weronikaaaaaa90 16.01.21, 13:04 Witam, jakiś czas temu pisałam o imieniu dla mojego synka. Już na 100% zostaje na pierwsze Jeremi. Z tym, ze nadal mam problem z drugim imieniem. Miał być Krzysztof, ale nie jestem pewna. Córka ma Oliwia Łucja. Jakie imię ładnie by pasowało na drugie dla Jeremka ? Może Filip albo Łukasz ? Na pewno musi być to święte imię i wydaje mi się, ze jakieś bardziej „standardowe”. Ktoś ma może jakieś propozycje ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allegra1989 Re: Drugie imię dla Jeremiego 16.01.21, 13:21 Ja bym wybrała Jeremiego Krzysztofa, według mnie ładnie brzmi. Na drugim miejscu Jeremi Łukasz, a na dalszym Filip, którego całkowicie bym odrzuciła. Zaproponuje na drugie: Ignacy, Andrzej, Antoni, Franciszek, Florian, Henryk, Kajetan, Leon, Ludwik, Michał, Maksymilian, Mikołaj, Wojciech, Tomasz, Tymon. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Drugie imię dla Jeremiego 16.01.21, 16:48 Z tych 3 dla mnie tylko Krzysztof. Na marginesie- Filip zupełnie nie kojarzy mi się ze "świętym" imieniem, ale to pewnie wynika z mojego braku zainteresowania tematem. Proponuję poszukać imienia w drzewie genealogicznym. A właściwie 2. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Drugie imię dla Jeremiego 16.01.21, 17:05 Wybrałabym osobiście imię Filip. Propozycje: Wiktor, Iwo, Gabriel, Kosma, Kornel, Feliks, Artur, Fabian, Jerzy, Maksym, Jan, Aleksander, Klemens, Roch. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Drugie imię dla Jeremiego 17.01.21, 10:59 Jeremi Marcin. Podpisuję się pod propozycją poszukania wśród imion rodzinnych A Jeremi to też imię "święte", jak pisałam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
humbelina Re: Drugie imię dla Jeremiego 17.01.21, 23:23 Jeremi Krzysztof jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Drugie imię dla Jeremiego 18.01.21, 09:14 Z tych wybrałabym Jeremiego Krzysztofa lub Jeremiego Łukasza. Jeremi Filip na moje ucho za bardzo "piszczy"- dla mnie ogólnie Filip to takie "lilająco-piszczące" imię, a do tego jeszcze to "mi" z Jeremka, no jakoś nie mój dźwięk I również popieram poszukanie jakiegoś imienia rodzinnego lub innego, z jakichś powodów znaczącego dla Was. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Drugie imię dla Jeremiego 20.01.21, 15:50 Jeremi Łukasz ,do kompletu Mi pasuje do Jeremka na 2 też Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama