niii 10.03.23, 17:17 Bardzo lubię wszystkie 3 i ciężko wybrać. Najbardziej Wiwianę i Vanessę( pomimo kontrowersyjności z czasów pojawienia się w Polsce). Ktoś twierdził też, że Wenesa to nie zapis wymowy u dziecka, a imię innego pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulimira Re: Wiwiana, Waleria czy Vanessa/ Wenesa ? 10.03.23, 17:37 Waleria, uwielbiam zdrobnienie Walerka Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Wiwiana, Waleria czy Vanessa/ Wenesa ? 10.03.23, 18:15 Ja też. Bardzo miłe Kojarzy się też z wesołą piosenką Amy Winehouse ' Valerie'. Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Wiwiana, Waleria czy Vanessa/ Wenesa ? 10.03.23, 19:52 Waleria bardzo mi się podoba, myślę, że będzie coraz częściej nadawana. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Wiwiana, Waleria czy Vanessa/ Wenesa ? 10.03.23, 19:58 Nie sądzę, że Waleria będzie coraz częściej nadawana. Skrót Wala bardzo zniechęca do tego imienia😅 Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Wiwiana, Waleria czy Vanessa/ Wenesa ? 10.03.23, 20:20 Też tak zauważam i Waleria ma dźwięczne brzmienie, bardzo mi się podoba, razem z Aurelią, Glorią i Ariel(l)ą zawierają podobne litery. Wszystkie te imiona są stare(albo w kraju albo poza nim) ale niedawno wróciły. Z tych dwóch obserwuję najwięcej nowych nadań Walerii, potem Wiwiany ale już trochę rzadziej a małych Vaness/ Wanes/ Wenes ubywa. Nie przepadam za angielskojęzycznym nadawaniem w Polsce, jednak Vanessa jest dość neutralna w pisowni i kojarzy się z motylem rusałką admirałem, nazwanym na pamiątkę historii o Vanessie. Mam małe kuzynki Wiwianę i Vanessę ( Vanessa to pół Niemka i mieszka w Niemczech, Wiwiana to Polka mieszkająca w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Wiwiana, Waleria czy Vanessa/ Wenesa ? 10.03.23, 19:56 Z tych 3 Wiwiana, Waleria i Vanessa w ogóle mi się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Wiwiana, Waleria czy Vanessa/ Wenesa ? 10.03.23, 20:21 Dzięki za Twoją opinię, Polu Odpowiedz Link Zgłoś