zz_beatka 04.12.03, 19:01 szukam właścicieli beagli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lilu Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 19:12 do usług. jestem właścicielką 4-miesięcznego beagla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cattaraugus Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:13 Po śmierci swojego Gończego Polskiego miałem być właścicielem Beagle'a ale jestem teraz szczęśliwym właścicielem Labradora. Powód - moje zamiłowanie do turystyki pieszej a jednocześnie patologiczne zamiłowanie Beagle'i do włóczęgostwa. Cały czas spotykam w głębokich lasach ludzi, którzy tak się boją, że ich Beagle ucieknie, że prowadzają je w lesie na smyczy. Ale tak w ogóle to Beagle jest wśród czterech najsłodszych mordek świata: - Gończy Polski - Beagle - Labrador Retriever - Golden Retriever Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 00:29 jak pisałam wczesniej mój psiuńko ma dopiero 4 miesiące - raz w tygodniu jeździmy z nim do lasu i jak do tej pory nie zauwazyłam żeby miał jakieś ciągoty do samotnych wycieczek w poszukiwaniu tropu. Oczywiście sytuacja może się drastycznie zmienić jak piesek podrośnie - liczę się z tym i zachowuję czujność, choć uważam,że wszystko da się osiągnąć dzięki odpowiedniemu ułożeniu psa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cattaraugus Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 00:47 Tak, wiem, przepraszam, nie chciałem straszyć, ale z Beagle'ami to jest czasami nie do załatwienia. Byłem już o krok od zakupu Beagle'a, ale skontaktowalem się z warszawskim klubem miłośników tych psów - i co się wówczas okazało? Że klub właściwie nie zajmuje się prawie niczym innym, jak akcjami poszukiwawczymi zbiegłych Beagle'ów. Dodatkowo znam najlepszego polskiego zoopsychologa i jeszcze tam się na ten temat konsultowałem. I jeszcze raz usłyszałem, że to niezmiernie ciężki problem w przypadku tej rasy - wszystkie książki zresztą o tym piszą. Beagle ma po prostu własne sprawy do załatwienia w terenie, żeby nie wiem jak bardzo był przywiązany do właścicieli. Po przedwczesnym rozstaniu z poprzednim psem już nie chciałem ryzykować jeszcze jednego ciężkiego przeżycia i rozstania "przed czasem". No i ręka z pieniędzmi na Beagle'a mi zadrżała. Mam labrodora, wprawdzie z nadreaktywnością (labradorowa klasyka), ale na moim ulubionym pieszym leśnym dystansie 25-30 km mam święty spokój z ucieczkami. Ale też jestem zabezpieczony odpowiednim ułożeniem psa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cattaraugus I jeszcze coś o ucieczkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 00:49 Na tym linku tłumaczę, jak się zabezpieczyć przed ucieczkami: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=9481655&a=9490816 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rab do Cattaraugusa IP: *.chello.pl 05.12.03, 00:52 a mógłbyś dać namiary do tego psiego psychologa bo ja mam kłopoty ze swoja sunią i już nie wiem co robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cattaraugus Zoopsycholog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 01:00 Muszę niestety dochować dobrych manier i nie mogę dać wszystkich prywatnych namiarów, ale komórka powinna wystarczyć: dr Joanna Iracka 0 501 140 649 To jeden/jedna z najlepszych zoopsychologów na naszym kontynencie. Doktorat we Francji, długa praktyka w Stanach Zjednoczonych itp. Naprawdę polecam ten kontakt - nie dość, że supersympatyczny, to jeszcze superskuteczny. Nawiasem mówiąc to ta pani doktor, która jako zoopsycholog jest częstym gościem mediów. Leczy mi już drugiego psa, więc gorąco ją polecam - bez prowizji od niej :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rab Re: Zoopsycholog IP: *.chello.pl 05.12.03, 09:12 dziekuję napewno po Nowym Roku skorzystam z tego telefonu,ukłony za bezinteresowną,bezprowizyjną :-)pomoc,wbrew temu co sądzi jedna osoba natej stronie są ludzie przez L-jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cattaraugus Ach, te "osoby"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 09:42 wbrew temu co sądzi jedna osoba na tej > stronie są ludzie przez L - jeszcze raz dzięki Chyba się domyślam, co to za osoba i już jej dałem prztyczka w nos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: beaglomania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 19:22 a co chciała zz_beatka? Odpowiedz Link Zgłoś
zz_beatka Re: beaglomania 08.12.03, 17:05 odszukać właścicieli beagla sama mam 2 co do ucieczek to żaden z nich jeszcze nie uciekł, ale spuszczam je tylko na terenie zamkniętym lub otwatym z dala od ulic czy torów ale zdala od ewentualnych tropów. suka pilnuje się bardzo ma 14 m-cy natomiast pies 26 m-cy i jest doskonałym tropowcem, jak złapie trop to aż skowycze aby pobiec wybieram się z nim na konkurs tropowców. mam fioła na punkcie tej rasy i szukam chętnych do wymiany informacji na ich temat. nie pokazywałam się tu czas jakiś z braku czasu pazdrawiam beaglomaniaków Odpowiedz Link Zgłoś