quasimodo_65 25.02.07, 21:06 Co tam słychać w naszych spółeczkach? Są jakieś postępy w działaniach restrukturyzacyjnych firemek oprócz podkradania pracowników przez p.Wypychewicza - wyodrębniania jakiś firemek z firm. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bossxxx Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 25.02.07, 21:22 slyszalem ze wystrzelono ostatnio pracownikow i zamiast 50% premii jak zwykle dostali 15%... wiec co niektorzy wzieli 800 zl wyplaty! Odpowiedz Link
zdobywcawieluoskarow Re: ZPUE? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 25.02.07, 22:24 Tylko patrzec jak rzesze Ukraincow i Rumunow (nie obrazajac nikogo) beda chodzily po wloszczowskich ulicach... Odpowiedz Link
hipohondryk1 Re: ZPUE? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 26.02.07, 08:06 Nie będą. Pan Olczyk i Wypychiewicz byli u burmistrza po zgodę na zatrudnienie Ukraińców i nie dostali. A Rumuni jeśli już gdzieś z Rumunii pojadą, to bynajmniej nie do Polski za 800zł... Odpowiedz Link
bossxxx Re: ZPUE? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 26.02.07, 09:04 U Pana Olczyka ostatnio UCIEKLO ok 60 osob z tartaku w zwiazku ze zmianami przepisow zwiazanych z tzw firmami 1 osobowymi,ktore juz nie beda mogly istniec. U Olczyka jedynie w ten sposob ludzie pracowali,dzieki czemu nie przyslugiwaly im zadne urlopy!!! I BARDZO DOBRZE!!!!! MOZE TERAZ SIE COS POPRAWI W TYM OBOZIE PRACY!!!! Odpowiedz Link
kasiulenta Re: ZPUE? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 27.02.07, 18:17 A tak w ogóle sa jakies szanse dostac sie tam do pracy??Bo cos mi sie wydaje że jesli nie masz "pleców" to cięzka sprawa,ja juz próbowalem 2 razy ale olewka-czemu mnie to nie dziwi.Pozdro :) Odpowiedz Link
estera46 Re: ZPUE? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 27.02.07, 19:48 Cóż tu pisać, naprawa ,,STOLARKI''odbywa się kosztem pracowników.Zabrano im stażowe i pewnie myślą co jeszcze zabrać .Każdy potrafiłby tak naprawiać . Zarobki w ZPUE są żenujące ,w normalnej firmie za dobrą pracę ludzie są wynagradzani godziwie a w ZPUE ludzie biorą po 900 zł miesięcznie za pracę w wymiarze przekraczjącym normalny czas pracy. Zyski firmy osiąga się poprzez wyzysk zatrudnionych tam pracowników. Odpowiedz Link
madziara_22 Re: ZPUE? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 01.03.07, 17:26 niewątpliwie cześć z Was ma troszeczke racji, ale nieświadomi Ci którzy nigdy nie przepracowali chociaż jednego dnia w jednej z wymienionych firm!! juz pomijając smam fakt ze tradycja firm prywatnych jest hmm... niezmienna od wielu lat, to co mozna zuważyc i co az razi po oczach- bez mała wszyscy są tam po jednych pieniądzach!!prawda stara jak świat.... Odpowiedz Link
p19451 Re: ZPUE? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 04.03.07, 08:42 NA stolarke przyjmuja do roboty, ogłoszenie w ostatnim echu dnia,jak sami piszą zapewniają pracę i narzędzia a ja myslałem że jeszcze zapłate , szkoda ze tak nie jest,ale dobrze że jeszcze nie chca żeby im dopłacać. Odpowiedz Link
zabba7 Re: ZPUE? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 15.04.07, 15:14 no cóż kradli kradli aż brakło to teraz co muszą swoje odcierpieć nie którzy zwłaszcza starsi przywykli do tego że stali na łopacie kasa płyneł a teraz tudno zabrac sie do roboty Odpowiedz Link
bossxxx DOBRY KAWAŁ ! ! ! ! 05.03.07, 12:41 przychodzi baba do Urzedu Pracy i mówi tak: -Pani, czy jest jakaś robota dla mojego Czesia? On już ma 30-lat i nigdy na stałe nie pracował! -A co Czesiu potrafi robić? Jaką szkołę skończył? -Pani! On 4 klasy podstawówki ma, ale murować trochę "umi"! -Proszę bardzo, jest oferta: murarz poszukiwany od zaraz, 4000 PLN na rekę. -Pani, tak dużo pieniędzy!!! On wszystko przepije, na kobiety przepuści. Nie ma coś za mniej? -Pomocnik murarza, 3000 PLN, może być? -Pani! To też dużo pieniędzy, nie ma coś za 800 zł? -Jest, no ale Czesław musiałby skończyć studia!!! Odpowiedz Link
6y7u8i9o0p1 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 12.03.07, 12:56 Widać , że niektórych zawsze będzie boleć powodzenie innych i zawsze będą gotowi próbować mieszać. Chory rząd i chore społeczeństwo. Niestety jest to choroba umysłowa. Odpowiedz Link
p19451 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 12.03.07, 15:06 A ty jesteś psychiatra tak? chodzi o to że zarobki są za małe, na zachodzie też jest kapitalizm i wyzysk , też są biedni i bogaci też firmy prywatne wykorzystują , też łamane są przepisy ALE JAK KTOŚ PRACUJE NA CAŁYM ETACIE CAŁY MIESIĄC STAĆ GO NA ŻARCIE MIESZKANIE SAMOCHÓD I JESZCZE ODŁOŻY a u nas co zrobisz za osiemset czy tysiąc co ? Odpowiedz Link
gruby964 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 12.03.07, 19:55 Człowieku , jeżlei coś boli to to ,że z pracy na pełnym etacie człowiek nie jest w stanie zabezpieczyć podstawowych potrzeb dla swojej rodziny.Chory jesteś Ty jeżeli tego nie rozumiesz . Zaślepia Cię pycha i przeświadczenie, że należysz do wybrańców losu a w rzeczywistości żyjesz z wyzysku kilkust ludzi. Odpowiedz Link
zef1 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 11.04.07, 18:29 znowu podwyżki dla pupili, oj panie W widzisz i nie grzmisz-a może nie wiesz co tak naprawdę się dzieje w twojej firmie i kto nią faktycznie żądzi? Odpowiedz Link
jony_brawo Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 14.04.07, 15:08 co pan W. ma widzieć za łysecho gróbego ochroniarza? Zapomniał pewnie jak to jest zarabiac mało, i codziennie do pracy dojeżdzać rowerem. Ledwo wiązać koniec z konciem Może by tak czas na to żeby poracownicy fizyczni tez byli doceniani (tylko nie ilością pracy) A tak po za tym to możemy se pisac w tym kraju było tak zawsze każdemu mało, i bogatym i tym szarym pracujacym Odpowiedz Link
maxior23 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 24.04.07, 22:40 lepjej zeby Ciebie ten ochroniarz nie spotkał, bo z całapewnością by Cie zmasakrował..... Odpowiedz Link
accerino Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 24.04.07, 23:09 Jak ludzie wnerwieni zrobią masakrę to żaden ochroniarz nie pomoże Odpowiedz Link
spinacz011 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 28.04.07, 00:23 ja bym nie był taki szybki w osądach. jenak ochroniarz ochroniarzowi nie rowny. ci co teraz kręca się koło pana W. podobno cos potrafią. oni podobno są z boru i to górna póła. sam widziałem ich w telewizji i to przy niezłych szychach. Odpowiedz Link
spinacz011 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 28.04.07, 00:15 a czy to prawda ze pan B.W. ma ochrone z BOR. ciekawe ile oni zarabiaja u niego, bo widać że mimo tego co się pisze i mówi o TEJ jnstytucji to chyba kiepsko zarabiają jeśli dorabiają sobie u tego pana. ciekawe co na to prasa i szef tego BOR-u Odpowiedz Link
spinacz011 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 28.04.07, 00:29 a co sie dziwisz. jak facet ma kase to zatrudnia fachowców żeby mu pilnowali interesu i rodziny. dzisiaj to jest normalka. ja na jego miejscu zrobiłbym tak samo przy tej kasie. Odpowiedz Link
wloszczowa_the_best Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 28.04.07, 12:16 co do ochrony pana B.W. to naprawde są z BOR i osobiście nie chciałbym się z nimi spotkać sam na sam (a może nawet w kilku)Widziałem kiedyś film jak szkola się ci goście i naprawde jestem pod wrażeniem. A tobie jony_brawo nie życze spotkania z takim gościem bo Dymek,Toczek i inni nasi strongmeni tez wyglądaja na ,,grubasów" a co potrafią to sobie możesz obejrzeć w telewizji. Odpowiedz Link
p19451 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 29.04.07, 10:02 Pokaz a walka szczególnie taka bez zasad to dwie różne rzeczy....już NAstula pokazał co umie w JAponii... czy coś się nie zgadza...?Prawdziwe talenty i kilerzy niestety nic nigdy nie trenowali a ci z papierami i pasami to zakompleksieni pajace z niskim poziomem testosteronu. Odpowiedz Link
student0011 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 29.04.07, 11:59 co do nastuli masz racje że się nie sprawdził w ostrej walce . Studiuję w wawie i znam gości z tych służb i jak chcesz zobaczyć co sobą prezentują to zapraszam Cię do kilku dyskotek gdzie na bramce stoją goście z boru, antyterroryści itp. i zobaczysz jak można cicho i skutecznie obezwładnić gościa i nie potrzeba do tego czarnych pasów. Ci goście mają naprawde ostre szkolenia i jak zajdzie potrzeba to wchodzą ostro i zapewniam cię że skutecznie a jak trafi im się taki gość jak ten co pokonał Nastule to też jest na niego sposób - 9 mm i po zawodniku (tylko potem trochę tłumaczenia :-) Odpowiedz Link
p19451 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 29.04.07, 14:06 Zresztą kiedy oni mają czas na trening? gdzie trenują i kiedy ?w razie zagrozenia i tak wyjęli by klamki . Odpowiedz Link
wloszczowa_the_best Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 30.04.07, 00:00 zapytaj tych od B.W. to ci powiedzą jak to robią i gdzie ;-) Odpowiedz Link
p19451 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 30.04.07, 06:41 Tak naprawdę to mam to w czterech literach, tylko wkurza mnie mnie że nastąpiła taka ekscytacja jakimiś pajacami. Odpowiedz Link
daisy43 Re: ZPUE ? STOLBUD ? co tak cicho na ten temat ? 30.04.07, 19:41 Po prostu , odwracanie uwagi od istotnych dla pracowników spraw . Ktoś umiejętnie wyprowadził dyskusję na tych właśnie pajaców. Odpowiedz Link