kiwka.5 23.09.23, 19:21 Gdybyście dziś miały nadać imiona dla 6 dzieci (dowolna kombinacja płci) jak byście je nazwali? U mnie: Tymoteusz, Nikodem i Marcelina, Aniela, Rozalia, Apolonia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzymska-bogini Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 23.09.23, 20:21 Giuliana Antonietta Aurelia Miron Goran Syriusz Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 23.09.23, 20:21 Ludwik, Zachary, Kornel, Jeremi, Stella i Sara. Odpowiedz Link Zgłoś
eleftheria88 Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 23.09.23, 20:47 Liliana, Anastazja, Melania, Noemi, Róża i Jeremi Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 23.09.23, 21:13 U mnie, tak na szybko bez wiekszego zastanowienia, calkiem spotanicznie: Sawa, Kalina, Emilia, Ida, Adrianna i Marcelina. Z chlopakami milabym problem, nie mam zadnego typu. Tak na sile: Jan, Nikodem, Marceli, Mikolaj, Wojciech, Felicjan. Odpowiedz Link Zgłoś
wloczykijka55 Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 23.09.23, 21:26 Na dzień dzisiejszy byłoby to takie zestawienie: Jaśmina, Matylda, Teodor, Feliks, Kalina i Makary . Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 24.09.23, 00:12 W Polsce: Toligniew Niestanka Tomila Blizbor Sulislawa Kajmir W anglojezycznym kraju: Sambor Kalina Tomira Odolan Barnim Dalwin Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 24.09.23, 11:39 No to ja spróbuję z sześcioma dziewczynkami i sześcioma chłopcami Najpierw dziewczynki: 1. Aida 2. Teodozja 3. Flora 4. Naomi 5. Dąbrówka 6. Sara I dla chłopca: 1. Jan 2. Michał 3. Marcin 4. Dorian 5. Chrystian 6. Bruno Tak jest na ten moment, szczególnie z wyborem imion dla chłopców miałam duży problem, dlatego dodaję "bonusowy" zestaw chłopców 😉: 1. Leonard 2. Daniel 3. Laurenty 4. Winicjusz 5. Bastian 6. Diego Nie wykluczam, że za jakiś czas może się to zmienić i najpewniej tak będzie, dlatego będzie na pewno aktualizacja 😃 — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🩹❤️🔥 Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 24.09.23, 13:54 Kazimierz, Konstanty, Anatol, Albin, Maurycy, Janina Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 24.09.23, 15:19 Wiktoria, Florian, Idalia, Emil, Cyntia i Laura Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 24.09.23, 16:15 1. Zestaw uniwersalny: Fia Filomena Lawinia/ Lavinia Luna Nolwena Avelina Neonilla Inanna Lovisa Silvana Gemma Noemi Feniks/ Fenix Gustaw Nolan Aniel Maksymilian/ Maximilian Nataniel/ Nataniel Anatol Emil lub Emilian Dalwin/ Dalvin 2. Zestaw alternatywny Izabella Azalia Aurora Kasandra Roksana Saskia Ariadna Andromeda Adrianna Druzjanna Estella Scarlett Blizbor Sambor Radomir Dalmir Kastor Roch Nikodem Amadeusz Makar Anaksymander 3. Zestaw z imion modnych obecnie: Malwina Wiwiana Rozalia Luiza Marcelina Malina Liliana Noelia Melissa Jaśmina Kalina Kiliana Kornel Leonard lub Kornel Lionel za granicą Feliks Florian Filon Milan Marcel lub Marceli Michał Ludwik Wiktor Roman Namir Wiele najlepszych imion nie mogłam zmieścić, starałam się nie powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 24.09.23, 21:20 Sześć dziewczynek: Idalia Melania Felicja Rozalia Larysa Stella Sześć chłopców: Leonard Florian Edmund Joachim Eliasz Aurelian Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 24.09.23, 23:23 Przepiękny zestaw, u mnie też pojawiają się z Twojego w innych tematach. Wszystkie dziewczyny, kilku chłopaków, w tym Aurelian Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 24.09.23, 23:47 Sześć dziewczynek: Żywia, Sława, Apolonia, Tacjanna, Kalina, Eulalia Sześciu chłopców: Wieńczysław, Gniewomir, August, Konstanty, Odolan, Radociech Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 25.09.23, 08:00 Piekne imiona, uwielbiam Apolonie, Eulalie, Odolana, Radociecha i Gniewomira Ogolnie moglabym nadac takie zestawy😁♥️ Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 25.09.23, 15:13 Przepiękny i njecifzudnny zestaw ) Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 25.09.23, 07:57 Musze zmienic moje wyboru w Polsce: Nawoja Niestanka Tomila Bronislawa Damroka Sulislawa Zawisza Blizbor Kajmir Toligniew Dalwin Radogost Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 25.09.23, 10:35 Gdybym nie mogla nadac polskich imion: Apolinary Agaton Nikandra Tomaida Eulalia Aniceta Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 25.09.23, 15:09 Bardzo ładny zestaw, wybrałam z niego Nikandrę, Eulalię, Anicetę, Tomaidę. 1 Nikandra, 2 Eulalia i Aniceta, 3 Tomaida 4 Apolinary 5 Agaton Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 25.09.23, 15:12 Lotar podoba mi się bardzo, zauważyłam go dopiero teraz i włączam też do swoich typów Nie przekonuje mnie na razie tylko Agaton. Apolinary podoba mi się również, jedynie odmiana z Y jest kłopotliwa, więc ma razie stawiam na Apolla, Apollona, Pollona albo Apolinara, jeśli istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 25.09.23, 19:42 Lotar jest kapitalny wedlug mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 27.09.23, 19:01 Tak, Lotar oczywiście Imisława to jedna z moich faworytek, podobnie Mojmira. Odkryłam imię Nagod i zaproponowałam żeńską formę Nagoda w innym poście. Rdzennych kobiecych imion jest mniej i każde w miarę zgrabne się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zabawa: imiona dla wielodzietnej rodziny 25.09.23, 19:44 Imislawa, Mojmira i Sawa tez wysoko u mnie stoja. Odpowiedz Link Zgłoś