Dodaj do ulubionych

Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemcach

21.04.03, 14:02
Mieszkam od 1987r w niemczech jest tutaj coraz gorzej , zaczyna sie robic tak
jak dawniej w P.R.L.Zaluje ze tu jestem - bo niemam wyjscia.
Obserwuj wątek
    • Gość: lepian Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.03, 08:56
      enalepa napisał:

> Mieszkam od 1987r w niemczech jest tutaj coraz gorzej , zaczyna sie robic tak
      > jak dawniej w P.R.L.Zaluje ze tu jestem - bo niemam wyjscia.

W czym ci synu marnotrawny pomóc?
      Wyrzekles sie obywatelstwa polskiego?
      • Gość: slazak Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.03, 21:26
        w niemczech nie jest dobrze,ale w polsce prawie pustynia i grono zlodzieji,kto
        sie wyrzekl ten sie wyrzekl,a na slask powrocimy bo to nasza ojczyzna!!!
        • Gość: lepian Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.03, 15:43
          Gość portalu: slazak napisał(a):

> w niemczech nie jest dobrze,ale w polsce prawie pustynia i grono
          zlodzieji,kto
          > sie wyrzekl ten sie wyrzekl,a na slask powrocimy bo to nasza ojczyzna!!!

Nur Eure Heimat, Vaterland (ojczyzna) gehöhrt zu Polen. Lohnt es sich, zu all
          den Dieben zurückzukehern? Du bist doch so deutsch, pieronie!
          • Gość: slazak Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.03, 19:22
            es lohnt sich!!!!wer soll den dieben auf den gute weg einführen??
            • Gość: top Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: 192.85.16.* 02.05.03, 11:09
              chlopie to tobie musi w tych niemcach zle isc jak chcesz spowrotem to kraju
            • Gość: lepian Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.03, 18:26

> es lohnt sich!!!!wer soll den dieben auf den gute weg einführen??

Richtig ist: auf den guten Weg! Deutsche Sprache ist auch für Pierony zu
              schwer. Versuch mal, sich nochmals auf polnisch auszudrücken.
              • Gość: slazak Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.05.03, 23:56
                lepian nalep sobie sobie to na czolo,a twoje dzieci umieja po niemiecku?jak tak
                to napewno nie wiedza gdzie radom lezy,takich jak ty powinni w
                Birkenau......sonst,halt die klappe zu!!!
                • lepian4 Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca 08.05.03, 10:06

> lepian nalep sobie sobie to na czolo,a twoje dzieci umieja po niemiecku?jak
                  tak
                  >
                  > to napewno nie wiedza gdzie radom lezy,takich jak ty powinni w
                  > Birkenau......sonst,halt die klappe zu!!!

Pieronie, mein Sohn ist erst 2 Jahre jung. Er kann schon beide Sprachen
                  verstehen, leider weiß noch nicht, wo Radom liegt. Kommt zeit, kommt Rat.
                  Reg dich nicht so auf, es ist doch so lächerlich
                  Grüße und Küße
            • Gość: kedzierzynianinka Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.unicity.pl / 192.168.171.* 17.07.03, 20:28
              Znam cię Edek dla mnie zawsze byłeś ślaskim przydupasem ,jezeli tak Ci żle w
              tych scheis niemcach to dlaczego tyle lat tam siedzisz ? O ile wiem masz dom w
              Brzezcach. To wróc do Polski i pracuj za 580 zł. jezeli wogóle prace
              dostaniesz. Żal mi cię.
              • Gość: enalepa Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip.t-dialin.net 20.07.03, 15:19
                PANI MNIE Z KIM INNYM KOJARZY MIMO TO JEST MI PRZYJEMNIE PANIA POZNAC
                A TO LISTA WSZYSKICH enalepa W NIEMCZECH

Nalepa E. Stefanie (0 20 65) 4 68 80
                47229 Duisburg, Wilhelmstr. 60
                Nalepa Eduard (0 87 31) 89 45
                84130 Dingolfing, Dammweg 54
                Nalepa Eduard (0 87 31) 97 92
                84164 Moosthenning, Dornwanger Str. 7
                Nalepa Elisabeth (02 21) 87 37 03
                51107 Köln, Nobelstr. 1
                Nalepa Elke (0 61 31) 9 71 95 41
                55131 Mainz, Langenbeckstr. 16
                Nalepa Engelbert (0 89) 6 37 39 92
                81739 München, Putzbrunner Str. 72
                Nalepa Ernst (0 61 42) 56 28 16
                Nalepa Ernst Prof.Dr. (0 61 42) 50 41 23
                65428 Rüsselsheim, Pappelstr. 8A
                Nalepa Eugen (0 55 71) 52 90
                37170 Uslar, Weserstr. 19
                Nalepa Eva

APROPOS POCHODZE Z LENARTOWICE
          • enalepa Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca 10.05.03, 15:20
            enalepa nie wyrzeklem sie obywatelstwa polskiego , ale niewieci jaki problemy
            stwarzaja TYLKO niemcy jak sie chce wyjechac.Z polski do niemiec niema
            problemu ale sprobujcie odwrotnie z niemiec do polski to poznacie co to sa
            niemcy
            • Gość: x Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.proxy.aol.com 16.05.03, 11:28
              enalepa napisał:

> enalepa nie wyrzeklem sie obywatelstwa polskiego , ale niewieci jaki problemy
              > stwarzaja TYLKO niemcy jak sie chce wyjechac.Z polski do niemiec niema
              > problemu ale sprobujcie odwrotnie z niemiec do polski to poznacie co to sa
              > niemcy

co za problemy, jedz kto cie trzyma ??

Albo moze nie chca ci zaplacic za bilet, albo podarowac auta ?
            • Gość: Wkurzony Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.unicity.pl / 192.168.171.* 22.07.03, 00:14
              enalepa napisał:

> enalepa nie wyrzeklem sie obywatelstwa polskiego , ale niewieci jaki
              problemy
              > stwarzaja TYLKO niemcy jak sie chce wyjechac.Z polski do niemiec niema
              > problemu ale sprobujcie odwrotnie z niemiec do polski to poznacie co to sa
              > niemcy
              ej koleś, na siłę ciętam trzymają?
            • warturek Nic nie jest proste 17.03.04, 00:50
              Opowiedz o swoich problemach. Ja jestem poznaniak wychowany w Opolu i wiem że
              ślązacy nie mieli łatwego zycia. Ciekawi mnie Twoje doświadczenie tam. ew.
              warturek@gazeta.pl
    • Gość: Mirek Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.03, 00:22
      Hallo ludzie,

jak sie was czyta to rece in nogi opadaja.
      Po jaka cholere jechaliscie do niemiec?
      Ja mieszkam od wielu lat w niemczech i jesten tutaj zadowolonym z siebie
      POLAKIEM (tak, tak dokladnie)
      Mensch was machst du in Deutschland ?
    • Gość: goraj.mirek@gazeta Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.03, 00:35
      enalepa napisał:

> Mieszkam od 1987r w niemczech jest tutaj coraz gorzej , zaczyna sie robic tak
    • Gość: alexso Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 22:44
      enalepa napisał:

> Mieszkam od 1987r w niemczech jest tutaj coraz gorzej , zaczyna sie robic
      tak

Mam dla ciebie jedną radę!
      Proponuję się powiesic! Co Ty na to?
      Myślę że to dobra propozycja dla Ciebie , biorąc pod uwagę twoje polskie
      pochodzenie to jedyne rozsądne wyjście.
      • Gość: miejscowa Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.unicity.pl / 192.168.115.* 21.08.03, 13:11
        Czytając większość Waszych wypowiedzi tęsknota za krajem szybko minie, a
        przede wszystkim za "krajanami". Przykre, że nasz naród zrobił się tak złośliwy
        i zawistny. Tak, wiem sytuacja nas nie rozpieszcza, ale czy nie będzie nam
        trochę lżej gdy staniemy się dla siebie serdeczniejsi. Serdecznie pozdrawiam.
        • Gość: top Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: 192.85.16.* 08.09.03, 16:51
          potwierdzam ,jedyna co cos w glowie ma !
    • Gość: czytelnik Re: Kedzierzynianin - mieszkajacy w scheis niemca IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.03, 13:38
      o ile dobrze sobie przypominam , chciales kiedys do Niemiec na piechote isc !
      Myslales ze raj ci tu inni stworza ! Tu niestety na ciebie nikt nie czekal .
      To co masz zawdzieczasz swojej nieudolnosci i przemadrzalstwu ! .
      Jak widac z tresci listu , nie nauczyles sie przez tyle lat poprawnie pisac
      chocby tylko pare wyrazöw , nic dziwnego ze ci tu zle !Niemcy nie potrzebuja
      analfabetöw i ludzi z wielka geba .Dam ci dobra rade , nie zaluj dluzej ,
      wracaj , wielu to juz zrobilo , nie wiesz jak ? znowu wychodzi twoja
      nieudolnosc na swiatlo dzienne !Wracaj , oby tylko szybko ! Badz pewny nicht
      nie bedzie za toba plakal !
      Ale ty nalezysz do kategorii ludzi ktörzy maja najlepsze recepty na zycie
      jadnak z daleka od rzeczywistosci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka