Dodaj do ulubionych

Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mimoza?

17.03.23, 23:48
Które z nich według Was ma szansę na rozpowszechnienie? wink
Obserwuj wątek
    • niii Re: Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mim 18.03.23, 10:18
      U mnie wygląda to tak:
      1. Magnolia - Magnolka, Magia, Nolka, Nola, Mania, Mala
      2. Maklowia i Lawenda - Maka, Klowia, Lowia, Lowka, Lawa, Wenda, Lada
      3. Mimoza - skrót Mimi, Mizia, Mimozka
      4. Gladiola - Gladiolka, Gladia, Glola, Diola, Diolka, Gladi
    • nadeeka Re: Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mim 18.03.23, 10:27
      Mam jednak nadzieję, że żadne smile Był wątek o wyrazach, które mogłyby być ładnie brzmiącymi imionami. W tym rozumieniu, moim zdaniem Magnolia jest niezła.
      • niii Re: Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mim 18.03.23, 10:45
        Rozumiem, a ostatnio widzę nadawaną w Polsce Magnolię. Natomiast Maklowia to popularne imię w Ameryce Południowej wink Wszystkie mają swój urok, mi najbardziej pasuje Magnolia, Maklowia, i Lawenda wink
    • karoleena Re: Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mim 18.03.23, 11:58
      Gdy byłam dzieckiem kochałam imię Gladiola. Tak chyba miała na imię jakąś wróżka lub królewna z bajki. Myślę jednak że nie ma szans na rozpowszechnienie ani tego ani pozostałych imion mimo całkiem miłego brzmienia.
      • niii Re: Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mim 19.03.23, 00:10
        Dzięki, K. wink Chyba po prostu ludzie wolą się nie indywidualizować za bardzo, a czasem boją się naznaczenia czy utraty poczucia przynależności.
        Gladiola naprawdę urocza, trudno było mi wybrać najlepszą bo wszystkie brzmią miło na swój sposób, tylko Maklowia raczej nie jest kwiatowa, bo to regularne imię południowców wink
        • gaudencja Re: Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mim 19.03.23, 01:45
          niii napisała:

> Dzięki, K. wink Chyba po prostu ludzie wolą się nie indywidualizować za bardzo, a

Masz raczej na myśli wyróżnianie się. Indywidualizowanie się oznacza co innego.
          • niii Re: Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mim 19.03.23, 16:05
            Właśnie nie. To dziecko wraz z aurą przynosi na świat pasujące do siebie imię. Nie jestem w ogóle za udziwnianiem, a za indywidualizacją, tak jest w krajach Beneluksu i w Ameryce Południowej i ogólnie u świadomych plemion.
            Nie obchodzi mnie, że kiedyś komuniści nadawali imiona odrzeczownikowe czy naturalne - oni się nudzili i szukali wzmocnienia swojego kultu. Imię Zorza czy jakiekolwiek typu Niebianna, Dziewanna, podobnie jak litewska Saule, Nijole( prześliczne imię), Audre i imiona roślinne są naładowane bardzo twórczą i realną energią, i są na wskroś polskie, czy ogólnie słowiańskie.
            • gaudencja Re: Maklowia, Gladiola, Lawenda, Magnolia czy Mim 20.03.23, 00:38
              niii napisała:

> Właśnie nie.

Właśnie tak. Sprawdź sobie w słowniku i wyciągnij z tego wnioski.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.