pudelek09 30.03.15, 16:35 Marceliny i Laury Bralismy pod uwagę Kornel,Dorian,ja zaczęłam myslec Dominik,kiedys braliśmy pod uwagę Marcel Które z tych Waszy zdaniem najbardziej pasuje,albo jakie macie propozycje? I jeszcze jedno-jak ktoras zna kogos lub ma synka o ktoryms z tych imion to jaki jest?(np. 1 Marcela znam super a reszta same beksy i to mnie zraza,tak się jakos kojarzy) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iziula1 Re: Imie dla brata... 30.03.15, 17:15 Tu jest odpowiednie forum na twoje pytanie: forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imie dla brata... 30.03.15, 17:55 Do Marceliny i Laury pasuje najbardziej Dominik (pod warunkiem, że pasuje do nazwiska) następnie Kornel (choć osobiście nie przepadam) Marcel - przy Marcelinie zupełnie odpada Dorian - niezbyt męskie i moim zdaniem nie pasuje Inne propozycje: Hubert, Tobiasz, Miłosz, Ernest, Tymon, Tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imie dla brata... 30.03.15, 18:29 Marcel raczej bez sensu skoro macie już Marcelinę Dorian nie podoba mi się Kornel najlepsze z propozycji Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Imie dla brata... 30.03.15, 18:31 Marcelina i Marcel moim zdaniem fajnie.Mój synek jest Marcelek i jest mega grzeczny i spokojny.Do tego z wyglądem aniołka...duże zielone oczka,pełne usteczka,jasne włoski www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imie dla brata... 30.03.15, 18:35 Głosuję na Kornela - ładne imię i fajnie pasuje do Marceliny i Laury. Dorian jest wg mnie nieco zniewieściały i pretensjonalny, Dominik ładny, ale zbyt popularny, a Marcel przy Marcelinie to wg mnie nieporozumienie. Zaproponuję Ci kilka innych imion (choć poprzestałabym na Kornelu), może coś się spodoba: Aleksy, Aleksander, Błażej, Bruno(n), Beniamin, Cyprian, Eryk, Ernest, Hubert, Igor, Jeremi, Joachim, Nikodem, Olaf, Tymon, Tymoteusz, Tobiasz Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Imie dla brata... 30.03.15, 19:21 Moim zdaniem Kornel pasuje idealnie i do Laury i do Marceliny. Moi znajomi mają synka Kornelka, bardzo urocze dziecko. Kilka dni temu urodziła im się córeczka Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Imie dla brata... 30.03.15, 19:48 Kornel pasuje świetnie. Reszty nie lubię, a Marcel przy Marcelinie to rzeczywiście wygląda jak żart. Inne: Emil, Jeremi, Julian/Juliusz, Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imie dla brata... 30.03.15, 23:28 Marcel przy imieniu siostry odpada Kornel świetny sama mam Dominika, imię nosi się fajnie, ale jest popularniejszy niż Marcelina i Laura, przynajmniej w moim (szerokim) otoczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imie dla brata... 31.03.15, 09:06 Z tych pomysłów dla mnie do rozważenia tylko Kornel. Ew. Dominik. Te mi się względnie podobają. Nie znam chłopców o tych imionach, nie generalizowałabym ich cech na innych nosicieli tych imion. Za słysząc/czytając Dorian, ma przed oczami duriana Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Imie dla brata... 31.03.15, 16:09 Kornel z wymienionych Propozycje: Jeremi, Walter, Kosma, Olaf, Olgierd, Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Imie dla brata... 31.03.15, 22:17 Jeremi i Błazej kiedyś mi się podobaly,ale już nie za bardzo.Hubert odpada,maja brata z poprzedniego zw taty,chociaz się nie znaja Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Imie dla brata... 01.04.15, 15:20 Kornel lub Dominik. Pomyślałam też o Julianie/Juliuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: Imie dla brata... 01.04.15, 20:55 Z twoich propozycji bardzo podoba mi się Kornel, Dominik też jest ok. Marcela rozważasz na poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Imie dla brata... 01.04.15, 22:57 Imię nie ma zadnego wpływu na to czy dziecko jest bekaą czy nie, absolutnie bym tego nie brała pod uwagę a Marceli najbardziej podoba mi się aczkolwiek jedna z Twoich córek ma imię na "M" dlatego szukałabym na inną literkę z wymienionych Kornel, dodam jeszcze Konstantego. Dorian jest w stylu Brajanowatym i nie pasuje do tak pięknych imion Twoich córek, Dominik średnio mi się podoba, ale ważne aby Tobie i Twojemu m się podobały Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imie dla brata... 01.04.15, 23:21 Dorian i Marcel mi się bardzo nie podobają. Dominik jest popularny. Najbardziej podoba mi się Kornel. Do dziewczynek pasują mi jeszcze: Karol Tymon Leon Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Imie dla brata... 02.04.15, 20:25 Z Waszych propozycji wybrałabym Kornela ew. Dominika. Ze względu na zbyt duże podobieństwo do imienia siostry odrzuciłabym Marcela. Dorian osobiście mi "nie leży". Moje propozycje: Artur, Adam, Karol, Sebastian, Miłosz, Igor, Tobiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
pudelek09 Re: Imie dla brata... 02.04.15, 23:28 mamy inne gusta-Artur,Karol,Sebastian-nie cierpie tych imion.Miłosz,Igor-nawet ok,tylko wolalabym z literka "r"-wszyscy takie mamy i jakos tak mi pasuje,ale ze musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Imie dla brata... 02.04.15, 23:55 Po prostu wybierz takie jak Tobie odpowiada... www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Imie dla brata... 03.04.15, 12:47 Każdy ma inny gust, mniej lub bardziej zbliżony. Ja te imiona, tj. Artura, Karola i Sebastiana lubię ze względu na znajomość imienników , którzy są duszą towarzystwa, bardzo sympatyczni, dobrze wykształceni, życzliwi - normalnie "konie można z nimi kraść". Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Imie dla brata... 03.04.15, 03:51 Kornel może być, Dominik też. A Konrad? Ksawery? Odpowiedz Link Zgłoś