emnilda.wolna Re: Anna, Ana, Ania, Anja czy Hanna/ Hana? 28.01.23, 14:55 A co to za nudy? Nie ma Andy, Andzi, Chany, Annany, Anneny i Anteny? Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Anna, Ana, Ania, Anja czy Hanna/ Hana? 28.01.23, 15:13 Mnie interesują różne imiona,i znane i nieznane, jak i ich wersje. Anda, Chana to akurat regularne imiona, w tym tylko Anda była kiedyś spotykana częściej w Polsce. Chana to imię mniejszościowe, wskazujące na pochodzenie. Annana być może występuje jako wariant Anny albo i całkiem inne imię, podobnie Ananya/ Anania. Andzia to spieszczenie, które przynajmniej na razie nie ma szans na samodzielność jak np. Ana, Ania, Anja. O Antenie nie słyszałam ale to imię może być aktywatorem i inicjatorem rozbudowy połączeń międzykomórkowych u niektórych użytkowników? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anna, Ana, Ania, Anja czy Hanna/ Hana? 29.01.23, 00:45 niii napisała: > Mnie interesują różne imiona,i znane i nieznane, jak i ich wersje. Anda, Chana > to akurat regularne imiona, Okrągłe? Kwadratowe? A może zaciężne niczym wojska? Odpowiedz Link Zgłoś