misslucky133 25.01.21, 19:17 Myslicie, ze Marcelina sprawdzilaby sie jako wybor dla dziecka mieszkajacego w kraju anglojezycznym? Moze jest tu ktos kto orientuje sie z doswiadczenia, swojego lub znajomych / rodziny, w jaki sposob to imie jest postrzegane za granica? Z tego co sie orientuje to w krajach takich jak. np. Hiszpania, Portugalia, jest kojarzone jedynie ze starszymi ludzmi i w zasadzie nie ma nadan jesli chodzi o male dzieci. Z kolei imie Marcela jest odrobine swiezsze ale brzmi bardzo babciowato-ciotkowato. Podoba mi sie Marcelina ale zastanawiam sie czy tu gdzie mieszkam nie brzmiala by az nazbyt orginalnie, z pewnoscia bylaby zdrabniana do Marcy i moglaby zostac kojarzona z kreskowka Adventure Time. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornelia888 Re: Miedzynarodowosc Marceliny? ;-) 25.01.21, 21:26 Właśnie kilka minut temu czytałam: forum.nameberry.com/t/is-marcelina-too-dated/366675/12 Jako osoba pochodząca z anglojęzycznego kraju, to myślę, że Marcelina jest bardzo fajny wybór W krajach anglojęzycznych istnieje większa różnorodność imion niż w Polsce, więc nie ma czym się przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Miedzynarodowosc Marceliny? ;-) 25.01.21, 22:30 Kornelia wstawia link do wątku na forum anglojęzycznym założonego przez misslucky. Zbieg okoliczności czy tu jedna osoba sama ze sobą gada? Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Miedzynarodowosc Marceliny? ;-) 25.01.21, 22:41 Ze niby ja jestem Kornelia Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Miedzynarodowosc Marceliny? ;-) 25.01.21, 22:41 Kornelia, odezwij sie, jestes mna? Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia888 Re: Miedzynarodowosc Marceliny? ;-) 26.01.21, 01:56 Haha wygląda na zbieg okoliczności. Akurat sprawdzałam forum nameberry w tym samym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia888 Re: Miedzynarodowosc Marceliny? ;-) 26.01.21, 02:08 I oczywiście nie miałam pojęczą, że misslucky133 i Milie to ta sama osoba... It's a small world! Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia888 Re: Miedzynarodowosc Marceliny? ;-) 26.01.21, 02:12 (urgh sorry, miało być 'pojęcia' - czas spać...) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Miedzynarodowosc Marceliny? ;-) 26.01.21, 20:41 annthonka napisała: > Zbieg okoliczności czy tu jedna osoba sama ze sobą gada? Tym razem raczej zbieg okoliczności Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama