!
    • madonna1919_live Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 13:15
      "skandal z 11-stego listopada" ciekawy wątek - prawda? Z mutsangiem i trudrou nie warto rozmawiać. Nie mają argumentów i jeszcze straszą procesem. Szczerze się ubawiłam. Żal tylko że przynajmniej na tym forum brakuje patriotów, prawicowców i prawdziwych Polaków. Komuch rządzą. Smutne ale prawdziwe ale My się nie damy.
      • hipohondryk1 Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 15:55
        Wypraszam sobie. Nie jestem komuchem, podobnie jak chyba większość. Nie odzywam(y) się w tym temacie, bo nie znam sprawy, nikt nigdy mi pałą po plerach nie pojechał. Czy to czyni ze mnie komucha?
        • pandor1236 Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 16:48
          Za dużo wieśniackich ataków jak na poważną dyskusje ...

Czy my we Włoszczowie mamy chłopskie rozumowanie- mój ciągnik- moje pole- moje swinie w chliewie- ja mam racje- jestes k*#$@?

Oczywiscie zaszczytem jest mi dostać w twarz od kogos może ktoś mi jeszcze powie?

Albo że za młody jestem? A może ja i moje pokolenie czeka, aż tacy ludzie wyginą wreście.

Nasi wspaniali AK, nasi wspaniali partyzanci ziemi włoszczowskiej, co mi zamordowali dziadka przez pomyłke. Moi kochani niedaleko mieszkający panowie co lali pałą za czasów chwały ub spacerują sobie po ulicy po obiedzie przed moim domem- mam czuć do nich nienawiść do konca życia? Żydów też nie lubimy, no nie? Może wyjdzmy na ulicę się bić wszyscy razem?

Wstyd mi , że ktoś obcy może przeczytać taka dyskusje.

Część zainspirowana poprzez czytanie tych postów, które mnie zepsuły:

dla tych wszystkich dalej niepewnych siebie :

allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=ma%C5%9B%C4%87+na+penisa
          sorki madonna , Tobie nie wiem jak pomóc, pozdrawiam Cie

z poszanowaniem, Wasz seksuolog
          • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 18:58
            Ano widzita - seksuologu pandor1236 oraz hipochondryku - krewkość omal (czy naprawdę) Pol-nazisty z klapkami na oczach jest nader krzepka. I zaczepna. Och, gdyby tę energię dało się prztworzyc na pozytywy...
            • tru-dru Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 21:20
              Dwoje chorych nieszczęśników: toranaga5 oraz madonna1919 sądzą, że są prawicowcami (jak madonna1919 pisze), tymczasem jako prawicowiec odcinam się od nich i owych dwoje klasyfikuję na prawo od faszystów i szowinistów. NA ODZIAŁ NERWIC DO MORAWICY !!! Albo na ostry pododział nieuleczalnych szleńcówm, niestety.
            • pandor1236 Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 21:26
              Możecie jeszcze bronić lub zbesztać i przy okazji się pokłócic i pobić wypowiadając się o ludziach , którzy katowali na śmierć podczasz przesluchań w bylej siedzibie sądu w rynku.
              • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 25.11.10, 23:20
                Jeju! - trudru, cóż za piekło gotujesz madonnie i toranodze; niech sobie szaleja. Co do pogladów, ja przed II Wojną Światową czytywałem lewicujący "Dziennik Ludowy". Natomiast po odzyskaniu niepodległości, po I Wojnie Światowej, uiczestniczyłem w repolonizacji Polaków z zaboru rosyjskiego na Kresach i rozprowadzałem polonizującą "Pobudkę Wołyńską", zacną gazetę patrioty Oskara Haleckiego - znając Go osobiście.
              • toranaga5 Re: skasndal z 11-stego listopada 27.11.10, 00:13
                Nie speniales przed 50 mustangapoolnego i 30 Trudu?To juz hm pan zmuda mawial ze juz 2 to zbiegowisko a 4 to banda :)A do tego jeszcze rekawiczki mustangowegosmieciapolnego,sila,proces ,kraty,i odszkodowanie prowadzace do bankructwa :).Powiekszyli sobie ptaszki jeden o 50 drugi skromniejszy chyba nize w tej organizacji ,do 30:)
                • pandor1236 Re: skasndal z 11-stego listopada 27.11.10, 12:58
                  No teraz sie boje że mnie jakies ubeki dopie*dola jak bede szedł po ryż do biedronki albo koledzy mustanga sprzed 1 wojny światowej(tak , Ci od gazet).

A co to za pan co kiedys w biedronce byl ochroniarzem (chyba!)

moze pomyłka ja nie chce nikogo obrazac i w sądzie skonczyc

załóżmy ze jestem chory psychicznie, w tej chwili pod wplywem dopalaczy kupionych x lat temu legalnie, bo w takim stanie najlepiej mi jest rozumiec i rozkładac zdania na czynniki pierwsze w postach tru dru

A ona czasem nie był ub?

A napie*alał pała? A nie jezdził nawalac pałą? A nie stał i nie szukał ulotek pod karoseria samochodów na partysantów? czemu i czy sie boi wyjsc z domu bez psa? madonna, czy to nie skandal? bo podobno? bo ja mam to w d..

kto ze mna pojdzie w obstawie po ryż do biedronki?

postanawiam założyc nowy temat: byli ubecy ziemi włoszczowskiej, te poradnie psychologiczno-prawne koło nowego sądu chociaż zarobią na poradach dla psychologiczno-prawnie skłóconych ludzi ze światem.
                  • toranaga5 Re: skasndal z 11-stego listopada 27.11.10, 18:11
                    Nie panikuj,kup makaron zamiast ryzu :).starzy ubecy teraz tylko placza jak napisal mustang,taki smiec,ktory skrywa sie za 50 smiecio podobnymi.Poswiecilem troche czasu na zapoznanie sie z (tworczoscia )tego osobnika,poszperaj co wypisywal jakis czas temu.Ze teraz straszy?,hm,brak argumentow w rzeczowej dyskusji.Mnostwo takich gnid na forach,zwlaszcza GW.Po co tu zajrzalem?Sam nie wiem.Dlaczego napisalem?,Madonna ma racje to Skandal.Mustang i Trudu to fanatycy Faktow i Mitow,zmam tych wielkich fanatykow w naszym miescie,obaj mieszkaja na AK.
                    • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 10:09
                      Chyłopcze toranaga5 (dlatego chłopcze, bo wyzywasz niczym gówniarz). Nikt się nie skrywa za 50. Chodzi o to. że używanie niewybrednych słów na forum oraz zaciekłość mogą ewokować protest nawet 50 osób i puszczenie kogoś z torbami. Eksperyment socjologiczny powiódł mi się - odkrył karty cham i prostaczek toranaga5 oraz zaciekła histeryczka madonna_1919. A ŻMUDA ? Wreszcie wypada, po badaniach zabrać głos "realistyczniej". Owszem - jako pisze pandor ów mawiał, że powyżej 2 osób na ulicy, to zgromadzenie. Był nieprzyjemny i jeszcze gorzej. Np. w latach 60-tych, gdy pojawiały się długie włosy, podobno łapał (z innymi milicjantami) Obywateli mających dłuższe włosy i - naruszając godność osobistą oraz prawa obywatelskie - wożono takich do przymusowego strzyżenia. Słyszano, jako w latach 80-81 otwarcie wpowiadał się przxeciw dwmokratycznym zmanom i propozycjom. Czy powinien dostać jakieś odznaczenie ? Okazuje się, że w tym miasteczku odznaczają tych, kto ma kumpli mogących występować o odznaczenia, natomiast ludzie mający rzeczywiste dokonania pozostają w cieniu. Posiadam wiedzę o nawet użyciu broni i postrzale - zgroza!
                      A toranaga5 - ot zwykły dupek, sprowokowany rozzuchwalał się coraz bardziej i coraz mocniejszych słówek używał. Trochę mniej histerycznie zaafektowany niż madonna. Współczuję i pozdrawiam.
                      • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 10:23
                        P.S. I jeszcze jedno. Jeśli kogoś uraziłem - skutkiem mojego eksperymentu (nauka, czy paranauka musi niekiedy sięgać do metod prowokacji) - to przepraszam. Ale jeśli ktoś odkrył się jako ... (nie chcę tu nazywać), niechaj sam się sumituje. I doskonali (oby).
                        • tru-dru Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 10:30
                          Prawda! Straszny człowiek z tego pana. Wiem o drugim postrzale. Pocisk z TT przeszedł przez oba policzki - na strychu opuszczonego domu, gdzie spotkali się chłopcy i dziewczęta, a MO sądziła, że groźny bandzior się ukrywał. I od razu strzelali, bez ostrzeżenia. Straszne.
                        • toranaga5 Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 13:44
                          Jako obiekt tego eksperymentu ,chcialbym zapytac sie Wielkiego Eksperymentatora mustanga,o wyniki:)
                          Jak to wiedze zdobyles po slowach ktore napisales:
                          ( Kler tak cenny jako oponenci w czasie schyłkowego PRL-u, to dziś głównie ugrupowanie chciwe rządności dusz i grosza z tacy oraz wpływów politycznych, rozpowszechniający ciemnotę poprzez liturgię i religianctwo oraz sprowadzający ludzi na manowce manii i paranoi religijnej. Po prostu przeginają.)
                          Moze podpowiem ci temat nastepnego badania?
                          Proponuje ci pojechac chocby do afganistanu czy tunezji i na runku spalic Koran.Moze nie odrazu spalic ,moze jakac karykature Allacha na plecach sobie przykleisz,zapewnie szybciej poznasz wyniki eksperymentu.Ja bez badan jak to piszesz naukowych i paranaukowych,znam wynik takiego eksperymentu,stracilibysmy,niezle zapowiadajacego sie badacza ludzkich zachowan,drogiego mustangapolnego.Moze zaproponuje, troche ale tylko troche mniej radykalny Eksperyment.Moze Wielki Badaczu mustangu,zamiescisz taki tekst obrazajacy uczucia religijne Zydow na Forum Zydow Polski.Zapewniam cie,ze poziom epitetow ktore bys zebral,byla by najmniejsza kara.
                          Z litosci pomine dalsze twoje jak to sam nazywasz eksperymenty.Kazde swoje slowa tlumaczysz prowokacja,zalosne to.
                          Lekcje z rozbicia i sprowadzenia powaznaj rozmowy,odrobiles na 6.Zapewnie otrzymasz stosowne wynagrodzenie od mocodawcy.
                          • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 18:27
                            Szan t5 („szybkie” czsy, to i skrótowość, niemal stenografia bez zasad, psiakrew, a pamietam czasym gdy kopertę adresowało się „Wielmożny Panie/Pani”)Kler, Koran... Ortodoksyjni rabini, hm... (gdzie widać jako fanatyzm udziwnia - podobnie jako mułłów i ajjatollachów – no i naszych), a jeszcze duchowni żydowscy przysyłają do Polski rabinów, którzy zakładają szkoły Jesziwy i kształcą nowych rabinów. Podobno człek nie może żyć bezreligijnie i zawsze będzie się zdawał na nadprzyrodzoność. Może dlatego, iż w mózgu istnieją ośrodki odpowiedzialne za to, a ich stymulacja podczas eksperymentów prowadzi do uniesień i transu religijnego. Obdarzanie łaską, cuda, objawienia... Sprawiają wrażenie ingerencji wysokiej techniki - na razie nie do pojęcia przez nas (na obecnym etapie rozwoju myśli badawczej). Interesująco wyglądało to podczas objawienia fatimskiego, gdy ukazywała się Maria, a wówczas slychać było charakterystyczne trzaski znamionujące obecność pola magnetycznego dużej mocy; no i cud słońca – jaśniejącego mimo chmur i deszczu. Calutka teologia jest produkcją ludzkiego umysłu (umysłów) oraz domniemywaniem. Dobry by był świat bezreligijny, a kwestię bożą można by załatwić prawnie i administracyjnie – w skali globu jako uznanie lub kwestię wyboru przez jednostki. A jeśli biskup mówi, że kondom uraża Boga, to jest logoakrobatyczne i raczej niezbyt uczciwie wykorzystywanie Abnsolutu, bowiem ów biskup wie o Bogu dokładnie tyle, ile wiem ja oraz Ty – toranga5. Mahometowi przypisuje się bywanie „u Boga” (tego samego, co katolicki i Żydów, tylko Ów rzekł o islamie „oto daję wam poprawioną religię – w 600 lat po Chrystusie – stąd teologowie islamscy twierdzą, że islam to ulepszone chrześcijaństwo) i wynegocjowanie 5 modlitw dziennie, podczas gdy Bóg domagał się 50. Zadziwiająca Księga Urantii ( już obecna w Internecie po polsku) niewielką wagę przywiązuje do wszelakich religii (większą obdarzając buddyzm oraz Ewangelię św. Jana). Jest autorstwa administratorów niebiańskich (Boga, który wg niej jest naprawdę daleko, podczas gdy księża tak go uwidaczniają, jakby był lokalnym bóstwem czy bożkiem świata, Ziemi), wymienionych z imienia i funkcji. Księga Urantii (czyli Księga Ziemi) może być kiedyś konkurencyjna wobec archaicznej Biblii, zwłaszcza że zawiera obszerna kosmogonię, opis administracji niebiańskiej i jest „naukowa”. Uznana jest przez autorów niebiańskich za kolejne objawienie dla Ziemian (po przybyciu w okolice Ziemi księcia planetarnego Caligastii, gdy była już ludzkość zrodzona z rodzeństwa Andona i Fonty, a 38000 lat temu bytności Adama i Ewy rasy niebieskiej (wysłanych tu nauczycieli i reproduktorów) potem przybyciu proroka Machiventy Melchizedeka, który miał kontakty z biblijnym Abrahamem, wreszcie obdarzeniu Michałem z Nebadonu, który pojawił się jako Jezus. Następne objawienie, to Księga Urantii (2006 stron, 160 esejów, dyktowana od 1911 roku do 1935) Jeśli przejrzysz ją, toranga5, zauważysz, iż daty w niej zwarte (cóż za pyszny opis egzystencji i zwyczajów neandertalczyków oraz pełniejszy, 700 stronicowy opis czynów Jezusa) jednak nie współbrzmią z datowaniem archeologicznym... Zwłaszcza początków obecności człowieka na planecie. Jest w tej ksiedze mnóstwo hołdowniczych fraz wobec Boga. Aż za dużo, jak na zdrowy rozum i wydaje się, że przeginają. To w zestawieniu z opisem buntu genialnej istoty duchowej, i wysokiego administratora niebiańskiego, Lucyfera pozwala wysnuć pewne domniemania. Zaprzeczył on istnieniu Boga i zaczął tworzyć własny krąg administracyjny (bunt został spacyfikowany). Owa nadmierna hołdowniczość oraz lucyferyczne zaprzeczenie, rodzi pytanie „może Boga nie ma? (wątpliwość i dociekanie jest obowiązkiem wnikającego w te sprawy), albo „może w Raju Havony, Wszechświata Cenrtalnego, jest „tylko” jakaś Rada administrująca ?” (Księga Urantii mówi, że Bóg wyłonił się z Boga całościowego). Natomiast proroctwo Baby Wangi (chyba najbardziej dalekowzroczniej wieszczki – po 5090 rok!) podaje, że w 4509 roku „ludzie osiągną taki poziom rozwoju, że bezpośrednio będą mogli rozmawiać z czymś, co nazywają bogiem”. Od tysięcy lat szamani (szczególnie jest to zrelacjonowane u Aborygenów) są umistyczniani poprzez implantowanie kryształów przez „ludzi niebios” – co w kontekście domniemywania wysokiej techniki podczas cudów etc – wiele znaczy. I tak właśnie ledwie sygnalizuję to i owo. co Ty – toranga5 - w lot zdekryptujesz wynajdując co trzeba z antropologizującego chaosu. Jeszcze jedno. Parę lat temu wybraliśmy się na Syberię Północną. No i po wywiadzie – do arangasu (gdy szaman czuje dni ostatnie, idzie do lasu i składa swe ciało do trumny na sztorc opartej o drzewo). Świetość to i tabu wielkie, naruszać nie wolno(straszne kary duchy szykują), ale my chcialiśmy zobaczyć – jest w truchle szamana ten kryształ wszczepiony – jako aborygeńskim szamanom przez Kosmitów; oblewają ich też ciekłymi kryształami absorbowaną cieczą w całości. Wiedzieliśmy, że dokonujemy profanacji, a nawet... swietokradztwa, ale czyż nie robią tego np. archeologowie ? Poza tym my Europejczycy śmiali! Otwieramy arangas, nadzwyczaj łatwo, a... trup ze strzelbą wystakuje i rączo się oddala! Koleżanka padła, kumpel osunął się, tylko ja ustałem na nogach. Mocarz! Ale chyba pozorny, gdyż skutkiem ludzkich uwarunkowań – wobec niespodziewaności – popuściłem w gacie... Potem okazało się, że myśliwy, ochotczik, schował się do świętej trumny przed deszczem rzęsistym. Cóż, ludzie ukształtowani w realnym socjalizmie, nie mają szacunku dla świętości...
                            • tru-dru Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 18:44
                              Nie maja... szacunku dla świętości ?!

Nie mają... szacunku dla świętości ?! A to sk...syny! By Im święty Michał ch... oczy powypychał!!!

• trudrou Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 18:47

eeech... Pax, pax amigo christianos oraz dla ludos innanos...
                            • toranaga5 Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 21:36
                              Mustangupolny slowa twoje z ps zacytuje:
                              (P.S. I jeszcze jedno. Jeśli kogoś uraziłem - skutkiem mojego eksperymentu (nauka, czy paranauka musi niekiedy sięgać do metod prowokacji) - to przepraszam. Ale jeśli ktoś odkrył się jako ... (nie chcę tu nazywać), niechaj sam się sumituje. I doskonali (oby).)
                              przyjmuje jako dobra monete.
                              tymi samymi slowami odpowiem tobie jak i twoim echom.
                              Jeśli kogoś uraziłem - skutkiem mojego eksperymentu (nauka, czy paranauka musi niekiedy sięgać do metod prowokacji) - to przepraszam.
                              Nie sile sie na orginalnosc,wymiekam przed twoim geniuszem.Wnioski do jakich doszedles a ktore to przedstawiles,sa porazajace.I to odkryles w dyskusji nad tematem odznaczenia milicjanta w dniu 11 Listopada.Zapewnie zdziwi cie fakt,ze i ty byles obiektem nie tyle eksperymentu,ale przykladem jak wykozystac takiego myslacego inaczej,do utrzymania ciekawego tematu na TOPIE.Dzieki tobie wielu mlodych internautow poznalo troche faktow z zycia pana Zmudy.Ponadto dostarczyles sporej wiedzy na swoj temat,jak na dloni widac jak latwo mijasz sie z prawda,w jadnym poscie piszesz tak :

( madonna1919 jeśli tylko ów bohater Twoich postów wytoczy ci sprawę i ja się przyłączę. A dla hecy z 50 moich kolegów i kumpelek, którzy zeznają, że poczuli się znieważeni określeniami "polszewik", "swołocz", "popaprańcy" itp. Dużo nie będziemy chcieli, tylko po 2000 złotych na Dom Dziecka w Nagłowicach oraz przeprosin na forum i w "Echu dnia" - każdemu z osobna. Lepiej już sprzedaj dom lub mieszkanie, bo skąd weźmiesz tyle kasy ? Będziesz mieszkać pod mostem na Belinie, bo spod wiaduktu na Północy przepędzą; za duże zagrożenie dla pociągów. HAHAHAHAHA !!!!!)
                              Podkresle zwlaszcza slowa :
                              (A dla hecy z 50 moich kolegów i kumpelek)
                              W nastepnym poscie twoje slowa to juz:
                              (Chyłopcze toranaga5 (dlatego chłopcze, bo wyzywasz niczym gówniarz). Nikt się nie skrywa za 50. Chodzi o to. że używanie niewybrednych słów na forum oraz zaciekłość mogą ewokować protest nawet 50 osób i puszczenie kogoś z torbami.)
                              Uzyles nieczesto stosowanego slowa (ewokowac) to synomim wywolywac,ten sam sens,ale co z dalsza czescia wypowiedzi?
                              Raz oznajmiasz ,ze ty i 50 twoich kumpli,pozniej zas domniemujesz ze sprowokuje to jakichs blizej nieokreslonych osob.Jak na badacza i eksperymentatora i to w dodatku nauki?Troszke konsekwencji w tym co piszesz by sie przydalo,jak na takiego badacza.Moze zbadasz kogo mialem na mysli piszac :
                              ( odpowiem tobie jak i twoim echom.)
                              Przenikniesz swoim geniuszem jak sam nazwales:
                              (Chyłopcze toranaga5 (dlatego chłopcze, bo wyzywasz niczym gówniarz).)
                              dasz rade???
                              Proponuje odrebny watek,mozemy pospierac sie,zapewnie zabawy przy tym bedzie,badania naukowe zyskaja a moze i to forum odzyje.
                              • mutsangpolny Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 23:11
                                Winszuję ochoty do dyskusji. Ja wymiękam - jest 23:09. Dobranoc! Obyś dożył czasu, gdy staniesz się toranagą100. Długo się nie usłyszymy.
                                • tru-dru Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 23:21
                                  Ach - "długo się nie zobaczymy" mustangu... Jestem biologiem, zatem wiem, że kiedy kret kończy zycie, to już po 3 godz. inny zajmuje jego korytarze. TAK WIĘC JA - NA TWE MIEJSCE; a stając na kupce twych kości otrąbiam swą obecność: TRATATATATA-TAAAAAaaaa!
                                  O czym popiszemy ? - o milicjantach czy o dupie Maryni ? (Bo jeśli ktoś chciałby o przedłużaniu penisków, jako padało tutaj, to niech zmieni nick na homoseksualny i hinduski: Dajsiuraptaka). Mili wątkowicze! - dowolnie z Szekspira: "Niech ryczy z bólu ranny łoś/ I nie śpi ktoś by mógł spać ktoś". Ten, kto czuwa, to JA (na kupce kosteczek mustanga) - tratatata! Np, to o milicjantach czy o dupie Maryni ?
                                  • tru-dru Re: skasndal z 11-stego listopada 28.11.10, 23:24
                                    Tako czuwam, że w tej chwili jednocześnie piszę w 13 wątkach! I jestem w 5 czatach netowych!
                                    • displayonline Re: skasndal z 11-stego listopada 02.12.10, 11:07
                                      superpartia ku*wo, superpartia!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka