rzymska-bogini 13.05.23, 23:04 A jakim imieniem bohaterki (bohatera) z opery mogłybyście nazwać córkę (ew. syna)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: A jakim imieniem z opery... 14.05.23, 10:52 Penelopa, Prozerpina, Apollo, Tamina, Aida, Orfeusz, Eurydyka, Tankred, Klorynda (to nie z opery, a z Il Combattimento, czyli sceny operowej). We Francji - Manon. Tylko niektóre jednak byłyby na pierwszym miejscu, reszta to raczej 2 i 3 priorytet albo i dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: A jakim imieniem z opery... 14.05.23, 11:38 Aida podoba mi sie, ale nie mialaby szans na nadanie, bo polskie lubie bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: A jakim imieniem z opery... 14.05.23, 11:44 Halina i Zofia (z "Halki"). Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: A jakim imieniem z opery... 15.05.23, 19:35 Tamina. A poza tym, to 'Carmina Burana' zawsze mi brzmiała jak imię Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: A jakim imieniem z opery... 15.05.23, 22:06 U mnie jeszcze Pamina, Poppea, Ariadna, Armida. Oper jest mnóstwo, pewnie jeszcze coś mi się przypomni. W każdym razie Turandot wykluczona Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: A jakim imieniem z opery... 15.05.23, 22:44 Traviata, byłaby w skrócie Travka A serio to : Dafne, Tośka, Ariadna, Aida, Radames. Odpowiedz Link Zgłoś