anna-izabella 29.10.08, 12:48 Witam, nie moge sie zdecydowac ktore imie wybrac dla mojego synka. A Wy jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysiaczek.0 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 12:53 Uważaj, bo na forum imiona przeniosą.. Dla mnie Maks to po podwórku biega i ogonem macha, wybór więc jasny. Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 13:29 Głupoty piszesz! Maksymilian to piękne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tyma Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 13:35 Zdecydowanie Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 13:43 Podobno o gustach nie dyskutuje się...Nie napisałam, że nie jest piękne imię Maksymilian, tylko, że imię Maks kojarzy mi się z imieniem dla psa. I może piszę głupoty, ale nie Tobie o tym decydować. Pozdrawiam Serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
niewid-oczna [...] 06.11.08, 22:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 13:47 Mi się ani jedno ani drugie nie podoba.Sama musisz zdecydować! Najlepiej poczytaj o każdym z tych imion (cechy jakie może posiadać człowiek noszący to imię).Fajna jest też ta stronka www.zyciowedrogowskazy.pl/ Jest tam o zgodności imienia ze znakiem zodiaku (moje imię akurat jest zgodne ze znakiem zodiaku i cały opis mojego imienia zgadza się co do joty). Odpowiedz Link Zgłoś
bezunia_7 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 13:57 Ja ma synka Maksymiliana. Początkowo też patrzyli na nas dziwnie i mieli skojarzenia z psem (nie wiedzieć czemu!!!!) Jak byłam w 1 ciąży planowałam że jak będzie chłopczyk dam mu na imię Mikołaj ale urodziła się Klaudia ) Teraz Mikołaja już nie brałam pod uwagę. Maksymilian daje więcej możliwości. Do maluszka wszyscy wołają Maksiunio, Maksiuleńka, Maksiunia i w ogóle kombinacji to imię daje mnóstwo. Jak pójdzie do szkoły to będzie Maksio w gimnazjium, Liceum na studiach i dla przyjaciól Maks, a jak zostanie prezesem korporacji lub liczącym się prawnikiem Maksymilian będzie brzmiało bardzo dostojnie. Ale wybór należy do ciebie ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jadzia.pl Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 30.10.08, 10:30 Też mam Maksa i dokładnie tak jak Ty uważam, że to imię daje dużo możliwiści nie mówiąc o tym, że jest międzynarodowe (co dla mnie jest ważne bo mieszkam za granicą póki co)i jak dziecko pojedzie za granice (kto wie może studiowac) to nikt nie będzie sobie języka łamał i przekręcał go bezlitośnie. Mikołaj w Polsce kojarzy się ze Świętym Mikołajem a za granicą jest nie do wymówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-mamusia Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 04.11.08, 14:31 popieram Cię bezunio_7.mój synek też ma na imię Maksymilianek. nepewno jest wiele imion ładnych ale dla mnie najładniejsze jest imię mojego synka. podrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pychu Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 14:13 Maksymilian zdecydowanie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 14:22 Mikołaj, Mikołajek, Miki -cudowne imię ale niestety nie mogę dać takiego swojemu dziecku bo...ojciec dziecka takie nosi, ale zawsze mi się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
styczniowamamahani Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 14:43 mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
gatsien Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 15:00 Dobrze jeszcze wziąć pod uwagę częstotliwość nadawania imienia przez inne mamy, żeby potem np Max nie miał w przedszkolu 5 kolegów o tym samym imieniu. Tu możesz sprawdzić popularność konkretnych imion w tym roku oraz kilka lat w tył: www.gorny.edu.pl/imiona/ Pozdrawiam! Mama Kajtka Odpowiedz Link Zgłoś
ania19771 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 16:01 Mój synek miał być Maksymilian -ale zrobił się Patryk a Maksiu ma na drugie Odpowiedz Link Zgłoś
dorinn2 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 16:19 moj 3 miesieczny synus jest Maksio uparl sie na to imie moj M i na poczatku wydawalo mi sie, ze bedzie jedyny (wczesniej nigdy nie slyszalam, zeby jakis chlopice mial takie imie) a tu coraz czescie slysze na ulicy jak ktos wola Masymilana ) Odpowiedz Link Zgłoś
asik1979.pl Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 29.10.08, 16:21 maksymilian zdecydowanie ladniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
maleninki u mnie bylby Mikolaj :D 29.10.08, 19:17 ale mam Ninke ... coz nastepnym razem Odpowiedz Link Zgłoś
angelsik Re: u mnie bylby Mikolaj :D 30.10.08, 09:52 Maksymilian o niebo ładniejsze)) Nie podoba mi sie Mikołaj..ale kazdy ma inny gust , gdyby wszystkie mamy mialy taki sam, to pewnie na swieie byłyby same Kacperki, czy kubusie albo olivierki( jak u mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
gawliki Re: u mnie bylby Mikolaj :D 30.10.08, 09:57 mikolaj to mi sie wydaje zarezerwiwane dla Sw.Mikolaja a sama mam Maksa.tylko 'Maksyma nie Maksymiliana.moze mnie nie rzuca na kolana,wolalabym Fabian,ale moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
toffinka Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 30.10.08, 10:51 ja mam dwóch synków: 6-latka i 10-miesięczniaka: starszy ma na imię Mikołaj, a młodszy... Maksym Taka pośrednia odmiana między Max a Maksymilian Oba fajne Odpowiedz Link Zgłoś
mimka23 Re: Zdecydowanie Mikuś (Mikołaj). 30.10.08, 10:58 Maksiów jest teraz na pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
letniwietrzyk Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 30.10.08, 11:39 zdecydowanie Maksymilian. A co do wypowiedzi matysiaczek.0 to psom i innym zwierzętom ludzie nadają różne imiona-także te zarezerwowanie dla ludzi i to jest dla mnie dziwne. Znam zwierzęta o imionach Stefan, Franek- i co z tego, czy to znaczy, ze ludzie jeżeli tak mają na imię powinni je sobie zmienić?????????????Bo tak się wabi pies kogoś tam???? Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 30.10.08, 11:53 Mikołajek-bez jajek; Maksio-jak Reksio; Michał co się skichał; Krzyś=ptyś; Filip-z konopi; Paweł=gdzie jest Gaweł?; A Ambroży nie przełozy... A mój Marcel jest jak precel (Marcelek=precelek) Mi całe życie śpiewali: "Czy panna Agnieszka jeszcze tutaj mieszka?" a na drugie mam Ewka=konewka; jak widzisz na każdego coś się znajdzie WSZYSTKIM nie dogodzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
niewid-oczna Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 06.11.08, 22:11 Dokładnie a Mateusz wajche przłoz. A Michał wszystkie baby wykichał. Jak byłam w ciazy nie znalam zadnego Maksymiliana a teraz okazuje sie ze ich pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
ksaantia Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 30.10.08, 11:55 Maksymilian!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubiakkasia Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 30.10.08, 12:10 zdecydowanie Mikołaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
violkalive Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 02.11.08, 19:06 Maksymilian!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 02.11.08, 20:11 gdybym urodziła chłopca byłby to Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
albero333 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 04.11.08, 14:02 Wybierałam również między Maksymilianem a Mikołajem! Wybrałam to, które bardziej pasowało do nazwiska. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 04.11.08, 14:29 Oba mi się bardzo podobają Maks był b. popularny kilka lat temu, Mikołaj jest chyba rzadziej spotykanym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 04.11.08, 18:54 pamietam, ze nie moglismy zdecydowac sie na imie dla naszego dzieciecia i mamy Mikołaja fakt, ze jest to imie rzadziej spotykane a tymczasem znam sporo kobiet, ktore daly synom imie Maksymilian. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka3012 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 04.11.08, 19:40 mikolaj Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui [...] 04.11.08, 19:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mackkenzie Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 04.11.08, 22:36 jeżeli nie ma innych opcji to Mikołaj bo Maksiów jest juz całe zatrzęsienie,sama znam chyba z 5 dzieci w przedziale 0-1,5 roku o tym imieniu, ale jeżeli ci to nie przeszkadza to Maksymilian pięknie brzmi... Odpowiedz Link Zgłoś
raffaello29 Re: Mikołaj czy Maksymilian-które imię wybrać? 05.11.08, 10:52 MIKOŁAJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś