polik17 16.01.23, 15:22 Podoba Wam się? Mnie tak sobie, ale u kogoś jak najbardziej doceniłabym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allegra1989 Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 15:42 Moje odczucia są neutralne. Nie znam żadnej małej Cecylki, kojarzę jedynie dwie w średnim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 16:08 Nie podoba mi się. Coś mi nie pasuje w jego brzmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 16:09 Znałam kiedyś Cecylię, około 60 -letnia. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 16:52 Dla mnie brzmienie super, tylko znaczenie średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 17:44 Uwielbiam Cecylię i w pełnym brzmieniu i zdrobnienia. Miałam jedną w rodzinie, więc jestem osłuchana z tym imieniem. Jedynie zdrobnienie Cesia mi nie pasuje, bo brzmi jak sepleniąca Czesia. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 18:11 Jest ok, szczególnie u kogoś 🙂. Choć spoza listy moich ulubionych. Cecylia, Cecylka pasują mi, boję się myśleć o innych opcjach 😉. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 20:03 Ładne, doceniłabym u kogoś Odpowiedz Link Zgłoś
majkaja Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 20:34 Ostatnio zaczęło mi się podobać, ale zdecydowanie nie na tyle żeby nadać. U kogoś bym doceniła. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 20:34 Urzekające imię, a miłe i mniej typowe zdrobnienie to Cilka, Cila. Podoba mi się bardziej wymawiana przez S, Sesilia. Pewna Cecylia, młoda dziewczyna z grupy nie akceptowała swojego imienia i przedstawiala się jako Celina. Przeżywali Ją Cyc, Cycylia. Zdronienie Cesia nie podoba mi się, już lepiej brzmi Celia, Ceci i Cilka. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 23:32 Nie. Kojarzy mi się ze słowem "cycki". I jest jakieś takie sztucznie napompowane. Brak ładnych zdrobnień. Znałam ze słyszenia jedną Cecylię nazywaną Cela, brr. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 17.01.23, 08:52 I każdy, kto słyszał zdrobnienie Cela, myślał, że to Celina. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 16.01.23, 23:37 Przepiękne imię, uwielbiam je Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 17.01.23, 07:19 Znaczenie nieciekawe. Brzmienie, jakos nie moge zdecydowac czy lubie je. U kogos fajnie, ale wole Celine. Odpowiedz Link Zgłoś
mm1206 Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 17.01.23, 09:17 Absolutnie nie, od czasów pierwszego Koła Fortuny (C jak Cecylia) mam fatalne, anatomiczne skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 17.01.23, 10:47 Podoba mi się. Dla mojej córki odpada przez skojarzenia z pewną znaną mi Cecylią. Poza tym dla mojego męża za bardzo anatomiczna Nie jestem też fanką zdrobnień typu Cela, Cesia. Ale ogólnie to bardzo eleganckie imię Ostatnio na IG gdzieś wpadła mi w oko nowonarodzona Cecylka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Co sądzicie o imieniu Cecylia? 21.01.23, 13:33 polik17 napisała: > Podoba Wam się? Mnie tak sobie, ale u kogoś jak najbardziej doceniłabym. Mam podobnie, sama bym zdecydowanie nie nadała, nie uwodzi mnie aż tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś