impresja_79 08.02.07, 20:53 Wiem,ze jest was tu troche,a ja dopiero decyduje sie o pozostaniu tutaj.Czuje sie w Pradze straszliwie samotna,nawet nie wiecie jak bardzo potrzebuje bratniej duszy.Bylabym naprawde szczesliwa gdyby ktos mily sie odezwal Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jb1602 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 08.02.07, 21:18 witam, pisz na priva Odpowiedz Link
tossy Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 09.02.07, 09:15 hej mam ten sam problem.. z checia pokoresponduje, daj znac, moze byc tez na priv Odpowiedz Link
piotr.klosowski Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 13.02.07, 08:56 Czesc! Pisz na icq 197-329-075 Piotr Odpowiedz Link
rosman23 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 10.02.07, 18:51 witam mieszkam w Pradze od 3 miesiecy. rowniez chcialbym poznac ludzi z Polski, ktorzy tu mieszkaja. pozdrawiam Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 12.02.07, 20:47 Ahoj! Ja co prada, mieszkam w Brnie, ale z chęcią się pospotykam, pogadam (wszak z Brna do Pragi to tylko 210km Odpowiedz Link
rufinek1988 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 22.05.12, 11:31 Witaj wiem że dużo Polaków mieszka w Czechach potrzebowałabym pomocy...opiszcie czy lepiej żyje Wam się tam niż Polsce?Jeżeli tak to z jakich powodów.Jak znaleźliście mieszkanie czy przed wyjazdem znaliście już ten język...jakie jest nastawienie Czechów do Polaków.Myślimy o wyjeździe z Polski mamy już pracę zapewnioną tylko nie wiemy jak dograć sprawę z mieszkaniem byłabym wdzięczna gdyby znalazła się jakaś życzliwa osoba która coś by doradziła Odpowiedz Link
kytutr Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 22.05.12, 16:30 rufinek1988 napisała: > Jak znaleźliście mieszkanie? www.bezrealitky.cz - tutaj regułą jest, że wystawiają ogłoszenia właściciele mieszkań bez pośrednictwa agencji nieruchomości (czyli bez płacenia prowizji). Niestety, często anonse zamieszczają też pośrednicy. Jeśli w ogłoszeniu nie podane są dane kontaktowe, to często oznacza to, że mieszkanie oferowane jest przez pośredników za prowizją. Znalezienie dobrego mieszkania może trochę potrwać, ale nie powinno być problemu ze znalezieniem czegoś bez prowizji. > Czy przed wyjazdem znaliście już ten język? Pooglądaj trochę czeskich filmów, to pomaga W Pradze można przetrwać bez znajomości języka czeskiego, ale z drugiej strony przy odrobinie samozaparcia i dobrym kolektywie w pracy można się wiele nauczyć samemu. Odpowiedz Link
rufinek1988 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 28.05.12, 14:36 Byliśmy rozejrzeć się i faktycznie wcale nie jest bardzo źle bez znajomości języka niestety mamy małego za to bardzo hałaśliwego pieska musieliśmy wrócić żeby w prezencie zostawić go komuś z rodziny bo do bloku niestety się nie nadaje.A Ty już długo w Czechach? Odpowiedz Link
starobrno Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 21.03.13, 15:45 Wcale nie. Znajdziecie mieszkanie do wynajecia gdzie mozna trzymac psa. Z malym zwykle nie ma problemu. Ja sie przeprowadzalam z dogiem Odpowiedz Link
teresa123-pl Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 18.02.08, 22:56 JESTEM JUZ TUTAJ PARĘ LAT. ZADOMOWILAM SIĘ . CHOĆ TO TRUDNE . CO PORABIASZ ? TERESA Odpowiedz Link
paboczar Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 03.06.09, 08:26 Witam,rowniez poszukuje osob mieszkajacych w Czechach ,a konkretnie w Pradze.Mam propozycje rozwiniecia systemu dystrybucji pozwalajacego na pasywny dodatkowy dochod.Wspolpraca z duzym miedzynarodowym systemem MLM.Rozpoczynamy dzialalnosc na terenie Czech!Poszukuje ludzi samodzielnych i operatywnych. Odpowiedz Link
rosman23 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 13.02.07, 10:27 hej mieszkam w Pradze 3 miesiace i chetnie poznam nowych ludzi z Polski tu mieszkajacych. moj gg: 721692 ; ICQ: 460418065 zdravim Vas Odpowiedz Link
przytulskaster Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 24.02.07, 23:05 przytulskaster@gmail.com w pradze często u męża z zamiarem przeniesienia się wkrótce mam nadzieję liczne towarzyskie spotkania po polsku pozdrawiam aniak Odpowiedz Link
marcin.walczysko Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 13.02.07, 11:16 No witajcie!! Ja w Pradze już prawie rok 5/2006. Dla zainteresowanych podaje namiary: gg 4830065, ICQ: 341-913-996 Odpowiedz Link
majewska21 Re: polacywpradze.blox.pl 13.02.07, 18:06 ja jestem tu prawie od roku, chetnie z jakimis holkami polkami kawke wypije!!!!! Odpowiedz Link
adrianfraszewski Re: polacywpradze.blox.pl 05.04.09, 21:57 czesc nazywam sie adrian mieszkam w czechach juz 5lat mieszkam 20km od pragi w kladnie mam 28lat jak chcesz to sie odezwij na kawe Odpowiedz Link
criss50 Re: polacywpradze.blox.pl 05.04.09, 23:32 witaj Adrianie, prosze o kontak na e-maila ... criss@volny.cz rowniez jestem z Kladna ,moze spotkamy sie na piwku ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
cizinec Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 13.02.07, 21:18 Hej, to moze i ja sie dolacze GG: 1839023 ICQ: 324356913 Filip [w Pradze od 10/2004] Odpowiedz Link
marcin.walczysko1 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 14.02.07, 11:17 Wtrące się tylko na chwile głównie z powodu jakiegoś problemu z hasłem musiałem zmienić swoje konto ale nadal jestem aktywny na forum, teraz piszcie na marcin.walczysko1@gazeta.pl, jak widzicie tak jak było ale dodatkowo [1]ka. Pozdrawiam P.S. ICQ i GG bez zmian Odpowiedz Link
kgalilejka Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 15.02.07, 10:04 Jestem w Pradze juz od dwoch tygodni i bardzo mi sie tutaj podoba. Mam nadzieje, ze zostane na dluzej. Moj prywatny email to galilejka@interia.pl. Piszcie, a mam nadzieje ze sie spotkamy! Odpowiedz Link
zizi4 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 22.02.07, 23:05 Jestem tu na forum po raz pierwszy i o- jakie zdziwienie... Od dluzszego czasu zastanawialismy sie, czemu nie ma zadnego forum Polakow w Czechach, a tu taka niespodzianka Jest nas tu mnostwo, niedlugo szykuje sie polska impreza z pierogami, golabkami, bigosem i zubrowka... Slinka leci, prawda? Jesli ktos sie chce dolaczyc do polskich zlotow (a sa pare razy w tygodniu )to czekam na odzew... Odpowiedz Link
aniiiah Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 23.02.07, 17:49 no ej no ej i nikt mi nie mowi! jakby co gg 3316275 wieczorami robie dobry sernik Odpowiedz Link
ell12 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 24.02.07, 17:55 zizi4 - podaj konkretny datum i miejsce spotkania to ochoczo przybedziemy Odpowiedz Link
rosman23 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 26.02.07, 12:22 Środa, merlin pub, 19 godzina. do zobaczenia Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 26.02.07, 23:23 W przyszlym tygodniu, caly tydzien jestem na szkoleni w Pradze. Jak ktos chce, mozemy sie gdzies ustawic Odpowiedz Link
mario320 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 06.11.17, 10:54 daghda.irish.pub napisał: > W przyszlym tygodniu, caly tydzien jestem na szkoleni w Pradze. Jak ktos chce, > mozemy sie gdzies ustawic Jasne, Polacy tylko piliby w swej gromadzie...Fuj ! Odpowiedz Link
asica7 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 27.02.07, 05:44 Teraz w srode 28.02 ? Ja bede z kumpela Odpowiedz Link
1efka.sz Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 16.05.09, 17:52 Hello! Czy te spotkania to nadal aktualne?? Jeśli tak to ja barrrdzo chętnie się przyłączę. Jakby co to moje GG: 5065584 Odpowiedz Link
marta_praga Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 04.04.07, 15:48 Dzien dobry, wlasnie sobie weszlam na forum i sie zdziwilam, ze taki wysyp Polakow w Pradze. Spotykacie sie jakos po Swietach? Mozna dolaczyc na piwko? Pozdrawiam swiatecznie, Marta Odpowiedz Link
cizinec Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 05.04.07, 11:56 Hej, dolaczyc na piwko zawsze mozna Mam nadzieje, ze po swietach uda sie spotkac, dokladniejsze info bedzie pewnie na forum. Pozdrawiam Filip Odpowiedz Link
ameliya Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 19.05.07, 19:38 A gdzie te polskie imprezki a pirogami? Ja jestem w Pradze od roku i nie znam prawie zadnych polakow Odpowiedz Link
1efka.sz Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 16.05.09, 17:34 Ahoj! Nie wiedziałam ze są tutaj jakieś spotkania Polaków!! Jesli to nadal aktualne to ja bardzo chętnie spotkałabym się z rodakami...moje namiary gg:5065584 mail. efka.sz@interia.pl bardzo proszę piszcie Odpowiedz Link
7wisienka555 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 06.09.17, 11:57 Witam wszystkich,czytam o zlotach Polaków w Czechach czy one jeszcze istnieja,bo mineło od tego wpisu sporo czasu,wybieram sie dopiero do Pragi i chciałabym nawiazac kontakty,jezeli ktos cos wie prosze pisac beata3w@op.pl mam 46 lat Odpowiedz Link
ewa92172 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 20.11.17, 20:07 Witam serdecznie Mam pytanie z całkiem innej beczki niedługo wybieram się do Czech i szukam bardzo dobrego dietetyka bardzo bym prosiła o jakieś namiary Będę bardzo wdzięczna Z góry dziękuję Odpowiedz Link
bahdad Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 03.03.07, 20:14 Witaj ! Mam na imie Kasia,w Pradze jestem już prawie 2 lata,na szczescie juz mam do kogo sie odezwac,ale sama pamietam jak bylo mi cięzko na poczatku,dlatgo bardzo chetnie spotkam sie z Tobą,mozesz do mnie napisac maila,chetnie odpisze. Pozdrawiam ! Kasia Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 04.03.07, 21:34 To jak? Ustawka na gdzies w tygodniu miedzy 5 a 9 marca? Sa dwa watki, trudno sie polapac Odpowiedz Link
jagus2 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 21.03.07, 07:59 A ja jestem w Pradze od tego weekendu przez 3 tygodnie! Czy te spotkania są ciągle aktualne! Sernika nie robie ale chętnie potowarzyszę! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
marta_praga Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 05.04.07, 12:51 Acha, to zajrze na te forum po Swietach i w przypadku gdybyscie sie umawiali na piwko, moze uda mi sie dolaczyc. Serdecznie pozdrawiam i Wesolych Swiat! M Odpowiedz Link
sv1000s Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 05.04.07, 16:48 Kolejny Polak sie melduje. W razie co to na priv. Odpowiedz Link
wisienia Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 06.04.07, 09:47 No to i ja! Od tygodnia w Pradze (w) Odpowiedz Link
cizinec Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 06.04.07, 10:47 hehe, widze, ze nas coraz wiecej Pozdrawiam swiatecznie F. Odpowiedz Link
daghda.irish.pub Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 06.04.07, 12:47 Chyba poproszę o przeniesienie mnie z Brna do Pragi Odpowiedz Link
magda9911 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 25.07.07, 19:14 wprawdzie nie z samej Pragi ale jestem Odpowiedz Link
marcysiax Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 20.05.07, 17:08 Dzien dobry, ja tez chwilowo w Pradze Czy ktos ma ochote na wspolne wyjscie ? kawe ? pub ? kolacje ? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
michal_news Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 17.06.07, 00:14 Witam W Pradze od lutego. Namiary na mnie gg: 159875 icq:455-560-392 Odpowiedz Link
monikazajaczkowska Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 17.07.07, 16:10 cześć. jestem w Pradze od tygodnia i zostaję jakieś dwa może trzy miesiące. niestety większość czasu spędzam sama i troche mi się nudzi. dopiero dzis znalazłam to forum. fajnie, że jesteście. mam nadzieję, że uda nam się jakoś spotkać. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
cizinec Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 18.07.07, 15:05 Moniko, wpadnij moze dzis na polskie spotkanie, szczegoly w oddzielnym watku na forum. Pzdr. Filip Odpowiedz Link
sabina.wrzesinska Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 04.08.07, 16:27 Ahoj!!!! Jestem w Pradze od miesiąca i praktycznie nikogo tutaj nie znam. Gdyby ktoś był chętny pójść na piwo, to serdecznie zapraszam! Zostawiam nr 00420774695153 Odpowiedz Link
travesti pokój w Pradze na 4 miesiące 21.08.07, 14:35 Szukam w Pradze pokoju do wynajęcia na okres 4 miesięcy (październik-styczeń). Najlepiej w okolicach Smetanovo nabrzezi (FAMU, które jest głownym celem mojej wizyty, mieści się tuż obok Teatru Narodowego) lub na Smichovie. Czekam na kontakt: ewa.ciszewska@gmail.com Odpowiedz Link
cizinec Re: pokój w Pradze na 4 miesiące 22.08.07, 20:49 zerknij na www.spolubydlici.cz OIDP jest tam tez wersja angielska, ale to nie sa te same ogloszenia po czesku i po angielsku. Zalezy od tego, w jakim jezyku oferujacy napisze ogloszenie. Odpowiedz Link
travesti Re: pokój w Pradze na 4 miesiące 27.08.07, 00:09 dziękuję bardzo za podpowiedź! Odpowiedz Link
jimmy_dill Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 24.03.11, 13:11 sabina.wrzesinska napisała: > Ahoj!!!! Jestem w Pradze od miesiąca i praktycznie nikogo tutaj nie znam. Gdyby > > ktoś był chętny pójść na piwo, to serdecznie zapraszam! Zostawiam nr > 00420774695153 Cześć Sabina, jesteś jeszcze w Pradze? Kuba z filologii Odpowiedz Link
helpman Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 03.09.07, 15:26 Mam podobny problem.Mieszkam w Czechach/Pilzno/ od 1,5 roku i zaczynam sie czuc podobnie.Stracilem juz dawno poczatkowy entuzjm. Ostatnio na Gadu-Gadu popisalem ze stara znajoma z Polski i zlapalem sie na tym ze nie chcialem jej pusic od klawiatury.,,Nagadalem'' az mnie rece bolaly.Mieszkam w plznie ,a mysle ze to nie jest dla Ciebie problem. mozesz napisac na priv helpman@gazeta.pl Nie pamietam nr.GG,ale tez Ci go podam Nie wiem czy temat jest nadal aktualny,bo post ukazal sie dosc dawno. Czarek Odpowiedz Link
bagreg13 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 25.09.07, 16:29 Ahoj, z Prahy Pozdrawiam nazywam się Grzegorz Bartczak od 4 miesięcy tutaj, a już mam dość tylko praca, praca, praca... i wszędzie ten czeski mój mail gbartczak@plusnet.pl Odpowiedz Link
agnieszkary82 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 26.09.07, 17:25 Hejka, Jestem w pradze od 1/2 roku, chetnie powieksze grono polskich znajomych. Pozdrawiaki Agnieszka gg 2214672 Odpowiedz Link
drugi-piotrek69 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 20.02.08, 21:32 CO PORABIASZ W PRADZE . JA JESTEM 3MIESIOCE W PRADZE JESTEM OTWARTY NA KONTAKTY . AHOJ Odpowiedz Link
krysia975 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 26.09.07, 17:26 Pozdrawiam serdecznie. Mieszkam w Pradze juz 20 lat. Mam 19 letniego szna i o nieco starsza corke. Bardzo rozumiem samotnosc ludzi ktorzy zdeczduja sie na zostanie w Czechach. Szn studiuje jezyki, jezdzi po swiecie, corka wzszla za maz a czlowiek jest sam jak kolek. Dopiero wrocilam z Polski. Boze, cudownie ale krotko.Prosze napisac na polkazpolska@seznam.cz Odpowiedz Link
teresa123-pl Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 18.02.08, 22:54 MIESZKAMY TUTAJ JUŻ TROCHĘ CZASU. MAM TUTAJ FIRMĘ . CO TUTAJ PORABIASZ ? TERESA , PIOTR Odpowiedz Link
kerimruzam Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 03.07.08, 10:50 Droga Tereso Ja otworzyłem niedawno firmę w Pradze, chętnie bym porozmawiał z kimś bardziej doświadczonym tutaj na temat robienia interesów w Czechach. Pozdrawiam Odpowiedz Link
criss50 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 05.04.09, 23:37 Hej , Witaj ,jesli chcesz wiecej porozmawiac na temat interesow to chetnie spotkam sie na piwku z Toba ...Jestem tu 15 lat improwadze rowniez iteresy ...Pozdrawiam Criss...Moj e-mail , criss@volny.cz Odpowiedz Link
milaf Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 19.02.08, 21:03 Odezywam sie 3 lata w Pradze To co z tymi wyjściam na piwo? Odpowiedz Link
milaf Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 27.02.08, 23:39 To co może któregoś pięknego dnia skrzyzkniemy sie na piwko gdzieś w centrum? CZekam na odzew Odpowiedz Link
praha9 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 29.02.08, 10:05 no ba! koniecznie. ja wiem ze jest jakas grupa, ktora sie umawia na miescie, ale ja nie znam tych osob. moze ktos sie tutaj znajdzie i zaprosi "świeżaków" jak ktoś chce sie do mnie odezwać to: loiss@onet.eu pozdrawiam wszystkich Polaków Odpowiedz Link
praha9 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 22.02.08, 09:48 ja tez, ja tez , ja tez!! dolacze sie chetnie do Was. jestem tu pol roku a znam tylko 3 Polakow wiec tez mi czasem smutno pozdr Odpowiedz Link
igoras00 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 27.02.08, 17:42 hejo ludziska ja tez w Pradze mieszkam i nie znam nikogo tu ....moje gg 5070615 czekam na odzew pozdrawiam Igor Odpowiedz Link
slavko2 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 27.02.08, 17:52 łolaboga wszystko ok ale gdzie się podziała impresja79 założycielka tego wątku? czyzby czmychneła juz z Pragi nie wytrzymawszy ciśnienia? Odpowiedz Link
impresja79 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 25.09.09, 18:14 niestety z Pragi jeszcze nie zniknęła, ale w planach i marzeniach jest już w Polsce Odpowiedz Link
marcin848 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 22.03.08, 11:44 hej tez mieszkam w pradze od niedawna moje gg 8737494 piszcie nawet jak mnie niama na gg pizniej sobie odczytam pozdro Odpowiedz Link
magducha85 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 03.07.08, 18:43 ja jestem tu 3 dni i troche sie nudze bo nikogo nie znam. moze jakies spotkanko w gronie polakow albo wspolnz obiad. jesli ktos ma jakis pomzsl to moje gg 8242059 Odpowiedz Link
utrat Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 04.07.08, 23:54 a co tutaj robisz jesli mozna zapytac? ja w sumie jestem o dzien dluzej niz Ty Odpowiedz Link
magducha85 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 06.07.08, 11:20 Robie tu staz, bede pracowac w Pradze 3 miesiace. Moze jakies spotkanko? Umieram z nudow, prosze odezwijcie sie. Odpowiedz Link
tossy Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 08.07.08, 16:48 hej, ja chetnie na spotkanie. ale jutro zmykam do domu, wczo i dzis sie nudze strasznie, ale pewnie juz za pozno na zorganizowanie czegos na dzis.. w kazdym badz razie w innych terminach ja chetnie, tlyko zaproponujcie cos. pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link
atomekabc79 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 09.07.08, 20:47 Witam Ja też jestem za. Może ktoś wreszcie zaproponuje jakiś termin ??? Ten weekend spędzam w kraju ale kolejne... możemy coś zorganizowac. Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link
szarlo Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 16.07.08, 20:05 hey, milo dowiedziec sie, ze nie jestem wyjatkiem, czyt. osoba ktora jak na razie nie moge sobie znalezc miejsca w Pradze... jak cos to moj nr gg 597842 Odpowiedz Link
hpstudio ree, trochę inny temat 19.07.09, 23:27 Witam serdecznie, zupełnym przypadkiem wybrałem akurat Ciebie z listy polaków mieszkających w Pradze... Dlaczego do Ciebie pisze, otóż sprawa jest nastepująca... ostatnio byłem z moją dziewczyna w Pradze, strasznie podobały jej sie kolczyki(jeden wybrany model) Mam prośbę do Ciebie, czy mogłabys znaleźć mi takie kolczyki z wisiorkiem w zestawie, ja bym Ci je narysował, bo pamiętam dokładnie jak wyglądaja, a nigdzie w necie na aukcjach ich nie ma. Chciałbym kupić jej na naszą rocznicę, a nie kupiłem wtedy gdyż nie miałem kasy na taki suwenirek... Bardzo prosze o pomoc, pokryję wszystkie koszty, łacznie z przesyłką...ta biżuteria kosztowała w przeliczeniu na pln około 150 zł pozdrawiam serdecznie mój kontakt to muzyczny1@vp.pl Patryk Odpowiedz Link
betiw86.2 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 13.12.09, 21:09 Moja przyjaciółka przyjeżdza do pragi w poszukiwaniu pracy znacie może jakies biura pośrednictwa pracy w Przdze gdzie mogła by sie zgłosić ? Szukamy na Expats oraz job.cz jednak bez odezwu. Odpowiedz Link
betiw86.2 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 13.12.09, 21:10 Moja przyjaciółka przyjeżdza do pragi w poszukiwaniu pracy znacie może jakies biura pośrednictwa pracy w Przdze gdzie mogła by sie zgłosić ? Szukamy na Expats oraz job.cz jednak bez odzewu. Odpowiedz Link
barbara801 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 11.03.09, 19:34 witamjestem nowa Polka w Pradze, i poszukuje kontaktu z rodakami. Obecnie jestem na etapie szukania pracy, wiec i wszelkie wskazowki, dotyczace szukania pracy w tym miescie bylyby dla mnie bardzo cenne) z gory dziekuje za odpowiedz..pozdrawiam serdecznie. moj e- mail bach80@wp.pl Odpowiedz Link
betiw86.2 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 21.03.09, 18:59 Witam Mieszkam w Pradze z chłopakiem, oboje pracujemy, choć ja z mojej pracy nie jestem zadowolona. Chcieli byśmy poznać nowych ludzi, mieć z kimś iść czasem na piwo. Pozdrawiamy wszystkim i czekamy na wiadomości. Mój mail to betiw86.86@o2.pl Odpowiedz Link
gruboglosa Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 08.06.09, 17:35 Pewnie nie pasuje tu zbytnio, bo wiekiem nieco się róźnie od pozostałych ale postanowilam napisac.Brakuje jednak spotkań Polaków na tej emigracjiA nóż widelec, moze znajdzie sie ktoś koło mojego wieku(czyt.ok20), bądź po prostu ktoś,kto zechce porozmawiać po naszemu. gg- 9855958. pozdrawiam. Odpowiedz Link
smolan1 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 10.06.09, 13:30 Ja mam podobny problem mam 19 lat i tez zadnych polskich zanjomosci w Pradze. Jesli chcesz to napisac na gg, 3253751. Mozemy tez sie spotkac. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hpstudio Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 19.07.09, 23:28 Witam serdecznie, zupełnym przypadkiem wybrałem akurat Ciebie z listy polaków mieszkających w Pradze... Dlaczego do Ciebie pisze, otóż sprawa jest nastepująca... ostatnio byłem z moją dziewczyna w Pradze, strasznie podobały jej sie kolczyki(jeden wybrany model) Mam prośbę do Ciebie, czy mogłabys znaleźć mi takie kolczyki z wisiorkiem w zestawie, ja bym Ci je narysował, bo pamiętam dokładnie jak wyglądaja, a nigdzie w necie na aukcjach ich nie ma. Chciałbym kupić jej na naszą rocznicę, a nie kupiłem wtedy gdyż nie miałem kasy na taki suwenirek... Bardzo prosze o pomoc, pokryję wszystkie koszty, łacznie z przesyłką...ta biżuteria kosztowała w przeliczeniu na pln około 150 zł pozdrawiam serdecznie mój kontakt to muzyczny1@vp.pl Patryk Odpowiedz Link
magdusia1700 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 06.08.09, 10:55 Hej! Jestem kolejną samotną Polką w Pradze, niestety dopiero się aklimatyzuję i bardzo przydałby mi się kontakt z innymi Polakami. Może ktoś miałby ochotę spotkać się ze mną na browarku? Mam 38 lat i odpowiem na każdego maila: magdawena@wp.pl, skp Magdusia 1700. Odpowiedz Link
betiw86.2 Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 01.09.09, 21:44 Witam Wszystkich! Mam pytanie, szukam fotografa w celu zrobienia zdjęcia do dowodu osobistego, czy ktoś orientuje się gdzie znajdują sie takie salony fotograficzne? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link
chodba Re: Polki i Polacy w Pradze-odezwijcie sie! 01.12.09, 21:14 Czesc, znajdziesz je praktycznie w kazdej czesci miasta zalerzy gzie mieszkasz Znam miasto w miare dobrze bo mieszkam w pardze 4 lata a w czehach 18 lat. Kdybys miala jakie kolwiek pytanie to mi napisz na muj email Pozdrawiam. chodba@centrum.cz Odpowiedz Link