milkb 22.06.22, 21:49 W domu jeszcze starsza siostra Felicja. Rozpatrywany Stefan, August, ale serce nie bije mocniej. Może coś podpowiecie ? Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remigia1 Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 22.06.22, 21:56 Cześć. Moje propozycje: Józef i Leopold Józef i Władysław Józef i Tadeusz Józef i Konstanty Józef i Bronisław Józef i Maurycy Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 23.06.22, 02:00 Mój dziadek Józef miał siostrę Felicję (i jeszcze 3 siostry i brata Mariana). ☺️ Do Józefa pasuje Jan, ale jest zbyt popularny. Może Augustyn albo Gustaw zamiast Augusta? Inne propozycje: Tadeusz (Tadzik i Józik; moja babcia właśnie nazywała dziadka Józik, nie Józek), Mieszko, Stanisław (popularne), Wiktor, Ignacy. Jonasz, Jędrzej - jakbyście chcieli dwa imiona na tę samą literę. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 23.06.22, 02:53 Też mi się nasunął Tadeusz. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 23.06.22, 02:23 Józef i Melchior Józef i Florian Józef i Bolesław Józef i Marian Józef i Szczepan Józef i Augustyn Józef i Wawrzyniec Józef i Lucjan Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 23.06.22, 08:03 Miałam proponować Feliksa, a tu Felicja 😀. Stefan bardzo mi się podoba. Na szybko proponuję Gustawa, Witolda, Leopolda, Floriana. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 23.06.22, 08:41 Moja pierwsza myśl to [b]Dionizy czyli Józio i Dyzio Inne propozycje: Lucjan, Włodzimierz, Zygmunt (Zyzio), Dymitr, Jerzy, Tadeusz, Henryk (Henio), Hieronim (Hirek) Stefan fajny ale musi Wam się podobać Znam rodzeństwo Józef i Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 23.06.22, 11:09 Moja pierwsza myśl to Tadzio, widzę, że chyba nie tylko moja Stefek też jest fajny, ale rozumiem brak przekonania. Może jeszcze Lucjan, Witold, Jerzy, Henryk? Odpowiedz Link Zgłoś
majkaja Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 23.06.22, 17:59 Mi także nasunął się Tadeusz. Dużo propozycji już padło, ale dodam Teodora i Kazimierza. Z Twoich propozycji podoba mi się i ładnie pasuje do Józefa i Felicji Stefan. Od Augusta wolę Augustyna. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 23.06.22, 18:52 Stefan fajnie pasuje. Od Augusta wolę Augustyna, ale August jest oryginalny i pasuje do Felicji, więc popieram. Od razu nasuwa mi się Tadeusz (I, jak widzę, nie tylko mi). Nasunęli mi się też Franciszek,Antoni i Stanisław, ale pewnie zbyt popularni. Witold Kazimierz Lucjan Bernard Konstanty Władysław Edward Edmund Wincenty Bogdan Boguław/ Bogumił Zygmunt Anatol (Tolek) Ignacy Roman Ryszard Z oryginalniejszych Siemowit, Alojzy (Alek), Ambroży (Brożek), Makary, Hieronim. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 24.06.22, 09:25 Akurat sporo pasujących to imiona bardzo popularne - Antoni, Franciszek, Stanisław, Ignacy. Najpierw pomyślałam o Lucjanie, ale Józek i Lucek są dla mnie zbyt podobne. Moje propozycje: Kazimierz, Władysław, Julian, Henryk, Florian, Jeremi, Ludwik, Jędrzej, Wincenty, Roman, Bolesław, Klemens Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 24.06.22, 13:25 Ja wybralabym Wande lub Felicje. Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Brat bliźniak do Józefa - macie jakieś pomysł 24.06.22, 13:27 Dopiero teraz zobaczylam, ze chodzi o imie dla chlopca Jozek i Kazik fajnie brzmia razem. Oba imiona z tych lekko ''przypalowych'' ale w pozytywnym sensie. Odpowiedz Link Zgłoś