Dodaj do ulubionych

Imie dla brata...

30.03.15, 16:35
Marceliny i Laury
Bralismy pod uwagę Kornel,Dorian,ja zaczęłam myslec Dominik,kiedys braliśmy pod uwagę Marcel
Które z tych Waszy zdaniem najbardziej pasuje,albo jakie macie propozycje?
I jeszcze jedno-jak ktoras zna kogos lub ma synka o ktoryms z tych imion to jaki jest?(np. 1 Marcela znam super a reszta same beksy i to mnie zraza,tak się jakos kojarzy)
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Imie dla brata... 30.03.15, 17:15
      Tu jest odpowiednie forum na twoje pytanie:
      forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html
    • olinininka Re: Imie dla brata... 30.03.15, 17:55
      Do Marceliny i Laury pasuje najbardziej Dominik (pod warunkiem, że pasuje do nazwiska) następnie Kornel (choć osobiście nie przepadam) Marcel - przy Marcelinie zupełnie odpada Dorian - niezbyt męskie i moim zdaniem nie pasuje

Inne propozycje:
      Hubert, Tobiasz, Miłosz, Ernest, Tymon, Tymoteusz
    • luska.s Re: Imie dla brata... 30.03.15, 18:29
      Marcel raczej bez sensu skoro macie już Marcelinę
      Dorian nie podoba mi się
      Kornel najlepsze z propozycji
    • angeika89 Re: Imie dla brata... 30.03.15, 18:31
      Marcelina i Marcel moim zdaniem fajnie.Mój synek jest Marcelek i jest mega grzeczny i spokojny.Do tego z wyglądem aniołka...duże zielone oczka,pełne usteczka,jasne włoski smile

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
    • dalenia Re: Imie dla brata... 30.03.15, 18:35
      Głosuję na Kornela - ładne imię i fajnie pasuje do Marceliny i Laury. Dorian jest wg mnie nieco zniewieściały i pretensjonalny, Dominik ładny, ale zbyt popularny, a Marcel przy Marcelinie to wg mnie nieporozumienie.

Zaproponuję Ci kilka innych imion (choć poprzestałabym na Kornelu), może coś się spodoba:
      Aleksy, Aleksander, Błażej, Bruno(n), Beniamin, Cyprian, Eryk, Ernest, Hubert, Igor, Jeremi, Joachim, Nikodem, Olaf, Tymon, Tymoteusz, Tobiasz
    • dasza_dm Re: Imie dla brata... 30.03.15, 19:21
      Moim zdaniem Kornel pasuje idealnie i do Laury i do Marceliny. Moi znajomi mają synka Kornelka, bardzo urocze dziecko. Kilka dni temu urodziła im się córeczka Michalina smile
    • lily-beth Re: Imie dla brata... 30.03.15, 19:48
      Kornel pasuje świetnie. Reszty nie lubię, a Marcel przy Marcelinie to rzeczywiście wygląda jak żart.
      Inne: Emil, Jeremi, Julian/Juliusz, Leonard.
    • aneladgam Re: Imie dla brata... 30.03.15, 23:28
      Marcel przy imieniu siostry odpada
      Kornel świetny
      sama mam Dominika, imię nosi się fajnie, ale jest popularniejszy niż Marcelina i Laura, przynajmniej w moim (szerokim) otoczeniu
    • paula.anna Re: Imie dla brata... 31.03.15, 09:06
      Z tych pomysłów dla mnie do rozważenia tylko Kornel.
      Ew. Dominik.
      Te mi się względnie podobają.

Nie znam chłopców o tych imionach, nie generalizowałabym ich cech na innych nosicieli tych imion.
      Za słysząc/czytając Dorian, ma przed oczami duriana
      • dolcevita007 Re: Imie dla brata... 31.03.15, 16:09
        Kornel z wymienionych
        Propozycje: Jeremi, Walter, Kosma, Olaf, Olgierd, Leonard.
        • pudelek09 Re: Imie dla brata... 31.03.15, 22:17
          Jeremi i Błazej kiedyś mi się podobaly,ale już nie za bardzo.Hubert odpada,maja brata z poprzedniego zw taty,chociaz się nie znaja
          • dalenia Re: Imie dla brata... 01.04.15, 19:52
            No to nadajcie Kornela! smile
    • florianne Re: Imie dla brata... 01.04.15, 15:20
      Kornel lub Dominik. Pomyślałam też o Julianie/Juliuszu.
    • malga.p Re: Imie dla brata... 01.04.15, 20:55
      Z twoich propozycji bardzo podoba mi się Kornel, Dominik też jest ok. Marcela rozważasz na poważnie?
    • liliowewzgorze Re: Imie dla brata... 01.04.15, 22:57
      Imię nie ma zadnego wpływu na to czy dziecko jest bekaą czy nie, absolutnie bym tego nie brała pod uwagę a Marceli najbardziej podoba mi się aczkolwiek jedna z Twoich córek ma imię na "M" dlatego szukałabym na inną literkę z wymienionych Kornel, dodam jeszcze Konstantego.
      Dorian jest w stylu Brajanowatym i nie pasuje do tak pięknych imion Twoich córek, Dominik średnio mi się podoba, ale ważne aby Tobie i Twojemu m się podobały smile
    • abiela Re: Imie dla brata... 01.04.15, 23:21
      Dorian i Marcel mi się bardzo nie podobają. Dominik jest popularny. Najbardziej podoba mi się Kornel.
      Do dziewczynek pasują mi jeszcze:

Karol
      Tymon
      Leon
    • angelina7-83 Re: Imie dla brata... 02.04.15, 20:25
      Z Waszych propozycji wybrałabym Kornela ew. Dominika. Ze względu na zbyt duże podobieństwo do imienia siostry odrzuciłabym Marcela. Dorian osobiście mi "nie leży".
      Moje propozycje: Artur, Adam, Karol, Sebastian, Miłosz, Igor, Tobiasz.
      • pudelek09 Re: Imie dla brata... 02.04.15, 23:28
        mamy inne gusta-Artur,Karol,Sebastian-nie cierpie tych imion.Miłosz,Igor-nawet ok,tylko wolalabym z literka "r"-wszyscy takie mamy i jakos tak mi pasuje,ale ze musi byc
        • angeika89 Re: Imie dla brata... 02.04.15, 23:55
          Po prostu wybierz takie jak Tobie odpowiada...

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
        • angelina7-83 Re: Imie dla brata... 03.04.15, 12:47
          Każdy ma inny gust, mniej lub bardziej zbliżony. Ja te imiona, tj. Artura, Karola i Sebastiana lubię ze względu na znajomość imienników smile, którzy są duszą towarzystwa, bardzo sympatyczni, dobrze wykształceni, życzliwi - normalnie "konie można z nimi kraść".
        • gaudencja Re: Imie dla brata... 01.05.15, 12:48
          I jakie imię wybraliście?
    • magdmaz Re: Imie dla brata... 03.04.15, 03:51
      Kornel może być, Dominik też.
      A Konrad? Ksawery?
    • adriankaa.s Re: Imie dla brata... 06.04.15, 17:07
      Najbardziej pasuje mi Kornel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.