iadt27 14.05.08, 14:59 Liczę na Waszą pomoc. Za 5 tyg pojawi się nowa dziewczynka na świecie. Nie wybraliśmy jeszcze imienia. Zaczyna mnie to trochę irytować, że nie możemy podjąć decyzji. Szukam imienia, ale żeby nie było pospolte i pretensjonalne. Piszcie, które imiona są najpiękniejsze - może wreszcie uda mi się podjąć decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zośka Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.inowroclaw.mm.pl 14.05.08, 15:16 My dla drugiej córci wybraliśmy Róża Julianna (pierwsza - Anielka Liliana). Inne ładne: Rozalia Eleonora Matylda Józefina Nadzieja/Nadia Klara Marianna Łucja Helena Idalia Konstancja Może któreś Wam się spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iadt27 Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.awf.edu.pl 14.05.08, 15:31 Z Twojej propozycji najbardziej podoba mi się Aniela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.mpips.gov.pl 14.05.08, 15:47 Marianna-piekne imię mojej córki Konstancja Klementyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggoonia Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.sol2.cable.ntl.com 31.07.08, 20:22 a moze tak Kornelka ja tak daje na imie mojej niuni która zawita za 3 tygodnie już ) Odpowiedz Link Zgłoś
mars01 Re: ładne imię dla dziewczynki 05.06.08, 11:31 Liwia, Sara, Nikola, to moje typy, ale na nic one bo synuś w brzuszku ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwa Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.adsl.proxad.net 13.06.08, 13:09 ja bardzo lubie Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ładne imię dla dziewczynki 14.05.08, 15:54 Zośka bardzo ładne imiona Wam podała . A ja od siebie zaproponuję jeszcze takie imiona jak: Alina Łucja Elżbieta Estera Emilia Marianna Gabriela Anastazja Kornelia Ewa Olga Agata Ida Adela Odpowiedz Link Zgłoś
manarai Re: ładne imię dla dziewczynki 14.05.08, 18:38 Na pewno będzie nam łatwiej zaproponować coś konkretnego, jeśli podasz choć w przybliżeniu, jakie imię Cię interesuje - bo "ładne", "niepospolite" i "niepretensjonalne" naprawdę dla każdego mogą znaczyć coś innego... Może przejrzyj forumowe ankingi ulubionych imion i wypisz, które Ci najbardziej odpowiadają, zaproponujemy coś w podobnym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: ładne imię dla dziewczynki 14.05.08, 19:02 Noelia Kasjana Urszula Liwia Eliza Taida Debora Aurelia Zorika Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: ładne imię dla dziewczynki 14.05.08, 21:11 każdemu podoba się co innego i rzeczywiscie trudno jest Ci coś doradzić , ale spróbuję Adelajda Klementyna Liwia Aurelia Odetta Cecylia i jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: ładne imię dla dziewczynki 14.05.08, 21:18 Dla mnie takim imieniem pozostaje zawsze Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
lana.777 Re: ładne imię dla dziewczynki 15.05.08, 01:32 Ludmila Daniela Kamilia Julitta Melania Amanda Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia149 Re: ładne imię dla dziewczynki 16.05.08, 17:33 hej ja chciałam dać propozycje i równiz imiona z mojej rodziny. Ja sie nazywam Dagmarka i nawet spodobało mi sie to imie, mam siostre Kornelkę i powiem ze to tez ładne imię.Kuzynki Jowita,Marlenka,Ilonka,Sandra ) ale mnie sie najbardziej podobają: -Kinga -Kasia -Marlena -Zuzia -Małgosia -Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.KREDKA.ds.uni.wroc.pl 15.05.08, 02:06 Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
aula27 Re: ładne imię dla dziewczynki 15.05.08, 02:46 Felicja Florentyna Marcjanna Ludwika Antonina Lidia lub z innej beczki: Greta Gaja Irma Estera Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: ładne imię dla dziewczynki 15.05.08, 08:05 Ładnych imion jest pełen kalendarz, mniej jest brzydkich. Raczej powiedz, które są w Twoim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
iadt27 Re: ładne imię dla dziewczynki 15.05.08, 08:47 Gdybym wiedziała, które imię mi się podoba to bym je wybrała. Czytam Wasze propozycje i liczę, że wreszcie mnie oświeci. Chciałabym imię proste, ale niezbyt pospolite i , żeby nie były udziwnione. Np. Ania i Marysia są dla mnie zbyt pospolite. Julia, mimo, że ładne - też za bardzo się stało pospolite. Kornelia zaś jest dla mnie zbyt skomplikowane i pretensjonalne - choć nie twierdzę, że nie ładne. Ostatnio zastanawiałam się między Anielą a Amelią. Ale sama nie wiem. Proszę o Wasze propozycje i opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: ładne imię dla dziewczynki 15.05.08, 09:26 Lilianna Hanna Natalia Dominika Laura Anastazja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: ładne imię dla dziewczynki 15.05.08, 18:36 Aniela jest moim zdaniem świetna. Zdrabniac można do Neli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.chello.pl 09.06.08, 21:25 Anielka, tak chciałam dać na imię dzidzi, ale okazuje się że będzie Franek Odpowiedz Link Zgłoś
ffanatyczka Re: ładne imię dla dziewczynki 15.05.08, 10:57 witam uwazam ze Aniela jest slicznie powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: ładne imię dla dziewczynki 15.05.08, 11:02 Jeśli wybierasz między Anielą a Amelią, to zwróć uwagę na większą ostatnio popularność Amelii (od czasu filmu). Oba są prześliczne, ja wybrałabym rzadziej nadawaną Anielę. A może Helena? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 22:55 a mnie bardzo podoba się Milena lub Nadia,ale przede wszystkim to pierwsze pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo81joanna Emilia :) IP: *.chello.pl 02.06.08, 10:30 Gdybym miala coreczke nazwalabym ją Emilia, sliczne imię jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Basia.Kinga. 02.06.08, 11:27 Również mi się podobają, zwłaszcza Kinga. Podoba mi się też Nina, Karolina, Marta. Natomiast wymieniona była powyżej Gabriela. Ja mam tak właśnie na imię i szczerze tego imienia nie cierpię. Po pierwsze w żadnej formie nie brzmi ładnie dla dorosłej osoby. Gabrysia -dla małej dziewczynki jest ok, Gabriela - pompatycznie, jak dla hrabiny, a tak się nie czuję. W pracy jestem po prostu Gabi, Gaba. Pomijając fakt, że wiele osób robi błędy w pisowni. Byłam już Gabryjelą, Gabryielą, Gabrjelą. Odpowiedz Link Zgłoś
agness38a A może coś pomiędzy Kornelią a Amelią??? 04.06.08, 20:27 Witam serdecznie. Osobiście podzielam pogląd, że jest już dużo Amelek, Julek, Oliwek itd. Rok temu też miałam problem z wyborem imienia dla córeczki. Chciałam by było niepospolite a jednocześnie normalne i wybraliśmy z mężem imię Kamelia. Już po narodzinach Kamelki dowiedziałam się, że to także nazwa pięknego kwiatu. Kolejna córcia będzie także pięknym kwiatem - Lilią. Życzę powodzenia - to wybór na całe życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobimax Re: A może coś pomiędzy Kornelią a Amelią??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 20:39 My po długich naradach wybraliśmy właśnie Kornelia i bardzo nam się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobimax Re: A może coś pomiędzy Kornelią a Amelią??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.08, 20:41 a w zdrobnienia to Nelka Nelunia no i Korniszonek mój kochany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: A może coś pomiędzy Kornelią a Amelią??? IP: 193.120.116.* 13.06.08, 07:23 ja tez bede miala coreczke za 2 mies,wacham sie miedzy KORNELIA A DOMINIKA,KTORE WYBRAC????/IWA Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: A może coś pomiędzy Kornelią a Amelią??? 13.06.08, 09:10 Iwono, Kornelia Dominika brzmi świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: A może coś pomiędzy Kornelią a Amelią??? 13.06.08, 11:31 Zgadzam się z Olianką. Odpowiedz Link Zgłoś
agness38a Re: A może coś pomiędzy Kornelią a Amelią??? 04.06.08, 23:16 Każdy ma inny gust co do imienia dla dziecka. Ważne jest to, by podobało się nie tylko rodzicom, bo łatwo jest "uszczęśliwić" dziecko na całe życie. Najlepiej to radzę wziąć kalendarzyk z imionami i czytać po kolei - na pewno coś wpadnie w ucho. A swoją drogą - Kamelia czy Kornelia - każde jest ładne i wybrane od serca - to najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axi Re: A może coś pomiędzy Kornelią a Amelią??? IP: 82.177.26.* 06.06.08, 00:10 Kamelia - b. ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Kornelia IP: *.85-237-165.tkchopin.pl 06.06.08, 08:50 Właśnie jedna rośnie w moim brzuchu I Aurelię jeszcze bym zaproponowała. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ładne imię dla dziewczynki 06.06.08, 10:41 Zdecydowaliście się już na coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 08:27 ja dla mojej córeczki wybrałam imię Nina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.ngd.vectranet.pl 09.06.08, 18:43 Bardzo rzadkie, ale ładne imię króre nosi moja koleżanka Żaklina Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma.ple-ple Re: ładne imię dla dziewczynki 09.06.08, 22:10 Moja faworytka (już śpi) to Olga. Ale super jest też Lena Nina i Ida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejka_majowa Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:51 My najprawdopodobniej zdecydujemy się na Igę. Choc podoba nam się Łucja, Nikola, Patrycja Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martusia Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.eranet.pl 12.06.08, 12:50 witam.Ja także spodziewam sie dziewczynki i razem z mężem uzgodnilismy ze będzie to NIKOLA.Tak więc serdecznie polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
justyna3003 Re: ładne imię dla dziewczynki 13.06.08, 22:44 trochę zapomniane, ale ładne i melodyjne-Ewelina z bardziej niespotykanych Salomea, Salome, jasmina Odpowiedz Link Zgłoś
maja1504 Re: ładne imię dla dziewczynki 17.06.08, 00:15 My zdecydowaliśmy się na Amelkę chociaż faworytką dla mnie jest Tosia ale niestety już jest zajęte w rodzinie rozważaliśmy jeszcze Gabrysię, Michalinę,Zosię, ale padło na Amelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwersja Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.e-net.pl 17.06.08, 00:14 Aurelia Antonina albo moje imię, czyli Marika pierwszy post napisałaś nawet w dzień moich urodzin pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupobianco Re: ładne imię dla dziewczynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 11:32 Melania, zdrobnienie: Mela to moj faworyt Odpowiedz Link Zgłoś
lena216 Re: ładne imię dla dziewczynki 20.06.08, 07:32 Jesli druga urodzi sie nam corcia bedzie miala na imie Gaja, UWAZAM ZE TO LADNE IMIE, A MOZE Marcelinka albo Bianka pierwsza nasza corcia ma na imie amelia maria Odpowiedz Link Zgłoś
malinka1973 Re: ładne imię dla dziewczynki 04.08.08, 11:13 Wszystkie imiona są ładne. Przed urodzeniem mojej córeczki, wszyscy mnie ostrzegali abym nie dała jej na imię Zuzia, ponieważ wszystkie Zuzie są niesforne. Ja oczywiście dałam jej na imię Zuzia i.....diabełek wcielony, ale jest kochana moja Zuzanna, Zuzia, Zula, Zuzolek, Zuzelek-elemelek i niewyobrażam sobie aby mój urwis nosił inne imię. Każde imię dopasowuje się do danej osoby. Jeżeli kiedykolwiek będę miała drugą córeczkę dam jej na imię: Karolinka - tak sobie wymyśliła,. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ładne imię dla dziewczynki 04.08.08, 17:45 Ewa, Laura, Emilia, Agata, Helena, Rozalia, Michalina, Elżbieta, Łucja, Antonina... Dużo jest ładnych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ładne imię dla dziewczynki 04.08.08, 17:46 już widzę, że nawet się dopisywałam do tego wątku ). Na pewno już macie swoją córeczkę ) Odpowiedz Link Zgłoś