niii 01.09.23, 10:29 Oprócz ślicznej ale bardzo popularnej ostatnio Laury istnieje Laurencja, Laurena, Lora, Lori, Laurelia, Loretta, Lorna, Laurelina, Laurissa, Lorina. Podałam w tym zestawieniu również międzynarodowe wersje. Lorelei wygląda podobnie ale to zupełnie inne imię, tak samo Lara i Larysa. Spodobała mi się już dawno Laurella, ewentualnie Laurelia i chciałabym poznać Waszą opinię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karoleena Re: Laurella - czy może być alternatywą dla Laury 01.09.23, 16:06 Dla mnie Laurella brzmi trochę jak imię dla jakiejś księżniczki z bajki. Nie bardzo mi się podoba, ale ja też nie należę do wielkich fanek Laury. I raczej się nie spodziewam że się upowszechni. z wymienionych przez Ciebie najbardziej brzmieniowo podoba mi się Loretta. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Laurella - czy może być alternatywą dla Laury 01.09.23, 22:25 Dzięki, i miło że podzieliłas się swoim zdaniem, K. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_86 Re: Laurella - czy może być alternatywą dla Laury 01.09.23, 20:48 Mi się kojarzy z nazwą podpasek. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Laurella - czy może być alternatywą dla Laury 01.09.23, 22:26 Tak ale np. Amelia i Regina to nazwy papieru toaletowego Dzięki, Lukrecjo Odpowiedz Link Zgłoś