Dodaj do ulubionych

tragedia na zabawie!!

02.07.07, 11:02
www.wloszczowa.swietokrzyska.policja.gov.pl/index.php?artykul=191
nic dodac poprostu ;/
Obserwuj wątek
    • transwerek Re: tragedia na zabawie!! 02.07.07, 11:05
      co najmniej 20 lat dla tych kretynów!!!!!!!!!!!!!!! Zrobić im to samo!!!!!!!!!
      • edyp2831 Re: tragedia na zabawie!! 02.07.07, 15:52
        Zgadzam się z transwerkiem, jednak 20 latek to za mało. Niech gówniaż jeden z
        drugim w klatce zastanowi się głeboko nad swoim bestjalskim życiem. Szkoda
        gadać....... zwierzęta i tyle!
        • zetor17 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 16:06
          ja znam tych chłopaków i wiem , że nie pobili go za nic muśieli mieć jakiś
          powud.on muśiał zaczonś. ale z drugiej strony poco bili poco zabili na zabawe
          idzie się zatańczyć a nie bić i zabijać to nie bagdad.a i jeszcze jedno nie
          wyzywajcie naszych wsi bo nie wszyscy na tej wsi są tacy zli.
          • zetor17 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 16:12
            ja jestem z tej wśi , ale wy wszyscy muwicie ,że jesteśmy źli .nieprawda jest
            unas kilku takich ABSOLWENTÓW ktuży są tacy troche zbytnio pobudzeni , ale
            można znimi pogadać. oni nie biją za nic tylko za coś takiego ,że jeden
            podejdzie pod drugiego i powie wypier.....to ma wtedy w ryj puźniej ma z
            pionchy i jest spokuj..........................................................
            • ghostrider74 Re: tragedia na zabawie!! 13.07.07, 10:33
              idź spać gówniarzu.
    • katrina_19 Re: tragedia na zabawie!! 02.07.07, 21:52
      Wie ktoś może co tam się naprawde stało??
    • armando366 [...] 02.07.07, 23:45
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • armando366 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 00:01
      to kiedys musiało do tego dojsc!i niestety doszło.ale powinni wsadzic tego na
      wózku,bo to on jest prowodrem całego tego zajscia.
      • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 00:58
        tego na wózku to dawno powinni zamknąć w zakladzie dla umysłowo chorych, a ci
        ludzie zachowują sie jak bydło. Tu podanych jest tylko 4 a moglo udzial brać ich
        duużo więcej. A wiem coś o tym bo 2 lata temu tez przezylem podobną sytuacje z
        paroma innymi osobami, z czego oficjalnie złapanych bylo 7 a było ok 30 osób z 3
        wioch a cała ta procedura śledcza to wielka ściema
        • hools35 [...] 07.07.07, 01:32
          • bossxxx Re: tragedia na zabawie!! 07.07.07, 02:09
            szkoda mi twoich rodzicow...
    • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 00:47
      do tego musiało kiedyś dojść ci ludzie w ogóle nie patrzą co robią pod wływem
      alkoholu im sie już dawno w głowie po przewracało a na te cale 3 wiochy to bombe
      atomową powinni spuścić, a we wloszczowskiej policji pracuje paru mieszkańców z
      tych wsi ciekawe jak sprawa sie potoczy
      • borat25 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 18:14
        Ta cała zabawa to Bagdad !
      • protektor2006 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 14:06
        10 lat dla tych morderców to za malo dozywocie tez NIE.Dla nich powinna byc
        kara SMIERCI!!!A calym prowokatorem tych szajbusow jest ten na wozku ktorego
        juz dawno powinni zaje...Gdyby go nie bylo to te wsie (BOCZKOWICE,ROGIENICE)
        moze by byly "NORMALNE" w co bardzo watpie.Ale w niedalekiej przyszłości na
        nich też przyjdzie czas może juz nie długo!!!!
        • stokrotka202 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:21
          Te wsie za przeproszeniem to są NORMALNE!!!
      • stokrotka202 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:18
        damsoncds jezeli uważasz sie za takiego świętego to chyba nim w ogóle nie
        jesteś skoro chcesz spuscic bombe atomową na TRZY WIOCHY i niewinnych ludzi!!!
        Ty mordowałbys zbiorowo! Widac ze jestes bardzo msciwy...
        • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:22
          stokrotka202 Mi chodziło o tych ludzi którym tak często zdarza się pobić lub tym
          razem zabić kogoś i dobrze wiem że W "tych 3 wioskach mieszkają porządni ludzie"
    • kasiunia885 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 11:27
      No ja byłam na tej zabawie i widziałam całą tą sytuacje i naprawde wyglądało to tak: Przyjechało dwuch starszych panów bardzo pijanych noi zaczeli zaczepiac tych młodych chłopaków oni początkowo nie reagowali na to moze cos tam sie tylko odzywali... no ale ci faceci naprawde juz przesadzali wiec dostali to co im sie nalezało od ludzi młodych od ludzi dla których przeznaczone są zabawy a nie dla starych żuli czujących siłe po winach... A co do waszych opinii na temat tych "trzech wiosek" to wiem ze mieszkancy, charakteryzują sie ogromnym poczuciem braterstwa, lojalności wobec siebie, współczuciem, po prostu tam jest tak że jeden potrafi oddac za drugiego życie i moze dla was biernych konsumentów takie wartosci juz nic nie znaczą zostały wyparte przez kase, mode, itd Ja protestuje przeciwko oczernianiu, pomówieniach i przekłamaniach w kierunku tych młodych wspaniałych ludzi!!!
      • kowal-1987 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 12:05
        Nie bede komentowal twojego postu bo jest zalosny.No sorki ale jak mozna bronic
        jeszcze tych"wspanialych mlodych ludzi"ktorzy mocni w grupie zatlukli chlopa na
        smierc.Jezeli w taki sposob pokazuja ta swoje"braterstwo,lojalnosc"i cos tam o
        ktorym nie maja pojecia to cos jest nie tak.Jesli nawet byli zaczepiani to sory
        ale to nie powod do pobicia,mogli sobie to olac.
        • hipohondryk1 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 12:33
          No właśnie. Mogli w odruchu obronnym kopnąć kolesia w 4 litery i by się
          uspokoił. A nie zatłuc na śmierć. Teraz za to bekną i bardzo dobrze
          • pegao Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 12:56
            To są idioci nie warci obrony... w Rogienicach było tak od zawsze tylko nikt o
            tym głośno nie mówił bo bał sie o swoje życie skoro nawet policja sie ich boi do
            tej pory... tam zawsze miały miejsce takie zdarzenia i co wtedy robili Ci
            odważnie policjenci którzy boją sie wyjść z samochodów... może jakby zabili ich
            kolege to by sie ruszyło coś a tak giną ludzie a policja ma to głęboko w d.... i
            tym razem zapewne też im sie uda a w tej zacofanej o kilka lat wiosce dalej
            bedzie działać ta cała chołota... i jeszcze słowo do kasiuni co do starych żuli
            dziewczyno to w jakim stanie byli zatrzymani po tym zdarzeniu??? byli prawie
            nieprzytomni więc ja nie widze różnicy czy stary żul czy młody... moze to Twoi
            koledzy i dlatego tak piszesz ale ciekaw jestem co byś powiedziała gdyby poszedł
            tam np Twój ojciec po paru piwach i zrobiliby mu to samo... zastanów sie bo nie
            wiesz co piszesz
      • magilla7 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 16:38
        Twój post powinien zostać usunięty bo jest żałosny-bronisz MORDERCÓW.Szkoda,że
        włoszczowska policja ma dobre wyniki tylko w łapaniu nietrzeżwych rowerzystów.
      • viktorek222 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 17:09
        ja twierdze tak samo jak kasiunia 885..chociaz nie byłem na tej zabawie,ale
        znam wszystkich tych ludzi z tych "trzech wiosek" i to bardzo dobrze ..przeciez
        oni wszyscy są jakmy..tylko tyle ze słuchają innej muzyki..no poprostu ludzie
        poszanujcie tych młodych ludzi!!! zaakceptujcie ich takich jakimi są..kto ich
        zna,tak jak ja..napewno nie powiedziałby na nich złego słowa..
        • stokrotka202 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 17:22
          Ja tez uwazam ze ini nie sa zli... Równiez ich znam i nie powiedziałabym na
          nich złego słowa... Nie wiem co sie wydazyło na tej zabawie choc tam byłam.
          Wiem napewno ze oni tego nie chcieli... Kto ich nie zna niech po prostu nie
          pisze ze to sa... Bo naprawde nie są wcale tacy zli jak to wszyscy uwazaja.
          • robertl27 Re: tragedia na zabawie!! 06.07.07, 15:05
            Ja też jestem pewny, że tego nie chcieli. Powiem więcej, jestem pewny, że ci
            wszyscy kierowcy, którzy po pijanemu zabijają ludzi, też tego nie chcą. Nie są
            tacy źli, więc nie piszamy o nich źle, tak jak o tych chłopakach...
      • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 17:38
        "charakteryzują sie ogromnym poczuciem braterstwa, lojalności wobec siebie,
        współczuciem, po prostu tam jest tak że
        jeden potrafi oddac za drugiego życie"
        Śmieszy mnie to co napisałaś bo na policji jeden na drugiego zrzuca wine. I wiem
        co pisze nie ma tam żadnej lojalności wobec siebie i jakie braterstwo? Bicie się
        między sobą to nazywasz braterstwem... GRATULUJE
        • katrina_19 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 18:44
          Rozumiem wasze uwagi na temat tych chłopców. Rozumiem to że każdy ma na ich temat swoje prywatne zdanie. Nie mogę jednak zrozumieć dlaczego oczerniacie ich mimo tego, że nie znacie ich rodzin, ich poglądów ani przede wszystkim ich samych. Znam tych chłopaków od małego. Zawsze mogłam na nich liczyć. Po tej rozrubie nie mogę jednak zrozumieć ich postępowania. Prawdą jest że kiedyś musiało się coś takiego stać, ale dlaczego padło akurat na nich. Może działali z czyjegoś "rozkazu"...? Jedno czego jestem pewna to to, że nie zrobili tego świadomie i teraz napewno tego żałują. Jeżeli ktoś naprawde widział co się stało to niech napisze. pozdrawiam
          • kfiatusek16 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 18:50
            ja tez nie wiem co w nich wstapiło...jak sie dowiedziałam,kto ponosi wine za
            to, nie mogłam w to uwierzyc..jeden z nich,taki porządny chłopak..naprawde
            złego słowa na niego nie powiedziałabym.katrina nikt Ci tu prawdy nie
            napisze..nie byłam akurat na tej zabawie,ale wielu moich znajomych było i
            widzieli co tam sie stało..jednak nikt nie chce powiedziec prawdy:(:( bardzo
            sie martwie o tych, którzy siedzą w wiezieniu..jestem pewna,ze zaden z nich nie
            zrobił tego specjalnie.juz nie wiem co myslec;(;(
            • kurak56 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 18:58
              A ja to mysle ze na zabawy chodzi sie bawic a nie bic
          • viktorek222 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 19:05
            rasizm..oceniac ludzi po tym, jakiej kto mowiki słucha,jak to inaczej
            wytłumaczyc???!!
            • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 19:29
              Kto tu mówi o rasizmie? Nikt nie komentuje tego jak to oni sie ubierają i jakiej
              muzyki słuchają! Ja sam byłem punkiem i nie oceniam ich w tych kategoriach.
              Wiem, że dla wielu z Was to zaskoczenie bo znacie ich od urodzenia lub są to
              Wasi znajomi, koledzy itp. z Wami inaczej rozmawiają przy Was inaczej się
              zachowują, ale dla osób których nie znają już tacy "sympatyczni" nie są. Prawda
              jest taka,że to nie pierwszy wyskok tej "grupy". Nie chodzi mi może o konkretnie
              te osoby teraz ale o ich kolegów, znajomych. Ktoś tu wcześniej wspomniał o
              braterstwie, że każdy za każdego życie by oddał a prawda jest taka że jak
              przychodzi do zeznań (na sali sądowej) lub na policji to się obciążają wzajemnie
              i obarczają winą. I to jest to braterstwo? Życie jeden za drugiego może oddać
              ale iść do wiezienia to nie? Najlepiej zgonić jeden na drugiego... Czemu nikt
              nie wspomni o poprzednich incydentach tych wsi? Tak bardzo ich bronicie a skoro
              jesteście osobami znajomymi to na pewno wiecie jak to chłopcy zabawiali się na
              zabawie bijąc chłopaka który stracił przytomność a później po nim skakali... to
              jest to braterstwo? względem czego i kogo? Mam nadzieje że dostaną sprawiedliwe
              i adekwatne wyroki do czynu. Oczywiście mieli też pare innych wyskoków ale o tym
              też nikt nie wspomni...
              • viktorek222 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 19:48
                co Ty dajesz wogole???kto po kim skakał??no to juz jest śmieszne..byłes na tej
                zabawie???widziałes jak po nim ktos skakał???no widac nawet nie wiesz jak było
                naprawde....yhhh..to po co sie wypowiadasz???
                • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 19:54
                  chyba mnie nie zrozumiałeś? Ja mówiłem o poprzedniej akcji chłopaków z Rogienic,
                  Boczkowic i Ogarki. I w przeciwieństwie do Ciebie wiem co pisze...
                • maxior23 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 20:03
                  chłopie jak nawet możesz kogoś takiego bronić!!nikt nie oczernia tych chłopaków
                  za styl ani za muzykę tylko za to co zrobili. nie istnieje gorsze przestepstwo
                  niż morderstwo!!a co do skakania w kilka osób po jednym chłopaku to jest prawda
                  tylko nie na tej ostatniej imprezie... Załośni ludzie są którzy piszą"znam ich
                  od dziecka...to dobrzy chłopcy...oni nie chcieli tego zrobić.."- jasne ze nie
                  chcieli tego zrobić ale zrobili i nie ma dwóch zdań ze muszą za to odpowiedzieć
                  i moim zdaniem powinni dostać najwyzszą kare!!!wyobraź sobie ze tak ginie Twój
                  brat, ojciec albo Twoje dziecko.. pomyśl zanim cokolwiek napiszesz.a z tego co
                  dziś słyszałem to jakis drugi chłopak z tej bójki zmarł wczoraj w szpitalu..
                  • viktorek222 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 20:08
                    no to jezeli to prawda, to napewno dostaną dożywocie albo conajmniej 25 lat:/
                    yh...
      • bedboy-22 Re: tragedia na zabawie!! 13.07.07, 12:45
        zwierzęta trzyma sie w klatkach!!!!!!!!!!!
    • kotek1717 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 19:59
      A ja wam coś powiem. Zamkną ich. A kiedy odsiedzą swoje co będzie?To samo albo
      jeszcze gorzej!Z nich juz nic dobrego nie będzie...Możliwe, że żaden z nich nie
      chciał bić tak, aby zabić, ale niestety stało się jak się stało. Nieważne czy
      ten mężczyzna ich zaczepiał,czy był pijany - człowiek to człowiek...Nie mieli
      prawa go zabić!Znam tą szajkę.Wiadome było że prędzej czy później coś takiego
      się stanie.Nawet dla przykładu mogę powiedzieć że na zabawie chcieli pobić moją
      15-letnią koleżankę... Dlaczego?Może źle spojrzała, może im się nie spodobała,
      nie wiem...
    • matjos512 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 20:17
      ale wy jestescie wszyscy pusci ci co bronia tych morderców zabic zwykłego
      chłopa jak by byli tacy mili to by sie normalnie zachowywali a nie zabijac
      człowieka na 25 lat wiezienia ich a potem deo morawicy moim zdaniem takicch
      ludzi!!!!!!!!!!!!!
    • manhunt3 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 20:55
      to że jeden na drugiego zgania winę być może jest nie prawdą tak jak to że
      napisali że policja złapała wszystkich gdy uciekli z zabawy to nie prawda
      zebrali ich prosto z pod remizy byli tam cały czas tak przechwalają tą
      Włoszczowską policję że ja pierd... znam ich trochę i wiem że jak im w drogę nie
      wejdziesz to nic ci nie zrobią
      • kfiatusek16 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 20:59
        no własnie..musiała byc jakas przyczyna tego co sie stało..przeciez od tak,by
        go nie zaczeli kopac ani nic...no ale jak gosciu do nich skakał to dostał..moze
        nieumysle,zresztą napewno tak było...skoro Włoszczowska policja jest taka
        cudowna..to czemu nie przyjechali na miejsce sami, tylko z Kielecką Policją???
        sami sie bali..oni nie chcieli go zabic..przewrocili zaczeli kopac,ale tak
        niefortunnie padło,ze kopnęli go w krtań i stało sie...:(:(:(:(
        • bossxxx DOZYWOCIE DLA TYCH MORDERCZYCH BRUDASOW!!! 03.07.07, 21:27
          tak sie dzieje w bani p[o piciu tanich win... OSADZIC LUMPOW!!!!!!
          • viktorek222 Re: DOZYWOCIE DLA TYCH MORDERCZYCH BRUDASOW!!! 03.07.07, 21:48
            no to moze sie zdziwisz,ale po zbadaniu alkomatem, jeden z zatrzymanych miał w
            wydychanym 0,35 promila!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • eu4ia Re: DOZYWOCIE DLA TYCH MORDERCZYCH BRUDASOW!!! 07.07.07, 14:40
              a reszta?
        • pegao Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 23:50
          Ty myślisz coś!!!!!!!!!! leżącego sie nie kopie!!! gdzie tu te święte zasady
          tych wioch????? a pomyśl sobie że jedziesz do Kielc na dyskoteke i ktoś Ciebie
          tam tak strepuje.... tez pomyślisz że to niechcąco???? puknij sie w łeb zanim
          coś napiszesz... niechcąco to chyba ich rodzice spłodzili i zapomnieli
          wychować... chcieli zabić i zrobili to a teraz jeden na drugiego zwala heh
          bracia że myślałby kto.... UWAGA DO WSZYSTKICH NORMALNYCH: ktoś kto broni tych
          gówniarzy-morderców jest zapewne taki sam... ale aż ciężko mi wyobrazić sobie
          jak ktoś sie nie bał tam internetu założyć... ale to pewnie niechcąco
    • montony Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 21:29
      czy ktos z tych obronców mordercow moze mi wytlumaczyc co to znaczy "zabic
      kogos niechcący"?
      • viktorek222 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 21:47
        no moze ja ci to wytłumacze..bili sie..no a wiesz jak to jest podczas
        bojki..kopią sie itd itp..i tak tez było tym razem..kopneli goscia tyle że w
        krtan, nie wiedzieli,ze moze to tak sie skonczyc..
        • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 22:13
          mam pytanie czy jakby zabili Ci Ojca czy kogoś bliskiego z Twojej rodziny czy
          satysfakcjonowała by Cie odpowiedź że to zrobili nie chcący? Prawda jest taka że
          tym zdarzeniem zmarnowali sobie życie, będąc w tak młodym wieku. Może to zmusi
          do myślenia ich kolegów? A wiem doskonale że pod wpływem alkoholu nie patrzą co
          robią jak biją itp. zachowują się ja dzicz. I wystarczy ze któremuś sie nie
          spodoba jak na niego spojrzałeś albo przez przypadek zderzyłeś się barkiem to
          już ich nie obchodzi...
          • maxior23 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 22:24
            damsoncds szkoda tłumaczyć niektórym forumowiczom, bo tak jak piszesz Oni
            uwarzają że jeśli "zabili przypadkiem" to nic złego sie nie stało i z tego
            wynika ze również trzeba ich puścić wolno bo to sa "dobre chłopaki" i niektórzy
            broniąc ich mówia że "znam ich od dziecka i oni by nikogo nie skrzywdzili
            specjalnie" i jeszcze lepiej bo z wypowiedzi takich obrońców wynika że życie
            ludzkie to jest po prostu błahostka i na "dobrych chłopaków" nie można
            powiedzieć marnego słowa a tym bardziej nazwać ich MORDERCAMI, bo zaraz
            pojawiają się posty "zrozumcie ich oni sa tacy sami jak my"- myśle ze na
            szczęście większość ludzi których mijam na ulicy nie jest taka jak Oni, bo gdyby
            tak było to ludzie by sie powybijali na chodniku.
          • gruby964 Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 22:58
            Kfiatuski i inni obrońcy bandytów. Sami piszecie , ze w bójce wszystko się
            może zdarzyć , nawet to nieodwracalne czyli śmierć. Wniosek prosty
            unikać takich sytuacji. Z tego co piszecie , to ci ,,wspaniali '' chłopcy
            nie pierwszy raz uczestniczyli w takich akcjach i w końcu zabili
            człowieka. Zabili bo ich prowokował?, zaczepiał ? czy żle na nich
            patrzył? Na takich grzecznych , dobrze wychowanych chłopców,którzy pewnie
            znają przykazanie ,, nie zabijaj'' i bandytami stają się ,, niechcący''.
            Brońcie ich a chamstwo i agresja dalej w takich środowiskach będzie normą.

• pegao Re: tragedia na zabawie!! 03.07.07, 23:54
          Ty chyba w życiu nie straciłeś nikogo bliskiego bo inaczej byś tak nie pisał...
          pragne dodać ze w Woli Wisniowej to samo sie dzieje co w Koniecznie sie stało
          tylko tu jeszcze te wampiry z Rogienic nie dotarły ale juz niedługo pewnie dotrą
          jak tam wszystkie budy pozamykają... gdzie jest Policja???? po co ma ktoś zginąć
          "niechcąco" i "dobrzy chłopcy" mają iść do więzienia... Ja znam dobrych
          chłopaków i wiem że choćby nie wiem co ten gość do nich powiedział to odeszliby
          w inne miejsce bo poszli sie tam bawić a nie mordować... dożywocie dla chamstwa
          • obserwator500 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 00:15
            Ty Wiktorku 222 to chyba znasz się na tych zabawach i na tych bójkach, bo wiesz
            jak się bije i kopie byleby nie w krtań!.Pewnie ten co miał 0,35 promila to
            powinien myśleć trzeżwo,a nie myślał???,chyba ,że tyle w nim nienawiści co i w
            TOBIE...Rajcują Cię te zabawy?.Oby się tobie nic takiego nie przytrafiło na
            kolejnej zabawie.W grupie wszyscy są silni gorzej potem i tak któryś sypnie,
            będą obwiniać się wzajemnie.Ale czy to dobrzy chłopcy skoro biją żeby zabić?
            • viktorek222 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 10:35
              powtarzam po raz kolejny...oni nie chcieli go zabic!!!! osobiscie nie znam tego
              pana na wozku,ale słyszałem ze z niego niezłe ziolko jest:/ Chłopcy z Rogienic
              w Woli Wiśniowej równiez bywają..widziałem ich tam kilka razy..
              • poswirowany007 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 10:45
                no niech bedzie,ze oni nie chcieli go zabic,ale zrobili to i z własnej winy
                poszli teraz do wiezienia i odpokutują za to co zrobili.nie znałem tych
                chłopaków,no,ale jezeli oni byliby normalni,to przeciez nie biliby sie
                wogole..po co poszli na zabawe?chyba tam idzie sie po to,mzeby sie zabawic, w
                sensie ze potanczyc,ale zeby nie zabijac. Przestancie sie tu kłócic na tym
                forum.Doskonale rozumiem tych obronców,znali ich,wiedzą jacy naprawde byli moze
                dlatego ich bronią,bo im nigdy nic nie zrobili a moze tez zawsze Ci chłopcy
                stawali po ich stronie.a o tym na wozku tez słyszałem ze pod tyłkiem zawsze ma
                2 siekierki i spluwe.Zobaczymy za trzy miesiace jak sie sprawa potoczy.
                • kwiatek254 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 11:02
                  Moim zdaniem nie ważne jest w tej chwili jak zdarzenie przebiegało, relacji
                  będzie dużo, przechodząc z ust do ust stworzymy nowy przebieg tej nieszczęsnej
                  nocy. Ważne jednak jest to, że odebrane jest komuś życie, które przecież jest
                  bezcenne. Ten człowiek jakim by on nie był, nie będzie się już śmiał ani płakał,
                  natomiast ci chłopcy przekreślili już swoje życie. Sądzę, że pobyt w ZK da im do
                  myślenia, tylko, że zycia już nie zwróci.
                  • protektor2006 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 14:23
                    człowiek którego zabili to był nasz kolega ,nie mam zamiaru aby to on był
                    obwiniany za całe to zajście . człowiek wstąpił tylko po papierosy a spotkała
                    go śmierć. On nigdy nie szukał zaczepki był to spokojny, i troskliwy dla swoich
                    dzieci ojciec, których też dobrze znamy . Dzisiaj jest jego pogrzeb pomyślcie
                    jak czują sie te dzieci co one teraz czuja .
                    • krzychu16_1990 stop z oczernianiem 04.07.07, 14:42
                      jak zacząl to mu sie oberwalo ,prawda przesada ze zabili goscia ...mogł nie
                      zaczynać,, oo i przestancie oczerniać ich wszystkich ja ich znam i wiem ze
                      specialnie by tego nie zrobili ...przsstancie ich ich oczerniać ..
                      • hipohondryk1 Re: stop z oczernianiem 04.07.07, 15:04
                        Taa, niespecjalnie w kilku pobili jednego gościa na śmierć, a drugiego zadźgali.
                        Niespecjalnie, a nazwanie ich mordercami to wszak oczernianie, bo to nie oni
                        zabili. Sam się zabił potrącając któregoś z nich przypadkiem wchodząc, o
                        przepraszam - zaczynając z nimi specjalnie. Weź się kolego puknij w główkę zanim
                        coś podobnego spłodzisz.
                        • poswirowany007 Re: stop z oczernianiem 04.07.07, 15:20
                          ja sie dowiedziałem,ze przechodząc zaczepił o wózek inwalidzki, na którym
                          siedział mozna powiedziec "przywódca" ludzi z tych "trzech wiosek"...
                      • heniekzpoczty Re: stop z oczernianiem 04.07.07, 15:33
                        oj jakis ty madry !!!! nie specjalnie zrobili to bardzo ciekawe,tylko tyle ze
                        gosc nie zyje a Ty jeszcze ich bronisz.madry jestes bo przez internet pisac to
                        latwo.ciekawe czy bys tak wszytkim wprost w oczy powiedzial te same slowa i
                        stanal w ich obronie!!!!!!!
                      • moje_antidotum Re: stop z oczernianiem 04.07.07, 18:49
                        czy Ty wiesz w ogole co to znaczy-CZLOWIEK NIE ZYJE!? nie ma znaczenia czy oni
                        chcieli to zrobic czy nie chcieli-ZROBILI! oczernianie? mordercow? to zakrawa o
                        ironie... probujesz cwaniakowac jakim Ty nie jestes ich wielkim obroncom a oni
                        pewnie sa meczennikami za wyzwolenie "wielkiego guru na tronie". jesli
                        pozwalili mu sie soba slepo kierowac to niech teraz zastanowia sie w wiezieniu
                        czy warto bylo oddac swoja mlodosc za jego nagle widzimisie. nie mozemy dluzej
                        tolerowac tak daleko posunietej agresji bo wszyscy nawzajem sie powybijamy za
                        to ze ktos otarl sie przypadkiem o czyjes ramie.
                    • nieznany12 Re: tragedia na zabawie!! 11.07.07, 00:29
                      Dokładnie. Nie widziałem zdarzenia, ale widziałem tego gościa wcześniej. Wcale nie był pijany. Chyba poprostu wszedł po fajki, albo po piwo
              • obserwator500 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 23:33
                Jestem obserwatorem a nie stroną,nic nie pisałem ogościu na wózku...,ale skoro
                wspominasz?io innych również.. to chyba coś wiesz..bronisz ich,ale
                ślepo.Zrobili żle bardzo żle i TY ich usprawiedliwiasz.Człowiek nie
                żyje,wszyscy cierpią,a co niektorzy twierdzą że dobrze się stało? to jakaś
                paranoja!!!Dobrzy chłopcy? Dobrzy chłopcy TERAZ dopiero płaczą? Czasem trzeba
                się zastanowić co się czuje i pisze nawet jeśli kidyś byli dobrzy!
            • gruby964 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 20:20
              Pegao , żle zrozumiałeś moją wypowiedź .Wydaje mi się że moja ocena
              tych wydarzeń jest taka sama jak Twoja. Może niezbyt jasno się
              wyraziłem. Deklaruję więc , że potępiam tych bandziorów i uważam ,że nic
              ich nie usprawedliwia.
              • pegao Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 22:24
                dobrze Cie zrozumiałem a ta odpowiedź była skierowana do viktorka222 bo on chyba
                jest tego typu co tamci "mili chłopcy" a może to jeden z nich (baa
                napewno)...pozdrawiam
                • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 23:39
                  Niestety czasu się już nie wróci, może nie chcieli zabić ale zabili i za to
                  teraz poniosą konsekwencje. A alkohol tu niczego nie tłumaczy! Może ktoś sie w
                  końcu opamięta i weźmie za to wszystko by NORMALNI ludzie czuli sie bezpiecznie...
                  NORMALNI mam tu na myśli ludzi nie szukających krwawych przygód
        • eu4ia Re: tragedia na zabawie!! 07.07.07, 14:43
          nie widzieli ze kopniecie w krtan moze sie tak skonczyc.............. boze
          widzisz i nie grzmisz
          A wogole dla mnie ktos kto sprawy konfliktowe potrafi rozwiazywc tylko kopaniem
          i rekoczynami powinien oprawic swoja czache(bo mozgu brak) na kija i oddac do
          tluczenia kamieni. Jedyny pozytek
    • kotek1717 A czy to prawda że drugi pobity zmarł w szpitalu? 04.07.07, 12:29
      Wie ktoś coś na ten temat?
    • kotek1717 Co o tym sądzicie? 04.07.07, 12:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=45367&w=65295078 ZAPRASZAM NA FORUM,
      WYPOWIADAJCIE SIĘ!
    • afrodytka3 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 18:07
      śledze od paru dni Wasze wpisy ale przez cały czas zastanawiam się czy ktoś
      postronny nie znający zarówno człowieka który zginąl i domniemanych sprawców
      moze wypowiadać się na ten temat. Bijmy się w pierś i zobaczmy sami po sobie co
      się dzieje na takich lub innych imprach. Od zawsze wtajemniczonym wiadomo było
      co robią osoby z tych okolic i NIC! JEST ICH TZW. PRZYWÓDCA i NIC. Wyobrażam
      sobie jak osoby ze środowiska pewnego zwyrodnialca o którym wspominaliście są
      zastraszane i to do dziś chyba jest prawdą.
    • obiektyw17 Re: tragedia na zabawie!! 04.07.07, 23:57
      Przede wszystkim to wkurza mnie gadanie niektórych i wyzywanie tych chłopaków
      od morderców, bandziorów, bestii i tak dalej. To co zrobili jest okropne, ale
      oni naprawdę nie chcieli zabić, nie mieli z tego frajdy ani przyjemności, to
      też nie był ich kolejny raz, żeby można było ich tak nazywać. Nie można też o
      nich powiedzieć jednoznacznie, że są dobrzy albo źli. Oni po prostu byli
      bezmyślni. Zamroczeni alkoholem. Grupka pijanych chłopaków podjudzana przez
      starszych "kolegów", pewnie głównie przez tego całego wodza na wózku, który
      czuje się bezkarny ze względu na swoją niepełnosprawność. Można ich nazwać
      głupimi. Ale nie bezwzględnymi mordercami. Założę się, ze nie są z siebie
      dumni, tylko umierają z przerażenia, nie tylko z powodu konsekwencji swoich
      czynów (czyli perspektywy więzienia i spaprania sobie życia) ale i samego
      faktu, że zabili. I założę się, ze to będzie ich pierwszy i ostatni raz. Bo
      może nie znam ich szczegtólnie dobrze, ale powiedzmy ,że na tyle, żeby
      powiedzieć, że to na pewno nie ten margines społeczny. Może to nie te grzeczne
      chłopaki, ale na pewno nie są źli i okrutni, jak to niektórzy "obiektywni" chcą
      to przedstawić. Byli głupi i zaślepieni i to ich nieszczęście. Ale muszą wziąć
      odpowiedzialność za to co zrobili i ponieść konsekwencje swojej głupoty. Może
      wtedy zaczną myśleć, Mam tylko nadzieję, że kiedy wyjdą z więzienia, to
      postarają się wyprostować swoje życie, boję się tylko żeby ono ich nie
      zniszczyło albo nie nauczyło jak sobie "radzić", niekoniecznie w zgodzie z
      prawem. Może to ich otrzeźwi. Ale ja nie życzę im 25 lat. Nie życzę im nawet
      10. Życzę im tylu, żeby po wyjściu zdążyli sobie ułożyć życie. Bo to nie oni
      powinni siedzieć, tylko te typy, które ich podjudzały do zrobienia czegoś
      takiego. Bo chowają sobie kolejne pokolenia przestępców i mają z tego frajdę.
      Przecież muszą pokazać kto tu rządzi. Jakby ich wsadzić, to skończyło by się
      raz na zawsze.
      • sonia1211 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 00:49
        Dla mnie człowiek ktory zabija jest morderca ale skoro ci mlodziency byli
        podjudzani przez wymienionych przez ciebie to w sledztwie nie powinni nikogo
        kryc tylko co oni pamietaja a nawet jezeli cos zapamietali to i tak im to nie
        pomoze bo sprawca smierci byli oni i musza poniesc kare Problem z podrzegaczmi
        pozostaje i jak go rozwiazac bo z tego co niektórzy pisza to na wolnosci
        zostaje ten najgorszy element siejacy postrach i w dalszym ciagu bedzie
        wyładowywal swoja niespozyta energie na innych Czy naprawde nie da sie tego
        ukrocic?
        • gingerfish Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 01:31
          Tego piona na wózku zesłać trzeba na Sybir, okręcić kółka od fury, wypieprzyć
          śrubki tak aby ich nie znalazl i zostawić na pastwę losu.

Przypominam sobie sytuację kiedy siedzieliśmy z dziewczyną i znajomym w jednej
          z włoszczowskich pizzeri. Podeszli bez powodu tudzież "podjechali" i zaczęli
          sapać bez powodu do nas, ludzi zupełnie im nie wadzących. Nigdy nikt z nas nie
          wchodził z nimi w rozmowę, ponieważ w tym momencie uważam, że jest to margines
          społeczny godny eksterminacji. Był wtedy ten cały śmieszny wózkarz, długowłosy
          wysoki brodacz i dwóch typów którzy właśnie przyczynili się do tego
          bestialskiego czynu. Widziałem dziś fotki, którzy to ludzie i oniemiałem.

Fiat iustitia, ruat caelum – sprawiedliwości musi się stać zadość.
          • c-mos Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 01:56
            No brawo, dalej ich brońcie, tak jest. Niech zapanuje prawo (a właściwie
            bezprawie) silniejszego. Wy mówicie że oni nie chcieli zabić. Dla mnie naganny
            jest sam atak na człowieka. Ale wy (obrońcy pseudo uciśnionych) uważacie że
            można się bić o byle gówno, no się bijcie, niech będzie więcej ofiar, wszak nikt
            nie chce przecież nikogo zabić. Brawo dla was, ładna młodzież nam tu roście i
            kobiety też są udane (kasiunia885).

Jesteście żałośni.
          • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 10:27
            gingerfish jeśli możesz puść mi linka z fotkami tych ludzi
          • moje_antidotum Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:03
            troche mnie dziwi ze gdziekolwiek zostaly opublikowane te zdjecia. jesli mozesz
            to podaj link...
          • krzychu16_1990 Re: tragedia na zabawie!! 06.07.07, 20:33
            moglbys mi powiedziec, gdzie mozna zobaczyc ich zdjecia?? Bardzo mi na tym zalezy....
      • c-mos Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 01:41
        Porządni cywilizowani ludzie się nie biją, nawet jak są zaczepiani wyzwiskami.
        Wyłączam tu oczywiście przypadek fizycznej napaści. A wszystkim że tak powiem
        włoszczowskim cwaniaczkom radzę przestać bronić bandytów i wyciągnąć z tej
        tragedii właściwe wnioski. Jeśli dalej na wioskach będzie panować śmieszny
        kodeks honorowy, to będzie u nas jak w Sędziszowie, czy tego chcemy ???
        • bossxxx SPRAWA jest prosta-> ZABILI człowieka = MORDERCY!! 05.07.07, 09:05
          DO pudla z BRUDASAMI niech nie zaśmiecają TERENU!!!!
          • podeska Re: SPRAWA jest prosta-> ZABILI człowieka = M 05.07.07, 12:06
            Mozna być obiektywnym ,gdyby to wyarzenie było zupełnie w innych okolicznościach.Ale nie na zabawie szczególnie wtedy ,gdy są zamieszane zbiry tego gangu od gościa na wózku.A może mamy nadal czekac, aż ktoś znowu omotany przez nich niechcąco ZABIJE !
        • gingerfish Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 22:50
          zdjęcia dostałem od kolegi który z nimi obcował. Z jakiejś tam imprezy czy coś,
          ale nie będę ich publikować. Tyle na temat. Przestaję się wypowiadać bo ręce i
          biust opadają... Pozdro dla inteligentnych forumowiczów.
          • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 22:56
            Jest szansa z Tobą porozmawiania przez maila? jeżeli tak to odezwij się
            damsoncds@gazeta.pl bardzo mi zależy
      • nexus_of_a_crisis Re: tragedia na zabawie!! 12.07.07, 14:58
        > Przede wszystkim to wkurza mnie gadanie niektórych i wyzywanie tych chłopaków
        > od morderców, bandziorów, bestii i tak dalej. To co zrobili jest okropne, ale
        > oni naprawdę nie chcieli zabić, nie mieli z tego frajdy ani przyjemności

przepraszam bo nie rozumiem. dla mnie to jest proste - gdyby nie mieli
        przyjemności to by nie kopali. a może twierdzisz, że ktoś ich do tego zmusił?
        albo trzymał za nogę i poruszał nią? jeśli ktoś odczuwa przyjemność sprawiając
        komuś innemu ból, to po prostu jest nieprzystosowany do życia w społeczeństwie.

> to
        > też nie był ich kolejny raz, żeby można było ich tak nazywać.

moim zdaniem - jeśli ktos zabija innego człowieka to jest zabójcą. a twoim
        zdaniem ilu ludzi trzeba zabić żeby się nim stać?

> Oni po prostu byli bezmyślni. Zamroczeni alkoholem.

tu się zgadzam. ale czy to ich uspraiedliwia? ani trochę. człowiek powinien
        zdawać sobie sprawę z własnych działań i przewidywać ich skutki.

może inaczej: jedziesz 100 km/h przez miasto, nagle ktoś ci wybiega pod koła.
        kto jest wtedy winien śmierci? przecież nie chciałeś go przejechać, nie miałeś z
        tego "frajdy ani przyjemności"?

nex
    • krzychu16_1990 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:05
      bossxxx ty jesteś brudas i nie oceniaj ludzi których nie znasz,moze sam jestes
      brudas ale tego nie okazujesz i jak ich nie znacie to nie wypowiadajcie sie na
      ich temat tak surowo ze to są mordercy czy jakieś tam zbiry,bo to jest nie
      prawda,ja ich znam i to naprawde porządni ludzie,ale cóz przyjdzie wieśniak z
      Włoszczowy i myśli ze mu wszystko wolno aż w końcu chłopakom nerwy puścily iu
      sie tak stało,ale wiem o tym ze oni nie chcieli tego zrobić,postawcie się e ich
      sytuacji i zobaczycie jak to jest, co muszą czuc ich rodzice wspułczuje im !!!!
      • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:18
        krzychu16_1990 jesteś żałosny!!! Jak taki jesteś mądry to postaw się w sytuacji
        rodziny której został zabity człowiek!!! Poza tym wypowiadasz się tak jakby
        pierwszy raz komuś z tej bandy przyszło pobić kogoś? Dobrze wiesz że już takie
        zdarzenia miały miejsce tylko że tym razem pobili na śmierć!!
      • hipohondryk1 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:19
        A co czuje wdowa i dwoje dzieci które osierocił "wieśniak z Włoszczowy"?
        Dlatego że wchodząc potrącił wózek należało go zakatować w kilku? W imię czego?
        Wiejskiego honoru? A temu drugiemu ożenić kosę pod żebro? Zgadza się, Ci obrońcy
        inwalidów spaprali sobie życie, ale na własną prośbę. Nie będę stawiał się w ich
        sytuacji. Stawiam się w sytuacji ofiary - i myślę, co byłoby gdybym to na
        przykład ja potrącił tego inwalidę, a za to zostałbym zabity...
        Co czują ich rodzice? Skoro tak ich wychowali i tak pilnowali, to chyba mieli
        świadomość komu michę dają. Nie sądzę żeby byli zdziwieni tą sytuacją...
        • stokrotka202 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:28
          Nie znacie ich i ich nie oceniajcie!!! Myslicie ze oni szli na ta zabawe z
          myslą ze kogos zabiją??? Pochodza z pożądnych rodzin a na ich temat sie
          wypowiadac nie bede... Żałosne to jest to jak ich oczerniacie, i jeszcze
          jedziecie po ich rodzinach!!! Nie znacie ich rodzin a przede wszystkim nie
          znacie ich samych wiec nie oceniajcie ich bo moze wcale nie jestescie od nich
          lepsi... Wy myslicie ze chcieli zabic??? To zrobił z nimi alkohol... Widac
          musiało do tego dojsc trudno doszło i napewno za to odpowiedzą ale wyzywanie
          ich od BRUDASÓW LUMPÓW itp to jest przesada!!!
          • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:38
            Napewno nie szli na zabawe z myślą o zabiciu i dlatego, grozi im od 1-10 lat
            wiezienia (pobicie ze skutkiem śmiertelnym) bo tak to od razu groziło by im 25
            lub dozywocie. Po prostu zabili i poniosą tego konsekwencje. A tak na marginesie
            jest wiele okolicznych wiosek ktore sie ich obawiają i wszyscy o tym dobrze wiedza
            • stokrotka202 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:44
              Teraz sie z Toba zgadzam. W tej bandzie z tych TRECH WIOSEK są osoby które
              powinny siedziec w wiezieniu a teraz siedza młode chłopaki i to dlatego ze
              zabili... Usprawiedliwienia dla nich nie ma. Ale jednak uwazam ze nie doszło by
              do tego gdyby nie ich STARSI KOLEDZY... Teraz zmarnowali sobie zycie i odsiedza
              swoja kare ale co bedzie gdy wyjdą???
              • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 13:50
                Tylko że Ci chłopcy może chcieli być tacy jak ich koledzy rządzić jak oni, czuć
                się pewnie w ogóle. Zauważ że takie zachowanie rzutuje na całą grupę.
                • stokrotka202 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 14:02
                  I to ze chcieli sie upodobnic do swoich STARSZYCH KOLEGÓW niestety zle sie dla
                  nich skonczyło... Znam ich i naprawde po nich akurat sie tego nie
                  spodziewałam... Wiem ze w tej bandzie sa o wiele gorsi...
                  • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 14:18
                    Ktoś się powinien zabrać za to już od dawna i nie może być tak że ludzie boją
                    się chodzić po "ulicy" lub iść na zabawe bo są tam "R,BiO"
              • kfiatusek16 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 16:18
                napewno w wiezieniu odpokutują za to,co zrobili..odpokutują i przemyslą...
                • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 16:26
                  Tylko jakby tak było że za kazde słowo wypi... wszyscy by sie tłukli to juz malo
                  kto by chodzil po ty swiecie. No napewno nie kazdy mieszkaniec tych wsi jest zly
                  ale za czyn musi byc kara
          • moje_antidotum Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 16:11
            >Wy myslicie ze chcieli zabic??? To zrobił z nimi alkohol...
            >jesli "alkohol" to zrobil to te osoby powinny byc swiadome tego w jakim stanie
            sa po spozyciu i do czego sa po nim zdolni, dla mnie to zadne
            usprawiedliwienie. Dowiedz sie ile zdarzylo sie smierelnych wypadkow
            samochodowych na polskich ulicach, ktore spowodowal oczywiscie "alkohol"....
        • kfiatusek16 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 16:33
          hipohondryku1 nie znałes ani tych chłopaków,ani ich rodzin.dlaczego ich tak
          oczerniasz???rodzice tych chłopaków to naprawde bardzo porządni ludzie,bardzo
          ich szanuje.wiem,ze to wszystko stało sie z winy tego pana na wozku.On jest dla
          mieszkanców tych wiosek jak bog poprostu.ale coz.chocby on zabił i tak go nie
          zamkną,bo w Polsce nie ma wiezienia dla inwalidów.On mógłby Cie zabic,a nikt
          nic na to nie zaradzi,nic mu nikt nie zrobi..
          • kfiatusek16 KTO MA FOTKI TYCH CHŁOPAKÓW??? 05.07.07, 17:15
            prosze dajcie link..;(;(
          • bezszelestnie2 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 21:49
            O czym ty mówisz? Porządni? Odwiedzają teraz ewentualnych świadków tego zajścia
            i próbują przekonać aby nie zeznawali na niekorzyść ich dzieci, proponując różne
            korzysci - według Ciebie na tym polega porządność? Na kreowaniu "odpowiednich",
            korzystnych zeznań w sprawie ich dzieci. Na unikaniu kary? Powiem krótko - znam
            o wiele porządniejszych. A Ci młodzi ludzie w momencie kiedy oddali pierwsze
            ciosy stali się pospolitymi bandytami których należy izolować a nie żałować i
            nazywać "wspaniałymi chłopcami" którzy to talko całkiem przypadkowo zabierają ze
            sobą ostre narzędzia. Znam wspanialszych.
      • c-mos Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 19:43
        Pisałem tu o głupocie i kretynienie niektórych osób broniących zbirów. Jednak
        trzeba się zastanowić skąd takie osoby się biorą. To jest wina rodziców którzy
        nie interesują się własnymi dziećmi, myślą że jak zleją od czasu do czasu ich
        pasem to wszystko jest załatwione. A potem rosną nam takie krzychu16_1990 czy
        kasiunia885. I mundurki na pewno nic tu nie poprawią.
        • andrew333 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 22:11
          jak by na to wszystko nie spojrzał, czy jesteście kolegami/ koleżankami tych
          chłopaków czy nie, to jedno co mozna powiedzieć to to, że za to co zrobili
          powinna ich spotkać kara, jednak kara jaka by nie była nie przywróci juz
          życia . . .
          • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 22:35
            zaraz z osób które dokonały tego czynu zrobicie męczenników i ofiary...../
    • mania1133 Oni nie sa tacy zli 05.07.07, 16:59
      Byłam na tej zabawie, w prawdzie nie widziałam tego zdarzenia ale uwazam ze
      mozecie sobie darowac oskarzanie tych chlopców.Wiem ze zabili i poniosą
      konsekwencje ale nie zrobili tego celowo i napewno teraz tego bardzo
      załuja,wiem też ze nic i nikit nie zwroci zycia temu mężczyżnie ale on
      przyjechał do Konieczna po fajki po pierwsze Włoszczowa to dośc duze miasto i
      napewno sklepy monopolowe są a po drugie na zabawach nie rozdaja fajek wiec nie
      wiem po co ten mężczyzna przyjezdzał aż do Konieczna jeszcze w takim stanie
      (chodzi mi o alkohol). Wracajac do tych chłopaków sa to moi koledzy których
      znam juz pare lat wiem ze byli juz zamieszani w kilka bójek ale do zabójstwa
      nie sa zdolni.Jeżeli ktoś ma fotki podajcie link.Pozdrawiam :(
      • icek9 ..... 05.07.07, 17:25
        na ich pobyt w więzeniu ja będe musiał pracowac super .. Powinni ich zamknąc na
        20 lat i niech pracuja w kamieniołomach , po 10 latach sie wykończa i sprawa
        zamknięta. Ja jestem za_ " śmierć za śmierć" - szkoda ze nie ma kary smierci...
        • nexus_of_a_crisis Re: ..... 12.07.07, 15:08
          > na ich pobyt w więzeniu ja będe musiał pracowac super .. Powinni ich zamknąc
          > na 20 lat i niech pracuja w kamieniołomach , po 10 latach sie wykończa i
          > sprawa zamknięta.

z tym się zgadzam.

> Ja jestem za_ " śmierć za śmierć" - szkoda ze nie ma kary smierci...

z tym nie. wtedy stalibysmy się tacy sami.

nex
      • pegao Re: Oni nie sa tacy zli 05.07.07, 18:22
        "Wracajac do tych chłopaków sa to moi koledzy których
        > znam juz pare lat wiem ze byli juz zamieszani w kilka bójek"

No i gdzie są teraz Ci obrońcy którzy twierdzili że to dobrzy chłopcy????? widze
        że tu jeden z obrońców który ich zna przyznał że oni wcale tacy święci nie byli
        i co teraz pustaki???? głupio Wam????
        • zdzichu52 Re: mieli pecha 05.07.07, 18:58
          PEDZIO tzn peago teraz to nam tak głupio,że chyba... Od oceniania tego zdarzenia
          i wydawania wroków jest teraz sąd, policja i świadkowie a nie forumowicze. Jak
          chcecie kogoś oceniać to ocencie siebie.
          • zetor17 [...] 05.07.07, 19:19
            • stokrotka202 Re:co wy muwicie 05.07.07, 20:47
              Zetor17 masz racje te oskarzenia i wyzwiska ich są nie do pomyslenia... Nie
              rozumiem dlaczego mówicie na nich BRUDASY... Moze sami nimi jestescie???
              Zastanówcie sie co piszecie bo wiele osób to czyta... równiez ich rodziny ich
              znajomi... Wiecie co oni czują??? A skad wy to mozecie wiedziec skoro tak
              bezmyślnie wydaliscie wyrok na nich. Ja wiem juz byscie cale te TRZY WIOCHY
              dawno zbombardowali... Oskarżac innych to wy umiecie...
        • czarnulka_83 Re: Oni nie sa tacy zli 08.07.07, 02:45
          nie byłam, nie widziałam, tylko wiem tyle co z tego forum. wiem jedno: podnosząc
          ręke na drugiego człowieka to podnosi sie ją nie po to by uderzyć ale by
          zabić... to jest nasz instynkt zwierzęcy, który (niestety) czasami sie ujawnia...
          dodając do tego alkohol i świadomość bycia w grupie daje takie własnie rezultaty...
      • paris33 Re: Oni nie sa tacy zli, tylko gorzej niz zli!! 06.07.07, 13:31
        droga maniu1133 no tak...zamieszani w pare bojek....i pewnie te bojki tez byly
        uczynione bez celowo...
    • zetor17 [...] 05.07.07, 19:10
      • kurak56 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 19:17
        Zetor17 wez ty sie lepiej za swój zetor jak go posiadasz bo włos na głowie sie
        podnosi czytajac twoj post,czy ty uczeszczałes do jakiejs szkoły???
        • zetor17 [...] 05.07.07, 19:30
          • pegao Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 19:32
            czyli wychodzi na to samo... bo za słowa sie nikogo nie bije a Twoi kumple za
            słowa zabili niestety z tego co tu wynika
            • damsoncds Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 19:41
              Do Zetora.. Chyba masz małe pojęcie o całej PUNKOWOŚCI polecam zajrzeć do
              słownika. Po przetłumaczeniu PUNK znaczy BRUDAS, ŚMIEĆ.. nie wiem po co się
              unosisz. I nie mów mi że mało wiem o tym "ruchu" bo wiedzą mógłbym Cie
              prawdopodobnie zdublować.
        • zetor17 [...] 05.07.07, 19:39
          • kurak56 Re: CO WY LUDZIE WOGULE MUWICIE 05.07.07, 19:51
            nie wiem jak rodzice tych podejrzanych ale rodzice tego okrzyknietego tu
            kolesia chyba wiedza kogo maja w domu i nic??????????????
          • stokrotka202 Re: CO WY LUDZIE WOGULE MUWICIE 05.07.07, 19:54
            Popiream Cie. Ja jestem Z Boczkowic i jak czytam to wszystko to az mi sie nie
            dobrze robi... Inni piszac nie zdają sobie sprawy jak to może ranic innych...
            Dosc ze osadzili juz ich sami i wydali na nich wyroki to jeszcze oskarżają ich
            rodziców. LUDZIE zastanówcie sie co piszecie!!!
            • damsoncds Re: CO WY LUDZIE WOGULE MUWICIE 05.07.07, 20:04
              Fakt jest taki że rodzice nie zawsze wszystko mogą, a dzieciak i tak zrobi swoje
              jak uważa. Nie wydawajmy wyroku na rodziców bo przecież to ich życiowa porażka.
              Znowu inni też "obrońcy uciśnionych się znaleźli"
              • asdf1236 Re: CO WY LUDZIE WOGULE MUWICIE 05.07.07, 20:42
                sam pacanie jestes zyciowa porazka!!! nie wiesz jak bylo wiec siedz cicho i nie
                komentuj czegos o czym nie masz pojecia!! i co to znaczy "nie wydajemy"?? jak
                smiesz z twoim poziomem inteligencji wypowiadac sie w imieniu ogolu??
                milcz!!
                • damsoncds Re: CO WY LUDZIE WOGULE MUWICIE 05.07.07, 20:53
                  o intelektualista nam się znalazł! Z tą "życiową porażką" i "wydawaniem wyroków"
                  to mnie intelektualisto nie zrozumiałeś! chodziło mi o to przede wszystkim żeby
                  nie osądzać i nie obrażać rodziców bo to nie oni tego dokonali, i na pewno teraz
                  to bardzo przeżywają.
          • kfiatusek16 Poparcie dla ZETORA I STOKROTKi 05.07.07, 20:13
            dokładnie...tak przez internet to kazdy potrafi sprawy załatwiac!!a w cztery
            oczy juz byscie tego nie powiedzieli,juz nie wyzywalibyscie ich od brudasów
            itd.. ja równiez poczekam na tych chłopaków,az wyjdą z wiezienia i tez sie z
            nimi porzywitam,bo to naprawde świetni koledzy są...poczekamy...zobaczymy co
            bedzie jak wyjdą..wtedy tez tacy mądrzy wszyscy bedziecie????
            • bedboy-22 Re: Poparcie dla ZETORA I STOKROTKi 13.07.07, 12:53
              kfiatusek16 napisała:

> dokładnie...tak przez internet to kazdy potrafi sprawy załatwiac!!a w cztery
              > oczy juz byscie tego nie powiedzieli,juz nie wyzywalibyscie ich od brudasów
              > itd.. ja równiez poczekam na tych chłopaków,az wyjdą z wiezienia i tez sie z
              > nimi porzywitam,bo to naprawde świetni koledzy są...poczekamy...zobaczymy co
              > bedzie jak wyjdą..wtedy tez tacy mądrzy wszyscy bedziecie????

może znowu kogos zabijecie???
          • kolporter9 Koniec fałszywych wypowiedzi małolatów 05.07.07, 21:57
            Popieram cie Zdzichu sami prokuratorzy sie znaleźli jestesmy z chłopakami na
            dobre i na złe nie powinni tego zrobic co zrobili ale napewno nie zrobili tego
            specjalnie nie mozna nikogo skreslac.Wszyscy oni sa takimi ludźmi jak wszyscy
            poniosa za to konsekfencje ale nie wam to osądzać gdyby sie dało tylko to
            odwrócićnapewno by tak nie postapili nie moge czytać co piszecie jak możecie
            mówić że to wina tego gościa na wózku przeciez nic nie wiecie jak było a kogoś
            obczerniacie chłopak jest na imprezie i zawsze jak sie pytaja kto był to ten na
            wózku bo to zapamiętują i wszystko zawsze jest na niego co poniektórzy
            wychamójcie nie macie widocznie co robić i lubicie sie drażnic.W całej wiosce
            wszyscy sa za chłopakami nich nie mówi że byli aniołkami ale zaraz kogoś nazywać
            mordercą.A ta cała śmieszna policja to same łebasy bo starsi i starzy siedza za
            biurkiem i nie wiem za co biorą kase tak samo ochrona na tej zabawie byli pijani
            .Stali na sali i nie pilnowali porządku może któryś sie zastanowi że też tam
            byliście i gdybyście może temu facetowi udzielili pierwszej pomocy nie było by
            takiej tragedi.Najłatwiej jest kogos obczernić sami tez nie jesteście bez winy.
            • bezszelestnie2 Re: Koniec fałszywych wypowiedzi małolatów 05.07.07, 22:08
              Rozumiem że według Ciebie winnymi powinni zostać inni uczestnicy zabawy,
              ochrona, policjanci, postronni świadkowie. Wszyscy inni tylko nie "oczerniani"
              sprawcy zabójstwa, którzy niby "tylko" zabili a inni "źli" ludzie nie próbowali
              ratować ich ofiary. Winszuję finezyjnej logiki. A tak abstrachując - może warto
              czasem używać przecinka i kropki? Tobie Twój tok rozumowania i pisania może
              wydawać się oczywisty. Jednak spróbuj uwierzyć, że ktoś inny, czytający taki
              "strumień świadomości" bez najmniejszego, nawet luźnego związku z zasadami
              języka polskiego musi włożyć naprawdę wiele wysiłku aby go zrozumieć.
      • pegao Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 19:21
        i tu mamy kolejny przykład na to jacy ludzie tam mieszkają.... tak to piszą że
        za nic by nie zabili tego gościa a tu jakiś traktor grozi że za napisanie paru
        słów dostaniemy "po ryju".... a może od razu w 10 nas bezdiecie łapać i kopac
        nie tylko "po ryju"??? ale po krtani i innych narządach a potem wyjdzie jakiś
        obrońca i powie: "oni tego nie chcieli" gratuluje!!! powoli sami sie oczerniacie!!!
      • zdzichu52 Re:mieli pecha 05.07.07, 19:22
        Przychylam sie do wypowiedzi zetora17.Masz całkowitą racje!!!A Ci którzy nie
        znaja tych chłopaków i ich rodziców niech się nie wypowiadaja!!!jak mozna w
        ogóle takie głupoty pisac!!!Ruszczie troche tymi malutkimi mózgami zanim cos
        takiego napiszecie!chociaz troszeczke!!!
        • candy863 Re:mieli pecha 05.07.07, 19:39
          popieram opinie zdzicha52 nie powinnismy wypowiadac sie na temat rodzicow tych
          chlopcow bo zapewne wiekszosc z nas nie ma pojecia kim oni sa Podejrzewam ze im
          jest rowniez bardzo ciezko z powodu tego co sie stalo W koncu kazdy z nas nie
          chcialby aby jego dziecko bylo uwazane za morderce!!!
          • zetor17 BOCZKOWICE 05.07.07, 19:47
            CI CO ZBILI WCALE NIE SUCHAJĄ PANKU A DISCO POLO NOI CO
            • damsoncds Re: BOCZKOWICE 05.07.07, 19:50
              jesteś śmieszny i żałosny jednocześnie
              • kartina1 Re: BOCZKOWICE 05.07.07, 20:23
                czytajac to co poniektÓrzy pisza uwazam iz sa chorzy umysłowo bo nie wiedzac na
                temat kogoś nic nie mozna określać ich z góry. Ci CHŁOPCY na pewno teraz załuja
                tego co zrobili a ich rodzice bardzo Cierpią z tego powodu. Ale nikt z nas nie
                jest lepszy od was wszystkich. JA Tez jestem z BOCZKOWIC współczuje wszystkim
                rodzinom tych chłopaków......ps pozdrowionka
            • c-mos Re: BOCZKOWICE 05.07.07, 20:16
              Masz człowieku w głowie poprzewracane. W mundurek i do szkoły, a nie cwaniakować
              mi tu w internecie. Tylko tyle potraficie grozić i bić. Przynosisz wstyd
              wszystkim porządnym mieszkańcom tych miejscowości i ładną opinię o nich tu
              budujesz. Takie wypowiedzi jak twoja trzeba potępiać co niemniejszym tu czynię.
              • kartina1 Re: BOCZKOWICE 05.07.07, 20:35
                ja czesto przebywam we włoszczowie i w kazdym barze bywam a niech mi ktos sie
                odezwie cos głupio o tych chłopakach to bedzie miał ze mna doczynienia ale
                mówie wam uwazajcie co piszecie i zgadzam sie ze zetorem bo wszyscy mysla ze my
                to zabijamy dla frajdy i ze jestesmy najgorsi a wy włoszczowioki co lepsi
                jestescie gorzej byc juz nie moze
                • kfiatusek16 Re: BOCZKOWICE 05.07.07, 20:38
                  a co moze chłopaki z Włoszczowy są lepsi???trzymają z Ostrowcem a Ci..szkoda
                  gadac...najpierw dosypali narkotyków do piwa moim koleżankom,a pozniej za kilka
                  miesiecy ganiali z nozami kolege i koleżanke..moze to jest lepsze???
                  • nexus_of_a_crisis Re: BOCZKOWICE 12.07.07, 15:19
                    kfiatusek16 napisała:

> a co moze chłopaki z Włoszczowy są lepsi???trzymają z Ostrowcem a Ci..szkoda
                    > gadac...najpierw dosypali narkotyków do piwa moim koleżankom,a pozniej za
                    > kilka miesiecy ganiali z nozami kolege i koleżanke..

idąc twoim tokiem rozumowania, to są lepsi. bo ty trzymasz z chłopakami, którzy
                    *zabili* człowieka, a ci z ostrowca tylko *ganiali* z nożami.

nex
                    • damsoncds Re: BOCZKOWICE 12.07.07, 22:18
                      ktoś w końcu trzeźwo myśli
      • bezszelestnie2 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 21:38
        zetor17 na miłość boską! Daj szansę poprawnej polszczyźnie. Zajrzyj czasem do
        słownika lub chociażby tu: www.bykom-stop.avx.pl/jakpisac.html .
    • kurak56 Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 21:01
      A moze młodziezy z Boczkowic Rogienic wypowiecie sie na...w sprawie pomówien i
      oczerniania... czy sie boicie czy jestescie zastraszani? no jak to jest?
      • podeska Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 23:32
        hola hola spokojnie! czy warto odrazu iść na noże przez paru łobuzów chłopaki i dziewczyny.Jeszcze trochę jak tak dalej pójdzie to wyniknie z tego ||| wojna światowa !!! przecież nie wszyscy z boczkowic, rogienic i okolic to zbiry jak również z Włoszczowy.Napewno wielu z was ma jakiś znajomych i chyba są w porzadku?Jeszcze trochę to się pozabijacie. Jak nie daj Boże się gdzieś spotkacie.Może warto troszkę ochłonąć.Nie potrzebnie wzbudzacie nienawiśc do siebie.Stała się wieka tragedia i nic tego nie zmieni a nienawiść będzie się ciagła długo i po co?.
    • mcbrain Re: tragedia na zabawie!! 05.07.07, 22:58
      a wcale, ze nie!!! ta zmarła osoba byla tylko zameldowana we wloszczowie, a tak
      to mieszkal u mnie na wsi...juz nie powiem jakiej...niestety wczoraj byl jego
      pogrzeb...a ten drugi, to zyje...bez obaw! dzis sie z nim widzialem.
      • jasne01 Re: tragedia na zabawie!! 06.07.07, 00:27
        ja dużo słyszałem na temat faceta na wózku i jego bandy, która sieje postrach w
        tamtej okolicy, czy naprawde nic nie można z nimi zrobić czy nikt nie próbował
        ich powstrzymać. Nie chcę oceniać tych którzy to zrobili winny jest raczej ten,
        który sam kazał im to zrobić nie sądzicie? Czy naprawde jest i może się czuć
        taki bezkarny?
        • podeska Re: tragedia na zabawie!! 06.07.07, 00:58
          na to wygląda bo przecież od kąd siejeą postrach na zabawach i nie tylko........i co? nikt z tym nic nie może zrobić albo nie chce.a takie kiedyś były fajne zabawy w Koniecznie.Szkoda ciekawe gdzie teraz będzie mozna jechać na zabawę pewnie w okolicy to nigdzie:(
          • xxx1212 Re: tragedia na zabawie!! 06.07.07, 02:50
            teraz to wszystko sie im juz skocznyło paru dostanie pozadna nauczke a reszta
            juz sie bedzie bac a i tak łatwo to im sie nie przewinie. Ten koles pewnie i
            tak ucierpiał pewnie za nic bo sam byłem swiadkiem paru sytuacji ze poszło
            czasem o spojrzenie jedno słowo bo w grupie byli to czuli ze moga wszystko a
            gdy jeden albo 2 to ciezko było o jakie kolwiek checi z ich strony do bicia.
            Ale coz nic sie na to teraz nie poradzi zginoł człowiek widocznie tak mu pisane
            byłow.
        • kolporter9 Re: tragedia na zabawie!! 06.07.07, 10:59
          Jak możesz mówic że ktoś im kazał pustaku posłuchaj sam siebie jesteście gorsi
          niż banda starych plotkujących bab!
          • katrina_19 Re: tragedia na zabawie!! 06.07.07, 14:03
            Sledzę to forum od kilku dni i czytając co Wy tu wypisujecie to aż się człowiekowi płakać chce. Ludzie co Wy wogóle wymyślacie??!! Jak możecie oskarżać ludzi na podstawie kilku plotek, niekoniecznie prawdziwych, na ich temat?? Zastanówcie się trochę! Jest prawdą że zabili człowieka, powinni za to dostać nauczkę, ale napewno nie szli na zabawę z myślą aby kogoś zabić. Ale zrobili to, zabili człowieka, życie dane od Boga, które jest przecież najcenniejsze! Nie możecie jednak osądzać tych chłopców, ponieważ nie jesteście w stanie powiedzieć o nich nic. Ci którzy ich znają dokładnie wiedzą jacy są. A od osądzenia tego co zrobili jest sąd i prokurator i lepiej dla was jak zostawicie to tym ludziom, a także chłopakom skazanym oraz ich sumieniom. Zastanówcie się najpierw nad sobą, dopiero potem oceniajcie innych, jak możecie wyzywać siebie na wzajem?? Troche kultury osobistej... To jak się do siebie zwracacie świadczy tylko i wyłącznie o waszej inteligencji... Rozumiem że można komuś powiedzieć że się myli i wytłumaczyć mu swoją rację, ale nie wyzywać od razu od kretynów i brudasów!! Dlaczego obrażacie ludzi z Rogienic, Boczkowic i Ogarki?? Przecież nie wszyscy są tacy sami! Ludzie różnią się od siebie! Dlaczego więc kładziecie wszystkich z tych wiosek na jedna szalę?? Zanim coś napiszecie, przemytślcie to dokładnie, bo nawet nie wiecie ile bólu możecie sprawić człowiekowi, który nic nie zrobił i nie zasłużył sobie na tyle strasznych słów wymierzonych w niego! Chodzi mi tu głównie o rodziców, braci i siostry oskarżonych chłopców a po części także mieszkańców tych "trzech wiosek". Nie bronię chłopaków, z którymi przecież tak dobrze się znam, rozumiem, że macie różne odczucia, sama nie wiem co o tym myśleć, ale nie pozwolę krytykować ich rodziny! Nie macie żadnych podstaw do tego, aby ich opczerniać!
            I jeszcze na koniec chciałabym napisać coś do kolegów pobitych mążczyzn. Z tego co wiem, żaden z was nie zrobił nic aby uratować kolegów nawet nie potrafiliście udzielić im pierwszej pomocy...
    • mania1133 Re: tragedia na zabawie!! 06.07.07, 15:38