kropkacom 14.06.06, 11:20 Mieszkam w Brnie ponad pół roku.Niestety mało zwiedzałam.Napiszcie co tu można zobaczyC i jakie macie swoje ulubione brenieńskie zakątki.Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Chyba Moraw, nie Czech, a do tego brzydkie 14.06.06, 13:33 Taki Ołomuniec jest ładniejszy zdecydowanie Odpowiedz Link
kropkacom Re: Chyba Moraw, nie Czech, a do tego brzydkie 14.06.06, 14:49 Dobrze wiem jaka to częśc Republiki Czeskiej.Miasto piękne!Ktoś tu ma chyba problem.I to nie ja. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Chyba Moraw, nie Czech, a do tego brzydkie 17.06.06, 13:42 Ja nie mam problemu, ty masz problem z odróżnianiem Czech od Moraw, 2 części Republiki Czeskiej Odpowiedz Link
kropkacom Re: Chyba Moraw, nie Czech, a do tego brzydkie 17.06.06, 16:12 No więc dobrze.Wytłumacze.Sama nie wiem po co ale co mi tam.Pisząc Czechy miałam na myśli Republikę Czeską a nie jej krainę.Ja dobrze wiem gdzie mieszkam.A Ty się czepiasz.Kropka. Koniec dyskusji.Jeśli nie chcesz napisać nic na temat Brna to może nie wchodz tu :] Odpowiedz Link
kasz0 wiadomo 28.06.06, 08:19 wislok1 napisał: > 2 części Republiki Czeskiej Trzecia jak wiadomo w calosci nalezy do Polski. Odpowiedz Link
republikan Re: Chyba Moraw, nie Czech, a do tego brzydkie 20.07.06, 22:46 wislok1 napisał: > Ja nie mam problemu, ty masz problem z odróżnianiem Czech od Moraw, > 2 części Republiki Czeskiej I Moraw od Śląska, coż jest jeszcze jedna część Republiki Czeskiej, oprócz Czech i Morav ))) Odpowiedz Link
sieczu.antyczechofil Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 14.06.06, 18:09 Teraz uważnie przeczytaj co napiszę, bo pewnie ta wielka inteligentka elve na wieczór znowu za nic mnie zabanuje. Po pierwsze: nie pisz Brno - najpiękniejsze miasto Czech bo możesz dostać bana. W środowisku czechofilskim liczy się tylko Praga - reszta to wiochy. Również moim zdaniem Brno jest najładniejszym czeskim miastem i najlepszym do życia ale wiadomo jak jest. Po drugie: zakątki Brna - zależy jakiego charakteru miejsca chcesz zwiedzić. Osobiście uwielbiałem spacery wzdłuż Svitavy do Bílovic nad Svitavou od stacji końcowej tramwaju "4" (Obrany). Również ładne trasy są z ostatniego przystanku linii autobusowej "45" (Marianske udoli) i wokół zapory. Należy jedynie uważać na kleszcze. Występują w sporej ilości a są prawie niewidoczne. Kolejne ciekawe trasy spacerowe: wzdłuż Svitavy od Malomerickeho mostu do ujścia ze Svratką i dalej do Centrum Handlowego Olympia (ścieżka pieszo-rowerowa). MOgę też polecić skarpę niedaleko "Kauflandu" (przystanek linii 60 Kejbaly). Przepiękny widok na Brno. Jak lubisz jazdę autobusami to polecam linie: 44 lub 84 (okrężna dookoła Brna - godzina jazdy) 45 (cała trasa ok.30 minut) 60 (okrężna 30 minut) Darmowe linie: Uzka - Centrum Olympia a stamtąd darmowym na Mendlovo namesti. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kasz0 to niestety powazna przypadlosc 28.06.06, 08:32 sieczu.antyczechofil napisał: > bo pewnie ta wielka inteligentka elve na > wieczór znowu za nic mnie zabanuje. Malpy z brzytwa niestety daje sie zaobserwowac. > Po pierwsze: nie pisz Brno - najpiękniejsze miasto Czech bo możesz dostać bana. Bywalem wielokrornie w Brnie. Nie w celach turystycznych. Nigdy nie pomyslalem o nim jako o najpiekniejszym miescie Republiki. Szybciej nazwalbym tak morawski Telcz, Kromierzyce, Olomuniec (wraz ze Swietym Kopeczkiem) i Prahe. Brno jest miejscami piekne. Miejscami jest to jednak koszmarna zapyziala dziura. To wrazenie poglebia sie "w przelocie". > Po drugie: zakątki Brna - zależy jakiego charakteru miejsca chcesz zwiedzić. Ciekawe, ze opisales raczej trasy nie miejskie. Czyzby "zabytki" jednak nie byly rewelacyjne? Z podmiejskich tras polecam linie kolejowa Brno-Svitavy. Podziwialem fantazje budowniczych. Chyba miejscami sie balem. Odpowiedz Link
kubek Wy chyba nie czytujecie tego forum ;) 28.06.06, 08:48 Ustaliliśmy ostatnio, że najpiękniejsza jest Ostrawa. I proszę nie zmieniać ustaleń! Odpowiedz Link
sieczu.antyczechofil Re: Wy chyba nie czytujecie tego forum ;) 28.06.06, 22:26 > Ustaliliśmy ostatnio, że najpiękniejsza jest Ostrawa. > I proszę nie zmieniać ustaleń! > Tak, Ostrawa najpiękniejsza. A już zwłaszcza Přívoz nocą. Co do drugiego przedmówcy: takie miasta typu Telč są piękne ale tylko jak się przejeżdża i chwilę pozwiedza. Brno natomiast jest nie tylko bardzo ładne ale też w sam raz do życia. W małych miastach pochodzę godzinę i już się nudzi, w Brnie mieszkałem rok i nie nudziłem się nigdy. Jeśli miałbym wybierać pomiędzy mniejszymi miastami wybrałbym Jindřichův Hradec. Odpowiedz Link
utrat Re: Wy chyba nie czytujecie tego forum ;) 11.07.06, 21:56 co masz przeciw Přívozovi noca? Odpowiedz Link
republikan Re: to niestety powazna przypadlosc 20.07.06, 22:51 Droga Kasz0, pisząc w języku polskim, a takim się posługiwałaś pisząc swój post, nie napiszemy Prahe, tylko Pragę. W języku czeskim brzmiałoby to - Prahu, ale to z kolei nie pasuje do polskiego zdania. Inaczej, szanuję Twoje zdanie, ma Ci sie prawo podobać wszystko i niekoniecznie to samo, co innym. Odpowiedz Link
thomasisko Re: to niestety powazna przypadlosc 12.09.06, 15:25 Witamy, jesteśmy parą młodych ludzi z Brna, tworzymy mieszany związek - Polka i Czech. Szukamy ludzi w Brnie badz w okolicy, które reflektowałyby na wyjścia od czasu do czasu na czeskie piwko Kontakt: thomasisko@centrum.cz Tomek i Ania Odpowiedz Link
kalokagathia Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 22.09.06, 22:36 Najbardziej lubię Kapucinske nam., tę uliczkę przylegajacą do Divadla husa, prowadzącą na Petrov i oczywiście Spilberk... Odpowiedz Link
kropkacom Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 24.09.06, 13:47 A niedługo skończy się skończy remont Namesti Svobody ) Odpowiedz Link
kropkacom Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 24.09.06, 13:50 Miało być jedno "skończy" ) Odpowiedz Link
kleentik Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 24.09.06, 15:48 skad.... je mieszkam Czechach od urodzenia, studiuje obecnie w Pradze - tam jest najpiekniej Odpowiedz Link
kropkacom Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 16.10.06, 14:09 W środę uroczyste otwarcie Namesti Svobody w Brnie po prawie rocznym remoncie. Wygląda bardzo dobrze. Odpowiedz Link
sieczu5 Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 23.10.06, 10:22 > W środę uroczyste otwarcie Namesti Svobody w Brnie po prawie rocznym remoncie. > Wygląda bardzo dobrze. Od przyszłego roku mają tamtędy normalnie jeździć tramwaje. Pomieszało im się w głowach. Zniknie urok deptaka, dworzec chcą przesunąć, tylko Czesi mogą tak głupio myśleć. Odpowiedz Link
misza36 Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 22.10.06, 14:38 brno kojarzy mi sie z radomiem Odpowiedz Link
embriao Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 28.10.06, 22:21 To fajnie! Brno bardzo mi się podoba ale w CR jest dużo innych fajnych miast - Tabor (mniód) - Liberec - Semily - Decin - Lanskroun i wiela innych. Odpowiedz Link
blanka4 Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 15.11.06, 11:53 abstrahując od dyskusji piękne-paskudne, Brno ma swoj niepowtarzalny klimat! Mieszka się w nim znośnie, na pewno przyjemniej niż w Pradze (zaraz mnie zlinczuja..) Z atrakcji brnieńskich warto polecić choćby zaabytek klasy 0, czyli willę Tugendhat (w Cernych Polich), która z tego, co wiem od sierpnia 2005 przez najbliższych kilka lat jest zamknięta dla zwiedzających, ale i tak warto ją zobaczyć, choćby zewnątrz. Poza tym piękna starówka,Spilberk i oczywiście cała Masarykova ctvrt! To moje typy. Odpowiedz Link
czechhand Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 27.11.06, 07:52 kóříš hantec? (rozumíš brněnskému dialektu?) Odpowiedz Link
helpman Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 22.09.07, 04:20 Najpiękniejszym miastem w CR jest Plzen/Pilzno/-zapadocesky kraj Czarek Odpowiedz Link
uyu Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 22.09.07, 14:22 Czytam was i sama nie wiem co wybrac. Za kilka miesiecy przenosimy sie do Czech. Gdzie sie osiedlimy tego nie wiem. Na pierwszym miejscu naszej listy znajduje sie Decin, ktory zobaczymy dopiero za trzy tygodnie. Kryteria wyboru sa proste. Miasto musi znajdowac sie o +/- 1000 km od Lille w polnocnej Francji. Problem w tym, ze wiekszosc czeskich miast spelnia to kryterium. Po drugie - musi lezec niezbyt wysoko nad poziomem morza , bo zbyt wiele czasu spedzilismy na poziomie + 2 metry i niezbyt dobrze znosimy wysokosc powyzej 250 metrow.To kryterium spelnia wiele miast. Dlatego bierzemy takze pod uwage Litomierz, Olomulec, Ostrawe i Lovosice. Trzecie kryterium to dom lub mieszkanie. W Polsce zamieszkalismy pod Nowym Saczem, bo nam sie dom spodobal. Wszystko to kwestia przypadku. Jadac do Czech bedziemy kluczyli jak postrzelony zajac od Ostrawy po Decin. Napiszcie jednak cos wiecej od Decinie, bo "zaocznie" bardzo mi sie podoba i spelnia wszystkie kryteria. Odpowiedz Link
kamkacz Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 24.09.07, 13:23 ja mieszkam w Brnie, w samym centrum miasta.. Jest cudowne. Pelno pieknych zakatkow i cudowna przyroda wokol miasta. Polecam!! mam tez sentyment do Kutna Hory, takze jezeli szukacie mniejszej miesjcowosci- jedzcie tam bez zastanowienia . Przepiekne stare miasto. Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 24.09.07, 11:27 Brno wedlug mnie nie jest najpiekniejszym miastem Czech, choc ma zdecydowanie cos do siebie i zgadam sie, ze jakiemus gatunku ludzi pasuje do zycia wiecej niz Praha. Miedzy czeskimi miastami wojwodstwowymi ale uwazam za piekniejsze: Ceske Budejovice, Liberec Olomouc, na pewno + powiedzmy Praha. Na podobnym poziomie: Hradec Kralove, Jihlava, Karlovy Vary. Brno wedlug mnie peikniejsze od miast: Ostrava, Pardubice, Plzen, Usti nad Labem, Zlin. Odpowiedz Link
uyu Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 24.09.07, 23:19 Dziekuje wam ) Juz nie moge sie doczekac a do wyjazdu mi zostalo az 20 dni. Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 01.10.07, 09:46 Wlasciwie, gdzie panstwo sie przeprowadza do Czech? Do Brna? Odpowiedz Link
uyu Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 01.10.07, 22:44 Ondrys, sama nie wiem ) za 10 dni jedziemy do Francji przez Czechy i rozgladniemy sie dokladniej. Zobaczymy Olomouc, Brno, Zlin, Ostrave, Litomerice, Usti n/Labem i Decin. No i oczywiscie Prage. Przeprowadzke planujemy na luty-marzec przyszlego roku. Wiesz na czym polega nasz problem? Na zbyt duzej mozliwosci wyboru. Wszystkie decyzje naleza do nas. Taka wolnosc jest cudowna ale czasami meczaca z powodu braku imeratywow i calkowitej odpowiedzialnosci za wlasny wybor. A dlaczego Czechy? Bo zawsze nas fascynowaly, bo warto poznac kraj Haska, Kafki, Hrabala, Kundery, Havla i innych. Bo Szwejk byl jedyna ksiazka, ktora zabralam na antypody, bo na universytecie w Lille mielismy czeski z Martinem Petrasem - wspanialym czlowiekiem. Bo mamy mozliwosc poznac kraj ktory nas fascynuje i zrobimy to. Zyje sie raz i tyle ))))) Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 01.10.07, 22:57 To już zależy od Ciebie - Brno jest mniejsze, są różne imprezy, spotkania, koncerty, itp. Na przekór Pradze - blisko do Wiednia (120km) i Bratysławy (130km). Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 01.10.07, 23:19 Czesc Uyu. No to prosze maly przewodnik: PRAHA (1,180,000 mieszk.) Stolica Bohemii a Republiki Czeskiej. Pstry pagorzysty charakter przyrodniczy. Ciekawosci geologiczne i przyrodnicze w dosiegu komunikacji mieskiej. Najwieksza zagescienosc komunikacja miejska z stolic europejskich. Najwieksza rezerwacja zabytkowa na swiecie. Najwiekszy kompleks zamkowy na swiecie. Najwiecej zabytkow gotyckich w Europie (chyba na swiecie). Pochlonajacy genius loci. Kosmopolitna atmosfera. Najwieksze zarobki w Europie post-komunistycznej. Po Moskwie ale tez najwyzsze ceny. Wysoki potencial ekonomiczny z wzgledu na polozenie geograficzne. DHL juz przeprowadzila swoje centrale europejska z Londynu d Pragi. Prawdopodobnie to nie bede tylko jeden przyklad. BRNO (380,000 mieszk.) Stolica Moraw. Pstry pagorzysty charakter przyrodniczy. Blisko zbiornik dla rekreacji i obszar Morawskiego krasu. Lepszy od Pragi system koneksje autostrad i ogolnie ruchu drogowego. Srodkowoeuropejske centrum wielotargow. Korzystne polozenie geograficzne wsrod pieciu waznych miast srodkowoeuropejskich, Wiednia, Budapesztu, Bratyslawy, Pragi i Krakowa. Zamek Spilberk a gotycka katedra sw. sw. Petra i Pawla bi-dominanta miasta. Ciekawa archytektura XIX i I.pol. XX.wieku (Brno - przedmiejscie Wiednia). Odpowiedz Link
czechhand Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 03.10.07, 11:44 BRNO (380,000 mieszk.) Stolica Moraw. sorry ondrys, ale Brno nikdy nebylo a doufám, že nikdy nebude hlavním městem Moravy Pro mě je to Olomouc Olomouc byla vždycky významější než Brno. Brno je jen větší. A jako rodilý olomoučan s tebou musím souhlasit : SK SIGMA HOLOMÓC Měj se Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 04.10.07, 10:20 Sorry, ale bohuzel ne. Olomouc byla vyznamnejsi jen do prelomu 18. a 19. stoleti. Tehdy Brno strhlo hradby, kdezto Olmik zustaval vevnitr. Cili se Brno rozrostlo a skutecne po dlouhou dobu BYLO administrativnim hlavnim mestem markrabstvi moravskeho v cisarstvi Rakousko-Uherskem. Jinak Olomouc je hezci, o tom zadna . Zdravim z Krakova. Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 01.10.07, 23:29 OSTRAVA (320,000 mieszk.) Polozona na granicy Moraw i czeskiego Slasku. Centrum miasta z rynkiem to centrum bylego miasta Moravska Ostrava. W latach 1763- 1994 centrum zdobywania wegla. Przemyslowa "metalowa" atmosfera. Areal Witkowic dolnych kandydatem UNESCO. Najzagescieniejszy na swiecie obszar knajpowo-barowo-klubowy, Stodolni ulica. Obszar Hrabowej miejscem wielu wielkich firm omputerowych, potencjal srodkowoeuropejskiego Sillicon Valley. PLZEN (170,000 mieszk.) Miasto zbudowane w zaglebiu przy spotkaniu 4 rzek. Pagorzysta okolica. Katedra sw.Bartolomieja na rynku z najwyzsza wieza koscilowa w Czechach. Trzecia na swiecie najwiesza synagoga. Browar Plzensky prazdroj / Pilsner Urquell, miejsce zrodzenia piwa swiatlego, 1842 r. Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 01.10.07, 23:38 OLOMOUC (105,000) Po Pradze najwieksze mnostwo zabytkow miejskich. Kolumna najsw. Trojicy zabytkiem UNESCO. Dwa odnowione rynki starowki. Charakter waskich krzywich uliczek a la Rzym, Praga . Katedra sw. Waclawa. Jedyne obok Pragi arcybiskupstwo w bylej Czechoslowacji. Na wzgorzu przy miascie sw. Kopecek, najwiecej znane miejsce pielgrzymki w Czechach. SK Sigma football!!! LIBEREC (100,000) Pstry gozystz charakter miasta. Nad miastem gora Jested z niesamowita wieza i terenami narciarskimi. Niesamowity ratusz neornesancyjny. Nowoczesna hala multifunkcyjna, Tipsport Arena. Prawdopodobno najbogatsze po Pradze miasto w Czechach. Mistrzostwa swiata w narciarstwu klasicznym w 2009 r. Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 01.10.07, 23:48 CESKE BUDEJOVICE (95,000 mieszk.) Centrum Czech poludniowych, gdzie praktycznie co kazde miasto jest rezerwacja zabytkowa (Tabor, Pisek, Jindrichuv Hradec, Cesky Krumlov, Prachatice, Trebon, Bechyne...). Pod gorami Szumawy. Najwiekszy w Czechach prawidlowy rynek czworobokowy komplet z kamienicami. Miasto oryginalnego Budweisera. Budejovcky Budvar / Budweiser. Amerykanska kopia nie dawno przegrala sad i usala zmienic logo. USTI NAD LABEM (95,000 mieszk.) Miasto nad Laba pod grodem Strekovem. Specifyczne polozenie na wierchach nad Laba. Gorzysty charakter. Sporo miejsc widokowych. Blisko do Rudaw, skalnego miasta Czeska Szwajcaria oraz do wulkanicznego Czeskiego Stredohori. Starowka niestety zbombardowana podczas II. wojny swiatowej. Ciekawy kosciol sw. Jakuba, drugie najwieksze odchylenie budynku w Europie (po wiezi w Pize) Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 01.10.07, 23:55 HRADEC KRALOVE (95,000 mieszk.) Jedno z dwu center Czech wscodnich. Starowka z kosciolem gotckim oddzielona od okolnego miasta szerokimi "plantami", zielonym pasem. Slynna archytektura 20 lat XX wieku. 15 km od Hradce najwieksze w Europie Muzeum "Betlejemow"(?) PARDUBICE (90,000 mieszk.) Drugie z dwu center Czech wschodnich. Ciekawy Rynek Pernsztynski. Wyjatkowe w Czechach swoim polozeniem rowinnym. Zamek. Blisko Kuneticka hoa z grodem. Najstarsze w Europie kontynentalne tradycyjne wyscigi konne. Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 02.10.07, 00:05 ZLIN (80,000 mieszk.) Polozony w dolinie rzeki Drzewnice. Gorzysta okolica z dominanta zamku Lesna. Mala starowka - miasto wzroslo dzieki fabryce na buty Tomase Bati. Bata prawdopodobnie druga po Skodzie najwecej znana czeska firma za granica. Szczegolna archytektua Batovych ciegielnych domkow przypominajacych Anglie. KARLOVY VARY (50,000 mieszk.) Najzachodniejsze miasto wojwodzkie w Czechach (zachodniej od Berlina). Gorzysta okolica. Sporo wiezi widokowych. Warosciwa archytektura w centrm wzdluz rzeczki Teplej. Miasto uzdrowisk znane za granica pod niemieki Karlsbad. Wodka Becherovka. JIHLAVA (50,000 mieszk.) Miasto przy autostradzie Praga-Brno. Byle centrum zdobywania w zasach srodniowieczych. Pagorzysty charakter wyzyny Czesko- Morawskiej. Nie ma wysokich gor, ale nie mozliwe znajsc 50 metrow azeby nie siegl do kopca lub z kopca. Starowka odnowiona. Niestety dom handlowy z zas komuny na dalej straszy na duzym rynku. Odpowiedz Link
ondrys Re: Brno - najpiękniejsze miasto Czech 02.10.07, 00:18 Poza miastami wojwodzkimi plecam mniejsze miasta: Beroun, Rakovnik, Melnik, Nymburk, Podebrady, Kolin, Kutna Hora, Caslav, Sazava, Pacov, Pelhrimov, Tabor, Bechyne, Sobeslav, Pisek, Prachatice, Vodnany, Cesky Krumlov, Hluboka nad Vltavou, Trebon, Jindrichuv Hradec, Klatovy, Domazlice, Stary Plzenec, Tachov, Stribro, Marianske Lazne, Frantiskovy lazne, Cheb, Loket, Ostrov, Zatec, Litomerice, Ustek, Teplice, Decin, Jablonec, Turnov, Jicin, Trutnov, Nove Mesto nad Metuji, Nachod, Dobuska, Jaromer-Josefov, Rychnov, Chrudim, Havlickuv Brod, Policka, Litomysl, Vysoke Myto, Svitavy, Moravska Trebova, Lanskroun, Sumperk, Unicov, Sternberk, Prostejov, Boskovice, Polna, Trebic, Telc, Slavonice, Znojmo, Mikulov, Kyjov, Uherske Hradiste, Uhersky Brod, Kromeriz, Lipnik nad Becvou, Roznov pod Radhostem, Novy Jicin, Stramberk, Pribor, Frydek- Mistek, Krnov, Opava... Ekstra dla milosnikow industrialu: Litvinov, Trinec! Odpowiedz Link
uyu Ondrys :)))))) 02.10.07, 01:33 Dziekuje bardzo ) te mniejsze miasta tez mielismy zaliczyc po drodze. Kazde bedzie dokladnie sfotografowane i skomentowane. Juz przygotowalam aparat i dyktafon. Decyzja o tym gdzie zamieszkamy pewnie i tak "podejmie" sie sama tak jak to bylo z Polska. Szukalismy na necie mieszkania we Wroclawiu lub Krakowie a wyladowalismy w Nowym Saczu, bo chalupa nam sie spodobala ) A mialo byc rozsadnie i blisko granicy. Ja mam trzy typy: Decin, Olomouc i Brno. Zobaczymy. Jeszcze raz dziekuje tobie za to, ze poswieciles tyle trudu i czasu na odpowiedz i pozdrawiam ))) A ty sam skad jestes? Odpowiedz Link
ondrys Re: Ondrys :)))))) 02.10.07, 17:09 Czesc . Tylko jaks mi sie nie chcialo spac wczoraj wieczorem i troche mi sie nudzilo. Chcialem aj o mniejszych miastach pisac, ale tyle energii juz nie mialem. Jeste z Sumperka, teraz sie mecze w Krakowie, no mam nadzieje ze bede lepiej . Decin, Olomouc, Brno... nie ma tam zlego wyboru. Powodzenia miedzy Pepiczkami ... Odpowiedz Link
uyu Re: Ondrys :)))))) 02.10.07, 22:16 Meczysz sie w Krakowie? Mozemy sie pomeczyc razem jesli wpadniesz do Nowego Sacza. To 100 km od Krakowa. Beskid Sadecki, ladne miasto, znamy bardzo fajny klub jazzowy, a i u nas jest calkiem sympatycznie. Wysylam tobie na maila moj numer telefonu. )))) Odpowiedz Link
uyu Re: Ondrys :)))))) 04.10.07, 11:04 na gazetowy ! u gory ekranu masz wypisane: Gazeta.pl| Poczta| Blogi | Czat Kliknij na Poczta i otworzy sie twoja skrzynka Odpowiedz Link