Dodaj do ulubionych

beaglomania

04.12.03, 19:01
szukam właścicieli beagli
Obserwuj wątek
    • Gość: lilu Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 19:12
      do usług.
      jestem właścicielką 4-miesięcznego beagla
    • Gość: Cattaraugus Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:13
      Po śmierci swojego Gończego Polskiego miałem być właścicielem Beagle'a ale
      jestem teraz szczęśliwym właścicielem Labradora. Powód - moje zamiłowanie do
      turystyki pieszej a jednocześnie patologiczne zamiłowanie Beagle'i do
      włóczęgostwa. Cały czas spotykam w głębokich lasach ludzi, którzy tak się boją,
      że ich Beagle ucieknie, że prowadzają je w lesie na smyczy.
      Ale tak w ogóle to Beagle jest wśród czterech najsłodszych mordek świata:
      - Gończy Polski
      - Beagle
      - Labrador Retriever
      - Golden Retriever
      • Gość: lilu Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 00:29
        jak pisałam wczesniej mój psiuńko ma dopiero 4 miesiące - raz w tygodniu
        jeździmy z nim do lasu i jak do tej pory nie zauwazyłam żeby miał jakieś
        ciągoty do samotnych wycieczek w poszukiwaniu tropu. Oczywiście sytuacja może
        się drastycznie zmienić jak piesek podrośnie - liczę się z tym i zachowuję
        czujność, choć uważam,że wszystko da się osiągnąć dzięki odpowiedniemu ułożeniu
        psa
        • Gość: Cattaraugus Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 00:47
          Tak, wiem, przepraszam, nie chciałem straszyć, ale z Beagle'ami to jest czasami
          nie do załatwienia. Byłem już o krok od zakupu Beagle'a, ale skontaktowalem się
          z warszawskim klubem miłośników tych psów - i co się wówczas okazało? Że klub
          właściwie nie zajmuje się prawie niczym innym, jak akcjami poszukiwawczymi
          zbiegłych Beagle'ów.

Dodatkowo znam najlepszego polskiego zoopsychologa i jeszcze tam się na ten
          temat konsultowałem. I jeszcze raz usłyszałem, że to niezmiernie ciężki problem
          w przypadku tej rasy - wszystkie książki zresztą o tym piszą. Beagle ma po
          prostu własne sprawy do załatwienia w terenie, żeby nie wiem jak bardzo był
          przywiązany do właścicieli. Po przedwczesnym rozstaniu z poprzednim psem już
          nie chciałem ryzykować jeszcze jednego ciężkiego przeżycia i rozstania "przed
          czasem".

No i ręka z pieniędzmi na Beagle'a mi zadrżała. Mam labrodora, wprawdzie z
          nadreaktywnością (labradorowa klasyka), ale na moim ulubionym pieszym leśnym
          dystansie 25-30 km mam święty spokój z ucieczkami. Ale też jestem zabezpieczony
          odpowiednim ułożeniem psa.

Pozdrawiam
          • Gość: Cattaraugus I jeszcze coś o ucieczkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 00:49
            Na tym linku tłumaczę, jak się zabezpieczyć przed ucieczkami:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=9481655&a=9490816
          • Gość: rab do Cattaraugusa IP: *.chello.pl 05.12.03, 00:52
            a mógłbyś dać namiary do tego psiego psychologa bo ja mam kłopoty ze swoja
            sunią i już nie wiem co robić
            • Gość: Cattaraugus Zoopsycholog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:00
              Muszę niestety dochować dobrych manier i nie mogę dać wszystkich prywatnych
              namiarów, ale komórka powinna wystarczyć:

dr Joanna Iracka
              0 501 140 649

To jeden/jedna z najlepszych zoopsychologów na naszym kontynencie. Doktorat we
              Francji, długa praktyka w Stanach Zjednoczonych itp. Naprawdę polecam ten
              kontakt - nie dość, że supersympatyczny, to jeszcze superskuteczny. Nawiasem
              mówiąc to ta pani doktor, która jako zoopsycholog jest częstym gościem mediów.
              Leczy mi już drugiego psa, więc gorąco ją polecam - bez prowizji od niej :-)

Pozdrawiam
              • Gość: rab Re: Zoopsycholog IP: *.chello.pl 05.12.03, 09:12
                dziekuję napewno po Nowym Roku skorzystam z tego telefonu,ukłony za
                bezinteresowną,bezprowizyjną :-)pomoc,wbrew temu co sądzi jedna osoba natej
                stronie są ludzie przez L-jeszcze raz dzięki
                • Gość: Cattaraugus Ach, te "osoby"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 09:42
                  wbrew temu co sądzi jedna osoba na tej
                  > stronie są ludzie przez L - jeszcze raz dzięki

Chyba się domyślam, co to za osoba i już jej dałem prztyczka w nos
    • Gość: lilu Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 19:22
      a co chciała zz_beatka?
      • zz_beatka Re: beaglomania 08.12.03, 17:05
        odszukać właścicieli beagla
        sama mam 2 co do ucieczek to żaden z nich jeszcze nie uciekł, ale spuszczam je
        tylko na terenie zamkniętym lub otwatym z dala od ulic czy torów ale zdala od
        ewentualnych tropów.
        suka pilnuje się bardzo ma 14 m-cy natomiast pies 26 m-cy i jest doskonałym
        tropowcem, jak złapie trop to aż skowycze aby pobiec
        wybieram się z nim na konkurs tropowców.

mam fioła na punkcie tej rasy i szukam chętnych do wymiany informacji na ich
        temat.
        nie pokazywałam się tu czas jakiś z braku czasu

pazdrawiam beaglomaniaków
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka