polik17 15.01.23, 12:25 Które imię bardziej Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 12:27 Klara!!! Jestem jej fanką od lat. Co dziwne, nie zbrzydła mi, mimo popularności. Może dlatego, że widzę ją w rankingach, nie w otoczeniu 😉. Laura jest dla mnie neutralna. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 13:10 Mi też się podoba Klara, ale jednak bardziej Laura Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 12:32 Oba przyjemne, a Laura śliczne Z podobnie brzmiących: Lara. Można jeszcze zrobić miks i powstanie Klaura Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 12:37 Od razu chciałam pisać, że Klara, ale jak tak myślę o brzmieniu, to sama nie wiem, czy jednak nie Laura Oba bardzo ładne, w Klarze lubię taki mistyczny urok, jest może trochę bardziej retro. Laura może nieco ładniejsza z brzmienia, ale bardziej romantyczna, zdrobnienia chyba mniej mi podchodzą (nie jestem fanką Laurki). Więc chyba jednak delikatnie przeważa Klara, choć Laura niewiele dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 13:08 Otóż to - Laura brzmi pięknie, ale zdrobnienia wydają mi się trochę sztuczne I to mi chyba najbardziej przeszkadza w tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 13:03 Obydwa bardzo mi się podobają, ale ze względu na mniejszą (na razie) popularność, wybrałabym Klarę. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 13:45 Laura. Klara spowszedniała mi z powodu forum Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 16:23 Klara, niestety w rodzinie podwójnie zajęta. Laura też ładna, choć chyba nie dla mnie. Kojarzy mi się z Izabelą Łęcką (w mojej głowie tak ma na imię) i lekko duszącym zapachem perfum. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 17:08 Klara. Nie podoba mi się brzmienie Laury. Choć zwykle imiona nie mają dla mnie kolorów, to gdy słyszę: ,,Laura", widzę taki brzydki zielony. (chociaż kocham zielony, ale nie ten odcień!) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Laura czy Klara? 18.01.23, 21:58 A ja jak słyszę Laura, to widzę granatowy, ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Laura czy Klara? 18.01.23, 22:20 Ja też zielony, taki blady jak na suszone listki laurowe. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Laura czy Klara? 19.01.23, 12:22 A ja, gdy myślę „Laura” to widzę różowy Klara właśnie kojarzy mi się z zielonym. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Laura czy Klara? 15.01.23, 19:50 Zdecydowanie Klara 😊. Z Laurą jestem już bardzo osłuchana przez popularność i dostrzegam w niej jakiś urok, ale jednak wolę Klarę, którą uwielbiam od bardzo dawna i szkoda mi tej popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Laura czy Klara? 16.01.23, 01:33 Klara. Laura zaczela mi sie podobac, ale zdrobnienia Laurka nie przeskocze wiec odpada Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Laura czy Klara? 18.01.23, 21:57 Laura forever, nawet gdy będzie popularniejsza niż jest. Klara jest ok, ale nie przepadam za brzmieniem połączenia "kl", podobnie w imieniu Klementyna. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Laura czy Klara? 21.01.23, 14:04 Obydwa na mniej więcej równym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś