mister1 08.12.06, 17:58 Onno,Eppo,Jaap,Joop,Job - meskie Marian - zenskie.Biada polskim Marianom Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saraanna Re: Imiona holenderskie 09.12.06, 18:13 mister1- mnie do tej pory niektore imiona w Holandii szokuja.Jaap akurat nie,bo pracuje z jednym i jest to zdrobnienie od Jacobus (polski Jakob).W szkole tanca ,do ktorej chodzi moja coreczka sa takie kwiatki jak - Kiki,Pien,Puk - dodam ,ze wszystkie to imiona dziewczynek.Moja coreczka przyjmuje je naturalnie ,dla mnie jednak sa dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Imiona holenderskie - Cock 09.12.06, 20:26 w Nl siedzialem w szkole w jednej lawce z kolega co mial na imie...Cock (zdrobnienie od Cornelisa) - tak go nazywali w domu, pozniej prosil, by nazywac go Cor. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Imiona holenderskie 09.12.06, 18:20 mister1 napisał: > Marian - zenskie.Biada polskim Marianom W Holandii to i tak nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imiona holenderskie 09.12.06, 21:04 BO lady Marion to wlasnie Marian...Jest jeszcze piekna piosenka Sisters of Mercy - Marian, watpie aby spiewali o jakims polskim Marianie)). Swoja droga za kilakanascie lat pewnie imie Marian w PL juz nie przejdzie - plec osoby je noszacej przestanie byc jednoznaczna... Odpowiedz Link Zgłoś