polcia7479 23.05.22, 20:50 Z tych dwóch imion które wybralibyście dla córki? Które jest dla Was ładniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulimira Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 23.05.22, 21:03 Dla mnie Zofia, ale zadne nie podoba mi sie zbytnio. Poprzez popularnosc zupelnie nie do nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 23.05.22, 21:48 Oba mi się nie podobają, zupełnie nie są w moim guście. Jednak, gdybym musiała wybrać między nimi z nożem przy szyi postawiłabym na Zofię, po mojej babci Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 23.05.22, 22:08 Z tych dwóch zdecydowanie wolę Marię, ale mimo tego nie wybrałabym go dla córki. Jest zbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 23.05.22, 23:26 Szukałabym dalej - oba imiona są przeraźliwie popularne, zarówno w całym społeczeństwie, jak i u małych dzieci. Jeśli już miałabym wybrać, to wolę Zosię. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 24.05.22, 03:01 Wybrałabym Zofię, ale lubię obydwa. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 24.05.22, 09:53 Obydwa są tak strasznie oklepane, że ciężko rozpatrywać je w kategoriach "ładności", jednak gdyby musiała to wybrałabym Zofię, bo Marii nie cierpię. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 24.05.22, 11:40 Oba są przepiękne, a Zofia to mój numer 1. Nie nadałabym przez popularność. Odpowiedz Link Zgłoś
emalia_z_brokatem Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 24.05.22, 15:01 Uwielbiam Zofię i jest mi przykro z powodu jej popularności. Za to Marii nie lubię wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 24.05.22, 15:31 Oba mi się nie podobają. Nie dostrzegam w nich uroku. Zośka ma przesłodzone zdrobnienia, Maryśka kojarzy mi się kościelnie 😱. Czyli nie nadałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 24.05.22, 17:49 Mnie brzmieniowo obie się podobają. Może nieco bardziej Zofia, bo wolę jej zdrobnienia. Maria podoba mi się głównie w pełnej wersji, Marysia spoko dla małej dziewczynki, a tak poza tym to inne wersje nieszczególnie mnie powalają. Dla córki nie wybrałabym jednak żadnej, bo na obie reaguję wewnętrznym ziewnięciem. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 24.05.22, 21:27 A jakie zdrobnienia Zośki wolisz? Z ciekawości pytam 🙂. Zosia czy Marysia dobre dla malucha, a co potem poza pełną formą? Zocha i Marycha? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 25.05.22, 09:51 Poza tymi oczywistymi lubię Zojkę, Zofkę, Zonię, a sama pewnie korzystałabym z Ofki, za którą przepadam dla nastolatki można forsować Zoję. Choć oczywiście też jest to imię z gatunku tych "trudnych" dla nastolatki, przynajmniej w moim odczuciu. A, a nawet Zocha IMO o niebo lepsza od Marychy Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 25.05.22, 12:55 O takich zdrobnieniach nawet nie pomyślalam! Zofka faktycznie może być. Cóż z tego, skoro dookoła wciąż słyszę Zoooosia 😛. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 25.05.22, 17:46 Ja, oprócz Zosi (oraz wspomnianych Zoni, Zofki, Zochy) używałabym jeszcze Zochny. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 25.05.22, 17:47 A, no i Zośki, Zosieńki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zofia czy Maria - które imię wolicie? 15.08.22, 22:41 Zofię, ale oba są bardzo opatrzone. Odpowiedz Link Zgłoś