maja0921 27.01.21, 22:31 Hej dziewczyny ☺️ Mam takie pytanie do Was: jakie krótkie (4-5 literowe) imiona dziewczęce podobają Wam się najbardziej ? Pytam z czystej ciekawości. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru Diany ale ostatnio podczytywałam wątki na tym forum i kilka ciekawych imion wpadło mi w oko, których wcześniej zupełnie nie brałam pod uwagę, z niektórymi nawet się nie spotkałam ... Np. Imię Idalia -nie spotkałam nikogo o tym imieniu do tej pory, a widzę, ze tutaj na forum jest dosyć popularne Co myślicie o imieniu Adela? Jestem ciekawa Waszych opinii Pozdrowienia 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulimira Re: Krotkie Imiona dziewczęce 27.01.21, 22:51 Podobaja mi sie: Adela Gaja Sawa Lidia Nawoja Ligia Miła Luba Luda Daria Nadia Mira Idalia Celina Malina Olga Jurata Biruta Tekla Sława Dagna Alina Waleria Sonia Ksenia Ilona Flora Arina Ofelia Iryda Lucyna Beata Gizela Anatola Donata Regina Eligia Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Krotkie Imiona dziewczęce 27.01.21, 23:46 Dla mnie Idalia ma 6 liter. Ale nie będę się czepiać, bo imię nie jest długie. Dla mnie Adela to takie imię troszkę bez wyrazu- fajne u kogoś, na pewno bym je doceniła, ale sama bym nie nadała Za to na forum zbiera pozytywne opinie, możesz sprawdzić w rankingu Odpowiedz Link Zgłoś
maja0921 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 07:25 Racja 😉 zwróciłam uwagę dopiero po napisaniu tego posta, ze Idalia ma 6 liter. W każdym razie - piękne imię 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 14:37 O tak, sliczne. Diana tez mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Krotkie Imiona dziewczęce 27.01.21, 23:50 Emma, Ida, Iga, Olga, Laura to chyba tyle z krótkich imion, które mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia888 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 02:07 Adela jest ok ale zdecydowanie bardziej lubię imię Adelina. Podoba mi się: Lilia Lidia Alina Dalia Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 09:22 Większość tych krótkich to ( nie tylko dla mnie) zdrobnienia, skrócenia. I nie mam na myśli tylko Poli, Leny, Mai/Kai czy Neli. Także Ida czy Adela brzmią dla mnie niepełnie, skrótowo. Moja pierwsza myśl to Ewa 🙂. I nawet ją lubię. Druga to Laura. Tyle na szybko 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
maja0921 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 11:02 3-literowych imion w ogóle nie lubię, ale nie pytajcie dlaczego - bez powodu tak więc Ewa, Iga, Ida itd. zupełnie odpadają. Nina mi się podoba, akurat w rodzinie już kilka dziewczynek o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 09:24 forum.gazeta.pl/forum/w,12924,138377501,138377501,Krotkie_imiona_zenskie_3_4_literowe_.html Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 09:27 Zapomniałam o Róży! Nina Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 09:41 Mnie z takich krótkich (4-5 literowych) imion najbardziej podobają się: Inga, Olga, Sara, Róża, Nina, Adela, Alina, Eliza. Odpowiedz Link Zgłoś
maja0921 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 11:05 Alina, Eliza, Inga i Olga nie podobają mi się. Nina - tak Zaczynam się przekonywać do Sary, Róży i własnie Adeli. A co sądzicie o imieniu Leonia? Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 11:20 Leonia byłaby bardzo ciekawym wyborem, chociaż ja osobiście nie jestem jej fanką (mam niezbyt ciekawe skojarzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 09:55 Jeszcze zapomniałam napisać, że lubię też Ligię, Kalinę, Florę, Flawię, Idę. Z 6-literowych uwielbiam Idalię, podoba mi się Aniela i Estera, mam też ogromny sentyment do Glorii Odpowiedz Link Zgłoś
maja0921 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 11:07 Dawno nie słyszałam imienia Gloria (nie znam nikogo o tym imieniu), ale w sumie imię jest ciekawe, proste i jak dla mnie w brzmieniu "miękkie" więc zdecydowanie na plus Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 11:22 Fajnie, że ci się podoba ja mam ogromny sentyment do tego imienia, ale to długa historia Odpowiedz Link Zgłoś
humbelina Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 10:00 Zarówno Idalia jak i Adela są wysoko na mojej liście, najmłodsza córka miała mieć do samego końca Idalia na drugie, ale po porodzie zdecydowaliśmy się na Różę Adela to było imię pewnik od 20 lat, ostatecznie odrzucona przez męża. Co do krótkich imion... Chyba osobiście wolę jednak długie 😜 Z tych krótkich podoba mi się Iga, Liwia, Gaja, Łucja, Olga, Róża... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 11:23 Osobiście wolę długie imiona. Z krótszych mam na swojej liście Różę, Celinę, Halszkę, Wandę. Lubię też Gaję, Dagnę, Flawię, Idę, Klarę, Ligię, Romę, Mirę, Łucję, Zytę, Teklę. Odpowiedz Link Zgłoś
humbelina Re: Krotkie Imiona dziewczęce 29.01.21, 09:34 Och Roma, zapomniałam, też bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
maja0921 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 29.01.21, 13:14 Do Romy mam sentyment - po ukochanej cioci Wanda też jest super Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 11:54 Adela Bogna Diana Eliza Lilia Ligia Gaja Róża Nina Roma Łucja Inga Olga Sara Klara Roma Ida Flora Tola Wanda Flawia Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 20:21 Bogna i Wanda zupelnie wylecialy mi z glowy, a tez bardzo, bardzo lubie Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 29.01.21, 15:02 Ja też je bardzo lubię, ale mój jest na nie. I co poradzi😀 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Krotkie Imiona dziewczęce 29.01.21, 21:30 Nie jest latwo, a szkoda. Ostatnio te blizniaczki Jagna i Wanda mnie zachwycily. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 12:37 Idalia, Adela i Diana to moim zdaniem bardzo ładne imiona. Sugestie: Lea, Celina, Laura, Zofia, Milena, Nina, Eliza, Klara, Anna, Sylwia, Bogna, Julia, Flora, Blanka, Bianka, Lilla, Kalina, Alina, Stella. Odpowiedz Link Zgłoś
maja0921 Re: Krotkie Imiona dziewczęce 29.01.21, 13:18 Z powyższych podobają mi się: Nina, Lilla, Stella, Laura Lea - zbyt krótkie Julia - bardzo popularne Mieszane uczucia co do: Mileny, Bianki i Blanki Flora, Bogna - nie za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mamaitwinsy Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 12:44 Ligia, Blanka, Ewa, Ida, Łucja, Klara, Kalina, Rita, Wanda, Adela, Flora, Flawia, Gaja, Lilla, Róża, Kaja. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 13:09 Ewa, Jana, Róża, Ruta, Irena. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Krotkie Imiona dziewczęce 28.01.21, 18:03 Podobają mi się Oda, Ida, Laura, Gaja, Iryda, Agata, Łucja, Róża, Wanda, Inga, Hanna, Marta, Luiza,Zoja, Żywia. Z 6 literowych Celina, Ofelia, Rebeka, Żywila. Odpowiedz Link Zgłoś
eleanor_tilney Re: Krotkie Imiona dziewczęce 29.01.21, 20:46 Adela podoba mi się bardzo. Choć ciut mniej niż 2 lata temu, gdy prawie mogłam ja nadać . Pozostałe krótkie z mojej listy: Emma, Diana, Flora, Klara, Wanda, Dafne. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama