polik17 13.03.23, 13:17 Jak wyżej Oczywiście nie dla polskiego dziecka, z polskim nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulimira Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 13.03.23, 13:25 Nigdy mi sie to imie nie podobalo i nic sie nie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 13.03.23, 13:30 To jest po prostu zniekształcona Teofania. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 13.03.23, 13:52 To angielski odpowiednik Teofanii. Teofanię lubię, a Tiffany trochę "kiczowato" dla mnie brzmi. Nie wiem czemu, ale kojarzy mi się z "typową nastolatką" z amerykańskiego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 18.03.23, 15:29 Mam podobne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 13.03.23, 14:21 Był kiedyś wątek o tym imieniu. Sezonówka, znikąd przyszła i odeszła w nicość. I w sumie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 13.03.23, 14:38 Tiffany to chyba Teofania. Bardzo mi się podoba w obu wersjach, o wiele lepiej niż Teodozja. Nie widzę problemu, żeby dziecko o tym imieniu mogło mieć polskie nazwisko bo ludzie już się przyzwyczaili do mieszanych związków albo do wybierania imion innych niż 'krajowe'. Brzmi lekko, melodyjnie, jak powiew wiatru z iskierką ( t - tchnienie i żar, f - wiatr, ulotność, zwiewność). No i na końcu jest wdzięczne ' ni' Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 13.03.23, 18:48 Kompletnie mi się nie podoba, za to Teofania jest nawet w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 13.03.23, 19:02 polik17 napisała: > Jak wyżej Oczywiście nie dla polskiego dziecka, z polskim nazwiskiem > > Pies jest jedynym stworzeniem na Ziemi, które kocha cię więcej niż siebie samego" Autor tej maksymy chciał pewnie dobrze, ale zostaly mu.tylko chęci, gdyż pies dla swojego dobra przy gospodarzu się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 13.03.23, 21:42 Discogs podaje, że w latach 80/90 występowała nastoletnia, amerykańska wokalistka Tiffany, która była w pewnym sensie pierwowzorem Britney Spears, była autorką m.in. znanej w latach 80 piosenki ' I think we're alone now'. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Co sądzicie o imieniu Tiffany? 18.03.23, 18:52 Zupełnie mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś