Dodaj do ulubionych

ZAPROSZENIE

27.10.06, 17:59
Zapraszam na debatę publiczną kandydatów na Burmistrza Włoszczowy, która
odbędzie się w dniu 04 listopada /sobota/ o godz.18 w DK we Włoszczowe
Obserwuj wątek
    • johndoe_bis Re: ZAPROSZENIE 27.10.06, 20:18
      W kwestii formalnej, czy zaproszenie to skierowane jest tylko do innych
      kandydatów, czy też do nas, słuchaczy?
      Na jakim etapie są uzgodnienia w tej sprawie ze sztabami wyborczymi innych
      uczestników debaty?
      • sieja1960 Re: ZAPROSZENIE 29.10.06, 11:49
        Wszystkich pretendentów do fotela Burmistrza zaprosiłem osobiście –
        potwierdzili obecność. Zaproszenie dotyczy wszystkich zainteresowanych debatą
        mieszkańców NASZEJ GMINY
        • niedostepny25 P 29.10.06, 17:04
          Panie Kandydacie prosze mi odpowiedzieć dlaczego we Włoszczowie jest Urzd Gminy
          a nie Urząd Miasta I Gminy przecież jak mniemam Włoszczowa to miasto a nie
          jakaś tam wiocha jak by nie parzył to miasto powiatowe prawda?
          A jak już jestem przy głosie to chciałbym Pana zapytać kogo Pan popiera na
          Starostę Włoszczowy proszę o odpowiedź z góry dziekuje
          • accerino Re: P 29.10.06, 18:25
            Starosta to inna bajka, zależy jak ułoży się rozdanie kart po wyborach, kto z
            radnych okaże się szmatą a kto porządnym. I czy znowu nie będzie polityki "wy
            mi to ja wam" na zasadzie wymiany korzyści materialnych.
            • york30 Re: P 29.10.06, 18:36
              W sektorze Sienkieiwicza jarmułki obowiązkowe.
        • johndoe_bis Re: ZAPROSZENIE 03.11.06, 17:40
          Myślę, że Pana rozmówcą w debacie będzie tylko obecny burmistrz!
          I chyba dobrze, bo łatwiej będzie poznać, kto rzeczywiście jest po prawej
          stronie!
    • johndoe_bis potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 19:17
      Panie Jacku, reszta kandydatów prawicy podobno nic nie wie o debacie, albo
      tylko tak mówi!
      Czy rzeczywiście każdy z nich potwierdził OSOBISTY UDZIAŁ w jutrzejszej
      dyskusji z Panem o najważniejszych problemach Włoszczowy?
      Nie chcę żeby wypowiadał się na ten temat tylko "Wspólny sukces", no może
      jeszcze "Najlepszy"!
      • o0o0o1 Re: potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 19:37
        johndoe_bis mam nadzieje ze zdasz obiektywna relacje z debaty na forum, bo
        niestety nie bede mogl osobiscie w niej wziasc udzialu a przyznam szczerze, ze z
        niecierpliwoscia oczekuje jej owocow!!!Odrazu widac komu zalezy na przyszlosci
        naszej gminy, jasny profesjonalny program,profesjonalna kampania, do tego ciag
        dalszy za 50%, zorganizowanie debaty, aktywnosc na forum. Nie chce zeby moje
        wypowiedzi byly odbierane jak bym byl czlonkiem sztabu wyborczego Pana Jacka
        ,poprostu jestem wrecz pod wrazeniem profesjonalizmu w Pana dzialaniu, gratuluje
        i zycze sukcesu!!
        • johndoe_bis Re: potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 20:00
          Zawsze do usług...
          Czy nie uważasz, Drogi o0o0o1,że w tych wyborach na rywalizację z "100% za 50%"
          (dalej pytam, czy będzie te 200% rezultatów?)bardziej sobie chyba zasłużył
          Piotrek Kotulski (Kiti21)? Nawet pomimo tego, że jest z "wrogiego" ugrupowania!
          Jego odwaga i aktywność w dyskusji na forum należałoby może docenić w wyborach
          do Rady Miasta!
          Ja, niestety, bardzo żałuję, ale to nie mój okręg!
          • o0o0o1 Re: potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 20:17
            I tak i nie! Tak, poniewaz wskazuje na to jego aktywnosc, czesto trafnosc
            pogladow, rowniez sposob promocji wlasnej osoby. Nie poniewaz mysle ze teoria
            jest teoria a praktyka praktyka i na ten urzad potrzeba osoby doswiadczonej, o
            okreslonym statucie mjatkowym, majacym za soba praktyke w dzialaniu w
            strukturach gminych czy tez powiatowych. Nie mniej jednak mysle, ze na urzad
            radnego zasuguje zreszta wypowiedzialem sie w tym temacie w jego ostatnim watku!
            A wracajac do kandydatow na urzad burmistrza to mam nadzieje ze jutro przybeda
            wszyscy i zaprezentuja nam swoje wizje miasta i gminy. Mysle ze nie
            usprawiedliwniona absencja ktorego kolwiek z nich powinna wykluczac z dalszego
            ubiegania sie o ten urzad!!!Wykluczac, rzecz jasna nie w kwesti formalno prawnej
            , lecz w kwesti moralno- etycznej wyrazanej przez nas wyborcow!
            • sykata Re: potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 20:33
              Mam watpliwości czy dojdzie do debaty w pełnym składzie. Gdyby była ona organizowana przez osobę lub ośrodek niezależny od któregokolwiek kandydata to wtedy miałaby sens. Organizowanie debaty przez jednego z kandydatów stawia go w uprzywilejowanej sytuacji i choćby z tego powodu bedzie źle odebrana przez pozostałych. Pan Jacek na ten temat nic nie powiedział ani kto bedzie prowadził debatę i czy pozostali kandydaci znają treść zadawanych pytań. Mniemam, że pytania są mu znane.
              • o0o0o1 Re: potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 20:46
                Ok, ale z tego co ja wyczytalem na tym forum i z tego jak to zrozumialem to
                wynika ze pytanie moze zadac kazdy kto bedzie na sali! To jak pytania maja byc
                znane:) A co do kwestii organizacji debaty zgadzam sie z Toba w pelni, tylko
                widzisz nie ma nikogo chetnego!!!Jak mozna oddac glos na kogokolwiek nie
                "rozwiewajac" swoich watpliwosci przez wypowiedz kandydata na zadawane pytania,
                sama kampania wyborcza jest duzo bardziej subiektywna niz debata chodzby
                zorganizowana przez JFG:) Gdzie kandydat odpowiada na Twoje pytanie a nie mowi
                czesto wyluczone regulki ktorych sam do konca nie rozumie!
              • johndoe_bis Re: potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 20:48
                Mam na tę okoliczność prawie już gotowe (w stadium badań klinicznych) III prawo
                John'a Doe. Ale z pewnych względów przedstawię je poźniej...
                Sykata, odpowiedz proszę, czy w organizacji debaty rolę takiego niezależnego
                ośrodka (lub osoby) mogłoby spełnić Echo Włosczowy i jego redaktor?
                Czy taką propozycję byliby w stanie zaakceptować wszyscy kandydaci?
                • majonez666 Re: potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 22:57
                  Moi drodzy debata powinna byc przeprowadzona przez kogos niezależnego ,albo
                  gazete a nie przez pana Sienkiewicza gdzie poprzez swoich ludzi bedzie atakował
                  konkurentow,już przygotował pytania i rozdał miedzy ludzi .Drogi panie
                  Sienkiewicz i znów idzie pan po trupach do celu nieuczciwa droga, ale tak
                  daleko pan nie zajdzie bo znamy już pana NA CAŁE SZCZĘŚCIE>
                  • johndoe_bis Re: potwierdzenie udziału w debacie? 03.11.06, 23:23
                    Jeśli rzeczywiście jest tak jak twierdzisz, Majonez666, to całkowicie zmienia
                    postać rzeczy! A już sytuacja na włoszczowskiej prawicy wydawała się dla mnie w
                    miarę oczywista!
                    Ale moje pytanie o możliwość zorganizowania debaty przez redaktora naczelnego
                    Echa Włoszczowy jest w tym momencie jeszcze bardziej na czasie...
                    Wszak mamy jeszcze prawie tydzień czasu! Chyba warto spróbować? Innego
                    rozwiązania na razie nie widzę! No chyba że Głos Włoszczowy i jego redakcja?
                    Kto w tej sytuacji powinien wyjść do kandydatów z konkretną propozycją? Raczej
                    żaden z nich, a właśnie redaktor "rab" prowadzący debatę, który zagwarantuje
                    oczywiście równe traktowanie biorących w niej udział pretendentów...
                    Tak nawiasem mówiąc, jestem bardzo zaniepokojona milczeniem na forum w tej
                    sprawie głównego pomysłodawcy debaty, czyli "100% - za 50%" (a ode mnie
                    oczywiście dodam jeszcze wyczekiwane 200% rezultatów)...
                    • o0o0o1 Re: potwierdzenie udziału w debacie? 04.11.06, 11:14
                      Ojojoj widze, ze ktos tu czegos nie rozumie...red. echa wloszczowy nie niest
                      niezalezna postacia przeciez podlega obecnemu burmistrzowi to jak nia moze
                      byc!!!Pozatym z tego co zrozumialem z wypowiedzi sieja na tym formum to chyba
                      kazdy ma mozliwosc zadania pytania na tej debacie, wiec nie widze powodu
                      majonez666 abys tam poszedl i "zaatakowal" Sienkiewicza!Prowadzmy czysto
                      merytoryczna dyskusje a nie snujmy insynuacjie!!!Pan Sienkiewicz pierwszy
                      wyszedl z taka propozycja i trzeba to odbierac jako troska o wspolne dobro
                      naszej gminy, celem tej debaty jest przedstawienie wizji Naszego Miasta i Naszej
                      Gmniny przez poszczegolnych kandydatow, a nie atakowanie kogokolwiek!!!Ajj jak
                      ja zaluje ze mnie tam nie bedzie( johndoe_bis pamietaj o relacji:)!!!Pozdrawiam
                • sykata Re: potwierdzenie udziału w debacie? 04.11.06, 13:01
                  przepraszam, za oczekiwanie na odpowiedź. Po przeczytaniu wszystkich postów w tej sprawie nabrałam niepewności co do obiektywizmu ewentualnie prowadzących debatę redaktorów z echa. Przypomniało mi się, że Włoszczowa ma redaktora w kieleckij TV i wydaje mi się, że byłby on w stanie wznieść się na niezależność i obiektywizm w przeprowadzeniu debaty; kwestia w tym czy zechziałby ją poprowadzić i w jakim czasie. Myslę o młodym redaktorz P. Klapie.
                  • katy19 Re: potwierdzenie udziału w debacie? 04.11.06, 17:45
                    Przecież sieja zawsze kręci. Cała Włoszczowa wie o jego sprawkach, a on nie ma za grosz honoru i pcha się na stołek. A z debatą to lipa, zrobił wszystko pod siebie i myśli że błyszczy. Jego ludzie wiedzą jakie mają zadawać pytania, wszystko ustawione. Jaki obiektywizm to kpina.
                    Jak by był ok to włoszczowiacy nie chcieli by bobra tylko poszli za nim, a tu tyle zamieszania, teatrzyki , mecze, głupoty a Solecki od początku prowadził i pewnie do wyborów nic się nie zmieni.

• accerino Re: potwierdzenie udziału w debacie? 04.11.06, 19:45
                      Tak, jeszcze Soleckiego by trzeba.....
                      Na głowę jeszcze nie upadłem.
                      • sykata Re: potwierdzenie udziału w debacie? 04.11.06, 20:16
                        Czy debata jeszcze trwa?
        • johndoe_bis Czyżby 4:0 dla Jacka? 05.11.06, 11:35
          Nie ma czego relacjonować! Moje obawy o udział w debacie innych kandydatów
          okazały się zasadne! A szkoda!
          • sykata Re: Czyżby 4:0 dla Jacka? 05.11.06, 15:57
            Czyżby moje obawy z 3.11.2006 z 20:30 spełniły się? jezeli tak to powracam do myśli z 4.11 -go o niezaleznym prowadzącym i to chyba w II turze wyborów. Co otym myślisz Johndoe_bis. A tak swoją drogą ciekaw jestem przebiegu jednostronnej debaty kandydata.
            • ksywa4 Re: Czyżby 4:0 dla Jacka? 05.11.06, 17:21
              Rzeczywiście 4:0 dla Sienkiewicza. Byłem i widziałem. Sienkiewicz ani raz nie
              zaatakował swoich przeciwników gdyż jak powiedział nie można atakować
              nieobecnych. Wręcz prosił by nie wypowiadać się żle o przeciwnikach. Obserwował
              to i jest świadkiem redaktor z Echa Dnia. Obywatele Włoszczowy wypowiadali się
              jednak że pozostała czwórka to po prostu tchórze i skoro nie chcieli się z nimi
              spotkać to niegodni są objęcia stanowiska burmistrza. Sienkiewicz przedstawił
              swój program spokojnie i rzeczowo.Odpowiadał na pytania często trudne dla
              niego,odniosłem wrażenie że nic nie było ukartowane.Byli zwolennicy i
              przeciwnicy Sienkiewicza.Rzeczywiście debata przerodziła się w spotkanie
              wyborcze Sienkiewicza z wyborcami.Trwało ono dwie godziny.Odniosłem wrażenie że
              kandydat jest zdeterminowany i chce udowodnić iż wykona to co obiecuje.Szkoda
              że pozostała czwórka stchórzyła bo była by ciekawa debata. Sienkiewicz
              stwierzdził też że zwracał się do mediów o przeprowadzenie debaty jednak
              odmówiono ze względu na brak czasu.Odmówił między innymi red Klapa jak i gazety
              lokalne. Jeśli dojdzie do drugiej tury,a wszystko na to wskazuje to zobaczymy
              czy wtedy dojdzie do debaty czy znów tchórzostwo weżmie górę. Widać że
              Sienkiewicz nie boi się stanąć do debaty i gotówy jest odpowiedzieć na pytania.
              • johndoe_bis Re: Czyżby 4:0 dla Jacka? 05.11.06, 20:45
                No i widzicie! Cieszę się, że napisał o tym ktoś całkiem inny (właśnie Ksywa4)!
                Zabrzmiało to bardziej obiektywnie, niż gdyby relację zdawał John Doe, który
                został już posądzony, że "jest od P. Sienkiewicza"! Choć użyłby on chyba trochę
                delikatniejszych określeń?
                Czyż nie świadczy to o tym, że poprzez konsekwentne działania, otwartość i
                odwagę w głoszeniu swoich racji (forum, debata), właśnie jego kandydatura,
                czyli "100% -za 50%", coraz bardziej uwiarygadnia się w oczach wyborców?
                Odnośnie samego pomysłu debaty, to mniemam, że gdyby z inicjatywą taką wystąpił
                inny kandydat, Jacek z pewnością nie odmówiłby swojego udziału!
                I tak to wygląda, pomimo okoliczności, które bezsprzecznie działają na jego
                niekorzyść! Bo czy wszyscy kandydaci, bez wyjątku, byli zawsze równo
                traktowani?
                Czy zaskoczenie tym, że dosłownie w ostatniej chwili zgłosił się piąty kandydat
                (o dziwo, robi to w środę wieczorem, ale już w piątek ukazuje się EW z wynikami
                sondażu, w którym był on uwzględniony), nie było li tylko udawane?
                Zadziwiajaca sprawność? Ale ciekawe, z jakim wyprzedzeniem skierowuje się do
                druku każdy numer takiego tygodnika? O czasie potrzebnym do przeprowadzenie
                sondy i sprawy czysto techniczne już nie wspomnę!
                Sprawa druga! Natychmiast ukazuje się z nim wywiad! Czy od razu nie narzuca
                się, że był on gotowy już dużo wcześniej? Czyż nie świadczy o tym staranność, a
                u tego autora powinno to raczej zdziwić niż jest normą?
                Bardzo ważne, że wywiad zrobiono mając możliwość wyciągnięcia wniosków z
                wypowiedzi innych kandydatów (pomysłów i atutów, ale też błędów), które ukazały
                się znacznie wcześniej! Właśnie ostatnia wypowiadająca się na jakiś temat osoba
                zawsze ma najlepsze rozeznanie w mocnych i słabych stronach swoich
                przeciwników, w tym co powiedzieli dobrze albo zrobili źle!
                Wreszcie te dwuznaczności, które miały wytworzyć wrażenie wyjątkowego
                przygotowania na tle innych kandydatów! A mają oni przecież wykształcenie na
                tym samym lub zbliżonym chyba poziomie?
              • sven60 Re: Czyżby 4:0 dla Jacka? 06.11.06, 15:44
                NIE BYŁEM ALE JAK TAMTYCH NIE BYŁO , TO RZECZYWIŚCIE PUNKT DLA NIEGO,POWINNI BYĆ
                NA TAKIM ZEBRANIU ZWŁASZCZA ŻE CHŁOP ZAPRASZAŁ WSZYSTKICH, I CHYBA NIKT NIE
                MOŻE POWIEDZIEĆ ZE NIE WIEDZIAŁ O DEBACIE. NA 100% NIE JESTEM PRZEKONANY DO
                KANDYDATA SIENKIEWICZA, ALE NARAZIE MA U MNIE NAJWYŻSZĄ NOTĘ DZIĘKI DEKLARACJI
                O BUDOWIE BASENU(MOŻE BANALNE ALE TAK JEST).POZDRO WSZYSTKIM.
              • kinq Re: Czyżby 4:0 dla Jacka? 06.11.06, 23:01
                ksywa4 napisał:
                ,,Rzeczywiście 4:0 dla Sienkiewicza. Byłem i widziałem. Sienkiewicz ani raz nie
                zaatakował swoich przeciwników''

4:0 DLA SIENKIEWICZA POD NIEOBECNOść PRZECIWNIKóW TO ZNACZY żE STRZELAł DO
                WłASNEJ BRAMKI???
    • majka862 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 18:45
      Nie byłam na debacie bo nie mogłam ale mam teraz jedno pytanie które bym zadała jak bym poszła. Jak pan mi odpowie dlaczego ma pan tak złą opinie wśród pracowników ZOZ-u skoro pan im pomaga. W szpitalu nikt panu nie wierzy a już napewno nie pracownicy warsztatu mechanicznego. Acha i ciekawa jest sprawa z kotłownią a także z opałem zakupowanym do kotłowni czy jest pan pewien że jest pan czysty bo są ludzie którzy mówią że brali udział w przekręcie i się przyznqają do tego ale że pan był główną osobą od tego rodzaju przekrętów. Ja bym na pana miejscu nie kandydowała ale skoro już to życze powodzenia. WODA
      • miliarder1 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 19:01
        majko, moglas isc i zadać pytanie. wogole nie sądze bys miała odwage to po
        pierwsze, a po drugie mądrzysz sie tylko dlatego, że jestes zupelnie anonimowym
        tchórzem.
    • majka862 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 19:23
      miliarder1 jak pytanie nie jest skierowane do Ciebie to mam prośbe nie wypowiadaj się będę Ci bardzo wdzięczna. A tak w ogóle to właśnie tylko ty krytykujesz mnie cały czas a ja nie jestem taka głupia i jakieś studia skończyłam jakąś pozycje społeczną już mam i prosze o niewypowiadanie się na moje posty przez Ciebie... z góry dziękuje
      • miliarder1 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 19:57
        no tak studia jakies...pozycja jakaś...konkretów brak. pozatym fakt , masz
        racje, nie bede z toba dyskutował, nie ta klasa.
        pozdrawiam
      • bingo19 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 20:08
        No nie gościu Majka zaczyna dyktować kto ico ma pisać. Od jakiegoś czasu wali
        we wszystkich kandydatów tylko nie w jednego czyli Krzysztofa S. Ten kandydat
        to faworyt Majki. Gościu nie sćiemniaj że masz jakąś pozycję społeczną. Walisz
        na oślep we wszystkich by przypodobać się swojemu faworytowi bo obiecał ci
        posadkę a jako człowiek bez pracy zeszmacisz się za trzydzieści judaszowych...
        . Za co wywalali cię z roboty już tyle razy. A może to jest choroba więc ją
        lecz.Z ciebie taka kobieta jak z wozu kareta. Miliarder jak i inni mają prawo
        do krytyki również twoich wypowiedzi. Zapewne za chwilę udzielisz mi reprymendy
        w sprawie mojej wypowiedzi ale mnie to tyle obchodzi co zeszłoroczny
        śnieg.Jakieś studia skończyłeś ale prawdą mówiąc nieprzydatne ci do niczego.
    • majka862 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 20:15
      Oki wycofuje się ale jeszcze kiedyś wspomnicie moje słowa!!!!
      • miliarder1 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 20:32
        tak tak spadna na nas jak grom z jasnego nieba. nie znamy dnia ani godziny.
      • bingo19 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 20:43
        I bardzo dobrze . Wrócisz jednak tylko pod innym nickiem. Takich jednak szybko
        można rozszyfrować. Na koniec powinieneś jednak powiedzieć przepraszam bo człek
        inteligentny mimo że zaślepiony umie to zrobić.Prorokiem jednak nie jesteś. Do
        niezobaczenia
        • osmiornica7 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 21:34
          Majka masz rację, że się wycofujesz z nierównej walki. To forum, to w
          przeważającej większości ludzie z otoczenia Sienkiewicza. Może po prostu płaci
          im za prowadzenie kampani na tym forum, bo przecież nie ma żadnego zaplecza
          politycznego, popierany jest jedynie przez ludzi skompromitowanych(Ameryk, Czaja
          itp.),którzy anonimowo na tym forum mogą działać i przedstawiać Sienkiewicza w
          jak najlepszym świetle, ale prawda zwycięży w nadchodzących wyborach. Pozdrawiam.
          • miliarder1 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 21:38
            widze że kretynizm niektorych przekroczył ludzkie pojęcie i granice ludzkiego
            smaku. Płacą mi za to. Wogole to mi podyktowano. 5 euro na godzine dostaje.
            Jestem zdalnie sterowany.
            • miliarder1 Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 21:38
              damn: granice dobrego smaku oczywiscie.
            • kinq Re: ZAPROSZENIE 06.11.06, 16:54
              Miliarder widzę, że cię zabolało, ale wiedz, że płacić można niekoniecznie
              pieniędzmi, ale np. stanowiskami po wygranych wyborach.
          • accerino Re: ZAPROSZENIE 05.11.06, 21:50
            A Solecki to nie skompromitowany ?

:))
          • amerykpawel Re: ZAPROSZENIE 06.11.06, 21:22
            Ośmiornico, czymże to się skompromitowałem? Bądź tak łaskaw to powiedzieć.
            Nie mam zwyczaju kryć się za cudzymi plecami. Czyżbyś o tym zapomniał?
            Będzie już ćwierć wieku jak mnie straszono raz z lewa, raz z prawa. A to, że
            połknę śledzia, że mnie poniosą nogami do przodu. Także obecnie solidarnie raz
            z prawicy raz z lewicy próbowali mnie straszyć sądami, prokuratorami itp. I co?
            Sienkiewicza popieram bo go znam, a Soleckiego nie bo go także znam. Taki jest
            mój wybór i nic tego nie zmieni. To na razie tyle.

P.S
            Przypuszczam, że będę musiał upublicznić swoją wiedzę o wielu „postaciach”. Mam
            to zapisane i widzę, że jest to konieczne.

Ameryk Paweł
            • osmiornica7 Re: ZAPROSZENIE 06.11.06, 22:55
              Amerykpaweł napisał:
              > Nie mam zwyczaju kryć się za cudzymi plecami

-no przecież właśnie dokładnie to robisz,kryjąc się za plecami Jacka S.

> Będzie już ćwierć wieku jak mnie straszono raz z lewa, raz z prawa

-teraz to ty stawiasz się w roli straszących, czyżby sytuacja się odwróciła???
            • sven60 Re: ZAPROSZENIE 07.11.06, 09:43
              Praktycznie to Ameryka nie znam zbyt dobrze, ale wydaje mi się że nie można mu
              odmówić jednej rzeczy ,mianowicie lokalnego patriotyzmu wydaje mi się że chce
              dobrze dle naszej społeczności i wie co mówi, ponadto należy pamiętać o jego
              stosunku do władzy za tzw komuny, jako nieliczny z szacownego grona pedagogów
              był przeciwnikiem minionego ustroju,a są tacy którzy dzisiaj mienią się
              wielkimi samorządowcami-demokratami ,a np w 84 w zsz usuwali krzyże ze ścian
              myślę że niektórzy forumowicze wiedzą o kogo chodzi.Pozdrawiam ( może
              niepotrzebnie napisałem część tego postu a może potrzebnie?)
          • sven60 Re: ZAPROSZENIE 07.11.06, 12:02
            CZemu nie kandyduje żadna na burmistrza kobieta? Już ok 100 lat kobiety mają
            prawa wyborcze i mogą kandydować , uwazam że kobieta mogłaby lepiej sobie
            poradzić z funkcją włodarza gminy. Kobitki sa odporniejsze psychicznie bardziej
            uparte no i chyba by więcej mogły w województwie załatwić spraw co sadzicie na
            ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka