n.ataleczk.aa 25.07.23, 12:33 Lista osób przyjętych do jednego z krakowskich liceów. Dziewczyny: Adrianna Agata Aleksandra x3 Alicja x2 Alisa (niepolskie nazwisko) **Almira** (chyba polskie nazwisko) Amelia Aniela Anna x4 Antonina Barbara x2 Eliza Emilia **Estera** Gabriela x2 Hanna x2 Helena Ida x2 Jadwiga Joanna Julia x5 Justyna Karolina Kinga Klaudia Kornelia Lena x2 Magdalena x3 Maja x7 Małgorzata x2 Marcelina Maria x2 Marianna Marlena Marta Martyna Matylda Michalina x2 Milena x4 Monika Nadia x2 Natalia x4 Nina x3 Olivia (polskie nazwisko) Oliwia Patrycja x2 Roksana Weronika x2 Zofia x4 Zuzanna x4 Chłopcy: Adam x4 Aleksander Alexander (polskie nazwisko) Antoni Artur Bartosz Brunon x2 **Erlend** (polskie nazwisko) Filip x2 Franciszek x2 Henryk Hubert Hugo Igor x3 Jakub x5 Jan x5 Jerzy Kacper x2 Kajetan Karol Konrad Krzysztof Maciej Maksymilian x2 Marcin Marian Mateusz x4 Mieszko Miłosz x2 Nikodem **Olgierd** Oliwer Oskar Pavel (niepolskie nazwisko) Paweł x4 Piotr Radosław Rafał Stanisław Szymon x2 Tomasz Z tej samej szkoły zostały mi jeszcze trzy klasy, które się niestety nie wczytują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sulimira Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 25.07.23, 14:14 Zdziwilo mnie tyle Magdalen. Same znane imiona, ale udalo sie niezle, bo nie ma wielu powtorek wielu imion. Najbardziej podoba mi sie Mieszko, Radoslaw I Aniela Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 18.08.23, 22:45 Też o tym samym pomyślałam. I dwie Małgorzaty. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 25.07.23, 14:41 Najbardziej zaciekawił mnie Erlend, bo skojarzył się z islandzkim Erlendurem, ale widzę, że w tej formie funkcjonuje w Norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
rannala Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 21.08.23, 19:38 Mnie się skojarzył z "Krystyną córką Lavransa" Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 25.07.23, 23:08 Rozmaite imiona Najbardziej wyróżnia się Almira Cieszy mnie większość z nich oraz coraz częstsza Adriana, dawno niewidziana Monika i Marlena, jak i Estera, Roksana. Odpowiedz Link Zgłoś
sulika Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 17.08.23, 03:57 Co dokładnie znaczą te gwiazdki przy imionach? Wyszło całkiem różnorodnie i kilka ciekawszych imion też się znalazło. . Najbardziej pdobaja mi się Olgierd, Estera. A na plus też Hugo, Jerzy, Mieszko, Ida (zresztą wszystkie mi się podobają). Helena- tak jak lubię to imię, tak myślę, że to chyba jeden z ostatnich roczników w których może uchodzić za ,,oryginalna". Szkoda bo jako dziewczynka postanowiłam, że będę miała córki Emilię, Helenę i Łucję😅. Erlend brzmi całkiem ładnie i pewnie jest z małżeństwa mieszanego, podobna sytuacja może być Almira, choć tutaj mogłabym też uwierzyć w fascynacje jakimś serialem lub inną książką. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 17.08.23, 09:03 Chciałam, żeby te imiona w gwiazdkach były pogrubione, aby podkreślić ich wyjątkowość, ale zapomniałam, że na forum trzeba z dwóch stron dać [b], a nie ** 😅. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 17.08.23, 18:32 Dość różnorodne zestawienie Wśród żeńskich najbardziej zaskoczyła mnie Almira, Jadwiga, Justyna, Monika i aż 3 Magdy, 2 Idy. Z męskich Marian, Jerzy, Artur, Erlend i Radosław. Z rzadszych najbardziej podoba mi się Matylda i Aniela 😊 A z męskich Marcin. Nieco zaskoczył mnie też brak Wiktorii - w 2009 roku była na 4 miejscu popularności, a tutaj ani jednej Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 21.08.23, 12:08 Inne krakowskie liceum: Agata Aleksandra x2 Alicja Amelia Anna x4 Antonina Beata Bożena Dominika Emilia Ewa Gabriela Hanna x2 Helena x2 Jagoda x2 Julia x3 Katarzyna Khrystyna (niepolskie nazwisko) Łucja Maja Maria x5 Martyna Melaniia (niepolskie nazwisko) Milena Weronika x2 Wiktoria x2 Yuliana (nazwisko niepolskie) Zofia x5 Zuzanna x2 Aleksander x2 Antoni Bartłomiej David (polskie nazwisko) Dominik Franciszek Jakub Jerzy Kacper Kamil Krzysztof x3 Lubov (nazwisko raczej niepolskie) Maciej x2 Marcin Mateusz Michał x3 Norbert Patryk Piotr x2 Rafał Stanisław x3 Szymon Tymon Wojciech x2 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 21.08.23, 12:24 Dość wczesne nadanie Łucji, Bożena rzeczywiście ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 21.08.23, 12:53 Miałam nadzieję, że Bożena i Norbert dawno już odeszły w zapomnienie Lubov to imię żeńskie - po rosyjsku oznacza miłość. Łucja rzeczywiście wczesna. Reszta nudna Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 21.08.23, 15:22 Przepraszam za pomyłkę, nie znałam tego imienia wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 21.08.23, 21:34 A ja lubię Norberta, podoba mi się o wiele bardziej niż Robert. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 21.08.23, 21:33 Jeśli jest to 1 klasa liceum, to te osoby są urodzone w 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Osoby zakwalifikowane do krakowskiego liceum 22.08.23, 00:05 I 2009, bo to był rocznik 6 latków Odpowiedz Link Zgłoś