polik17 15.03.23, 20:41 Jakbyście miały uszeregować w kolejności te imiona-zdrobnienia, które najbardziej Wam się podoba, a które najmniej? U mnie wyglądałoby to tak: 1. Pola 2. Maja 3. Nela 4. Nina 5. Kaja 6. Lena 7. Tola 8. Iga Dla jasności - wiem, że Nina etymologicznie nie jest zdrobnieniem, jednak większości na forum kojarzy się zdrobnieniowo, więc również zaliczyłam ją do tej grupy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remigia1 Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 15.03.23, 21:28 1. Kaja 2. Nina 3. Maja . . . . 4. Lena 5. Pola 6. Nela 7. Iga 8. Tola Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 15.03.23, 21:32 Iga Tola Kaja Nina Lena Maja Pola Nela Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 15.03.23, 21:42 1. A można dwa w jednym punkcie? 😂 Tak samo uwielbiam Tolę i Ninę. 😁 Jeżeli nie, to poprawię. 2. Iga 3. Nela 4. Pola 5. Kaja 6. Lena 7. Maja Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 00:32 Tak, można 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 18:47 😃 Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 15.03.23, 22:20 1. Maja 2. Tola 3. Nela 4. Lena 5. Pola 6. Iga 7. Kaja 8. Nina Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 00:42 Maja jest śliczna ☺️💞 Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 10:09 Tak! Taka urocza i kojarząca się z wiosną ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 11:02 Dokładnie 😍🥰💛 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 15.03.23, 23:46 Tola i Nina. Reszta razem. Iga ostatnia pomimo, ze bardzo lubie Swiatek to brzmi dla mnie jak dzwiek wydawany przez wscieklego ptaka. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 00:34 Oo tak, coś w tym jest 😅 No wyjątkowo mi się ta Iga nie podoba, co innego Ida Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 00:41 Tola i Lena mnie nie zachwycają, tak po prostu, dlatego są tak nisko w moim rankingu. Kaja bardzo kojarzy mi się z kajakiem, dlatego wolę oklepaną do granic możliwości Maję😀 Pola na 1 miejscu - chyba wiadomo, dlaczego🥰 Nela i Nina podobają mi się mniej więcej po równo, jednak nieco bardziej Nela, bo uwielbiam Anielę i Kornelię Za to za Antoniną i Janiną wyjątkowo nie przepadam, dlatego wolę samą Ninę. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 01:51 Ida brzmi zupelnie inaczej. Odbieram ja o cale niebo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 10:36 1. Nina 2. Lena, Pola i Nela 3. Kaja 4. Mają 5. Tola - brzmi nieźle, ale nie wyobrażam sobie przedstawiać się imieniem Tola w dorosłym życiu. 6. Iga - o wiele bardziej lubię Idę, Adę i Agę. Swoją drogą Iga robi się mocno popularna. W moim mieście znalazła się na drugim miejscu w rankingu nadawalnosci imion. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 11:01 Naprawdę? 😱 Szok.pl . Ja bardzo rzadko spotykam Igi, praktycznie w ogóle, więc jakoś nie odczuwam jej popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 13:14 1. Iga i Nina 3. Tola, ale wyłącznie jako zdrobnienie, nie nadałabym jako pełnego imienia. Pozostałe u mnie zupełnie poza listą. Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 16:16 1. Tola - bardzo mi się podoba, u mnie byłaby Teofilą 2. Kaja 3. Nela 4. Iga 5. Lena 6. Nina 7. Maja Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 16:46 Ninę sama mogłabym nadać. Kai też nie odbieram bardzo zdrobnieniowo. Sama na swojej liście miałam Gaję. Z pozostalych znośna jest dla mnie Iga, jakoś najmniej infantylna. Reszta kompletnie nie, szczególnie Pola, Nela, Tola - piękne zdrobnienia, ale dla mnie wyjątkowo dziecinne i niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 16.03.23, 16:51 Lubię Anatolię, czy Anatolę ale od Toli, choć miłej wolę Tulię Na ostatnim miejscu plasuje się Iga, bo kojarzy mi się z igłą Nie lubię ani Igi ani Iki w brzmieniu. 1. Nina ( wiadomo, bo nigdy dość Ni Ni... 2. Maja - piękne i wielowymiarowe imię do teraz Równocześnie na 3 miejscu: 3. Nela i Lena - ulubione głoski, księżyc w Lenie 3. Pola i Tola - oryginalnie, przebojowe w Poli, ciepłe w Toli, nowoczesne, nastoletnie w nastroju obu 4. Kaja - bogini nieba w kulturze pozaeuropejskiej 5. Iga Już lepiej brzmi jako Giga, Gigi ( tak też zdrabnia się, dodając pierwszą spółgłoskę identyczna jak druga litera imienia) Nie patrzę na nadmiar popularności tylko oceniam indywidualnie Podoba mi się jeszcze bardzo Nila, Luna, Lira, Naja, Nena. Nie przepadam za Gają. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Maja, Kaja, Pola, Iga, Nina, Tola, Lena czy N 18.03.23, 15:42 Z nich tylko Kaja. Odpowiedz Link Zgłoś