karoleena 15.11.22, 15:02 Hej. To mój pierwszy post na tym forum, które czytam ostatnio namiętnie. Doradźcie... Za trzy miesiące zostanę mamą po raz drugi (na pokładzie 2letni Cezary). Od początku wymyśliłam sobie że córcia będzie miała na imię Felicja. Nikomu się nie podoba, w tym co najważniejsze mojemu mężowi. Więc biorę jeszcze pod uwagę Adriannę i Sarę. Mąż proponuje Natalię lub Annę. Która z propozycji Waszym zdaniem jest najlepsza? Do nazwiska pasują wszystkie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 15:22 Jestem fanką Felicji, jej znaczenia, więc... Adriannę, w skrócie Adę też lubię, jednak Felicja zdecydowanie wygrywa. Sara- cóż, nie przepadam, jednak doceniłabym, chyba, że to nie Zosia, Zuzia czy Natalka 😉. Natalia i Anna przeoklepane- z tego wnioskuję że mąż lubi imiona znane, osłuchane. Jednak Cezary jest z innej kategorii 🤔. Jest więc zapewne nadzieja na znalezienie dla córki imienia bardziej oryginalnego niż Anna czy Natalia. Kibicuję Wam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 18:02 Cezary z innej kategorii, ale przez całą ciążę synuś miał mieć imię jeszcze bardziej oryginalne. Praktycznie bez nadań w ostatnich latach. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla córeczki 16.11.22, 07:22 Zaciekawiłaś mnie! Zdradzisz to imię? Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 15:45 Ooo, dopiero teraz zauważyłam. Podpowiedź - imię na K, zakończone na t. Pochodzenia litewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 16:58 karoleena napisała: > Ooo, dopiero teraz zauważyłam. Podpowiedź - imię na K, zakończone na t. Pochodz > enia litewskiego. O, to rzeczywiście Cezary brzmi przy K-cie zupełnie zwyczajnie. Co się stało, przestało się Wam podobać, ktoś z otoczenia Was zniechęcił? Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 14.02.23, 12:19 No cóż, chyba nikomu imię Kiejstut się nie podobało 😁 Z resztą to miał być na początku żart, że będziemy mieli Kiejstutka, a tak się przyzwyczailiśmy, że nie braliśmy pod uwagę niczego innego. Najlepszy był dziadek, który za nic nie mógł zapamiętać imienia Kiejstut i mówił że będzie "Istłud". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla córeczki 26.02.23, 03:02 Szkoda, że nie zrealizowaliście planów. Jestem osłuchana z tym imieniem od dziecka i bardzo je lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 15:32 Jej mężowi się nie podoba Felicja, to nie ma sensu naciskać. Natalia i Anna zbyt oklepane (choć piękne), Adrianna i Sara nie w moim stylu. Szukałabym dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 16:01 Felicja jest super, ale trzeba szukać czegoś, co pasuje też mężowie. Według mnie do Cezarego świetnie pasuje Adrianna. Oba imiona są znane, ale stosunkowo rzadkie wśród dzieciaków. No i Ada jest bardzo elastyczna pod względem zdrobnień. Lubię to imię. Sara mniej mnie przekonuje. Jest dla mnie nieco pretensjonalna. Ale doceniam. Natalia i Anna - ładne, bezpieczne, do bólu osłuchane i nudne Z innych typów może: Aniela, Agata, Blanka, Ewa, Gabriela, Izabela, Kornelia, Kaja, Laura, Liwia, Łucja, Marcelina, Michalina, Milena, Melania, Matylda, Olga, Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 18:07 O Melania! Zapomniałam o niej wspomnieć. Też ją zaproponowałam. Jest rozważana. Laura bardzo podoba się mężowi - mi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 20:13 Melania też jest super, choć przyznam, że mnie bardzo spodobał się duet Adrianna i Cezary Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 16:02 Hej. Muszę przyznać, że Twoje propozycje podobają mi się znacznie bardziej. Felicja świetna, szkoda, że mąż nie akceptuje (a na Adriannę i Sarę się zgadza?). Anna (lubię, ale jest ich ponad milion...) i Natalia (nie jestem fanką) były bardzo popularne i dalej są często nadawane. Czy można coś proponować? Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 18:09 Ada i Sara podobają mu się o wiele bardziej niż Felicja. Oczywiście czekam na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 18:47 Czyli obie mogłyby być takimi kompromisowymi opcjami. To już coś 🙂. Melania także mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 16:58 Cześć Może na wstępie powiem, że bardzo podoba mi się Felicja. Jedynie to nie przepadam za zdrobnieniem Fela. Felicja i Cezary - fajny zestaw, jednak myślę, że nie ma co na siłę jej nadawać, skoro mąż nie jest przekonany. Imię powinno się podobać obojgu rodzicom. Adrianna i Sara nie są w moim guście, u kogoś jednak mogą być. Normalne, dość znane, ale nie bardzo popularne Natalia kiedyś mi się podobała, obiektywnie to znane, bezpieczne imię, jednak do bólu osłuchane - tak jak Anna, dlatego chyba szukałabym dalej. Moje propozycje: Apolonia, Matylda, Rozalia, Róża, Aurelia, Weronika, Melania, Ida, Dominika, Marcelina, Florentyna, Klementyna, Idalia (troszkę podobna brzmieniowo do Natalki, może spodoba się mężowi? ), Gabriela, Gaja, Nina, Aniela, Kornelia. Oczywiście są to propozycje trochę "w ciemno", bo nie znam Twojego nazwiska. Myślę jednak, że powinny wpasować się w Twój i Twojego męża gust. Wszystkie też mniej lub bardziej pasują mi do Cezarego Pozdrawiam i życzę powodzenia w wyborze Pola Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 18:13 Wszystkie z tych propozycji (poza Dominiką i Aurelią) mi się podobają, choć nie wszystkie jestem w stanie sobie wyobrazić jako imię dlanaszej córeczki. Nazwisko jest na Sz, zakończone na a. Ani popularne, ani wymyślne. Całkoem zwyczajne. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imię dla córeczki 16.11.22, 01:28 Rozumiem Czy Wasze nazwisko to Szajkowska? Jeśli tak, praktycznie wszystkie propozycje mi do niego pasują. Może najgorzej Gaja. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla córeczki 17.11.22, 23:27 Brzmienie pełnego nazwiska jest bardzo ważne przy dobrym doborze imienia; oczywiście jasne jest, że nie musisz mieć ochoty na jego podawanie, jednak są np. imiona, które do nazwiska Szymańska nie będą pasować, ale już nieźle zabrzmią z nazwiskiem Szczepańska. Zastanowić się warto jednak, czy na pewno Sara będzie pasowała. Sara Szymańska? Sara Szwajka? Sara Szelachowska? Podałam kilka przykładowych nazwisk na "Sz", każde brzmi źle z Sarą. Były już na forum wątki, w trakcie których małżonek oswajał się z początkowo niechcianym imieniem, a nawet potem myślał, ze imię to stanowiło jego typ, więc może warto próbować przemycać Felicję w różnych kontekstach... A nuż zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 18:28 Szkoda, że twój mąż nie zgadza się na Felicję, ale nie ma co naciskać. Natalię i Annę bym odrzuciła, Sarę mogłabym rozważyć. Zostaje Adrianna i uważam, że to bardzo dobra opcja na imię dla siostry Cezarego. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 20:48 Fajna jest Felicja, Adrianna i Melania. Do Cezarego wybrałabym Adrianne. Do Cezarego pasuje mi Urszula i Gabriela. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 21:03 Hej Nie daj się zdominować mężowi i wyszukuj kolejne imiona, pośród których znajdą się na pewno akceptowane przez Niego również. Natalia i Anna to bardzo ładne imiona, jednak wybrałabym Felicję ze względu na tak samo miłe brzmienie, a przy tym mniejszą popularność. Ann jest stanowczo za dużo w Polsce - Córeczka może czuć się jak milionowa od wieków Anna czy obecna Julia. Podobne głoski posiadają: Anatolia Atalia Azalia Adalia Idalia Natika Nataniela Natasza Nastazja Nawoja/ Nawojka Naila Naja Nila Nita Kataleja Rozalia Amelia Amalia Kamelia Karmela Kalia Anaya Amaya Anabella Anja Ania Ananya Nana Anila Anissa Annamaria Anouk Aniana Anastella Angelia Axela Z podobnych głosek do Sary i Adrianny: Adria Adriela Ariana Ariadna Andrea Lara Lira Karina, Kara Klara Roksana Sandra Waleria/ Valeria Scarlett Z Twoich podanych propozycji poza Felicją najbardziej podoba mi się Adrianna- dźwięczne i nie aż tak masowe. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję Córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 22:34 Ja rowniez najbardziej lubie Felicje, ale jezeli maz nie lubi to trzeba szukac dalej. Melania i Adrianna rowniez sa dla mnie ok, ale Adrianna duzo ladniej komponuje sie z Cezarym chociaz Melania nie brzmi zle. Sara mi sie nie podoba i szczerze mowiac niezbyt mi pasuje- to "z" i "s" troche sie zlewaja. Natalia i Anna to wyjatkowo popularne imiona i ogolnie brzmienie maja troche mdle. Oktawia pasuje do Cezarego jak ulal, ale nie wiem czy wam sie spodoba. Zaproponuje Lidie, Ligie, Wande i Miloslawe- Czarus i Milka brzmia uroczo Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imię dla córeczki 15.11.22, 23:18 Cześć, moim zdaniem: Felicja - całkiem ładna pełna forma, ale nie podoba mi się zdrobnienie Fela, którego chyba trudno jest uniknąć; Sara - pod względem brzmienia to jedno z moich ulubionych imion, ale niestety jest trochę sezonowe, kojarzy mi się z przejściową modą; Adrianna - nie podoba mi się; Natalia - bardzo ładne, ale zbyt popularne; Anna - nie podoba mi się; Melania - nie podoba mi się również. Podsumowując, ja z powyższych imion wybrałabym Natalię lub Sarę. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Imię dla córeczki 16.11.22, 10:08 Ja akurat nie przepadam za Felicją, tu się zgodzę z Twoim mężem.. Z pozostałych podoba mi się Sara. Zamiast Adrianny wybrałabym Adelę, również można zdrabniać do Ady. Natalia jest oklepana i dość przebrzmiała - moim zdaniem nie. Melania jakaś taka niezdecydowana - też nie dla mnie. Anna to klasyka, która zawsze się obroni. Może jeszcze Liliana, Eliza, Ludwika, Ludmiła, Leonia, Wanda, Łucja, Celina? Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 16.11.22, 11:09 Uwielbiam Lilianę, ale mamy w bardzo bliskiej rodzinie. A jeśli chodzi o Ludwikę to dziadek padłby z zachwytu - to jego propozycja nr jeden. Elizę też bardzo lubię. Do przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Imię dla córeczki 17.11.22, 18:03 Eliza rzadko nadawana i przyjemna Ludwika oryginalna obecnie, można też Ludwinę albo Luizę Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Imię dla córeczki 17.11.22, 21:42 Anna jest nudna, przezroczysta i bardzo popularna we wszystkich pokoleniach wyżej. Wśród dzieci mogłaby być mylona z bardzo popularną Hanną. Adrianna jest ok, ale i tak całe życie będzie Adą, to może wybralibyście Adelinę? Natalia jest ok, ale bardzo popularna. Moje propozycje - Estera, Kornelia, Luiza, Jaśmina, Laura, Antonina, Kalina, Łucja, Apolonia. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Imię dla córeczki 17.11.22, 21:46 Dorzucę jeszcze Matyldę i Idę. A Tobie które imię najbardziej się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 06:36 Jeśli o mnie chodzi, to noszę w brzuchu małą Felusię, ale nie będę narzucać na siłę tego mężowi. Obecnie Jaśminę też bierzemy pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 07:31 Trzymam kciuki za to, żeby mąż też poczuł, że to Felusia i już 🙂. Za Jaśminą nie przepadam 🤷. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 10:30 Może mąż jeszcze poczuje tę Felicję? Czy nie ma szans? Jaśmina jest w porządku, ale osobiście wolałabym Adriannę lub Melanię - mają lepsze zdrobnienia, w moim odczuciu. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 12:24 Myślę, że bardziej mu chodzi o to, że w naszym otoczeniu kazdy kręci nosem na Felicję, niż naprawdę mu się to imię nie podoba. Muszę go odesłać na to forum😄 Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 12:53 Cóż, "otoczenie" często bruździ swoimi chamskimi komentarzami, nieproszonymi opiniami 🤬. Jest kilka sposobów poradzenia sobie z tą sytuacją, nie tylko rezygnacja z imienia i wybranie innego, na które "otoczenie" nie będzie kręcić nosem 🙂. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 13:24 Jaśmina to również przepiękne imię, oby tylko nikt nie zdrabniał go do Jasi, Jaśki. 'Otoczenie' przywyknie, to ma być Twój wybór, nie ludzi wokół i podobać się przede wszystkim dziecku kiedyś. Felicję wyróżnia znaczenie i lekkość brzmienia, spróbuj negocjować dalej jeśli zależy Ci na Felicji. Spytaj męża, czy chodzi o początek ( fe), cały rdzeń, czy końcówkę - jeśli tak, to można nadać też : Feliksa, Felixia, Felicyta, i luźne kombinacje typu : Feliksena, Feliksandra, Felimena, Felibe Feliona, Felia, Felina, Felissa ( ale wtedy w ostatnich przypadkach nabiorą już ' kociej' inspiracji Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 16:47 Koniecznie Zwłaszcza, że jest tu sporo wypowiedzi o tym, jak np. wbrew babci nazwano dziecko jakimś imieniem, a potem ona nie wyobrażała sobie innego i twierdziła, że jest to właśnie najpiękniejsze imię. Emocje żywione do dziecka opromieniają imię i najczęściej zmieniają stosunek najbliższego otoczenia do niego. Najczęściej nie warto uprzedzać nikogo o wybranym imieniu, żeby nie dać się zniechęcić komentarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 21:47 Jezeli to wplyw otoczenia, a nie niechec meza do imienia to moze warto nad nim popracowac. Felicja pieknie pasuje do Cezarego i jest slicznym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 17:04 Trzymam kciuki, aby mąż przekonał się do Felicji. Za Jaśminą nie przepadam zbytnio. Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 17:15 allegra1989 napisała: > Trzymam kciuki, aby mąż przekonał się do Felicji. Ja również Jaśmina jest w porządku - wolę ją od Adrianny, natomiast podoba mi się mniej, niż Melania, Ludwika, czy Felcia własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Imię dla córeczki 19.11.22, 14:23 Felicja wydaje sie byc idealna a w parze z Cezarym brzmi super! Jesli maz jest niechetny i wynika to z braku osluchania z imieniem to staralabym sie go przekonac. Jednak jesli bardzo nie lubi tego imienia to odpuscilabym. Nie byloby fajnie gdyby musial cale zycie zwracac sie do dziecka imieniem, ktore uwaza za brzydkie. Adrianna jest fajna, szczegolnie zdrobnienie Ada. Ja osobiscie odrzucilabym ja poniewaz za bardzo kojarzy mi sie z Adrianem, ktory juz mi sie nie podoba. Imie ma duzo plusow, ladna dluga i ktorka forma, miedzynarodowe, wszystkim znane a jednak nie przewijajace sie zbyt czesto. Sara. Osobiscie odrzucilabym poniewaz nigdy mi sie nie podobala. Odbieram ja nieco pretensjonalnie ale tez samo brzmienie jest, jak dla mnie, dosyc plaskie i ma w sobie cos drazniacego. Natalia. Na minus popularnosc, na plus: plastycznosc, miedzynarodowosc i przyjemne brzmienie. Podoba mi sie to, ze z jednej strony jest dosyc mieka i delikatna ale z drugiej strony nie jest za bardzo romantyczna i ''zwiewna'', oderwana od ziemi, jak np. Julia, Julianna, Idalia. Na plus to, ze nie jest juz tak czesto nadawana wsrod malych dzieci a ciagle brzmi wspolczesnie. Koncowka -lia jest bardzo wdzieczna. Anna. Mam bardzo podobne odczucia jak przy Natalii. To jedno z tych imion, ktore zawsze brzmia dobrze i wydaje mi sie, ze fajnie sie nosza. Mala Ania brzmi dla mnie ciekawiej niz mala Zuzia, Julka, Hania czy Zosia. Osobisice wybralabym Felicje, jesli uda sie przekonac do niej meza. Pozniej Natalie, Adrianne, Anne. Sary nie bralabym pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 11:46 Jaśmina jest super. Osobscie wolalabym ja bardziej niz Felicje. W Felicji nie podoba mi sie przedrostek Fe- i zdrobnienie Fela tak srednio. Natomiast w Jaśminie nic mi nie przeszkadza i nie trzeba kombinowac ze zdrobnieniami, moze mowic poprostu Jaśminka. Jesli czujesz, ze to Felicja a maz jest wzglednie na nie ale do przekonania, to staralabym sie go oswoic z tym imieniem. Mam w bliskim otoczeniu przypadek gdzie maz odrzucil imie i ogolnie byl na nie ze wzgledu na to, ze wydalo mu sie dziwne, brzydkie poprzez brak osluchania a teraz nie wyobraza sobie innego imienia dla coreczki. Niektorzy potrzebuja osluchac sie z imieniem, zeby je polubic. Mysle, ze maz proponuje Natalie albo Anne dlatego, ze jest z nimi osluchany i slyszac je w otoczeniu od dziecka, uznawal, ze ladne, przyjemne imiona. Felicja moze wydawac mu sie obca i dziwaczna ale to minie z czasem. Co innego jesli dostaje dreszczy na sam dzwiek i okrutnie mu sie nie podoba, wtedy bym odpuscila. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 15:41 Cześć ☺️ Z rozważanych przez Ciebie imion najbardziej podoba mi się Felicja, ale skoro nie przejdzie u męża, to myślę, że trzeba szukać dalej. Natalia to moje imię i dobrze się sprawdza w użytku codziennym, ale irytuje mnie ilość imienniczek. A Anna jest naprawdę bardzo typowa, lepsza na drugie imię. Za Sarą nie przepadam, a Adrianna jest okej. Są jeszcze jakieś imiona, które Ci chodzą po głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Imię dla córeczki 20.11.22, 15:46 Doczytałam i trzymam kciuki za Felicję, ale Jaśmina i Melania też bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 15:42 Melduję, że córcia na świecie. A imienia nadal nie ma... Tak jak byłam za Felicją, tak teraz widzę, że to imię do niej nie pasuje. Poza tym mężowi nadal się nie podoba, tyle że ja już się nie upieram. Przez ostatnie tygodnie przepracowaliśmy sporo imion i na dzień dzisiejszy pozostała Adrianna, Sara i Alicja. Do jutra musimy podjąć decyzję... Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 17:02 Gratulacje! Dużo zdrowia dla Was obu. Sama z tych trzech wybrałabym Alicję, mimo popularności. Piękne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 17:03 A jeśli Ada, to Adela. Jednak rozumiem, że lista zamknięta. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 17:10 Gratulacje, życzę dużo zdrówka Ja też jestem za Alicją, mimo popularności Przepiękne imię z fajnymi zdrobnieniami Ala, Alusia, Alunia. Adrianna i Sara wyjątkowo mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 19:43 Pamiętajcie, że imię dziecka można zmienić w ciągu pół roku. Niedawno pisała tu na forum mama, która zmieniła imię córeczki po kilku miesiącach z Kaliny na Leę. Sara jest międzynarodowa, ale trochę kojarzy się z imieniem dla psa. Adrianna jest ok, będzie Adą. Alicja jest ok, jeśli nie przeszkadza wam popularność. Mój głos oddaję na Adriannę. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 19:49 Podobają mi się wszystkie trzy. Alicję odrzuciłabym jednak ze względu na dużą popularność. Adrianna nieco zbyt popularna we wcześniejszym pokoleniu, ale brzmi super. Postawiłbym jednak na Sarę, to jedno z moich ulubionych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Imię dla córeczki 13.02.23, 21:02 gratulacje, trzymam kciuki za Adriannę! Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imię dla córeczki 14.02.23, 17:58 Ja chyba tez. Mam Sare w rodzinie i jak slysze Sarunia i Sarcia to mmnie telepie. Jak dla mnie Sara ma jedne z najgorzej brzmiacych zdrobnien. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imię dla córeczki 15.02.23, 11:15 Ja się przyznam, że Sara to dla mnie jedno z brzydszych imion żeńskich😅 Zaraz obok Gabrieli i Zuzanny. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imię dla córeczki 15.02.23, 14:08 Ja rowniez. Twarde, suche, brzydkie zdrobnienia. Chociaz jak nie lubi sie zdrobnien to da sie zniesc Odpowiedz Link Zgłoś
niii [...] 15.02.23, 18:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Imię dla córeczki 15.02.23, 09:35 Adrianna albo Adriana, brzmi naprawdę dźwięcznie i wdzięcznie. Ewentualnie Adria, Ariana, Ariadna. A zamiast Sary: Lara, Klara, zamiast Natalii może jakaś jej odmiana albo imię kończące się na -lia. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 15.02.23, 12:01 Córcia nareszcie ma imię 🙂. Adrianna. Dzięki wszystkim za sugestie i opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Imię dla córeczki 15.02.23, 12:05 Fajnie, bardziej oryginalnie niż Ala Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla córeczki 15.02.23, 12:37 Bardzo się cieszę! Witaj Adrianno 🙂. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Imię dla córeczki 15.02.23, 13:49 Gratulacje! Cieszymy się z Twojej Córeczki Adrianny Najlepszy z tych 3 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Imię dla córeczki 15.02.23, 14:09 Kolejne gratulacje lubie zdrobnienie Ada Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla córeczki 16.02.23, 16:09 Super wybór Rośnij zdrowo, Adrianko! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla córeczki 26.02.23, 03:04 Wspaniale, wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Imię dla córeczki 16.02.23, 17:08 Cieszymy się z Ciebie, Adrianko ))! Ciekawe, jakie drugie imię otrzymasz ( o ile jest w planie) Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Imię dla córeczki 17.02.23, 07:13 Nie, u nas nie ma tradycji nadawania drugiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś