Dodaj do ulubionych

PKP Północ przystanek - ruszyło

19.09.06, 14:22
Chyba wreszcie. Koparki zasuwają.
Może wreszcie do Warszawy z Włoszczowy.
Obserwuj wątek
    • eufrozynka Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 24.09.06, 14:31
      ciekawe tylko jak dlugo bedziemy cieszyc sie tym przystankiem. Ciekawe kiegy go
      zamkna jak sie okaze, ze za malo ludzi jezdzi z Wloszczowy do Warszawy lub z
      Wloszczowy do Krakowa. Coz Gosiewski nie zawsze bedzie poslem a PKP raczej
      stara sie ograniczac koszty.
      • accerino Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 24.09.06, 20:16
        Oby był ten przystanek jak najdłużej.
      • lukrecja_j Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 24.09.06, 23:14
        Hehehe...albo przystanku w ogóle nie będzie, bo będą wcześniej wybory i
        Gosiewski nic nie będzie miał potem do powiedzenia! Kolejna władza uzna to za
        poroniony i nieopłacalny pomysł (i ja też tak uważam!). Pieniądze włożone przez
        gminę, czy starostwo powinny być ulokowane w bardziej racjonalne rzeczy, jak
        choćby remont Sienkiewicza lub Młynarskiej, czy basen.
        • accerino Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 28.09.06, 13:39
          Możliwość dojazdu do stolicy jest według ciebie poronionym pomysłem ?

No to gratuluje rozumu.

A Rozwój infrastruktury jest od takich głupot jak basen. Może jeszcze Aqua
          Park co ?
          • accerino Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 28.09.06, 13:50
            Koszt budowy przystanku pokrywa PKP.

Przynajmniej oni organizowali przetarg.
            • lukrecja_j Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 28.09.06, 14:31
              "Wszystkie gminy, włącznie ze Starostwem Powiatowym przeznaczyły na ten cel 320
              tysięcy złotych. " - cytyat z Echa. Tak więc nie do końca finansuje to PKP.
              Uważam jednak nadal, że ta budowa nie będzie miała wpływu (w dłuższym okresie)
              na poprawę życia Włoszczowian, ponieważ biznes koleją nie przyjedzie a raczej
              ludzie wyjadą za pracą. Natomiast polepszenie dróg, atrakcje turystyczne czy
              plan zagospodarowania przestrzennego bardziej jest potrzebny na zachętę dla
              zewnętrznych inwestorów. Jeżeli jesteś pracownikiem "budżetówki" to jestem w
              stanie przyjąć Twoje niezrozumienie tematu...
              • accerino Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 28.09.06, 17:40
                No to akurat się mylisz, bo nie jestem związany z budżetówką.
                Drogi - zgoda, w ogóle łączność.
                Atrakcje turystyczne - Gdzie i jakie ? jeżeli miałyby ściągnąć tysiące ?
                Co u nas ? - wczasy pod gruszą, albo spacer do lasu.
                Zewnętrzni inwestorzy - A w co oni mają inwestować ? Musiałaby nowa fabryka
                powstać.
                A co nam da basen ? Że będzie więcej imprez sportowych ?

Zagospodarowanie przestrzenne - nie ma co, nowy kościół, a dookoła bez ładu i
                składu budownictwo indywidualne.

Faktycznie tylko się cieszyć, po co nam przystanek, najlepiej tamtego nie
                budować a i zlikwidować ten na Kolejowej, nie jeżdżą samochodami.

Nie do końca to sfinansuje PKP - tak się składa że PKP ogłaszało przetarg w
                UZP, a nie Starostwo Powiatowe.
                • lukrecja_j Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 28.09.06, 23:04
                  Atrakcje turystyczne można zorganizować: przykładem jest Bałtów z parkiem
                  jurajskim. Coś z niczego a na bilety czekać trzeba 2 miesiące. Innym może być
                  Sędziszów i budowa kompleksu sportowego (hala, basen, boiska)z pieniędzy
                  unijnych. Trzeba dobrego managera z pomysłami i naprawdę można wiele zdziałać
                  zwłaszcza, że mamy jak mało kto w regionie tyle prężnie działąjących firm. Ale
                  trzeba umieć rozmawiać z prezesami i mieć co im zaproponować w zamian za pomoc
                  finansową.

Na początku rozpoczęcia inwestycji budowy przystanku na Pólnocy byłem
                  zachwycony. Nareszcie, po tylu latach! Jeszcze premier Mesner (jak ktoś jeszcze
                  pamięta takiego premiera) obiecywał zatrzymywanie pociągów na CMK. Fantastycznie
                  będzie mieć połączenie z Warszawą i Krakowem. Jednak z czasem pojawiły się
                  refleksje: czy to nie jest tylko decyzja czysto polityczna Edgara G? Wiadomo
                  wszystkim, że PKP nie stoi dobrze finansowo, że zamykane sa dworce w większych
                  miastach w Polsce. Jako przykład mogę podać Grudziądz - niegdyś piękny
                  dwupoziomowy dworzec z restauracją, który teraz świeci pustkami a po 21 wiszą
                  kłódki na drzwiach. Według mnie PKP jest raczej nastawiona na połączenia
                  dalekobieżne między większymi miastami a na małych stacjach powinny dominować
                  tańsze szynobusy. Jesteśmy trochę rozpieszczeni przez poprzedni ustrój wieloma
                  połaczeniami. Dlaczego teraz pozostała 1/3 pociągów? Bo są nieopłacalne,
                  nieprzyszłościowe i od lat nie modernizowane. I za kilka lat PKP z dużym
                  prawdopodobieństwem może zlikwidować połączenia z racji małej ilości podróżnych.
                  Patrząc szerzej na tę sprawę, nie tylko przez pryzmat naszego miasta ale w skali
                  kraju - uważam inwestycję za zbyt późną. To powinno być 20 lat wcześniej...
                  • accerino Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 29.09.06, 10:37
                    Owszem CMK to miała być w zamyśle taka druga Gierkówka. Pracujący obywatel
                    Śląska, mógłby wsiąść w weekend w pociąg i piorunem dojechać nawet nad morze.
                    Autobusy szynowe - czy szynobusy - proszę bardzo, jestem za. Już nawet chyba w
                    Skarżysku coś takiego chodzi. Dalekobieżne - proszę bardzo, jak się zatrzyma w
                    Włoszczowie nic mu się nie stanie. Przynajmniej jakiś kontakt z cywilizacją.

Faktycznie potrzeba pomysłu. Chwalić się na razie nie mamy czym, nie ma nawet
                    lepszego zbiornika wodnego, zalewu, nic. Walorów przyrodniczych i klimatycznych
                    nie licząc lasów też specjalnie nie ma.

Prężnie działające firmy - a w co oni mają inwestować oprócz nowych aut i
                    śmigłowców ? czyli w siebie.

Tu przydałoby się ściągnięcie jakiejś produkcji, nowej fabryki. Mało miejsca ?
                    Położenie też korzystne. Przecinają się szlaki drogowe, jest kolej czyli
                    zainwestować w drogi i mamy świetne warunki transportu i komunikacji.
                    Zawsze jakiś nowy zakład robiłby presing na pozostałe, nie byłoby że "Wypych,
                    Stolarka, Mleczarnia i w zasadzie alles"

Ile to lat temu miała powstać droga łącząca Os. AK z Jędrzejowską - miały być
                    nowe plany, rozwój budownictwa, itd. i nic. Jeszcze trochę i posadzi się las,
                    jakieś dopłaty może będą.

A tak to prawie "u nas po staremu"
                    • lukrecja_j Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 29.09.06, 12:43
                      Dlatego uważam, że są potrzebniejsze rzeczy do zrobienia. Dworzec jest fajny, na
                      pewno skorzystają studenci. Jednak jest to taka mała przenośnia do wyjazdów
                      Polaków do pracy za granicę. Powinno się zadbać o "przyciąganie" zdolnych ludzi
                      do pracy a nie ułatwianie "ucieczki".
                      • kreeewetka Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 02.10.06, 22:40
                        Jak nic u nas nie robili było źle jak już coś zrobili to też jest źle! Ludzie!!
                        Nie można Wam wogóle dogodzić! Po co ta cała dyskusja. Jedni piszą że fajnie
                        inni że nie fajnie! Mamy dworzec i koniec tak to mielibyśmy wielkie NIC!
                        Powninnyśmy być dumni z tego że inwestują w naszą miejscowość. Ostatnio nawet
                        jechałam pociągiem i ktoś spytał się mnie dokąd jadę a jak powiedziałam że do
                        Włoszczowy to powiedział "a to tam gdzie budowany jest największy peron
                        kolejowy w Polsce". No nie wiem czy największy... :-) ale Włoszczowa już nie
                        będzie małym zadupiem koło Kielc tylko miasteczkiem które będzie na ustach
                        wielu ludzi w całej Polsce!
    • trax1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 29.09.06, 14:34
      Dworca jeszcze nie ma, ale pierwszy pociąg, nazywa sie chyba "malinowski" ma
      sie zatrzymać w najbliższy poniedziałek o godzinie 7.32 Zaskoczeni??
      • eufrozynka Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 02.10.06, 19:23
        i czy "malinowski" sie zatrzymal???
        • trax1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 02.10.06, 20:59
          Ha Ha Ha ludzie czekali, a rozpędzony pociag pojechał sobie dalej.No cóż prasa
          czasem sie myli.
    • kiti21 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 11.10.06, 11:34
      10.10 byłem na stacji PKP-Pólnoc. Musze przyznać że peron wyglada imopnująceo:)
      nie jest to coprawda Dworzec Centralny We Włoszczowie, ale to napeewno lepiej
      wyglaa od tej drewnianej rampy która kiedyś była:)Trzeba tam zrobić jeszcze
      kilka żeczy aby było dobrze...drobne zabiegi kosmetyczne i bedzieOK:)
      zastanawiam się tylko , dlaczego nie ma 2 peronu????? A czy wiecie może czy
      kursuje jeszcze Pociąg Osobowy ze Stacji Włoszczowa-Północ do Idzikowic? bo
      swego czasu był:) i nawet ludzie nim jeździli:)
      • c-mos Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 11.10.06, 19:06
        Pojawił się w Internecie rozkład dla nowej stacji i niestety nie jest tak fajnie
        jak nam obiecywano. Zatrzymują się tylko pociągi Expressowe i TLK jadące do
        Warszawy, Częstochowy i Krakowa. Niestety nie ma żadnych pociągów jadących na
        Śląsk, oraz żadnych pośpiesznych które też mkną po tej trasie. Być może wynika
        to z faktu że stacje budowało PKP Intercity, a pociągi pośpieszne należą do PKP
        przewozy regionalne. Może warto pisać do PKP by w nowym rozkładzie umieścili
        pociągi na śląsk oraz pośpieszne.

rozklad.pkp.pl/bin/stboard.exe/pn?input=5104660&boardType=dep&time=08:00&productsFilter=0&start=yes
        • kiti21 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 11.10.06, 19:10
          c-mos, jestem za, bo co to za stacja z której sie do Katowic nie da dojechać,
          dobrze by było jakby PKP IC porozumiało sie z innymi spólkami.
    • phk1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 17.10.06, 20:19
      [phk1] jest takie pojęcie ,wyraz PRECEDENS znane z amerykańskich filmów,warto
      pomyśleć czy Włoszczowa nie tworzy z PRZEMKIEM G. pozytywnego precedensu,że
      tylko szmal,kasa,wskażniki,rentowność,konkurencja...takie tam liberalne
      dyrdymały są najważniejsze w gospodarce,NIE LUDZIE ,ale warto zmienić tok
      myślenia liberałów.
      • kiti21 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 17.10.06, 23:48
        phk1 popieram Cię, wszystko powinno być dla ludzi, człowiek się liczy, zawsze
        warto poprawić jakość swego życia, po tej stacji będą również inne inwestycje.
        Trzeba tylko chcieć i dążyć konsekwentnie do celu. Składać projekty
        przedkładać je do rozpatrzenia w instytucjach które zajmują się podziałem
        pieniędzy z funduszy UE. Jeśli projekt zostanie odrzucony to trzeba do oporu
        próbować, a nuż się uda kiedyś i pomysł uzyska akceptacje, jest takie
        powiedzenie –„ Jak Cię przez drzwi wyrzucą to wejdź oknem” . Nie trzeba się
        załamywać i krytykować tych co uczestniczą i chcą tworzyć. Nasz kraj w latach
        2007-2013 dostanie od UE w postaci funduszy strukturalnych 60 mld euro ( z
        czego tak się cieszył Pan : yes yes yes), a nasze województwo ok. 358,2 mln
        euro. To wielka szansa dla nas.
    • chuchalscy Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 18.10.06, 18:18
      śmieje się z was cała Polska, pogięło was z tym przystankiem dla jednego
      ekspresu, teraz podejmijcie uchwałę, że każdy mieszkaniec musi raz na kwartał
      zapier...... pociągiem do STOLYCY, a jak
      • charlotta74 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 18.10.06, 18:50
        szkoda tylko, że we wszystkich wiadomościach w kraju nie poinformowali, że są
        prowadzone prace remontowe wzduż całej CMK i remont we Włoszczowie to nie wymysł
        Włoszczowian. No chyba, że się mylę...
      • trax1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 18.10.06, 18:57
        Niech się śmieje cała Polska, nikogo tu nie pogięło!Przecież to mieszkańcy
        Włoszczowy wyciągają korzyści z takiego stanu rzeczy.
        W ramach sprostowania: my nie zapierd..., tylko jeździmy pociągiem.
        • gabi_1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 18.10.06, 19:17
          a Wloszczowanie nie gesi i swoj przystanek maja...
          niech sobie gadaja, a my jezdzic bedziemy, bo kole wszystkich w oczy fakt ze w
          takim malym miasteczku zatrzymuje sie ekspres i ze inni poslowie tylko gadac i
          krasc potrafia a dla ludzi nic nie zrobia...chociaz raz cos zalatwili z
          pozytkiem wlasnie dla tych zwyklych ludzi.mnie nie obchodzi kto to
          zalatwil.studiuje w krakowie i pociagiem dojezdzac bede...teraz to wielka
          krytyka ale jak na grzyby przyjechac to kazdy tu swoja d... pcha...i sie nie pyta
          • wojtek.z.o Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 19.10.06, 10:42
            nie ma jak ekspresem na grzyby, tanie państwo, a jakże
            • hipohondryk1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 19.10.06, 12:00
              Tak, a autem ze Śląska czy Krakowa to też tanie państwo? Spokojnie, rozkręci
              się. Wszyscy by chcli nagle 100 pasażerów na godzinę. Dajcie nam czas, o ile
              wiem codziennie ktoś tym jeździ w każdą stronę.
              • gabi_1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 19.10.06, 12:19
                pewnie ze ludzie jezdza...sama sie nie moge doczekac bo jade we wtorek:)i
                nareszcie zajade jak czlowiek...w godzine a nie w 3.5...
    • pismak8 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 19.10.06, 15:26
      Co będzie jak każda pipidówa, na trasie Warszawa _ Kraków będzie chciała mieć
      przystanek, albo co zrobić z tymi miejscowościami co są na trasie, a posiadają
      już stacje. Dziękuje za takie ekspresy. Czy ktoś zadał sobie pytanie, ile
      kosztuje zatrzymanie pociągu na takiej magistrali. Budowa stacji w takiej
      pipidówie możno określić tylko dwoma słowami: absurd i idiotyzm.
      • piotrkotulski Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 19.10.06, 16:18
        pismak8, Jesteś z Włoszczowy ?
    • crux_l-c Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 19.10.06, 17:22
      Dla mieszkańców Włoszczowy to moze byc dobra rzecz ale dla inych podróżnych
      jeżdżących pociągami to minus, bo pociąg musi zwolnić, zatrzymać sie, postac,
      ruszyc i sie rozpędzic... przez to jedzie conajmniej 10 minut dłużej:-/

A poza tym we Włoszczowie zatrzymuje sie tylko jeden ekspres (Malinowski) i
      jeden TLK (Kordecki)

A teraz moje zdanie - to głupi pomysł z tym przystankiem... poza tym jest on
      chyba poza miastem

Pzdr z Lublińca
      • piotrkotulski Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 19.10.06, 17:32
        crux_l- przyjedź , zobaczysz, gdzie jest przystanek i poznasz Włoszczowe od
        tej prawdziwej strony, a nie od tej a nie tylko z kłamliwych artykułów i
        informacji. Zapraszam.
        • gabi_1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 19.10.06, 19:14
          rzeczywiscie zatrzymanie pociagu na 5 minut to jest problem...jestem tego samego
          zdania...niech sie nie wypowiadaja osoby ktore nie byly tu nigdy i nie wiedza
          jak jest naprawde
    • crux_l-c Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 20.10.06, 12:38
      Fakt nie znam Włoszczowy ale uwazam ze lepiej by było gdybyscie mieli jeden
      przystanek na którym zatrzymywały by sie i osob i EX (jeśli już) chociaz przy
      obecnym ułożeniu torów jest to nie możliwe.
      • sykata Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 20.10.06, 12:53
        Otóż crux_I-c nie znasz Włoszczowy i nie wiesz, że po CMK nie kursują pociągi
        osobowe i z tego powodu nie mogą się zatrzymywać. Na tej linii kursują same
        pospieszne IC i ekspresowe.
        • crux_l-c Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 20.10.06, 13:55
          Akurat na ten temat wiem więcej niż ty:P Wiem ze po CMK nie kursują osob.
          przeciez tak napisałem (ze z powodu ułozenia szlaków to nie możliwe) a co do
          pospiesznych to one nie kursują CMKą!
          • gabi_1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 20.10.06, 14:39
            ale my juz mamy normalny dworzec na ktorym sie zatrzymuja osobowe i pospieszne
            jesli ktos nie zna wloszczowy niech nie zabiera glosu!!!!
            • crux_l-c Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 20.10.06, 17:27
              Wiem ze macie normalny dworzec... heh... chyba czytac nie umiecie...
              przeczytajcie jeszcze raz co napisałem.
              • wolfik25 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 20.10.06, 19:04
                Witam wszystkich.
                Dawno na tym forum nie pisałem, ale dziś zalewa mnie krew czytając te brednie. Najpierw sie zastanówcie a póżniej zabierajcie głos.
                1) Mam tu jedno sprostowanie dla kolegi "CRUX_l-C" -
    • heko26 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 21.10.06, 19:12
      accerino napisał:

> Chyba wreszcie. Koparki zasuwają.
      > Może wreszcie do Warszawy z Włoszczowy.

Cieszcie się włoszczowianie z wyborczej kiełbasy rzuconej Wam przez
      Gosiewskiego. Jednocześnie żal mi Was, i Waszej naiwności. Już słyszałem głosy
      o chęci dokonania zmiany nazwy Waszego miasta w hołdzie dziekczynnym. Wszyscy w
      euforii zapominacie o realiach, myśląc, że tym sposobem Wasze miasto zmieni się
      w metropolię. Nic z tych rzeczy. Wiele miast w kraju, od wielu lat / w tym moje-
      40 tyś mieszkańców/ posiada węzłową stację w której zatrzymują się wszystkie
      pociągi, nie zostały metropoliami i nie zostaną. Przyszłe centra gospodarcze
      powstawać będą jedynie wokół już istniejących, a nadal prężnie rozwijających
      się centrów. I choćby Gosiewski jeszcze wybudował Wam port lotniczy i morski,
      nic wielkiego Tu się nie stanie. Oczywiście w hołdzie wdzięczności, możecie
      postawić mu parę pomników, nazwać jego imieniem parę domów czy ulic, to za
      kilka lub kilkanaście miesięcy będziecie mieli co rozwalać, a pociąg przestanie
      się zatrzymywać, bo to był chory pomysł w ramach taniego państwa - WYBORCZA
      KIEŁBASA.

Pozdrawiam wszystkich włoszczowian. Przyjazny Wam
      Forumowicz Realista.
      • gabi_1 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 21.10.06, 19:37
        gratuluje heko26 madrosci i tego ze wierzysz w te brednie jakie wypisuje
        fakt.dzieki takim czytelnikom jak ty ten klamliwy brukowiec sie sprzedaje.byla
        to dziennikarska prowokacja tak samo jak nazwa dworca.jesli nie masz zielonego
        pojecia o tym co mysla mieszkancy naszego miasta,ani jak tu jest naprawde nie
        zabieraj glosu. az zal sie robi jak sie czyta ten twoj post,to chyba ty zyjesz
        daleko od realiow...a te glosy ktore slyszales to chyba z twojego wybujalego
        malego rozumku...Boze ale ta Polska ma cudakow.nie dziwie sie rzadza tacy jak
        Lepper i reszta skoro do urn ida takie wynalazki...sory ale nie znosze klamstwa
        i chamstwa...
        • crux_l-c Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 22.10.06, 19:27
          Po CMK nie kursują zadne pospieszne! Widze ze na pociagach to ty sie nie znasz!
          Pospieszne jadą przez Kielce-Radom (od Krakowa) i przez Częstochowe-Piotrków
          (od Katowic)
          CMK została zbudowana dla pociągów TLK, EX, IRN, IC i EC pociągi z napisem
          InterCity na wagonach to EX, IC lub TLK i nie zawsze ciągnie je zielony
          elektrowóz (anglik) częściej jest on pomarańczowy (epoka)
          pzdr
        • heko26 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 22.10.06, 21:35
          Gabi 1 Szkoda, że czytając mój post niczego nie zrozumiałeś natomiast skupiłeś
          się na obrażaniu mnie nazywając kłamcą i chamem. Nie rozumię skąd ta
          zaciekłość. Pisząc post nikogo nie obraziłem, nie miałem takiego zamiaru. Ja
          jedynie zwróciłem uwagę na pewne okoliczności tego wydażenia i termin jego
          zaistnienia. Nie pomylę się twierdzą, że należysz do PiS-s bo tylko oni tak
          agresywnie odpowiadają na każde logiczne twierdzenia. Zarzucasz mi, że jestem
          stronnikiem Faktu. Otóż nawet nie czytam tej gazety. Wiadomości o Włoszczowej
          posiadam z telewizji, radia i z różnych ich komentaży. Napewno odpiszesz, że
          oni też kłamią. To kto w tym kraju nie kłamie ?? Nie mam nic przeciwko
          Włoszczowej, gdzie mam paru przyjaciół, którzy nie wyzywają nikogo od
          najgorszych. Natomiast twierdzę, że budowa tego przystanku, tak drogiego nie ma
          żadnego logicznego ekonomicznie uzasadnienia. Można było rozwiązać tą sprawę
          logiczniej i taniej, a z korzyścią dla włoszczowian.
          Dla jasności sprawy podaję, że nie należę do żadnej partii, ani też z żadną
          specjalnie nie sympatyzuję. Nie chodzę też na żadne wybory, i nie przykładam
          swojej ręki do tego politycznego szamba, które od szeregu lat w tym kraju
          funkcjonuje. Tobie też radzę abyś trzeżwiej i ekonomiczniej popatrzył na to co
          się w kraju dzieje. A mój post zapamiętaj, bo być może wkrótce przekonasz się,
          że miałem rację.
          Pozdrawiam Ciebie i wszystkich włoszczowian, a na przyszłość postaraj
          się przynajmniej zachować pozory zwykłej kultury.
          • hors24 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 22.10.06, 22:29
            Ale się wszyscy czepiają, że zbudowali peron za 3mln, to co podróżni mieli
            wsiadać wskakując z torowiska? a może expres powinien zatrzymywać się przy
            rampie rozładowczo-załadowczej dla pociągów towarowych?
            Z tym "logicznym ekonomicznym uzasadnieniem" to mnie już wszyscy załamują,
            ludzie - przynajmniej niektórzy - są tak zbudowani, że mają wybraźnię. Ja w tej
            inwestycji widzę szansę dla regionu, a inni tylko pieniądze wyrzucone w błoto.
            Pożyjemy zobaczymy kto miał rację.
          • luizjanas Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 23.10.06, 20:22
            Jeśli masz u nas przyjaciół, to powinieneś wiedzieć, że nie mówi się we
            Włoszczowej tylko we Włoszczowie. A co do mediów, które rozdmuchały sprawę tego
            przystanku, uwierz, że głównie są to kłamstwa i brednie, dziennikarska
            prowokacja - przystanek im. Gosiewskiego jest autorstwa RMF a pomnik w parku
            ufundował Fakt. Wszystko w pogoni za tanią sensacją. Przykro to stwierdzić, ale
            znając sprawę z punktu widzenia mieszkańców Włoszczowy, dziennikarze nie są
            obiektywni i wcale nie chodzi im o pokazywanie prawdy. Tym bardziej mi przykro,
            że uważałam RMF za stację nowoczesną i często jej słuchałam.
            • bemol11 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 23.10.06, 20:27
              Radio Zet też się dziś popisało..Hmmm, a miałem ich za rzetelną stację...
            • heko26 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 23.10.06, 20:50
              luizjanas napisała:

> Jeśli masz u nas przyjaciół, to powinieneś wiedzieć, że nie mówi się we
              > Włoszczowej tylko we Włoszczowie. A co do mediów, które rozdmuchały sprawę
              tego
              > przystanku, uwierz, że głównie są to kłamstwa i brednie, dziennikarska
              > prowokacja - przystanek im. Gosiewskiego jest autorstwa RMF a pomnik w parku
              > ufundował Fakt. Wszystko w pogoni za tanią sensacją. Przykro to stwierdzić,
              ale
              > znając sprawę z punktu widzenia mieszkańców Włoszczowy, dziennikarze nie są
              > obiektywni i wcale nie chodzi im o pokazywanie prawdy. Tym bardziej mi
              przykro,
              > że uważałam RMF za stację nowoczesną i często jej słuchałam.

Tu masz zupełną rację, powinieniem rzeczywiście napisać Włoszczowy, a
              nie "Włoszczowej" to zwykły jak się teraz określa /nie wiem dlaczego/ "skrót
              myślowy" Mniemam jednak, że nie obraziłem nikoga tym "skrótem"

Pozdrawiam Ciebie i wszystkich mieszkańców Włoszczowy.
    • majka862 Re: PKP Północ przystanek - ruszyło 23.10.06, 16:35
      Zajefajna sprawa jechałam juz naszym ekspresem i niech sobie gadają ale za to co mamy to warto. dziękuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka