uzdrawiacz-zoofili 14.09.04, 13:35 waszych zwierzątkach. Oczywiście dotyczy to miejsc publicznych. W waszych domkach to nieobowiązuje - może zalegać tygodniami. Obfitych zbiorów......... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: zlkxmfu h Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:47 ja i tak nie będę sprzątać. Kupska przynajmniej są na trawie. a ludzka slina na chodniku. marzy mi się wzrorem Singapuru kara za wyplucie gumy na chodnik.. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdrawiacz-zoofili Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 14.09.04, 14:23 Gość portalu: zlkxmfu h napisał(a): > ja i tak nie będę sprzątać. Stara śpiewka psiarzy..... > > marzy mi się > wzrorem Singapuru kara za wyplucie gumy na chodnik.. ha, ha, ha!!!!!! Pomyśl co by cię tam spotkalo jakbyś nie zebrał gówna po swoim kundlu!!!!!! Tyrałbyś do końca życia na spłatę mandatu. Ale już niedługo i w Polsce psiarze się doigrają..... Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 14.10.04, 15:34 Nie zawsze psie odchody zdarzają się również na chodniku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TD ale pod warunkiem... :P IP: *.dk / *.net-serwis.pl 14.09.04, 14:17 Załącznik do uchwały Nr XXXIII/756/2004 Rady m.st. Warszawy z dnia 8 lipca 2004 r. Szczegółowe zasady utrzymania czystości i porządku oraz wymagania wobec osób utrzymujących zwierzęta domowe w zakresie bezpieczeństwa i czystości w miejscach publicznych na terenie miasta stołecznego Warszawy ... Rozdział V Obowiązki osób utrzymujących zwierzęta domowe ... § 27 Do obowiązków utrzymujących zwierzęta domowe należy sprzątanie i usuwanie odchodów pozostawionych przez te zwierzęta: 1) na klatkach schodowych, w windach i innych pomieszczeniach wspólnego użytku w obrębie budynku, a także w miejscach publicznych. 2) na chodnikach, alejkach spacerowych i innych miejscach przeznaczonych do wspólnego użytku, a także w miejscach publicznych o ile w tych miejscach bądź w ich najbliższym otoczeniu ustawione są pojemniki na odchody zwierzęce. ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czn ybz Re: ale pod warunkiem... :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:23 i dlatego uważam, że nie ma się co przejmowac, bo kosze na te odchody i tak nie staną w najbliższym czasie. Kolejny martwy zapis prawny.... ale ludzie będą pobieżnie słysząc o tej ustawie krzyczec, że sprzatanie MUSI BYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TD martwy zapis... ten jest lepszy :) IP: *.dk / *.net-serwis.pl 14.09.04, 14:28 "§ 24 Osoby utrzymujące psy i inne zwierzęta domowe mają obowiązek nie dopuszczać do zakłócania spokoju innym użytkownikom nieruchomości." Czy ktoś mógłby dokonać rozbioru logicznego powyższego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lampka nocna Re: martwy zapis... ten jest lepszy :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:33 Dokonałam wczoraj kilka wątków niżej, proszę, wklejam: Co za analfabeta pisał tekst tej uchwały? "§ 24 Osoby utrzymujące psy i inne zwierzęta domowe mają obowiązek nie dopuszczać do zakłócania spokoju innym użytkownikom nieruchomości." - czyli własciciele psów i in. zw. d. mają np. wyrzucać wrzeszczących dresów z trawnika, żeby sąsiad mógł spokojnie spać. Oj, nie chodziło się na wykłady z logiki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Flora Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: 212.69.68.* 14.09.04, 14:22 uzdrawiacz-zoofili napisał [....] zapomniałeś, że jesteśmy w UE. tam nie tylko po zwierzetach sie sprząta, ale również za spaliny samochodowe odpowiada człowiek-są spaliny z samochodu - płaci mandacik. tak więc nie rzucaj się za bardzo robalu, bo cię ktos rozdepcze Odpowiedz Link Zgłoś
uzdrawiacz-zoofili Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 14.09.04, 14:26 A co Flork - już cię mdli na samą myśl, że będziesz się kupskami bawiła...... A ja będę sikał ze śmiechu jak zobaczę kundlarzy zbierających balasy!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alcoola Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 14.09.04, 14:52 uzdrawiacz-zoofili napisał: > A co Flork - już cię mdli na samą myśl, że będziesz się kupskami bawiła...... > A ja będę sikał ze śmiechu jak zobaczę kundlarzy zbierających balasy!!!!!!! Na pewno nie mdli, ponieważ ktoś, kto ma psa, nieraz po nim sprzątał - choćby po szczeniaku, który załatwia się w domu - i kupy, i siki i rzygi, różnie to bywa, jak ktoś się brzydzi, to w ogóle psa nie powinien mieć. A swoją drogą, to masz jakieś chore podejście - z jednej strony żądasz sprzątania, a z drugiej widok osoby sprzątającej wzbudza w tobie śmiech? Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: Nie rozumiem tego 14.09.04, 14:28 Ja sprzątam po moim psie, także moje dziecko to robi. Jest to dla mnie rzecz zupełnie naturalna i nie podlega dyskusji. Problemem jest natomiast brak pojemników na odchody. Rozmawiałam w tej sprawie z administracją osiedla, na którym mieszkam, przyznano mi rację i na tym się skończyło. Zatem woreczki z gówienkiem wyrzucam do kontenera w pomieszczeniu zsypowym. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdrawiacz-zoofili Re: Nie rozumiem tego 14.09.04, 14:34 Ale Ty chcesz to robić, czujesz się odpowiedzialna za swojego psa. A 95% właścicieli psów będzie wynajdywało 1000 powodów żeby tylko nie sprzątać!!!! Żeby wszyscy tak podchodzili do sprawy........... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magdalena Re: Nie rozumiem tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:37 oczywiście - ja nawet nie zamierzam sprzątać po psie... hehehehehehehe.... i bardzo dobrze się z tym czuję. pies nie załatawia sie na osiedlu tylko daaaleko od niego, nie czuje potrzeby sprzątania... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hyr Re: Nie rozumiem tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 16:27 W jaki sposób to rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Nie rozumiem tego 14.09.04, 14:44 Takich odpowiedzialnych "wielbicieli zwierzątek" jak Ty trzeba szukać ze świecą.Ale na szczęście trochę ich jest..... Zobaczymy ile osób wyrazi swoje zadowolenie w tym wątku..... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Nie rozumiem tego 14.09.04, 14:45 Te slowa uznania były oczywiście do "commy"........ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Nie rozumiem tego IP: *.u.mcnet.pl 24.09.04, 10:22 Brawo!!!Tak trzymać!I Twoj dzieciaczek może być dumny ze swojego rodzica! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pit Re: Nie rozumiem tego IP: *.u.mcnet.pl 24.09.04, 10:23 Od razu widac,ze pochodzisz z rodziny inteligenckiejTak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIP-1 Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.cwshs.com 14.09.04, 14:44 powinni jeszcze wprowadzic przepis zezwalajacy na bezkarne skopanie dupy wlascicielowi ktory gowienka nie sprzatnal Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 14.09.04, 14:47 Albo z 1000 zeta mandatu!!!!!!! A jak nie zapłaci to albo komornik, albo "konfliskata" pieska.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: buehehehehehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:53 z lubością czytam wywody 2 ulubieńców forum..... tak powkurzajcie się trochę - jacy ci właściciele piesków sa niedobrzy...tylko wy jesteście super...... z pewnością zaliczyliście juz wdepnięcie w psią kupę, czego z harcerskim pozdrowieniem życzę wam ponownie... Biedaczki... a żal tyłek ściska jak sie was czyta..... a my musieliśmy znosić wasze mierne wypociny tyle czasu... bardzo przyjemnie jest was podenerwować.... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: buehehehehehehe 14.09.04, 15:03 Ciekawe, kto się bardziej denerwuje......Ja jeszcze gówno ominę.A Ty Magdusia, jak twój kundel zrobi kupkę i nasiusia po prostu będziesz MUSIAŁA zebrać stolca. Znajdzie się wiele osób, które na taką niegrzeczną psiarę doniosą gdzie trzeba i cała pensyjka pójdzie na mandaciki za gówienka - he,he. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIP-1 Re: buehehehehehehe IP: *.cwshs.com 14.09.04, 15:07 taka to wlasnie gowniana robota im sie trafila, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: buehehehehehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:08 tak, zwłaszcza jak mój kundel nasiusia, to będę musiała zebrać stolca... jaaaasne... a moja pensje sie nie martw, ty całe życie będziesz tyrać za 900 zeta a mnie nie przegonisz.... te wasze teksty sa przekomiczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: buehehehehehehe 14.09.04, 15:17 Ech, Magdusia.........Ty nawet już rymów nie zauważasz. MAGDUSIA - SIUSIA. Nawet zrymowałem dla Ciebie. Doceń to........A gówienka i tak BĘDZIESZ MUSIAŁA z trawki zbierać. Myślę, że tak kochasz swojego pupilka, że obędzie się bez rękawiczki..... Mdli mnie....... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: buehehehehehehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:19 tak, tak lekarz kazał przytakiwać.... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: buehehehehehehe 14.09.04, 15:23 Dobrego masz lekarza.przytakuj, przytakuj. A może to zalecił Tobie weterynarz......No postaraj sobie przypomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdrawiacz-zoofili Do Magaleny............ 14.09.04, 15:27 Gość portalu: magda napisał(a): > tak, tak lekarz kazał przytakiwać.... Magdaleno - wzywasz lekarza, czy jesteś gotowa na rozpoczęcie kuracji? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WAZA NIC NIE BĘDĘ MUSIAŁA IP: *.chello.pl 18.09.04, 00:21 a kto niby za mną i psem będzie chodził i sprawdzał?? policji mało, wojska nie widać a zwierzątko malutkie he he he Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa NIE BĘDZIESZ MUSIAŁA - BO JESTES FLEJA IP: 212.87.3.* 21.09.04, 09:33 i bo twoje poczucie przywojtosci i obowiazkow jest zerowe. Biedny ten twoj piesek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIP-1 Re: buehehehehehehe IP: *.cwshs.com 14.09.04, 15:04 rzeczywiscie bardzo jestem wkurzony, hehehe cieszy mnie kazdy nowy przepis ktory ma na celu prostowanie swirkow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BlueBerry Re: buehehehehehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:48 widze ze pare tu osob strasznie rajcuje fakt zbierania psich kup przez innych - czy taka fiksacja ma jakas nazwe medyczna?? a tak na powazne - czy pomysleliscie o tym ze polskie parki, skwery, podworka i inne nie sa przygotowane na gremialne zbieranie psich kup i wrzucanie ich do smietnikow. zwykly smietnik jest otwartym kublem (oproznianym z rozna czestotliwoscia)i bardzo czesto stoi przy ławce. taki kubel latem bedzie generowal cudny zapach. w sumie bardzo bym chciala zeby wlasciciele psow sie zdyscyplinowali i zaczeli wyrzucac psie kupy do tych nieszczesnych z rzadka poustawianych, czesto rozwalonych polskich koszy na smieci. bedzie uroczo. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: buehehehehehehe 14.09.04, 16:03 Gość portalu: BlueBerry napisał(a): > w sumie bardzo bym chciala zeby wlasciciele psow sie > zdyscyplinowali i zaczeli wyrzucac psie kupy do tych nieszczesnych z rzadka > poustawianych, czesto rozwalonych polskich koszy na smieci. bedzie uroczo. Amen!!! (ciekawe, co na to Sanepid?) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: buehehehehehehe IP: *.u.mcnet.pl 24.09.04, 10:26 A ja sie tam nie wkurzam.Po prostu nakabanie Ci na wycieraczke.Metoda skutkuje w 100%.POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:46 A ja uwielbiam sprzątac po moim psie... Moze troche przesadzam, ale jest to dla mnie naturalne. A wam przydaloby sie tego nauczyc. W koncu jestesmy w UE, musimy sie dostosowac do norm unijnych, nie? Wiec torebki i szufelki w garsc i zacznijcie sie przyzwyczajac. A dzis mnie wkur... kretynskie usmieszki osob, ktore widza jak zbieram kupki mojej ulubienicy. Dobrze, ze mam malego psa bo jednak zbierac gowienka owczarka, czy innego wytworcy duzych stolcow... UUUUUUUUU! Ale to kwestia przyzyczajenia, jak sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 14.09.04, 15:56 Czy aby napewno jesteś wlaścicielką pieska.....:)))) Naprawdę miło poczytać jak jedna " psiara" poucza w takich sprawach innych. Ps. Nie obażaj się za tą psiarę..... Pozdawiam i życzę małych oraz mało.....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:52 Uniżenie dziekuje:-))) Choc raz nie przeczytalam okrutnych slow z twojeje reki:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIP-1 Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.cwshs.com 14.09.04, 16:59 bo okrutne slowa zarezerwowane sa dla swirkow na te slowa to trzeba sobie "zasluzyc", hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TD odkryłem sekret VIPa IP: 195.136.49.* 14.09.04, 20:01 skąd ta obsesja? www.fun.from.hell.pl/2004-04-28/kolekcjoner.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: odkryłem sekret VIPa 14.09.04, 20:19 Heh, o tym kawale rysunkowym opowiadała mi moja znajoma z osiedla, też sprzątająca po swoim psie. Stwierdziłyśmy jednak, że kolekcji zakładać nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
myszactwo Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 09:31 i cale szczescie. najwyzszy czas. ja sprzatam po moim psie i tak od zawsze a od kiedy przenieslismy sie z miasta pod warszawe i pies chodzi po lakach i krzakach i polach i tak nosze ze soba worek na wypadek jakby mial jakis wypadek na chodniku albo ulicy. Kazdy z nas chodzi czasem po ciemku na spacery i moze wiekszosc tych medrcow ktorzy tu sie wypowiadaja ze i tak nie beda sprzatac ma takie zboczenie ze lubia wdepnac w odchody swojego pupila, ale ja wole tego uniknac. Odpowiedz Link Zgłoś
myszactwo Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 09:41 Dodam jeszcze ze sprawia ogromna satysfakcje jak czepialski i to bardzo slusznie czepialski czlowiek w poblizu ktorego domostwa nie podoba mu sie jak wychodze z psem na spacer wyskoczyl i zaczal sie ciskac ze moj pies zostawia kupy pod jego ogrodzeniem (pamietajmy ze nasz narod uwielbia sie czepiac innych i narzekac). Moge bowiem pomachac mu pelnym workiem pod nosem i powiedziec ze ja sprzatam po swoim psie. W Anglii za zostawienie psiej kupki nawet na skraju trawnika miejskiego groza straszne grzywny. Widzialam tabliczki informujace jaka grzywna grozi na tym konkrentym skwerze. Tam jest co prawda latwiej tego upilnowac, bo o zielen miejska dba sie w takim pietyzmem, ze przez wiekszosc dnia kreci sie zazwyczaj przy niej lub w okolicy jakis ogrodnik odpowiedzialny za dany rewir. Jednak Polacy jak zaden inny narod uwielbia kombinowac zeby tylko ominac przepisy, szczegolnie te ktore istnieja w ich interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 09:51 Ja też, kiedy kupiłam psa i zaczęłam z nim wychodzić, spotkałam kilka "miłych" pań, które widząc mnie z czworonogiem, zaczęły głośno narzekać - o nowy pies, tyle już psów na osiedlu, trawniki obs**ne... I też miałam satysfakcję, demonstrując im chwytak na odchody z woreczkiem i wyjaśniając, do zamierzam to stosować. Niestety, w kwestii trawników racji im nie można odmówić. Po dużym skwerze, gdzie również bawią się dzieci, trzeba chodzić slalomem :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 09:43 I znowu zaskoczenie - i to jakie miłe! Ciekawe co powiedzą inni "psiarze" na twoje "i całe szczęście, najwyższy czas" albo że są zbokami bo lubią wdepnąć! Ciekawe czy naskoczą na Ciebie! Twoje podejście do zagadninienia daje jakieś szanse na zmianę podejścia do psich kupek innych właścicieli czworonogów......... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: 212.87.3.* 16.09.04, 10:02 Ja tez jak to mawiaja jestem 'mile rozczarowana'. Do niedawna kazda prosba na tym forum o sprzatanie po pieskach spotykala sie calkowitym odporem i frontalnym atakiem na tych co apeluja ale i tych co sprzataja pewnie dlatego ze sie wylamali z powszechnego niechlujstwa. Typowe argumenty to 'szkodliwosc zbierania kup' bo brzydko pachnie i to takie nieestetyczne zajecie 'brak mozliwosci zbierania bo nie ma specjalnych smietnikow' niby dlaczego mialyby by byc czy to odpad promienitworczy. No i jeszcze 'place podatki wiec nie musze' No a na koniec zawsze korony argument 'wasze dzieci tez robia kupy'!!! Pozdrawiam ale tylko 'sprzataczy' bo to jedyni odpowiedzialni wlascicieli pieskow. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 11:10 Zauważ, że jak ktoś NIE CHCE to wynajdzie sto powodów aby tego nie robić. Podatki? A cóż to za podatek - 1 zł/rok! Brak pojemników? Niech wurzucają do własnych - przecież to ich ukochanych piesków................:))) Dzieci robią kupy? Normalka - porównania psów z dziećmi ( ew. bachorami) Czasami jeszcze księżyc nie w tej fazie co trzeba albo za dużo staruszek na ulicy albo....................wymyślą zawsze coś. Odpowiedz Link Zgłoś
michust Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 26.09.04, 13:08 jaki jest podatek ??? jeden PLN no to u nas na dolnym śląsku są większe bo za rok 30 plnów czyli ja nie będę sprzątał bo podatek wyższy trzydziestokrotnie :)niech moja sunia sra na potęgę ( obecnie szczeniak labrador retriver ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wbx Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:02 Burza w szklance wody. Z tym sprzątaniem to nie będzie tak. Póki nie ma pojemników to nie trzeba, a jak te się pojawią, to zaraz ktoś je zniszczy albo spali i znów nie będzie trzeba. Toć to przecież polska rzeczywistość. A jak narazie to mamy więcej wandali niż psich kupek. No i oczywiście wielkie bezrobocie, może by tak dać im pracę, żeby nie zeszli na złą drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 11:14 Gość portalu: wbx napisał(a): > Burza w szklance wody. Z tym sprzątaniem to nie będzie tak. Póki nie ma > pojemników to nie trzeba, a jak te się pojawią, to zaraz ktoś je zniszczy albo > spali i znów nie będzie trzeba. Wiem, że to twoje marzenie. Sam porozwalasz wszystkie w swojej okolicy........ >A jak narazie to mamy więcej wandali niż psich kupek. Co ma piernik do wiatraka????? >No i oczywiście wielkie > bezrobocie, może by tak dać im pracę, żeby nie zeszli na złą drogę. A może sam się schylisz po gówienko swojego ulubieńca.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: 212.87.3.* 16.09.04, 11:14 No to mamy nastepnego ministra krory wie jak rozwizac problem bezrobocia -placic za sprzatanie po pieskach Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Flora Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: 212.69.68.* 16.09.04, 11:35 Gość portalu: ewa napisał(a): > No to mamy nastepnego ministra krory wie jak rozwizac problem bezrobocia - placi > c > za sprzatanie po pieskach a jak do tej pory to wszyscy płacimy za naprawianie szkód jakie wyrzadzaja dzieci - ich rodzice sie do tego nie poczuwają. nie dziwne zreszta - skoro źle je wychowują to i sami sa nie lepsi od swoich dzieci he, he, sprzatalam po psie, to na mnie patrzyli jak na wariatke, ktoś nawet zrobił awanture, że do kosza nie wolno "tego" wyrzucać. No to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wbx Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:45 Wyprowadzę Cię z błędu, nie mam po co rozwalać pojemników w swojej okolicy, a to dlatego, że po pierwsze ten przepis dotyczy tylko Warszawy a ja mieszkam pod Warszawą i tam to nie obowiązuje, a po drugie mam swój dom i ogród, gdzie tym bardziej nikomu nic do tego. Natomiast podzielam zdanie, że za szkody dzieci wszyscy płacą, a niby w imię czego? Niestety Warszawa ma takie prawo. Tam gdzie ja mieszkam, to na dzieci są składki dobrowolne (np: na plac zabaw itp) i nie jestem zmuszana brać w tym udział. Tak woli wyjaśnienia, jak widzisz nie mam się co denerwować, ale rozumiem innych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: phi najbardziej mnie to denerwuje IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.04, 12:32 regularnie czytam "Mojego Psa", gdzie problem odchodow powtarza sie regularnie. najbardziej wkurza mnie, ze znane osoby, opowiadajac o swoich pupilach, otwarie przyznaja, ze sprzatalyby gdyby. gdyby w sklepach byly dostepne przyrzady, gdyby ustawiono pojemniki, gdyby ciocia miala wasy. ale skoro tego nie ma, sa zwolnione z tego obowiazku. To smieszne i straszne zarazem, jaki to dla nas zwyklych szaraczkow przyklad? mam dwa ogromne psy, ktore wala ogromne kupy. sprzatam po nich kazdorazowo, niejednokrotnie narazajac sie na niewybredne komentarze. Ludzie, czy wy naprawde wolicie lamac sobie rece i nogi na minach poslizgowych? To czego sie qwa czepiacie, jak ktos po swoim psie sprzata? Powiem szczerze, jak kiedys uslysze, ze kosz na smiecie nie jest wlasciwy do wywalania psich gowien, to jak wezme chlasne wypelnionym woreczkiem w ryj... Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: najbardziej mnie to denerwuje 16.09.04, 13:11 Gość portalu: phi napisał(a): > Powiem szczerze, jak kiedys uslysze, ze kosz na smiecie nie jest wlasciwy do > wywalania psich gowien, to jak wezme chlasne wypelnionym woreczkiem w ryj... BRAWO!!!I to mi się podoba! Ale by się zdiwił jakby taka przesyłka wylądowala na jego twarzy......błeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: najbardziej mnie to denerwuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 13:19 Juz nawet w TESCO mozna kupic osprzęt do psich kupek. Na saskiej kepie kolo mojego domu mam trzy zoosklepy w kazdym moge kupic "narzedzia" do kup. Juz doprawdy, jak ktos by chcial to nie mialby problemow z kupnem. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 12:34 Myślę, że z prawem tak już jest: albo obowiazuje wszystkich, bez wyjątku - albo wcale. Dlaczego jedni mają być stale nękani i represjonowani, inni natomiast mogą stać poza prawem, choćby "menele", którzy zanieczyszczają wszystko, tłuką wszędzie butelki itd... Może też jakaś uchwała: "macie po sobie sprzątać, bo jak nie - to kuku"?... A podatek od psa w mojej gminie wynosi 50 zł rocznie (podobno od przyszłego roku mają go jeszcze podwyższyć). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BlueBerry Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 12:54 a ja mam prosta zasade - sprzatam po moim psie tam gdzie moge pozniej sprzatnieta kupe wyrzucic. do sprzatania nie potrzebuje specjalnych chwytakow, rekawic, woreczkow - wystarczy duza mocna reklamowka (pies jest duzy) oraz kosz na smieci gdzie moge taka paczke wyrzucic. jesli w jakiejs okolicy nie ma koszy na smieci (np w parku czy osiedlu) tz ze opiekunowi tej okolicy (miastu, spoldzielni itp.) nie zalezy na utrzymaniu porzadku. to prosta zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 16:08 Powiem Ci, że w moim mieście podobne przepisy obowiązują już czwarty rok. Efekty ich wprowadzenia były takie, jakie można było sobie wyobrazić na wstępie, czyli najwyżej mizerne: policja w ogóle przestała się tym problemem interesować, uważając że takie duperele są dla straży miejskiej (bo policja ma własne duperele); straż miejska, jeśli już oderwie się od innych, pasjonujących ich zajęć (takich jak "kasowanie" za nieprawidłowe parkowanie w centrum i ściganie przysłowiowych "babć z pietruszką") - to tylko w ramach kolejnej doraźniej "akcji" - wówczas jeden czy drgi pechowiec dostanie mandat (którego i tak przeważnie nie zapłaci, bo większość odwołuje się do upadłego). Pojawiło się za to jakby więcej psów puszczanych luzem bez żadnej kontroli (takiego nie warto zaczepiać, bo mandatu i tak nie zapłaci, może pogryźć a szukać właściciela się nie kalkuluje... Czyli, jak to mawiali starożytni Rzymianie: "la vie continue". Taki już los prawnych "knotów", wyprodukowanych przez niekompetentnych ludzi, pod publiczkę oraz pod naciskiem dziennikarzy; bez próby stworzenia minimum warunków umożliwiających zastosowanie sie do nich. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 21:54 albert.flasz napisał: > Rzymianie: "la vie continue". - Francuzi. PS. a z resztą tekstu zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 17.09.04, 08:29 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > - Francuzi. Wiem, żartowałem! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 13:16 A co maja wandale i bezrobotni do pojemnikow na gowna? Jak ktos chce sprzatac to ja tylko gratuluje, a jesli jakis czlowieczyna mowi, ze nie bedzie sprztal bo nie ma pojemnikow to poprostu stek pierdol. Jak w smietnikach leza obsrane pieluchy bachorow to jest OK? Co to za roznica? Pieluchy z kupami czy torebki z kupami? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wbx Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 13:23 właśnie tak to jest, ludzie w ten sposób reagują. Jak zobaczą psią kupę w koszu to im się niedobrze robi (a niektórym na widok psa, ale jak zobaczą obsranego bachora to i by własną ręką wytarli i skarżyli matkę o niesprawowanie właściwej opieki-i jakoś im się nie robi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Agnieszka dobre pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:19 Moim zdaniem to sie kwalifikuje do moczowych odchodow bo rzadkie. Jeszcze nie nialam takiej sytuacji z moja suka bvo ona ma strusi zoladek. Czasem na dzielce jej sie zdarzy jak sie dorwie do czegos, ale w wawie to jeszcze nigdy. Chociaz przepraszam, po porodzie miala sensacje (zezarla lozysko, mowcie co chcecie ale to jest obrzydliwe, leeeeeee), nie chciala wychodzic na dwor, nie zmuszalam jej, a od szczeniaka nauczona jest w razie nie wytrzymania do spaceru walic na terakote w lazience. Taka jest madra. Na szczescie bardzo rzadjo to jest do tego zmuszana przez okolicznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIP-1 Re: Mam pytanie techniczne IP: *.cwshs.com 16.09.04, 14:38 a to juz problem wlasciciela moze to zlizac jak chce a posprzatane ma byc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Ty, czyściochu z koziej wólki - Vip czy jak ci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:42 tam... posprzątaj najpierw po sobie ... na tym forum. a potem pogadamy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: VIP-1 Re: Ty, czyściochu z koziej wólki - Vip czy jak c IP: *.cwshs.com 16.09.04, 16:31 a o czym ty chcesz gadac? ze swym soltysem w Monkach lepiej pogadaj z nim znajdziesz wspolny temat Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mamonka Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:08 Pomyślcie, czy miłoby wam było, sprzątać z własnego trawnika cudzego psa kupy ?!!! Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_dra Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 16.09.04, 21:26 ...i po co ta wielka dyskusja? W czym problem? Idę z psem na spacer, zbieram po nim odchody ( chyba ,że się nie da - wtedy w końcu deszcz zmyje)przy pomocy worka nylonowego, czyściusieńko, "bezzapachowo", zwijam worek, wrzucam do kosza i po sprawie. Szczęśliwymi ludźmi jesteście, skoro nie macie innych, trudniejszych problemów. Zresztą musiałabym mieć dużego pecha, gdyby mnie złapał ktoś odpowiedzialny za mandaty. Więc "obrzydliwcy", lenie i inni tacy mogą nie zbierać. W końcu nigdy się nie zbierało i nie zgniliśmy w szambo. Najwyżej ktoś w to wlazł, ale to przecież na szczęście!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dobry-dzien Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 21.09.04, 10:53 A ja mam nadzieje, ze w koncu zaczna wlepiac mandaty szczajacym na ulicach facetom. Wyjmuje taki pisiora i sobie szczy w najlepsze. Zadowolony z siebie. Nie ma sie co psow czepiac, jak samemu sie nie uzywa kibelkow tylko sika gdzie popadnie. Wielcy panowie esteci, nie zdazylo wam sie nigdy? Jakos nie wierze :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: 212.87.3.* 21.09.04, 11:26 tak tak .... a u was murzynow bija. Psow sie nikt nie czepia tylko ich nglupawych wlascieli Odpowiedz Link Zgłoś
breneka Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 21.09.04, 11:50 Ja po swoim psie sprzatam i jakos mi korona z glowy nie spada. A tacy sikajacy pod krzakiem mnie wnerwiaja, zwlaszcza jesli pare metrow dajej toi-toi stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.u.mcnet.pl 24.09.04, 10:21 Pochodze z rodziny inteligenckiej.Mieszkam w nowym budownictwie-full wypas-i tylko my na caly 18 mieszkaniowy blok nie mamy psa(niektórzy maja po 3).Jakież jest moje zdziwienie-mieszkancy nie zwracaja uwagi gdzie ich psy sikaja,a robia to w wejsciu do budynku.Smrór,brós rodem ze sredniowiecza.A wystarczy psa odciagna 10 metrow dalej,pod najblizsze drzewo.Ze tez lubicie tak sie taplac w tym fetorze,w tych szczynach...Wiecie ile ton psiego kalu laduje codziennie na trawnikach i ulicach!!!???Gdyby tak 1 osoba z kazdego mieszkania robila codziennie kupe na trawniku(a czlowiek ma chyba do tego wieksze prawo niz zwierze)to byloby wam rownie milo?Co?Psie gówno to nie gówno?Tylko ludzkie smierdzi?Kto mi zwroci uwage,gdy nawale nie tyle w bramie(o sikających pijaczkow sa afery)ile publicznie-na srodku trawnika.Ciekawe jakie bedziecie miec minki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: biedronka w paski Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 10:38 Co ma do omawianej sprawy twoje pochodzenie? No i ten full wypas jakoś tak dziwnie zabrzmial, kasy nie starczylo na dom wolnostojący? Takie full wypasy kojarza mi się z gettem, developer zarobil, ty jesteś dumna, chociaż nie wiem z czego, kup psa, albo dwa - i dołącz do ogolu. Psa nie byle jakiego, żeby podniósl twój image w oczach sąsiadów - najlepsze te z metka: DALAM ZA NIEGO 3.500 zl. Och, moja ty inteligentko! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Flora Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy IP: 212.69.68.* 24.09.04, 10:53 Gość portalu: biedronka w paski napisał(a): > Co ma do omawianej sprawy twoje pochodzenie? No i ten full wypas jakoś tak > dziwnie zabrzmial, kasy nie starczylo na dom wolnostojący? > Takie full wypasy kojarza mi się z gettem, developer zarobil, ty jesteś dumna, > chociaż nie wiem z czego, kup psa, albo dwa - i dołącz do ogolu. > Psa nie byle jakiego, żeby podniósl twój image w oczach sąsiadów - najlepsze > te z metka: DALAM ZA NIEGO 3.500 zl. Och, moja ty inteligentko! coś Ty, szkoda psa, zmieniłaby się moda, to by psa wyrzuciła, albo przywiązała do drzewa, bo jej by nie pasował do nowego obicia kanapy. tacy jak Aga zapominają płacić za szkody wyrzadzone przez dzieci. mamusie patrza spokojnie jak synuś łamie pieknie kwitnace krzewy, wybija szyby sasiadom z parteru - a te nic nie reagują, bo sa zajęte rozmową. No i te dzieci czesto też stercza w przejściu, tak, że czasem strach wejść/wyjść z domu, bo moga przywalić kijem w łeb. Ale takie jak Aga wychowują dzieci bezstresowo. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_1 Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 24.09.04, 12:05 ja tylko w kwestii technicznej owszem ludzkie gówko śmierdzi najbardziej z pośród wszystkich gowien, bo jest produktem ubocznym największej mieszanki pokarmowej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa pies=pijak=dziecko IP: 212.87.3.* 24.09.04, 14:13 a mnie zastanwia ze jak tylko ktos mowi o sprzataniu po piesku to zaraz ktos pisze ze dzieci tez brudza no i ze kiedys to widzial pijaczka co nasikal w bramie. Jak rozumiem ma nas to przekonac ze i pijaczek, i dziecko i piesek moga srac gdzie tylko popadnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: pies=pijak=dziecko 24.09.04, 14:57 Nie, ma to Was przekonać, że albo pewnych zasad wymaga się od wszystkich, albo nie wymaga się niczego i od nikogo. Co - rasizm?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: pies=pijak=dziecko IP: 212.87.3.* 24.09.04, 15:21 Jak rozumiem Ty po piesku bedziesz sprzatal dopiero jak wszyscy inni beda aniolami. Skoro wymagasz od 'dziecka i pijaka' to wymagaj tez od siebie drogi Albercie. ewa A slowo 'rasim' oznacza poglądy i poczynania oparte na tezie o nierówności ras ..... ludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fLORA Re: pies=pijak=dziecko IP: 212.69.68.* 24.09.04, 15:33 Gość portalu: ewa napisał(a): > Jak rozumiem Ty po piesku bedziesz sprzatal dopiero jak wszyscy inni beda > aniolami. Skoro wymagasz od 'dziecka i pijaka' to wymagaj tez od siebie drogi > Albercie. "ZA SZKODY WYRZĄDZONE PRZEZ DZIECI ODPOWIADAJA RODZICE" taki napis wisi na wielu klatach schodowych, od wielu lat jest to wymagane od rodziców, a nie od 1.09.2004r. jakos w ciągu tych wielu lat ani razu nie spotkałam się z sytuacją, aby rodzice wynagrodzili za szkody wyrządzone przez ich milusińskich. Przez tyle lat !!! w takim razie dlaczego my mamy sie spieszyć ?? a poza tym to byłam wychowywana bezstresowo tak jak wiekszośc dzieciarów, wiec spadaj nudziaro. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: pies=pijak=dziecko IP: 212.87.3.* 24.09.04, 15:52 Floro to ze umiesz czytac juz udowdnilas, no gdybys jeszcze rozumiala to co czytasz. Wdepniecia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz Re: pies=pijak=dziecko 24.09.04, 16:19 Rzeczywiście, wymagam przede wszystkim od siebie: nie latam z bejzbolem po mieście, nie chlam "mózgów" i nie leję w bramie, nie parkuję samochodu na trawniku pod oknami sąsiadów, nie urządzam całonocnych balang, psa wywożę na działkę na wieś albo puszczam go w miejscach, które trudno uznać za publiczne... A przede wszystkim - rozumiem, że żyję wśród ludzi i nie zachowuję się jak frustrat, któremu przeszkadza wszystko, co nie mieści się w jego wyobrażeniu o świecie i robi wszystko, byle tylko "jego było na wierzchu". Wyluzuj, mnie również wiele rzeczy się nie podoba ale nie uważam, że jest to wystarczający powód, by się tak "pienić". Trochę pokory nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: pies=pijak=dziecko 26.09.04, 13:32 Ewo, dla psiarzy kundel prawie zawsze stoi wyżej w hierarchii społecznej od dziecka.......... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_1 Re: Przypominam, że od 1.09 musicie sprzątać kupy 24.09.04, 14:50 oczywiście "spośród" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stilgar Wiecie co?? Ja nie rozumiem co niektórzy z Was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 16:36 tu robią. Spadać na forum dla kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś