GoĹÄ: ef IP: *.chello.pl 29.06.04, 18:30 czym różnią się te rasy, bo z tego co widziałam to z wyglądu są podobne. Czy w W-wie są hodowle tych pisków i czy ktoś wie jaki jest koszt nabycia tej piękności? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: yoyo Re: shih tsu czy lhasa? IP: 217.144.243.* 29.06.04, 18:44 ten drugi to,lhasa aspo..Oba pochodza z Tybetu a roznica polega glownie na umaszczeniu tak na pierwszy rzut.Ceny nie znam ale strzelam,ze za shih-tzu 3000pln Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yoyo przesadzilem IP: 217.144.243.* 29.06.04, 18:47 podobno 800-1500 za shih-tzu Odpowiedz Link Zgłoś
neta.hard Re: shih tsu czy lhasa? 29.06.04, 20:15 Gość portalu: ef napisał(a): > czym różnią się te rasy, bo z tego co widziałam to z wyglądu są podobne. Czy > w W-wie są hodowle tych pisków i czy ktoś wie jaki jest koszt nabycia tej > piękności? > Pozdrawiam W lipcowym numerze "Przyjaciela Psa"" jest porownienia tych dwoch ras. Powinnas/es kupic go :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ef Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.chello.pl 29.06.04, 20:49 dzieki, a czy ktoś z was ma takiego pieska? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wawanka1 Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.chello.pl 29.06.04, 21:45 hej ja mam shih tzu (i laba). Jest jest bardzo lagodna, uwielbia lezenie na kolanach ale nie przepada za spacerami (najlepiej maly sik, kupka i biegiem do domu). Na spacerach boi sie wlasnego cienia ale jak siedzi w domu to drze sie gdy tylko cos poruszy sie za oknem. Typowy maly ujadacz :-) Nie wiem jak inne pieski tej rasy ale na przykladzie mojej stwierdzam, ze wiekszej slodzizny nie spotkalam. Niestety sierc wymaga strzyzenia albo codziennej pielegnacji ( straszne koltuny). Ja wybralam to pierwsze rozwiazanie. Umiescilam zdjecie Soni na na forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=631&w=13401274 Pozdrawiam serdecznie i daj znac jaka podjelas(-es) decyzje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ef Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.chello.pl 29.06.04, 22:11 a może wiesz czy w Warszawie są jakieś hodowle gdzie można zakupić właśnie takiego pieska? Zdięcie super, Urocza. Odpowiedz Link Zgłoś
neta.hard Re: shih tsu czy lhasa? 30.06.04, 12:59 Gość portalu: ef napisał(a): > a może wiesz czy w Warszawie są jakieś hodowle gdzie można zakupić właśnie > takiego pieska? > Zdięcie super, Urocza. Najprostszym sposobem jest wybranie sie do ZK i spytanie gdzie w Wawie sa hodowle takiego lub takiego pieska. A tak wogole to 11 lipca bedzie na WACie wystaw psow, idz, popatrz, pogadaj z hodowcami :)) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ef Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.chello.pl 29.06.04, 22:12 a jak z żywieniem? co jada?, bo słyszałam że musi to być specjalna karma i tylko 100 g dziennie, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mw Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.chello.pl 30.06.04, 14:49 Mam dwuletnią suczkę. Co do spacerów to moja sunia lubi chodzić, ale ze względu na włos, zbyt dużo nie powinna. Wraca "uczesana wiatrem" i bardzo zakurzona. Narazie nie skracam włosa mojego dziecięcia, ponieważ jeszcze ją wystawiam, a psów wystawowych się nie strzyże. Zaznaczam również, że nie przez pomyłkę napisałam włos, a nie sierść, bo shih tzu mają (podobnie jak np. yorki) włosy, które rosną całe życie, a tym samym psy tej rasy nie linieją (baaardzo sobie to chwalę, sierść z mojej persiczki całkowicie mi wystarcza). Jeśli chodzi o charakter shih tzu, to wcześniej opisywany piesek trochę odbiega od reguły. Shih tzu to psy bardzo pogodne, kochają wszystkich i wszystko, są odważne i nie szczekają! Takie po prostu są. Moja suczka jedynie potwiedza wzorzec. Zaszczeka jak ją bardzo i w specyficzny sposób rozbawimy. Za to pieszczoch z niej niesamowity. Z czesaniem i kąpaniem nie ma problemu, psy świetnie to znoszą. Co do żywienia, karmię sunię firmowa karmą, choć wiem, że ludzkie jedzonko smakuje jej bardziej. Nie porcjuję odkąd okazało się, że zjada mniej niż powinna. Ma więc stały dostep do karmy i je ile chce (nie przejada się, trzyma linię). Nie wiem co mogę jeszcze napisać. To na razie tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kadka Re: shih tsu czy lhasa? 15.07.04, 14:33 sliczne sa i tak wygladaja niestrzyzone? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cezar Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 30.06.04, 14:38 Jestem wlascicielem pieska i suczki rasy lhasa apso (z roznych hodowli) i choc moja opinia moze byc stronnicza, to uwazam, ze nie ma bardziej kochanej i oddanej czlowiekowi rasy.Te male pieski obdarzone sa niebywala inteligencja, dzieki ktorej staja sie wprost niezwyklym towarzyszem i przyjacielem swego opiekuna.Co do urody tych pieskow - to chyba jest zrozumiale, ze idzie ona w parze z inteligencja. Moja sunia jest szczenna - rozwiazanie ma nastapić za niecaly tydzien.Na razie nie chce zapeszac , ale oczekujemy pieknych szczeniaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ef Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 30.06.04, 14:58 a czy możesz mi podać jaka jest cena tych piesków, tak w ogóle :)z rodowodem lub bez. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
cezar1 Re: shih tsu czy lhasa? 30.06.04, 16:07 Piesek i suczka maja rodowody z miejsca pochodzenia ( Tybet i Morawy). Co do szczeniaczkow,to chcialabym znalezc dla nich dobry dom z kochajacymi je ludzmi.Ale najpierw poczekajmy az szczesliwie sie urodza. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ef Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.chello.pl 30.06.04, 18:16 ok, ale chciała bym w ogóle zorientować się ile kosztują takie pieski, jak byś mógł podać jakieś ceny (nie chodzi mi o przyszłe potomstwo) tylko jaka jest cena rynku naszym, bo nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji, a skoro ty posiadasz parkę to myślałam że orientujesz się. Pozdrawiam, P.S. A może masz jakieś fotki swoich pupilków? Odpowiedz Link Zgłoś
cezar1 Re: shih tsu czy lhasa? 01.07.04, 10:33 fotki mam ale niestety nie w formie elektronicznej, moge tylko dodac, ze pieski sa masci bialo-zlotej. co do ceny i ew. innnych szczegolow, to do tematu wroce dopiero po narodzeniu sie szczeniat. ps.polecam lekture ostatniego numeru "Przyjaciela psa", tam sa zdjecia lhasy i ogolne info o tej rasie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ef Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 01.07.04, 11:25 dzięki, a lekturę już przerobiłam i moim zdaniem są tam tylko informacje ogólne. P.S. szczerze mówiąc Lhasa bardziej mi siępodobają, może dlatego ,że ostatnio właśnie miałam z nim (z nią - sunią) do czynienia. Jest urocza pomimo, że była ostrzyżona i do Polski zawitała na "chwilę". Tandres mnie zauroczyła i dlatego tak dopytuję się o tą rasę. Pozdrawiam serdeczni i daj znać jak będą maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar1 Re: shih tsu czy lhasa? 15.07.04, 12:53 zgodnie z umowa, wracam do tematu szczeniaczkow lhasa apso. sunieczka urodzila szczesliwie 5 szczeniakow - 3 pieski i 2 suczki. malutkie sa piekne - w kolorach od bezowego do ciemno-brazowego, ale jak to bywa u tej rasy, masc moze sie pozniej nieco zmienic. na dniach powinny otrwierac oczki.po kontrolnej wizycie u weta bede dalej informowac. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar1 Re: shih tsu czy lhasa? 02.08.04, 11:55 tak jak obiecalam, przekazuje dalsze informacje o moich szczeniaczkach rasy Lhasa Apso. chowaja sie swietnie,sa pogodne i jedza bardzo duzo - zaczelam je dokarmiac, ale przyznam,ze ciezko mi to idzie, bo pieseczki wola jedzenie mamusi.a ich mamusia juz coraz czesciej zostawia je same w kojcu, jest juz chyba nimi zmeczona. poniewaz nie planuje zakladania hodowli, to bede szukac dobrego domu dla 3 szczeniaczkow - 2. pieskow i 1. suczki - w razie zainteresowania prosze dalszy kontakt na kom.604.785.447. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wawanka1 Re: shih tsu czy lhasa? IP: *.chello.pl 30.06.04, 18:04 moja sonia je gotowane - kurczaczek, marchewka, ryz. Za jablko dalaby sie pokroic :-)Co do ilosci, to jest to sprawa indywidualna. Sama jeszcze niedawno zadawalam to pytanie odnosnie labradora ale przekonalam sie trzeba sie poprostu wstrzelic. Moze najlepiej zaczac od dawki w przepisie a potem zwiekszac lub zmniejszac w zaleznosci od wynikow wagi psa. Ale jak piesek bedzie juz w domu, to najlepiej doradzi Ci lekarz. Swoja sonke kupilam 6 lat temu ale poszukam telefonu do hodowcy i dam Ci znac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś