martab15 04.10.05, 11:33 Witam. Razem z przyjaciółką mamy ochote otworzyć w K-K knajpke z kuchnią grecką. Mam pytanie czy waszym zdaniem jest zapotrzebowanie na taką kuchnie w tym mieście . Prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omen44 Re: Jnajpka grecka w Kędzierzynie 05.10.05, 13:34 To, czy będziecie mieć klientów to nie wiem. Musicie jakieś badania rynku zrobić. Jak będę wiedział , że taka knajpka istnieje to napewno wstąpie i spróbuje czegoś dobrego. A jakieś piwko bedzie dostępne????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Jnajpka grecka w Kędzierzynie 05.10.05, 18:46 W Gogolinie Zimmermann z greckim jedzonkiem chyba ma się nieźle, choć ma też piekarnię. Greckie jedzenie jest ok, troche tłuste, raz na jakiś czas można spróbować. Od razu to chyba nie ma co liczyć na kokosy, trzeba czasu i wyrobienia sobie dobrej marki. Wtedy ludzie przyjdą, pamiętaj zadowolony klient zachęci jednego, niezadowolony zniechęci dziesięciu... Mimo, że ciągle jestem w delegacjach i ciągnę na restauracyjnym jedzeniu to jak bedzie miły klimat, to czemu nie, acha pomysl również o dowozie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
martab15 Re: Knajpka grecka w Kędzierzynie 06.10.05, 12:54 No jasne że piwo będzie oraz rózne winka. Dzięki za wasze rady chyba się jednak zdecydujemy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Knajpka grecka w Kędzierzynie 06.10.05, 22:54 wino to chyba obowiązkowo musi być w greckiej knajpie, trochę jak dla mnie dziwny smak.. Ja NIE odradzam ci pomysłu!!! POPIERAM powiedz już jak będziesz gotowa i przejdziesz drogę krzyżową z urzędnikami Odpowiedz Link Zgłoś
k-kaowiec Re: Jnajpka grecka w Kędzierzynie 30.12.05, 14:22 w K-K nie ma nic co przypominałoby jedzeniową knajpkę. Jeśli macie wiedzę jak to zrobić i dobrą lokalizację (polecam Koźle, jako zupełnie jałowe miejsce w temacie knajp, a klimat jest)to spora szansa powodzenia takiego przedsięwzięcia. powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Jnajpka grecka w Kędzierzynie 31.12.05, 01:26 troche przesadzasz, w K-K znam już kilka miejsc gdzie można zjeść i nie zostawić za dużo kasy a jest w miare ok. Konkurencja jednak mile widziana!! Odpowiedz Link Zgłoś
k-kaowiec Re: Jnajpka grecka w Kędzierzynie 01.01.06, 14:42 przykłady, przykłady proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
solphernus Re: Jnajpka grecka w Kędzierzynie 03.05.06, 11:17 k-kaowiec napisał: > przykłady, przykłady proszę :) Np. w Koźlu knajpka Paula, gdzie można znaleźć potrawy chińskie, tureckie, włoskie. Ceny przystępne, porcje zadziwiająco duże. Miła atmosfera. Odpowiedz Link Zgłoś
k-kaowiec Re: Jnajpka grecka w Kędzierzynie 07.05.06, 02:47 Byłem tam parę razy i nie uważam aby to jedzenie było dobre a lokal miły, wszystko przesadnie przyprawione tą samą mieszanką, zapachy z kuchni masakrują ubranie, kebab jest w formie skwarków, wnętrze nieciekawe, ogródek przy szosie, a mają spore podwórko. Jedynym plusem jest prowadzący, przynajmniej był w momencie kiedy zaczynał. Uważanie takiej knajpki za przyzwoitą jest wynikiem zadziwiającego braku konkurencji w Kozielskiej gastronomi. Pozdrawiam i czekam na grecką Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Jnajpka grecka w Kędzierzynie 17.01.06, 19:37 I jak wam idzie, będzie coś z tych planów? Odpowiedz Link Zgłoś