Gość: ARKA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.02.04, 23:07 www.arka.strefa.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaagnes Re: Wyslij list do Prezydenta-przeciwko mysliwym. 29.02.04, 12:36 Obejrzalam wasza strone , do teraz nie moge przysc do siebie. Zdawlam sobie sprawe ze takie rzeczy sie dzieja ale dopiero jak sie to widze to to czlowiek zamiera. Macie moze jakies przykladowe listy to wysle. Nie moge juz wchodzic na tes strone. sorry Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Wyslij list do Prezydenta-przeciwko mysliwym. 29.02.04, 15:36 Chyba zartujecie:((((.On sam poluje nawet na zubry!!!Wlasnie dzis czytalam o najnowszych wyczynach p.K,na polowaniu!!Jak mozna od kogos takiego oczekiwac pomocy!!!Pozdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Wyslij list do Prezydenta-przeciwko mysliwym. IP: *.chello.pl 29.02.04, 16:23 Tak właśnie Marysiu,trafne spostrzeżenie.Kwaśniewski już od dawna ma u mnie przejebane,teraz tylko się pogrąża jeszcze bardziej kolejnymi swoimi posunięciami. A poluje nie z byle kim bo z królem hiszpańskim,stary dziad zamiast wnuki niańczyć to mu się strzelać zachciewa.Tak nienawidzę tych wszystkich myśliwych że lepiej nie mówić.Najgorsze że w sejmie mają silne lobby :( Odpowiedz Link Zgłoś
neeki Re: Wyslij list do Prezydenta-przeciwko mysliwym. 01.03.04, 11:16 a durna Jola sobie zamowila( a moze juz ma ) futerko ze zrebiecia za 20 tys :/ do pluga z nia a nie na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx psy trzymać na smyczy! 02.03.04, 06:32 Pies bez smyczy jest równie groźny jak aligator albo tygrys na wolności. Bezpieczeństwo innych ludzi jest dobrem najwyższym. Dlatego odstrzał psów wyprowadzanych bez smyczy jest jak najbardziej uzasadniony. Nikt nie ma prawa wałęsać się po lesie czy parku z psem bez smyczy i kagańca. Za śmierć psa, który nie był na smyczy odpowiada wyąłcznie jego właściciel. Jak cię nie stać na to, żeby sobie kupić kilkuhektarową posiadłość z kawałkiem lasu, to nie kupuj psa myśliwskiego. Kup se pudla albo ratlerka - jemu wystarczy kanapa i trawnik przed blokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
neeki Re: psy trzymać na smyczy! 02.03.04, 10:30 a Ciebie powinni w klatce zamknac bo sie do ludzi nie nadajesz :p a wyprowadzac koniecznie na smyczy i w kagancu. albo w kaftaniku:P bo taka agresja od Ciebie wieje ze az strach. moze Cie ktos w lesie odstrzeli. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx mam płot 02.03.04, 12:40 neeki napisała: > a Ciebie powinni w klatce zamknac bo sie do ludzi nie nadajesz :p a wyprowadzac > > koniecznie na smyczy i w kagancu. albo w kaftaniku:P bo taka agresja od Ciebie > wieje ze az strach. moze Cie ktos w lesie odstrzeli. I co za plotem moim, to ch. komu do tego. A jak wyjdę za płot, to nie gryzę ani nie morduję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: psy trzymać na smyczy! IP: *.chello.pl 02.03.04, 13:21 Współczuje ci jak nie widzisz różnicy między aligatorem,tygrysem a psem. No może jak by cie wpakować do klatki tygrysa to byś w mig pojął tę "delikatną" różnicę. Pewnie jesteś jednym z tych myśliwych, dla których faktycznie nie ma róznicy do czego strzelają(jak pewien myśliwy który zastrzelił żubra bo myślał że to dzik!!!).Odstrzelać to się powinno takich jak ty i to w pierwszej kolejności bo stanowią zagrożenie dla innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx Re: psy trzymać na smyczy! 02.03.04, 14:05 Gość portalu: Lenka napisał(a): > Współczuje ci jak nie widzisz różnicy między aligatorem,tygrysem a psem. > No może jak by cie wpakować do klatki tygrysa to byś w mig pojął tę "delikatną" > > różnicę. Różnica pomiędzy bullterierem albo zdziczałym dużym kundlem a tygrysem jest minimalna. Dla dziecka kilkuletniego też nie ma znaczenia czy rozszarpie go średni kundel czy aligator. > Pewnie jesteś jednym z tych myśliwych, dla których faktycznie nie ma róznicy do > > czego strzelają(jak pewien myśliwy który zastrzelił żubra bo myślał że to > dzik!!!).Odstrzelać to się powinno takich jak ty i to w pierwszej kolejności bo > > stanowią zagrożenie dla innych ludzi. Ja stanowię zagrożeni? A na jakieź to podstawie tak twierdzisz? Mysłiwym osobiście nie jestem, ale bywałem napolowaniach i mam w rodzinie myśliwych. Jest to ciekawy sposób spedzania woklnego czasu. Zapewniam cię, że myślistwo nie polega na strzelaniu do wszystkiego co sie rusza w lesie. Obowiązują zasady, limity, kryteria odstrzełu itp. Myślistwo należyodróznić od kłusownictwa - kłusownik faktycznie nie przejmuje się tym do czego strzela i jako taki jest szkodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
neeki Re: psy trzymać na smyczy! 02.03.04, 14:21 wiesz pacanie ? ja bym takiego jak Ty i tych wszystkich mysliwych wpuscila do lasu. a potem powinno sie Wam zafundowac polowanie. na Was. ciekawe jak bys sie czul uciekajac przed strzalami. w sumie swiat niebezpieczny jest, moze ktos Ci taka atrakcje zafunduje. trzymam kciuki. tylko pamietaj zeby szybko zwiewac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar a schabowego ze świni IP: *.skorosze.2a.pl 02.03.04, 14:27 wlniętej w łeb obuchem siekiery, a potem zadźganej rzeźnickim nożem to lubisz wpieprzyć czasami? A buty skórzane z byka nawpół zywcem odbartego ze skóry masz? A psu dajesz do zabawy obciętego zasusoszego byczego kutasa? A bułe z szynką albo choćby i kaszaną lubisz wsunąć? A mydłem (robionym z bydlęcego tłuszczu) się myjesz? No to czym twoim zdaniem różni się strzelanie do kurpoatw od zarzynania kur na rosół? Odpowiedz Link Zgłoś
neeki Re: a schabowego ze świni 02.03.04, 14:39 chocby sposobem zabijania. polowania sa niehumanitarne, a zabijanie dla przyjemnosci obrzydliwe. miesa nie jadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: psy trzymać na smyczy! IP: *.chello.pl 02.03.04, 14:45 Czy ty jesteś taki ograniczony że nie widzisz różnicy między psem a tygrysem? Pies to zwierzę udomowione,jak będzie się zachowywał zależy od wychowania czyli od nas samych. Tygrys to dzikie zwierzę,ani tresura ani urodzenie w niewoli nie wykorzeni w nim dzikiego instynktu.Zawsze będzie bardzo groźny! Spotkanie z groźnym psem rzadko kończy się śmiertelnie,przeważnie są to przypadki pogryzień. Dla mnie myśliwi to najgorsze patałajstwo!!Nie ma żadnej różnicy między kłusownikiem a mysliwym,oba to szkodniki,które trzeba tępić! Zasady,limity są tylko po to by panowie myśliwi mieli do czego strzelać. Jakiś czas temu była ciekawa audycja w radiu tok fm właśnie o myśliwych.Wypowiadały się między innymi osoby które kiedyś tak "spędzały wolny czas".Odeszły bo niestety dość miały tego środowiska,patrzenia na strzelanie do wszystkiego co się rusza,nierzadko po alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx Re: psy trzymać na smyczy! 02.03.04, 14:56 Gość portalu: Lenka napisał(a): > Czy ty jesteś taki ograniczony że nie widzisz różnicy między psem a tygrysem? > Pies to zwierzę udomowione,jak będzie się zachowywał zależy od wychowania czyli > > od nas samych. > Tygrys to dzikie zwierzę,ani tresura ani urodzenie w niewoli nie wykorzeni w > nim dzikiego instynktu.Zawsze będzie bardzo groźny! > Spotkanie z groźnym psem rzadko kończy się śmiertelnie,przeważnie są to > przypadki pogryzień. > Dla mnie myśliwi to najgorsze patałajstwo!!Nie ma żadnej różnicy między > kłusownikiem a mysliwym,oba to szkodniki,które trzeba tępić! > Zasady,limity są tylko po to by panowie myśliwi mieli do czego strzelać. > Jakiś czas temu była ciekawa audycja w radiu tok fm właśnie o > myśliwych.Wypowiadały się między innymi osoby które kiedyś tak "spędzały wolny > czas".Odeszły bo niestety dość miały tego środowiska,patrzenia na strzelanie do > > wszystkiego co się rusza,nierzadko po alkoholu. CO to znaczy "po alkoholu". Na mrozie można sobie pociągnąć z piersióweczki. A popijawa jes PO polowaniu - do bigosiku albo 'parowanki'. BNie wiesz co dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: psy trzymać na smyczy! 02.03.04, 16:47 Polowanie to zabijanie dla rozrywki,jest to poprostu podle!!!Poluja tzw. elity,ludzie majacy tyle szmalu,ze juz z nudow nie wiedza co wymyslic.Wybijaja zwierzaki i rozkoszuja sie ich cierpieniem.Degeneraci. ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: psy trzymać na smyczy! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 23:59 I potem po alkoholu wraca sie samochodem do domu-przeciez nie pieszo? KTO TU JEST WIEC ZAGROZENIEM DLA ZYCIA NIEWINNYCH LUDZI???? PIJANI MYSLIWI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: psy trzymać na smyczy! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 00:02 hahaha!Skoro tak krzyczysz to zacznijcie od siebie-PSY MYSLIWYCH NA SMYCZ a nie zeby biegaly po lesie i ploszyly zwierzeta dzikie!! Taki nakaz wprowadzono we Wloszech jak wszycy to wszyscy! Nie ma panstwa w panstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni Re: psy trzymać na smyczy! IP: 217.97.138.* 03.03.04, 10:49 Nie wiem, jak to jest z psami myśliwych - ale po lasach bardzo często biegają zabiedzone, wiejskie psiny. Dla sporej części gospodarzy taki pies jest po prostu fragmentem gospodarskiego obejścia - jak płot czy stodoła. Całymi dniami taka psina tkwi uwiązana przy budzie, często stara obroża lub nawet kawał drutu wżyna się w poranioną szyję, woda w misce jest albo jej nie ma, jakieś ochłapy do jedzenia są albo i nie - a czasem gospodarz odwiąże takiego psa, żeby "jakoś se poradził - bo on do tego zwyczajny" i wtedy pies albo biega przy obejściach, albo po lasach - i wygłodniały - może straszyć zwierzynę leśną...A nie wiem, co się dzieje, jak znajdzie w jamce na przykład młode zające... To wszystko nie oznacza, że popieram strzelanie do psów znajdujacych sie ileś metrów..i tak dalej. Sama mam psa - i wolę nie wyobrażać sobie takiej sytuacji. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: psy trzymać na smyczy! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 00:14 'Jak cię nie stać na to, żeby sobie kupić kilkuhektarową posiadłość z kawałkiem lasu, to nie kupuj psa myśliwskiego' A ciebie jak nie stac na pare hetarow terenow do polowan to bedziesz strzelal do tarczy na strzelnicy. Badz spokojny tak uswiadomimy rolnikow,ze jak bedziesz chcial korzystac z jego ziemi czy lasu to bedziesz plakal i placil za to swoje 'mordercze hobby'. Nie bedzie tak,ze Ty sobie wlazisz na czyjes pole bo ci starosta przydzieli-bedziesz placil za dzierzawe, za kazde wejscie na jego pole, za kazda postawiona ambone i za kazde odstrzelone zwierze a jak ci sie nie podoba te kup sobie teren do polowan! A te swoje pieniadze za szkody zwierzat te se w buty wloz. Dosc tego szarogesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx nie bądź taka do przodu 03.03.04, 06:31 Gość portalu: kicia napisał(a): > 'Jak cię nie stać na to, żeby sobie kupić kilkuhektarową posiadłość z kawałkiem > > lasu, to nie kupuj psa myśliwskiego' > > A ciebie jak nie stac na pare hetarow terenow do polowan to bedziesz strzelal > do tarczy na strzelnicy. Badz spokojny tak uswiadomimy rolnikow,ze jak bedziesz > > chcial korzystac z jego ziemi czy lasu to bedziesz plakal i placil za to > swoje 'mordercze hobby'. Rolnicy sami proszą o odtrzał np. dzików, które niszczą pola pola uprawne. Wielu rolników też jest myśliwymi. Nie każde koło łowieckie jest takie super- elitarne. Miejscowi rolnicy to nie tylko nagonka, ale także mysliwi. Ja takim znowu entuzjastą łowiectwa nie jestem, ale coś na ten temat wiem - w przeciwieństwie do niektórych obrończyń zwierząt, które kuropatwę widziały tylko głęvboko mrożoną w chłodni w hipermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
neeki a ja naprawde mam nadzieje ze Ciebie ktos odstrzel 03.03.04, 10:11 i, moze jakis mysliwy podczas Twojego ulubionego zajecia. ale bym sie usmiala :p Odpowiedz Link Zgłoś
mar_elx Re: a ja naprawde mam nadzieje ze Ciebie ktos ods 03.03.04, 10:21 neeki napisała: > i, moze jakis mysliwy podczas Twojego ulubionego zajecia. ale bym sie usmiala : podczas jedzenia? - ja zawsze płacę rachunki w restauracjach - dlaczego mieliby do mnie strzelać podczas uprwiania seksu? - też nie. Nie rozbijam małżęństwi nie chowam się po szafach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia PRZECZYTAJCIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 00:18 RPO Zagrożone zwierzęta dzikie i domowe Na oko myśliwego Z art. 33a ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt wynika, że zdziczałe psy i koty przebywające bez opieki i dozoru człowieka na terenie obwodów łowieckich w odległości większej niż 200 m od zabudowań mieszkalnych i stanowiące zagrożenie dla zwierząt dziko żyjących, w tym zwierząt łownych, mogą być zwalczane przez dzierżawców lub zarządców obwodów łowieckich. Wątpliwości wywołuje jednak fakt możliwości prawidłowej oceny przez myśliwego nie tylko samej odległości, ale też stwierdzenia, czy zwierzę rzeczywiście jest zdziczałe i zagraża zwierzętom dziko żyjącym. Rzecznik podkreśla, że z docierających do niego informacji wynika, że zdarzają się liczne przypadki strzelania przez myśliwych do zwierząt domowych przy zabudowaniach i w obecności dzieci, a działania polegające na kierowaniu tych spraw do prokuratury pozostają bezskuteczne. Ustawa o ochronie zwierząt zawiera gwarancje dotyczące zasad etycznych związanych z postępowaniem ze zwierzętami. Nakazuje ona ludziom nie tylko poszanowanie, ale też ochronę i opiekę nad zwierzętami, które są zdolne do odczuwania cierpienia i przez to nie mogą być postrzegane jako rzeczy. Ustawa jednocześnie określa zasady wyłapywania zwierząt bezdomnych przez jednostki samorządowe i zapewniania im opieki w schroniskach. Co więcej, określa bardzo precyzyjnie zasady uśmiercania takich zwierząt. Tym bardziej wspomniany wcześniej art. 33a ustawy budzi zastrzeżenia, stanowiąc wyłom w filozofii ustawy o ochronie zwierząt. Mając to na uwadze rzecznik skierował swoje wystąpienie do Marszałka Sejmu zwracając uwagę na potrzebę znowelizowania przepisów ustawy o ochronie zwierząt w sposób pozwalający na kompleksowe rozwiązanie sprawy dotyczącej konfliktu między normami prawa łowieckiego a normami chroniącymi prawo własności. Anna Wojda Trzeba w takim razie slac tez listy do Rzecznika Praw Obywatelskich!!! niestety strona www sie nie otwiera. tylko taki adres znalazlam: Biuro Rzecznika Praw Obywatelskich Al. Solidarności 77 00-090 Warszawa tel. (0 22) 827- 62- 61 fax. 827-64-53 Piszcie listy do marszalkow, klubow parlamentarnych i DO rzecznika praw obywatelskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Bez przesady , zdziczałe są niebezpieczne IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 16.03.04, 07:37 rozumiem ze cisnienie się wam podniosło, ze strzelają do biednych zwierząt w lesie, ale jest na to sposób i to legalny by pomóc zwierzetom, zapraszam w zimie do lasu, pomórzcie kołom łowieckim dokarmiac zwierzeta, zawieście siano pasze dla głodnych i zmarżniętych zwierząt, nie wystarczy oburzenie na całyu swiat z ciepłego fotela waszego domu. no miłośnicy zwierząt do dzieła , worek marchewki na plecy i do paśnika, ok komputera oczy się psują. Pa-) Odpowiedz Link Zgłoś