maja0921 26.01.23, 14:44 Wczoraj na zajęciach dodatkowych nasza Diana spotkała swoją imienniczkę, która była wraz ze starszą siostrą - Larysą. Mama wolała ja na przemian Larysa i Lara. Co myślicie o tym imieniu? I jak podoba Wam się taki zestaw dla sióstr - Diana i Larysa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niii Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 14:59 Bardzo miły zestaw, lubię Larysę Obecnie popularniejsza jest raczej Lara od Larysy jako pełna forma również. Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 15:07 Podoba mi się Larysa maja0921 napisał(a): > I jak podoba Wam się taki zestaw dla sióstr - Diana i Larysa? Fajny! Kojarzy mi się mocno wschodnio (ale nie jest to dla mnie minusem ). Odpowiedz Link Zgłoś
maja0921 Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 15:29 A jeszcze przy okazji zapytam które z tych dwóch bardziej Wam się podoba Larysa czy Letycja? Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 15:51 Z trojga złego Letycja, ale nie podoba mi się niewiele mniej niż Lara i Larysa. Klarysa też nie, tak przy okazji. Za to Klara podoba mi się ogromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 17:35 Zdecydowanie Letycja, piękne imię ze super zdrobnieniem Leti Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 20:27 Oba mi się podobają chyba jednakowo, choć z lekką przewagą Letycji. Emnilda wspomniała o Klarysie, również wolę Klarę i Larę obecnie w porównaniu obu. Wspomnę jeszcze o Lutrycji, rzadziej nadawanej od Letycji Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Larysa - co sądzicie? 28.01.23, 20:25 niii napisała: > jeszcze o Lutrycji, rzadziej nadawanej od Letycji Przy guglowaniu tego imienia włączył mi się filtr, odsiewający nagość, treści o charakterze seksualnym lub inne wyniki dla pełnoletnich. Co ty nam proponujesz?! W Polsce jest to imię nienadawane wcale, więc podajesz fałszywą informację, jakoby była w ogóle nadawana. Bardzo proszę, zacznij weryfikować swoje enuncjacje o nadawalności imion, przy czym jeśli nie napiszesz, że chodzi ci o nadawalność poza Polską, będę przyjmowała, że chodzi o Polskę. Gdyby okazało się, ze informacja podawana przez ciebie jest nieprawdziwa, będę kasować twoje posty w trosce o rzetelność forum. Bardzo cię jednak proszę, żebyś oszczędziła mi roboty nadzorczej. Napisałam ci już, jak to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 17:21 Zestaw Diana i Larysa kojarzy mi się z rodzeństwem zza wschodniej granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 17:34 Larysa kiedyś mi się podobała, jednak ostatnio zdecydowanie przestała i teraz wolę Larę jako pełne imię Diana i Larysa brzmi dość fajnie i ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 19:49 Imię Larysa bardzo mi się podoba, chociaż troszkę dziwi w zestawieniu z Dianą. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 20:11 Nie podoba mi się Larysa. Zdrobnienie Lara jeszcze mniej. Z tej 3 Letycja podoba mi się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 20:37 Jednak Larysa pomimo miłego brzmienia kojarzy się bardzo wschodnio, a Klarysa oprócz tego klasztornie, Lara bardziej uniwersalna, bez skojarzeń. Od Lary wolę Laurę nawet pomimo jej ogromnej popularności. Na ' matrycy' imion krótkich 4 literowych z końcówką -ara są : Ara ( samodzielny skrót od Ariany, Arcelii, Arabelli, Arkadii etc.), Cara ( czytana jako Kara) i też Kara przez K, Fara, Lara, Mara, Sara ( Xara, Zara), Tara. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Larysa - co sądzicie? 26.01.23, 20:59 Nie podoba mi się pełna wersja, ale bardzo lubię zdrobnienie Lara. Zestaw Diana i Larysa w porządku. Ale z tej dwójki zdecydowanie wolę Dianę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Larysa - co sądzicie? 27.01.23, 15:11 Nie przepadam za Larysą, choć doceniam oryginalność. Dla mnie jest zbyt wschodnia. Zestaw sióstr ciekawy, czy to Polki? Wybierając między Larysą a Letycją zdecydowanie wygrywa u mnie ta druga. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Larysa - co sądzicie? 28.01.23, 13:05 Larissa, czyli Larysa pochodzi z Grecji, a wschodnio, czyli ukraińsko - rosyjsko i ogólnie ' rusko' kojarzy się nam poprzez częstość jej nadań na tym właśnie obszarze Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Larysa - co sądzicie? 28.01.23, 20:20 Przypuszczałabym, że są Ukrainkami (zwłaszcza zdrobnienie Lara jest wschodnie). Odpowiedz Link Zgłoś