Dodaj do ulubionych

Murzyni winią Żydów za niewolnictwo

03.03.11, 08:08
www.rp.pl/artykul/620853_Czarni-winia-Zydow-za-niewolnictwo.html

++++++++++++++++++++++++++++++++
no to politpoprawni mają problem. Ich pupile się kłócą wzajemnie.
Do tej pory politpoprawni żyli sobie w bajce. Zły mógł być tylko biały. A Murzyn czy Żyd to zawsze ofiara złego białego właśnie.
Obserwuj wątek
    • hasz0 Polaków szkalują (filo)Zydzie...nie zuważyłe?ś dra 03.03.11, 08:10
    • rycho7 targ niewolnikow w Pradze 03.03.11, 08:34
      perla napisał:

> Czarni-winia-Zydow-za-niewolnictwo

Zydzi w sredniowieczu byli handlarzami niewolnikami. Wynikalo to z zakazow w islamie i chrzescianstwie.

Nie wiem jak to wygladalo po odkryciu Ameryki. Ale moge przypuszczac, ze zasady religijne byly podobne bo stale.

Judki rytualnie obrazaja sie na fakty?
      • dachs Przełom w historii 03.03.11, 09:03
        rycho7 napisał:

> Zydzi w sredniowieczu byli handlarzami niewolnikami. Wynikalo to z zakazow w is
        > lamie i chrzescianstwie.

W islamie był zakaz handlu niewolnikami?
        No to całą historię imperium Ottomańskiego o dupę potłuc.
        smile
        • rycho7 Re: Przełom w historii 03.03.11, 10:14
          dachs napisał:

> rycho7 napisał:
          >
          > > Zydzi w sredniowieczu byli handlarzami niewolnikami. Wynikalo to z zakazo
          > w w is
          > > lamie i chrzescianstwie.
          >
          > W islamie był zakaz handlu niewolnikami?
          > No to całą historię imperium Ottomańskiego o dupę potłuc.

Najwazniejsze sa hipokryzja i obluda. Turcy jak sie domyslam wymyslili sposoby obejscia Koranu. Czytalem ostatnio conieco o janczarach i mamelukach. Musze przyznac, ze ich status jako niewolnikow byl zupelnie inny niz Afroamerykanow.

Dynastia ottomanska uzywala ich jako "szlachty" centralnej, panstwowej, przeciwwagi do lokalnych feudalow. Wierni starali sie wetknac swych synow nielegalnie do poboru aby zapewnic im lepsze zycie.

Pobor "daniny krwi" takze byl obluda nie-niewolnictwa.

Nie wiem jak religijni byli Tatarzy, ktorzy niewolnikami handlowali hurtowo. Zapewne w Anatolii Turcy wykupywali na targach niewolnikow w celu adoptowania do rodziny. To na Wielkim Stepie tradycja tysiecy lat. Ta obluda nie narusza Koranu. W sredniowieczu Zydzi sprzedawali niewolnikow w Iberii mahometanom. Ale ten akt koncowy nie byl zaliczny do handlu. Jak chcesz to sobie poczytaj o tym "przelomie w historii". Mnie wystarczy to co wiem. Nie mam potrzeby doskonalenia sie w tej gildii.
    • matelot Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 03.03.11, 09:18
      Słuchaj no, Perła... a chrześcijaństwo to zawsze brzydziło się niewolnictwem? Aż nie chce się wierzyć by tak dochodowy interes uszedł uwagi wielebnych ojców smile
    • polazrski Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 03.03.11, 09:26
      To oczywiste. Bo Zydzi wszystkiemu sa winni.

en.wikipedia.org/wiki/Arab_slave_trade
      • tw_wielgus Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 03.03.11, 14:57
        Jak mogłeś napisać takie słowa..?!

polazrski napisał:

> To oczywiste. Bo Zydzi wszystkiemu sa winni.

Jesteś jakimś zaślepiony przez nienawiść, ogłupiałym, antysemitą?
        Kto na podstawie tego artykułu wyciąga takie jak Ty wnioski powinien się leczyć z nienawiści.
        Wśród osób o korzeniach żydowskich jest wielu wybitnych ludzi, którzy wnieśli b. wiele do światowej nauki i kultury. Jest przeważająca rzesza porządnych wspaniałych ludzi!
        Niestety jak w każdym narodzie jest również grupa "czarnych owiec".
      • ariadna-enta Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 04.03.11, 23:36
        Zydzi nie są wszystkiemu winni

www.tvn24.pl/-1,1694758,0,1,dziekuje-za-oczyszczenie-zydow-z-zarzutu-zabicia-jezusa,wiadomosc.html
        • indeed4 Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 04.03.11, 23:54
          Była już o tym mowa, siostro miłosierdzia - od dawna roztaczasz opiekę nad niepełnosprawnymi?

forum.gazeta.pl/forum/w,13,122788205,122792930,Doprecyzowanie_.html
        • polazrski Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 05.03.11, 06:33
          ariadna-enta napisała:

Cza zapytac polskiego chlopa, co o tym mysli.
          • indeed4 Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 05.03.11, 10:44
            Zapytaj o to samo swojego "chłopa".

Tak wygląda "dialog" ortodoksów z chrześcijanką

www.youtube.com/watch?v=6MgGtIWJoPc
            • hasz0 ____________pato-dialog!__________ 05.03.11, 13:34
    • wikul Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 03.03.11, 10:34
      Nihil Novi

Idę swoją smutną drogą
      dwa tysiące lat
      a za mną w ślad
      co dzień
      wlecze się jak cień –
      litania bezecna i zła
      – że zatruwam w studniach wodę
      – że sprowadzam złą pogodę
      – że uroki znam na trzodę
      – że kradnę z świątyń krzyże złote
      – by je oplwać zmieszać z błotem
      – by je sprzedać drogo potem
      – krwawy haracz Bogu płacę
      – krwią dziecinną mieszam macę
      – i na każde swoje święta
      – kradnę blade pacholęta
      – by wyłupać martwe oczy
      – i serdecznej krwi utoczyć...

mijają lata i lata
      i zmienia się obraz świata
      kultura światło postęp
      a dla was to wciąż takie proste:
      – że mam lochy tajemnicze
      – że nocami złoto liczę
      – wojny robi się na prędce
      – kiedy zechcą Syjonu Mędrce

Wielki Paskarz – Wielki Mag
      rewolucja – gdy dam znak!
      lecą w przepaść kalendarze
      tyle zdarzeń tyle zdarzeń
      bajdy i przesądy giną
      przyszło radio tempo kino
      ludzkość się nad wszystkim głowi
      tylko ze mną.....
      nihil novi:

– ja – to burżuazja wyzysk
      – ja światowy jestem kryzys
      – komunista ja i bogacz
      – jestem chasyd – zwalczam Boga
      – wszystko zło z całego świata
      – w jednym sercu mym się splata
      – nadal grabię dławię po to
      – by w piwnicach chować zło
      – świat zdobędzie złote runo
      – jeśli tylko mnie usuną
      – wiecznie ja – beczka prochu
      – ... na ogłuszenie motłochu

a ja?...
      żyję
      przykre prawda? nawet wstyd
      lecz ja tak na złość
      wiadomo
      Żyd

Władysław Szlengel, 1937
      • polazrski Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 03.03.11, 10:39
        Tak, tak. Wikule. Święta racja.
        Władysław Szlengel (ur. 1914 w Warszawie, zm. 8 maja 1943 tamże) Zginął podczas pacyfikacji powstania w bunkrze Szymona Kaca na ul. Świętojerskiej 36.
        • hasz0 a gdzie? czarni Kler?..za niewolę Polaków? 03.03.11, 14:08
    • indeed4 Handel niewolnikami w Izraelu - współcześnie 04.03.11, 10:02
      Według ankiety przeprowadzonej w Izraelu, w 2003 roku, tylko 9% (!!!) ankietowanych widziało w handlu kobietami łamanie praw człowieka

marucha.wordpress.com/2010/08/15/slowianskie-niewolnice-w-rekach-zydowskich-panow/
      • pan.scan Spi'erdalaj stąd, przybłędo. 04.03.11, 10:10
        "cały ten artykuł możecie znaleźć w numerze The New York Times, 11 Sty. 1998r."

indyk napisał:
        Według ankiety przeprowadzonej w Izraelu, w 2003 roku,...
        • indeed4 Durniu. 04.03.11, 10:22
          Czego nie rozumiesz - słucham.
          • pan.scan Tu: 04.03.11, 10:23
            forum.gazeta.pl/forum/w,13,122808356,122856101,Spi_erdalaj_stad_przybledo_.html
            • pan.scan B/O 04.03.11, 10:24

• indeed4 Czytać ze zrozumieniem, tłuku. 04.03.11, 10:28
                • indeed4 I nie ujadać - a teraz spad na drzewo. 04.03.11, 10:29
                  • indeed4 B/o 04.03.11, 10:29
    • indeed4 Świetny artykuł Ratajczaka 04.03.11, 10:20
      historyka, który ośmielił się pisać prawdę o Żydach, za co został zaszczuty przez polskie oddziały Anty Defamation League, czyli "żydowskiego gestapo", jak to okreśił rosyjski Żyd Israel Szamir, jeden działaczy na rzecz pokojowego rozwiązania konfliktu w strefie Gazy.

"Gdybym miał sporządzić ranking najhaniebniejszych profesji wykonywanych przez setki i tysiące lat przez istoty ludzkie, bez wahania wskazałbym na handlarzy niewolników. Niemal słyszę już łaskawsze słowa „postępowców” stwierdzających, że niżej podpisany- niegdyś reakcyjny kłamca i „tak zwany historyk z Opola”- nawrócił się na jedynie słuszną ideologię. Błąd moi mili. Tym większy, że dzisiaj zajmę się sprawą nadzwyczaj drażliwą: dominacją przedstawicieli Wielce Czcigodnego- skądinąd- „Narodu Wybranego” w ogólnoświatowym handlu „żywym towarem”. Żeby nie być posądzonym o stronniczość, niniejszy tekst opieram głównie na pracach historyków żydowskich."

www.starwon.com.au/~korey/Ratajczak/zydzi_a_handel_niewolnikami.htm
      • tw_wielgus Re: Świetny artykuł Ratajczaka 04.03.11, 10:26
        Piszesz, że został zaszczuty.
        A mogę prosić o informacje, jakiś link ( Ty je zawsze tak bezbłenie wyszukujesz) gdzie można się zapoznać z tą wstydliwą dla wielu historią.
        • indeed4 Re: Świetny artykuł Ratajczaka 04.03.11, 10:34
          Z wiki.

Dariusz Ratajczak ukończył studia historyczne na Uniwersytecie Adama Mickiewicza w Poznaniu. W 1997 obronił pracę doktorską p.t. Zagadnienie postaw ludności Śląska Opolskiego w świetle wyroków WSR-ów w Katowicach i w Opolu w latach 1945-1955 (promotor prof. Stanisław Nicieja). W latach 1988–2000 pracownik naukowy Uniwersytetu Opolskiego (wcześniej – Wyższej Szkoły Pedagogicznej) na Wydziale Historyczno-Pedagogicznym. W 1999, po wydaniu Tematów niebezpiecznych, zbioru esejów historyczno-politycznych, zawierających m.in. omówienie poglądów rewizjonistów Holokaustu, zawieszony, a następnie wydalony z Uniwersytetu Opolskiego z zakazem pracy w zawodzie nauczycielskim na 3 lata, podjął pracę stróża nocnego w jednej z opolskich firm.

Równocześnie wytoczono mu proces sądowy o złamanie artykułu 55. Ustawy o Instytucie Pamięci Narodowej. Sprawa została umorzona wyrokiem Sądu Okręgowego w Opolu.

Został bez pracy i środków do życia - znaleziono go martwego w samochodzie ; tak właśnie kończą ci, którzy ośmielają się zdarzeć z żydowskim gestapo ADL.
          • tw_wielgus Re: Świetny artykuł Ratajczaka 04.03.11, 10:42
            Tak się załatwia sprawy w białych rękawiczkach. O ile oczywiście założymy, że to było samobójstwo a nie wiadomość dla innych, którzy chceiliby się zajmować podobną problematyką.
            Słowo "antysemityzm" to wspaniała przykrywka, knebel, intelektualny szantaż.
            • tw_wielgus Re: Świetny artykuł Ratajczaka 04.03.11, 11:44
              Znalazłem następujący materiał poddający pod wątpliwość samobójczy charakter śmierci dr. Ratajczaka

Dr Dariusz Ratajczak, kłamca oświęcimski, zginął w bardzo zagadkowych okolicznościach
              www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100619/KRAJSWIAT/566349035
              • indeed4 Re: Świetny artykuł Ratajczaka 04.03.11, 11:50
                Nie wiemy i chyba już nie dowiemy się jak było naprawdę, ale powiem tak : żydożerca Nowak czy Rydzyk, obaj z łatką " oszołomów", z pewnością są mniej groźni niż uznany polski historyk z dorobkiem.
            • ave.duce Re: Świetny artykuł Ratajczaka 05.03.11, 14:32
              Poczytaj sobie.

> Słowo "antysemityzm" to wspaniała przykrywka, knebel, intelektualny szantaż.

Chyba Ci odbiło.
              • indeed4 "Kłamca nie ma już siły" 05.03.11, 17:52
                Znajomi przechodzą na drugą stronę ulicy albo mijają go jak powietrze. Nawet antysemici nie podadzą mu ręki
                Marzec 1999 - dr Dariusz Ratajczak wykłada historię na Uniwersytecie Opolskim. Wydaje własnym sumptem 320 egzemplarzy książki pt. "Tematy niebezpieczne". W jednym z rozdziałów kwestionuje istnienie komór gazowych, w których mordowano ludzi.

Pisze o swoim dziele: "Mnóstwo tu ocen ostrych, prowokacyjnych, mogących wywołać środowiskowe protesty. Wszystko zależy od mocnych nerwów i poczucia humoru".

Kilka egzemplarzy z dedykacjami ofiarowuje rektorowi, kolegom z instytutu i studentom..

wyborcza.pl/1,76842,4788038.html

Trzy lata potem Ratajczak jest już martwy - tak właśnie wygląda zaszczuwanie ludzi.
                • indeed4 Dlaczego można dyskutować o komorach gazowych 05.03.11, 18:22
                  w KL Warschau, a uczestników tej dyskusji nie naraża to na zarzut karalnego kłamstwa, natomiast o tych w Oświęcimiu nie - potrafisz wytłumaczyć ?
                  • indeed4 Re: Dlaczego można dyskutować o komorach gazowych 05.03.11, 18:22
                    Link :

www.bibula.com/?p=17201
    • perla kurde, to nie miał być wątek o niewolnictwie 04.03.11, 10:46
      lecz o dylematach politpoprawnych właśnie.
      • tw_wielgus Re: kurde, to nie miał być wątek o niewolnictwie 04.03.11, 10:49
        No to powoli zbliżamy się do tematu.
        • tw_wielgus Re: kurde, to nie miał być wątek o niewolnictwie 04.03.11, 10:59
          "W idealistycznym zamyśle poprawność polityczna miała służyć szerzeniu wśród ludzi tolerancji i wzajemnego szacunku. Stała się jednak niemal wyłącznie narzędziem urzędniczej małostkowości i tchórzostwa."
          www.pardon.pl/artykul/3855/wielka_brytania_poprawnosc_polityczna_bije_rekordy_glupoty
      • pan.scan Czytałeś całość, Perła, czy tylko nagłówek? 04.03.11, 10:52

"Farrakhan i inni działacze Narodu Islamu słyną z podobnych wypowiedzi od lat. Powtarzają, że Żydzi w USA popierali segregację rasową, a teraz żydowscy lekarze zarażają Murzynów AIDS brudnymi strzykawkami. Żydowscy właściciele firm i kamienic mają zaś „wysysać krew ze społeczności Afroamerykanów", płacąc im najniższe stawki i zdzierając za czynsze".

(..)

"Przedstawiciele Narodu Islamu nie zgodzili się na rozmowę z „Rzeczpospolitą".
        • perla ale mnie nie interesuje sedno sporu 04.03.11, 10:56
          a oskarżenia Żydów za krzywy płot są mi znane.
          Mnie interesują miny politpoprawnych na tą sytuację właśnie.
          • pan.scan Re: ale mnie nie interesuje sedno sporu 04.03.11, 11:03
            Jaką sytuację, że paru czarnych nawiedzonych islamistów powtarza to, co znamy od lat, choćby z własnego podwórka? Nowość jest w tym, że bredzą po angielsku zamiast po polsku, słowacku , francusku czy rosyjsku.
            • tw_wielgus Re: ale mnie nie interesuje sedno sporu 04.03.11, 11:07
              Dlaczego sądzisz, że bredzą?
              Jakieś dowody przeczące tym oskarżeniom poza dezawułowaniem autorów?
              • indeed4 Re: ale mnie nie interesuje sedno sporu 04.03.11, 11:26
                Żartujesz - ten prymityw nie potrafi nic więcej poza konfabulacjami i pluciem.
            • qwardian Co nam chciałeś powiedzieć Scanie? 04.03.11, 14:43

Że Murzyni również swojego Jana Grossa mają?
    • bywszy1 Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo+ 04.03.11, 13:58
      Jestem dumny z dziejow mojego WIELKIEGO NARODU ZYDOWSKIEGO.Dzieje najnowsze:
      Wezwanie negroidalnych muzulmanow,by nie pozwolono syjonistom rozprawic sie z z zydem Kaddafim.
      "Prezydencie Baracku Obamo, nie pozwól, by syjoniści pchnęli cię na drogę wojny przeciwko Muammarowi Kaddafiemu,"
      Nawet oni Zydow przed Zydami bronia.
      A co do niewolnictwa:
      podziwiam moich wspolplemiencow za
      odkycia geograficzne-w Afryce na osobnikow negroidalnych polowali.
      Dzielnymi marynarzami byli-do Ameryki ich frachtowali
      Dzielnymi wlascicielami plantacji byli-waczyli z bezrobociem w Ameryce(wykonczyli 30 mil.prawowitych mieszkancow obydwu kontynentow),dajac prace kolorowym Homo Sapiensom.
      A dzialalnosc charytatywna w Europie.
      Np.w Polsce:
      Taki Zyd Mieszko,to na Polakow polowal.Bawil sie w Biuro Posrednictwa pracy.
      Na zapotrzebowanie robotnikow dostarczal.
      No,a Zydzi - hrabowie i inni bogobojni roznego autoramentu do lat 60-tych XIX wieku robotnikami oraz ich rodzinami sie opiekowali i na rozplod sprzedawali.
      Dopoki car moskiewski ten proceder nie ukrocil.Wot "podlec"!

A tutaj Zyd nastepny i to w dodatku negroidalny.
      To bije nawet dziadka Puszkina.
      A liste mozna przedluzac:
      Lenin;Stalin,Bierija,wszyscy prezydenci Polski i innych.
      Reszte listy dopelnijci sami.
      • hasz0 wściekły Mosiek szczuje na Polaka jak w amoku=> 04.03.11, 14:08
        ...........metodą prowokacji i modyfikacji=>

............w polityce robią dokladnie to samo...z Polską na arenie mdznarodowej...swołocz!

Scan:
        "żentelmen Hasz pisze do kobiety:"Wytarzałaś sie w goownie, do orgazmu?Odpowiedz yebnięta gnojówkaro? CZYTAŁAS MENDO JEDNA RYNSZTOKOWA POPLECZNICZKO WREDOTY i OBLEWANIA POMYJAMI Polaków?Yebana V kolumna".
        • indeed4 Zostaw - naród, który wydał Hitlera i Stalina 04.03.11, 14:20
          jest rzeczywiście wielki, to godny najwyższego szacunku fundamentalny wkład w rozwój naszej cywilizacji.

Wobec tych niezbitych argumentów poddaję się - uważam, że duma jest jak najbardziej uzasadniona smile
          • hasz0 Re: Zostaw - naród, który wydał Hitlera i Stalina 04.03.11, 14:28
      • qwardian Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo+ 04.03.11, 15:05
        bywszy1 napisał:

> A co do niewolnictwa:podziwiam moich wspolplemiencow za

> odkycia geograficzne-w Afryce na osobnikow negroidalnych polowali.

Ani pierwsze, ani drugie.

> Dzielnymi marynarzami byli-do Ameryki ich frachtowali

Pudło. Wynajmowali hiszpańskie galery.

> Dzielnymi wlascicielami plantacji byli-waczyli z bezrobociem w Ameryce(wykonczy
        > li 30 mil.prawowitych mieszkancow obydwu kontynentow),dajac prace kolorowym Hom
        > o Sapiensom.

Odnoszę do tytułu wątku, chociaż bez niewolnictwa, murzyni dzisiaj faktycznie nie mieliby dostępu do faksu, drukarki i wszystkich urządzeń, które biały człowiek rozumem swym stworzył.
        • tw_wielgus Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo+ 04.03.11, 15:10
          qwardian napisał:

>
          > Odnoszę do tytułu wątku, chociaż bez niewolnictwa, murzyni dzisiaj faktycznie n
          > ie mieliby dostępu do faksu, drukarki i wszystkich urządzeń, które biały człowi
          > ek rozumem swym stworzył.

Chyba przegiąłeś nieco z ironią.
          • qwardian Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo+ 04.03.11, 15:56

tw_wielgus napisał:

> Chyba przegiąłeś nieco z ironią.

Na człowieka, który 10 lat mieszkał i pracował w Afryce, a następnie przez kolejne ponad 15 miał okazję zapoznać się z dzielnicami Harlem, Bronx, Bronsville, East New York moja opinia nie jest ironiczna, tylko jak najbardziej poważna...
    • qwardian Re: Murzyni winią Żydów za niewolnictwo 04.03.11, 15:22
      Ameryka miała swoje złoto, nie miała siły roboczej. Protestancko żydowska filozofia ma w tym punkcie prostą receptę. Zapełnić lukę.

Jak zwykle jednak kiedy Bozia się obrazi, że Dekalog jest ignorowany, wysyła na Ziemię swojego potężnego kopa w tyłek. No i jak zwykle dostaje się w tym momencie wszystkim tylko nie nam Polakom Katolikom i tak należy trzymać ...e.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka