mrowka75 09.01.10, 10:08 Tak mi sie przpomniało.. Moja mama Elżbieta, przez rodzinę nazywana Elżunią była przez swoja chrześnicę nazywana przez kilka dobrych lat Libili Mojego brata Radosława jego chrześniak tez długo nazywala Gaga Moja młodsz córka swojego starszego brata Rafała nazywała Łała , a Rafał sam siebie jak był mały nazywał Japa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 09.01.10, 21:25 Michał - Micia Łukasz - Łucik Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 09.01.10, 23:42 Karol-Kałopek Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 08.01.11, 22:25 Moja córka w wieku lat 2 na swojego brata Franka wołała Fało, a on nie reagował, bo nie wiedział, że to do niego nawet jak mu już wytłumaczyliśmy. Jakoś to do niego nie dochodziło. Ja na swoją siostrę Elę mówiłam La, a ona na mnie Lonka (Ilona) Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 09.01.11, 08:31 mała kuzynka na mojego Piotrka mówiła Popuś Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 09.01.11, 12:36 wspominałam tu na forum niedawno Kacperka, który mówi o sobie "Kapsel" Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 09.01.11, 14:26 NO proszę właśnie stuknął roczek mojemu wątkowi Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 11.01.11, 22:17 Mój synek na mojego brata Jacka przez jakiś czas mówił Aci, ale teraz ma już 21 m-cy i przestawił się na Acek. Brat żałuje, że siostrzeniec tak szybko dorasta Odpowiedz Link Zgłoś
iwi41 Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 11.01.11, 22:51 Moja córka Juliana mówi o sobie Nanana. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 11.01.11, 23:41 Bibi - Zbyszek Ajej - Andrzej Da - Danka Lecho - Leszek Mantylka - Martynka To mojej najmłodszej, było więcej, ale zapomniałam. Natomiast moja starsza uparcie mówiła na koleżankę Sandrę Srandra (nie było to złośliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 12.01.11, 00:00 > Natomiast moja starsza uparcie mówiła na koleżankę Sandrę Srandra (nie było to > złośliwe). ale za to jakie udane Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 12.01.11, 12:09 andaba napisała: > Mantylka - Martynka jakie piękne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivy Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci IP: *.pitbpa.east.verizon.net 12.01.12, 02:03 Mala kuzynka mowila na mojego brata Michala - Mimi. A ze potrafila nasladowac odglosy wydawane przez psa tym sposobem probowalismy jej wytlumaczyc sylabami Mi-"hau". No i dziecko poprzekrecalo i od tamtej pory wolalo na mojego brata "mimi hauhau" Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 12.01.11, 09:16 Piotrek - Plopluś, Pipi Jula - Uła Władek - Adziu(Władziu) Jarek - Jaja Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 12.01.11, 10:24 mój młodszy brat mówił na mnie Gaga, potem rodzice podsunęłi mu Zgaga i tak już zostało do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 13.01.11, 15:56 Syn mojej kuzynki mówi na swoją siostrę Wiktorię Witojka - nam się spodobało i przyjęło się w rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 13.01.11, 18:53 Ewa - Funia Gosia - Gomo (to ja ) Kasia - Kaka Karolina - Kaka Magda - Mada Dominika - Mika Odpowiedz Link Zgłoś
bohemiere Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 11.01.12, 18:20 Karolina - Kita (tak moją koleżankę nazywała jej młodsza siostra). Ja sama siebie określałam jako Niuśka (tak, wg mnie to było zdrobnienie od Justyna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.12, 23:08 Kacuś (od Kacpra, a właściwie od zdrobnienia Kacpuś, brrr), autor: złośliwe rodzeństwo stryjeczne, nie lubiące ani kuzyna, ani imienia. Nenuś, Nenek - od Franek, autor: młodsze rodzeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 11.01.12, 23:16 synek koleżanki przedstawia się tak: Idol, oczywiście na imię ma Igor Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 11.01.12, 23:34 Rzadko zdarzało mi się w dzieciństwie (do 8 r.ż. mniej-więcej), żeby jakiś mój świeżo poznany rówieśnik za pierwszym razem pocelował z prawidłowym brzmieniem mojego imienia - byłam więc Julizą, Ulizą, Lulizą i, najczęściej, Elizą. Nie mam żadnego pomysłu, dlaczego tak jest, ale dotyczy to nie tylko dzieci - dwie kuzynki mojego taty również mają problem, dla jednej jestem Elizką, a dla drugiej Julizką )) Rodzone siostry. A takie proste imię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariella Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci IP: *.play-internet.pl 14.01.12, 20:46 nie przekrecanie, ale zdrabnianie - moj 6-latek swoja siostre Konstancje nazywa Kiciujejus, od KOnstancja- Kika-Kicia-Kiciujejek- Kiciujejus. O przekrecanie - Talolinta (Karolina), Mikolek (Miloszek) Odpowiedz Link Zgłoś
drogadodomu Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 18.01.12, 00:58 Mój syn "przerobił" kolegów i tak Irek został Wirkiem a Kacper Kapikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 18.01.12, 10:33 Nie wiem, czy śmieszne: Z uwagi na wadę wymowy: dziecko na Kubę mowilo Kupa Od tej pory to imię jest dla mnie spalone". Zawsze będę o tym pamiętać. Na Beatę wołalismy "Bebeszka" Moje dziecko (Michal) i jego kuzyn (Tomasz) wolali na siebie nawzajem: Mimi i Toma, gdy jeszcze nie bardzo umieli mowić. Przyjelo siewsród dorosłych nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 19.01.12, 01:17 u nas z w rodzinie każde dziecko przechodziło przez fazę "podwajania pierwszej sylaby" (echolalia?) więc ja byłam dla mojego brata "Kaka" a potem moja kuzynka o sobie i rodzeństwie mówiła Ruru, Jeje i Łułu (może to nawiązanie do mama i tata?) najciekawsze imiona, które słyszałam z ust mojego syna to "kapstel" (ku mojemu zdziwieniu to było dla niego łatwiejsze do wymówienia niż kacper) i "oraf" (twierdzi, że właśnie tak brzymi to imię, w przeciwieństwie np. do klary, której imię tylko czasem przekręca na krara) Odpowiedz Link Zgłoś
rajmunda Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 19.01.12, 08:58 Moja 1.5-roczna córeczka napotkanego na podwórku Patryka nazwała Pipak. Mama Patryka, gdy to usłyszała, aż zbladła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.01.12, 00:04 Mój 3 letni syn nie mogąc sobie przypomnieć imienia wujka Przemka mówił o nim wujek CZOSNEK. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 10.10.20, 11:30 Wyczytane na Facebooku: przedszkolak nazywa swojego kolegę Jeremiasza "Lejemiasz" od razu mi się z wylewaniem skojarzyło… Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 25.10.20, 11:39 chayah napisała: > Wyczytane na Facebooku: przedszkolak nazywa swojego kolegę Jeremiasza "Lejemias > z" od razu mi się z wylewaniem skojarzyło… Haha, świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
torukia Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 10.10.20, 12:35 Ja znam Julię, której imię było przekręcane przez rodzeństwo na „Juję”. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 11.10.20, 21:17 Moja siostra cioteczna też mówi "Juja" ale nie na Julię, tylko na Zuzię Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 10.10.20, 13:31 Moja siostra Karolina Anna mówiła na siebie jak była malutka Niunia Ania. Mnie nazywa Siasia (jestem Kasia). Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 11.10.20, 21:22 Wyczytane na Facebooku: - Nanio (Franio) - Aryk (Patryk) - Siesika i Kełi (rodzeństwo Jessica i Kevin) - Sisiek (Krzysiek) - kiedyś mi się ten Sisiek z miśkiem kojarzył, a teraz… trochę z sikaniem, może przez to "si", a może dlatego, że moja siostra cioteczna ma teraz fazę na powtarzanie "sisi, sisi" (nie jest to, broń Borze, sygnalizowanie chęci skorzystania z toalety) i to sisi rozbrzmiewa mi w głowie echem Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 26.12.20, 20:43 Wyczytane w Internecie: Dziecko mówiło na swojego brata Adziej, co brzmiało jak Andrzej. Tylko że brat nie był Andrzejem Odpowiedz Link Zgłoś
mamaitwinsy Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 27.12.20, 00:53 Laura - Łała Marika - Malita Odpowiedz Link Zgłoś
mamaitwinsy Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 27.12.20, 00:55 I jeszcze Julia - juja Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 27.12.20, 09:55 Moja Tosia przekręcała imię brata Jejo (Leonarda). Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Śmieszne przekręcanie imion przez dzieci 28.12.20, 10:39 Juja - Zuzia Atan - Natan Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama