Dodaj do ulubionych

Pytanie do tzw. antysyjonistów.

14.07.04, 20:13
Syjonizm to ruch, którego naczelnym zadaniem było utworzenie państwa
żydowskiego. Czy naprawdę jesteście przeciwko temu aby Żydzi mieli swoje
państwo?
Obserwuj wątek
    • bimi Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów. 14.07.04, 20:16
      superspec napisał:

> Syjonizm to ruch, którego naczelnym zadaniem było utworzenie państwa
      > żydowskiego. Czy naprawdę jesteście przeciwko temu aby Żydzi mieli swoje
      > państwo?

Ja jestem tylko przeciwko temu:
      www.polonica.net/ProtokolyMedrcowSyjonu1.htm
      I jeszcze przeciwko metodom jakich syjoniści używają do budowy tego państwa
      żydowskiego.
      • bimi Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów. 14.07.04, 20:18
        bimi napisał:

> Ja jestem tylko przeciwko temu:
        > href="www.polonica.net/ProtokolyMedrcowSyjonu1.htm

> I jeszcze przeciwko metodom jakich syjoniści używają do budowy tego państwa
        > żydowskiego.

Choć w zasadzie to jedno wynika z drugiego. Tudzież drugie z pierwszego...
        • yourope Do Zombie Bimi 14.07.04, 21:08
          Panie nazistowski zombie. Po tylu latach lezenia w grobie smierdzisz pan
          niewasko. Wracaj pan do grobu i nie zanieczyszczaj powietrza.

> bimi napisał:
          > Ja jestem tylko przeciwko temu:
          > href="www.polonica.net/ProtokolyMedrcowSyjonu1.htm
          > I jeszcze przeciwko metodom jakich syjoniści używają do budowy tego państ
          > wa żydowskiego.
          > Choć w zasadzie to jedno wynika z drugiego. Tudzież drugie z pierwszego...
          • bimi Re: Do Zombie Bimi 14.07.04, 21:11
            yourope napisał:

> Panie nazistowski zombie. Po tylu latach lezenia w grobie smierdzisz pan
            > niewasko. Wracaj pan do grobu i nie zanieczyszczaj powietrza.

Nazistowski? smile To Szaron jest przecież nazistowski. Zaprzeczysz?
            Z tym grobem to nie rozumiem, a generalnie to powiem: bo co, cieciu?
            • yourope Re: Do Zombie Bimi 14.07.04, 21:17
              bimi napisał:

> Z tym grobem to nie rozumiem, a generalnie to powiem: bo co, cieciu?

Widze że nie rozumiesz, nazisto. Chodzi generalnie o to, że wydaje ci się że
              zmartwychwstałeś. Tymczasem jesteś tylko malutkim nazistowskim zombie ktory się
              wygrzebał z dawno zakopanego grobu i cuchnie bo zdążył nieźle przegnić od 1945
              roku. Nie czujesz tego, bo nos już ci zgnił i odpadł.
              • bimi Re: Do Zombie Bimi 14.07.04, 21:27
                yourope napisał:

> bimi napisał:
                >
                > > Z tym grobem to nie rozumiem, a generalnie to powiem: bo co, cieciu?
                >
                > Widze że nie rozumiesz, nazisto. Chodzi generalnie o to, że wydaje ci się że
                > zmartwychwstałeś. Tymczasem jesteś tylko malutkim nazistowskim zombie ktory się
                >
                > wygrzebał z dawno zakopanego grobu i cuchnie bo zdążył nieźle przegnić od 1945
                > roku. Nie czujesz tego, bo nos już ci zgnił i odpadł.

To nie mój idol każe strzelac z rakiet w szpitale, zasrańcu.
                Więc sam jesteś nazistą.
                • yourope Re: Do Zombie Bimi 14.07.04, 21:34
                  Osiągnięcia twojego idola Hitlera oraz jego toplista dzieł literackich nie jest
                  najlepiej widziana w Polsce, śmierdzielu.
                  • bimi Re: Do Zombie Bimi 14.07.04, 21:40
                    yourope napisał:

> Osiągnięcia twojego idola Hitlera oraz jego toplista dzieł literackich nie jest
                    > najlepiej widziana w Polsce, śmierdzielu.

Przestań przynudzać. W ogóle nie ustosunkowujesz się do tego co mówę, a tylko
                    rzucasz jakimiś epitetami.
                    A Hitler jest raczej idolem twojego ukochanego Szarona, o czym dobrze wiesz,
                    żydowski łgarzu.
                    • yourope Re: Do Zombie Bimi 14.07.04, 21:50
                      Po pierwsze, to jestem Polakiem a ty polskojęzycznym (niestety) nie wiadomo
                      kim. Bezczelnym gnojem który ośmiela się przychodzić na polskie forum żeby
                      promować Protokoły Mędrców Syjonu. Hitlerowski kanon literatury niepięknej dla
                      domorosłych Goebbelsów. Czego nie rozumiesz? A wyraz "spierdalaj" rozumiesz?
      • Gość: . Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 14.07.04, 20:18
        Jezeli tak,to zycze ci bys splacal Niemcom odszkodowanie.
        • bimi Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ 14.07.04, 20:21
          Gość portalu: . napisał(a):

> Jezeli tak,to zycze ci bys splacal Niemcom odszkodowanie.

Szczerze mówiąc wolał bym spłacać Niemcom niż Żydom.
          Niestety nie spłacam Niemcom. smile
          • Gość: . Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 14.07.04, 20:33
            Szczerze mowiac,kto sie ciebie bedzie pytal?
            I tak bedziesz robil,co ci kaza.
            Juz taki jest twoj los.
            • bimi Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ 14.07.04, 21:00

> Szczerze mowiac,kto sie ciebie bedzie pytal?
              > I tak bedziesz robil,co ci kaza.
              > Juz taki jest twoj los.

oczywiście. w przeciwieństwie do ciebie
          • czarek1 Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ 14.07.04, 20:38
            Bimi, czy Ty rziesz glupa, czy udajesz? Caly swiat wie, ze tzw. "protokoly
            Medrcow Syjonu" to carska falszywka, nie majaca nic wspolnego z Talmudem, ani
            nawet dazeniami Zydow? Tylko www.Polonica, ohydstwo ponizej jakichkolwiek norm
            zachowania, usiluje podtrzymywac ten mit. Co do panstwa zydowskeigo, nei jestem
            zadnym fanem Sharona. Czy pzrez to mam byc pzreciwko calemu panstwu i pzreciwko
            wszystkim Zydom? Czy jak ktos np. jest pzreciwnikiem politycznym
            Kwasniwskeigo, to znaczy, ze jest antypolski? Przestan uogolniac i nie propaguj
            tutaj tanich falszywek.
            • bimi Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ 14.07.04, 21:03
              czarek1 napisał:

> Bimi, czy Ty rziesz glupa, czy udajesz? Caly swiat wie, ze tzw. "protokoly
              > Medrcow Syjonu" to carska falszywka, nie majaca nic wspolnego z Talmudem, ani
              > nawet dazeniami Zydow?

Taa. Ariel Szaron to też carska fałszywka?

> Tylko www.Polonica, ohydstwo ponizej jakichkolwiek norm
              > zachowania, usiluje podtrzymywac ten mit.

Ten tekst mozna znaleźć też na innych stronach. Ta mi się pierwsza znalazła.

> Co do panstwa zydowskeigo, nei jestem
              > zadnym fanem Sharona. Czy pzrez to mam byc pzreciwko calemu panstwu i
              > pzreciwko
              > wszystkim Zydom?

A czy ja jestem przeciwko całemu państwu i przeciwko wszystkim Żydom?
              Nie. Tylko przeciwko skurwysynom.

> Czy jak ktos np. jest pzreciwnikiem politycznym
              > Kwasniwskeigo, to znaczy, ze jest antypolski?

Prędzej antysemicki. smile

> Przestan uogolniac i nie propaguj
              > tutaj tanich falszywek.

Nie ma dowodów na to, że to tania fałszywka. Każdy za to może zaobserwować, że
              Izrael działa według planu bardzo zbieżnego do opisanego w tym tekscie. A tekst
              pochodzi z 1920 roku. Jakim cudem carska fałszywka przewidziała przyszłość?
              • yourope Re: Pytanie do Bimi 14.07.04, 21:12
                zgadnij za co Polacy nie lubią nazistów. Zgadnij co robią, gdy takiego
                popaprańca dorwą.

• bimi Re: Pytanie do Bimi 14.07.04, 21:15
                  yourope napisał:

> zgadnij za co Polacy nie lubią nazistów. Zgadnij co robią, gdy takiego
                  > popaprańca dorwą.

no, na pewno wiele mogą...
                  ale założę się że takie tchórzliwe łajno jak ty do tych Polaków akurat sie nie
                  zalicza. swoje pogróżki to możesz zapodawać dzieciom w piaskownicy. a i ci
                  pewnie cię wysmieją.
                  • yourope Re: Pytanie do Bimi 14.07.04, 21:17
                    bimi napisał:

> yourope napisał:
                    >
                    > > zgadnij za co Polacy nie lubią nazistów. Zgadnij co robią, gdy takiego
                    > > popaprańca dorwą.
                    >
                    > no, na pewno wiele mogą...
                    > ale założę się że takie tchórzliwe łajno jak ty do tych Polaków akurat sie nie
                    > zalicza. swoje pogróżki to możesz zapodawać dzieciom w piaskownicy. a i ci
                    > pewnie cię wysmieją.

Szkoda że to nie real...
              • czarek1 Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ 14.07.04, 21:14
                Jeszcze bardziej sie kompromitujesz. Widac, ze twoim napedem jest tylko
                prymitywny antysemityzm Uogolniasz wszystko. Jakie masz dowody na to, ze
                te "protokoly" sa prawdziwe? Trzeba byc naprawde prymitywnym,zeby w takei
                idiotyzmy wierzyc. Zapewne wierzysz tez, ze Zydzi upuszczaja krew
                chrzescijanskich chlopcom,zeby ta krew sluzyla do macy? A powiedzenie, ze
                opozycja polityczna wobec Kwasniewskeigo jest "raczej antysemityzmem" tylko
                dowodzi etgo, co juz tu napisalem. Jestes chorym z neinawisci, porymitywnym
                antysemita sam. Kwasniewski nie jest prezydentem Izraela, tylko Polski. Moze ci
                sie on podobac, lub nie, ale on jest Polakiem (bez wzgled na to, czy jest sam
                pochozdenia zydowskiego, czy nie, bo co to ma do rzeczy?)i jego polityka nie
                jest dyktowana pzrez panstwo Izael, ani swiatowy zwiazek Zydow. Wiec przestan
                tu medzic idiotyzmy. Pzrez takich, jak ty, Polska traci swoje dobre imie.
                • bimi Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ 14.07.04, 21:23
                  czarek1 napisał:

> Jeszcze bardziej sie kompromitujesz. Widac, ze twoim napedem jest tylko
                  > prymitywny antysemityzm Uogolniasz wszystko. Jakie masz dowody na to, ze
                  > te "protokoly" sa prawdziwe?

Już napisałem: historię. A ty jakie, że nie są?

> Trzeba byc naprawde prymitywnym,zeby w takei
                  > idiotyzmy wierzyc. Zapewne wierzysz tez, ze Zydzi upuszczaja krew
                  > chrzescijanskich chlopcom,zeby ta krew sluzyla do macy?

Upuszczanie krwi? Czytałem to, ale tego nie pamiętam smile

A w co mam wierzyć? Że ktoś 1 1920 roku wymyslił fałszywkę, którą dziś wydaje
                  się być kodeksem postępowania Ariela Szarona? Wtedy byłbym mniej prymitywny?

> A powiedzenie, ze
                  > opozycja polityczna wobec Kwasniewskeigo jest "raczej antysemityzmem" tylko
                  > dowodzi etgo, co juz tu napisalem.

Napisałeś, ze mogła by być antypolonizmem. Ja zaś napisałem, że jest raczej tym
                  drugim. O co ci chodzi?

> Jestes chorym z neinawisci, porymitywnym
                  > antysemita sam. Kwasniewski nie jest prezydentem Izraela, tylko Polski. Moze ci
                  >
                  > sie on podobac, lub nie, ale on jest Polakiem (bez wzgled na to, czy jest sam
                  > pochozdenia zydowskiego, czy nie, bo co to ma do rzeczy?)i jego polityka nie
                  > jest dyktowana pzrez panstwo Izael, ani swiatowy zwiazek Zydow. Wiec przestan
                  > tu medzic idiotyzmy. Pzrez takich, jak ty, Polska traci swoje dobre imie.

Nie jest? To dlaczego wbrew polskiej konstytucji, w imieniu Polaków, paparł
                  Busha w jego prywatnej wojence, na której najbardziej zyskała polityka Izraela?
                  Ile Polacy na tym zyskali? A ile Izrael?
                  On ma być prezydentem Polski? To przecież zwykły zdrajca. Jak Bush.
                  • czarek1 Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ 14.07.04, 21:53
                    Co to znaczy hostoria? Jaki szanujacy sie i uznawany historyk stwierdzil, ze
                    te "protokoly" sa prawdziwe i pochodza z 1920 roku? Zacytuj jakies uznawane
                    nazwisko, tylko nie Pajaka, o ktorym wiadomo, ze jest zydozerca i napisze
                    wszystko, byle by Zydow przedstawic w zlym swietle. Co do Kwasniewskiego: Moze
                    i Izrael skorzystal na wojnie w Iraku. Nie wiem, byc moze. Ja tez jestem
                    przeciwko Bushowi i przeciwko tej wojnie. Ale poparli ja rowniez Anglicy,
                    Bulgarzy, Wlosi, Ukraincy i do pewnego czasu Hiszpanie. Czy wszyscy dzialali w
                    imieniu Zydow i w imieniu Izraela? A moze w zle pojetym interesie swojego
                    apnstwa. Czy decyzja Kwasniewskiego dowodzi tego, ze jest Zydem i dziala z
                    polecenia Zydow? Czy ta decyzja czyni z niego zdrajce? czy w innych krajach,
                    ktore poslaly swoje wojska do Iraku nazwano premierow (prezydentow) zdrajcami?

W samym Izraelu jest bardzo duzo przeciwnikow Sharona. Co do samego panstwa,
                    uogolniasz polityke jednego ultraprawicowgo polityka, ktorego ja tez nie bardzo
                    znosze, z narodem i panstwem. Czy uznajesz prawo Izraela do zycia w spokoju?
                    czy udajesz, ze nie wiesz, ze Izael musi sie bez pzrerwy bronic przed atakami
                    terrorystycznymi i musial to robic nawet wowczas, kiedy Sharon nie byl u steru,
                    a rzadzili pokojowo nastawieni politycy, jak Peres, czy Rabin? Zastanow sie nad
                    glupstwami, jakie tu pleciesz!
                    • yourope Re: Po co z nim dyskutujesz? 14.07.04, 22:03
                      Po co sie zniżać do dyskusji z palantem który przychodzi na forum z literaturą
                      hitlerowską pod pachą? Myślisz że on po prawdę historyczną przychodzi!? Z
                      takimi się nie dyskutuje. Pogonić bydlaka i na tym koniec.
                    • bimi Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ 14.07.04, 22:12
                      czarek1 napisał:

> Co to znaczy hostoria? Jaki szanujacy sie i uznawany historyk stwierdzil, ze
                      > te "protokoly" sa prawdziwe i pochodza z 1920 roku? Zacytuj jakies uznawane
                      > nazwisko, tylko nie Pajaka, o ktorym wiadomo, ze jest zydozerca i napisze
                      > wszystko, byle by Zydow przedstawic w zlym swietle.

Żaden. Ale żaden też nie sprawdził, że nie są.
                      Za to, jak napisałem, dzisiejsza ideologia państwa Izaela do złudzenie
                      przypomina opisaną w ty, tekscie. Nawet jeśli protokoły są nieprawdziwe, co jest
                      możliwe, to pozostaje pytanie: skąd ta zbieżność po 80ciu latach od powstania
                      fałszywki?

> Co do Kwasniewskiego: Moze
                      > i Izrael skorzystal na wojnie w Iraku. Nie wiem, byc moze.

Na pewno. Saddam był wielkim wrogim Izraela a dziś w Bagdadzie rządzą ludzie
                      którzy są jak najbardziej pro izraelscy.

> Ja tez jestem
                      > przeciwko Bushowi i przeciwko tej wojnie. Ale poparli ja rowniez Anglicy,
                      > Bulgarzy, Wlosi, Ukraincy i do pewnego czasu Hiszpanie. Czy wszyscy dzialali w
                      > imieniu Zydow i w imieniu Izraela? A moze w zle pojetym interesie swojego
                      > apnstwa. Czy decyzja Kwasniewskiego dowodzi tego, ze jest Zydem i dziala z
                      > polecenia Zydow? Czy ta decyzja czyni z niego zdrajce? czy w innych krajach,
                      > ktore poslaly swoje wojska do Iraku nazwano premierow (prezydentow) zdrajcami?

Niestety, ale no to wygląda. Jak to inaczej wytłumaczysz?
                      Myślisz, że którykolwiek z tych przywódców wierzył w broń masowego rażenia i
                      zagrożenie dla Świata ze strony Iraku?
                      Bez jaj. Przecież zwykli ludzie w nią nie wierzyli, a co dopiero prezydenci
                      mający do dyspozycji najlepszych szpiegów. Nie ma szans. A wszyscy powoływali
                      się własnie na to. W każdym bądź razie Kwachy, Blair i Bush na pewno. A reszta -
                      jak przypuszczam.

> W samym Izraelu jest bardzo duzo przeciwnikow Sharona. Co do samego panstwa,
                      > uogolniasz polityke jednego ultraprawicowgo polityka, ktorego ja tez nie bardzo
                      >
                      > znosze, z narodem i panstwem. Czy uznajesz prawo Izraela do zycia w spokoju?
                      > czy udajesz, ze nie wiesz, ze Izael musi sie bez pzrerwy bronic przed atakami
                      > terrorystycznymi i musial to robic nawet wowczas, kiedy Sharon nie byl u steru,
                      >
                      > a rzadzili pokojowo nastawieni politycy, jak Peres, czy Rabin? Zastanow sie nad
                      >
                      > glupstwami, jakie tu pleciesz!

Uznaję parwo do godnego zycia każdego.
                      Ale nie uznaję prawa Izraela do grabienia palestyńskiej ziemi, strzelania z
                      rakiet w palestyńskich miastach i budowania 12 metrowego muru z zabezpieczeniami
                      na nie swoim terenie.
                    • pan.scan O Protokołach 14.07.04, 22:15
                      polish-jewish-heritage.org/Pol/madry.htm
                      Ten dupek bimi pisze o 1920, gdyż w tym roku ukazało sie pierwsze wydanie
                      polskie. Te oryginalne wydano w drukarni w Carskim Siole w 1905 roku.
                      ------------

A to o pomyśle i wzorcu:

.."Zresztą dyskusja na ten temat jest zbyteczna. Źródło powstania Protokołów
                      jest znane. W dniach 16, 17 i 18 sierpnia 1921 całą tę historię
                      opublikował "Times". Korespondent gazety w Konstantynopolu znalazł skrzynkę
                      książek porzuconych przez oficera dawnej armii carskiej, należącego także do
                      tajnej policji politycznej, Ochrany, a w niej francuski tom z wyrwanymi
                      pierwszymi stronami. Czytając go Anglik zorientował się natychmiast, że zawiera
                      on całą serię fragmentów równoległych do tekstu sławnych Protokołów.
                      Identyfikacja była szybka. Chodziło o dziełko paryskiego adwokata Maurice?a
                      Joly Dialog w piekle między Machiavelem i Monteskiuszem, albo polityka
                      Machiavela w XIX wieku spisany przez współczesnego, Bruksela, A. Mertens, rue
                      de l?Escalier 22, 1864, III-337 stron wraz z przedmową datowaną w Genewie, 15
                      października 1864. Cytuję według egzemplarza z Królewskiej Biblioteki w
                      Brukseli, który osobiście przeglądałem, a który nosi sygnaturę III.2151.A.
                      Istnieje także wydanie anonimowe, Paryż, 1865, oraz wydanie bez nazwiska
                      autora, Bruksela,1868.

Celem pracy było ostre skarykaturowanie polityki Napoleona III, który
                      przedstawiony został jako despota, usiłujący zachować pozory liberała. Imię
                      Napoleona nie zostało tu jednak nigdy wymienione. Przemawia za niego Machiawel.
                      Monteskiusz zaś odgrywa rolę uczciwego człowieka, którego oburza hipokryzja i
                      cynizm rozmówcy..."

• bimi Re: O Protokołach 14.07.04, 22:20
                        pan.scan napisał:

> .."Zresztą dyskusja na ten temat jest zbyteczna. Źródło powstania Protokołów
                        > jest znane. W dniach 16, 17 i 18 sierpnia 1921 całą tę historię
                        > opublikował "Times".

Times? Też mi autorytet. smile
                        To tak jakby pytać Kwaśniewskiego dlaczego pomaga Bushowi napadać na IRak.
                        Powie, że z powodu broni masowego rażenia...
                      • czarek1 Re: O Protokołach 14.07.04, 22:23
                        Dziekuje. Przytoczyles PJHF - zrodlo, ktore ja sam bardzo szanuje. To sa
                        przyzwoici ludzie. Znam ich osobiscie.
                        • bimi Re: O Protokołach 15.07.04, 19:08
                          czarek1 napisał:

> Dziekuje. Przytoczyles PJHF - zrodlo, ktore ja sam bardzo szanuje. To sa
                          > przyzwoici ludzie. Znam ich osobiscie.

smile No to sie nie dziwię
                    • Gość: czas Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów.+ IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 06:46
                      czarek1 napisał:
                      "tylko nie Pajaka, o ktorym wiadomo, ze jest zydozerca i napisze
                      wszystko, byle by Zydow przedstawic w zlym swietle"

A co, czyżby brakowało autorów, którzy przedstawiają Żydów w "dobrym świetle".
                      Wystarczy poczytać dziennikarzy pobierających gażę z kieszeni Rapaczyńskiej.
                      Np. w Wyborczej.
    • cs137 Czarek!!!! Do kroćset!!!!! 14.07.04, 22:33
      Ile razy ja mam Ci powtarzac, chłopie, że masz w ogóle nie rozmawiać z członkami
      Ligi Podwórkowej Szmacianki na FA? Jestes wykształcony i rozumny człowiek,
      zrozum
      • czarek1 Re: Czarek!!!! Do kroćset!!!!! 14.07.04, 22:53
        Ceesie! Mea maxima culpa and my profound stupidity. Istotnie, wdalem sie w
        dyskusje, jesli to w ogole mozna tak nazwac, z jakims ignorantem, tuba
        faszystowskiej propagandy, wierzac z pozcatku, ze mam do czyneinia z kims, kto
        po prostu nie rozumie, ale da sobie wytlumaczyc. Przyznaje, ze niepotrzebnei,
        bo to jest przypadek kliniczny i tylko najwyzej moglby szukac uznania u
        skinow. Miales racje. Ale posluchaj tez moich racji. Ja wiem, ze taki bimi jest
        niereformowalny, ale mimo, iz ja do niego formalnie adresuje odpowiedzi, licze
        na to, ze przeczyta to ktos inny, kto mysli blednie, ale sie przy okazji czegos
        dowie, przeczyta riposty i zacznie sie zastanawiac, czy istotnie patriotyzm
        polski musi byc budowany na ksenofobii i szowinizmie. rzeczywiscie, nei
        powinienem znizac sie do poziomu bimich and co. ale chodzi mi o to, by inni
        czytali i moze cos im wstukam do glow. Pozdrowienia.
        • cs137 Re: Czarek!!!! Do kroćset!!!!! 14.07.04, 23:25
          Czarku, na FA jesty dwóch takich jegomościów, Bimi i Watto
          • cs137 Jeszcze jedno, Czarku: do oszołomów z niskich lig 15.07.04, 00:00
            ...nigdy nie zwracaj sie bezpośrednio. Jeżeli już chcesz polemizować z kims
            takim, dla "dobra ogólnego" i zapobieżenia temu, by oszołom taki namącił innym w
            głowie
            • czarek1 Re: Jeszcze jedno, Czarku: do oszołomów z niskich 15.07.04, 00:50
              Dziekuje, Ceesie. Ty masz zaiste znacznie wiecej doswiadczenia forumowego, niz
              ja. czesto kieruje sie odruchem, zeby sprostowac cos, tylko zapominam, z kim
              mam "przyjemnosc". Ale wyobraz sobie, ze zanim przeczytalem ten Twoj ostatni
              post, sam doszedlem do identycznych konkluzji, a propos osoby,do ktorej sie
              zwracam.Z tego wynika, ze great minds think alike (mamo! chwala nas!!!)
              dziekuje tez za wspanialy walczyk przy ognisku. Jakaz to byla wysoka kultura
              tych naszych Starszych Panow. Jesli chodzi o Watto, strasznie mi sie podobala
              historyjka o powodzi we Wroclawiu. Nie rozumiem tylko, dlaczego on zawsze
              pisze "syjamistycznych", zamiast "syjonistycznych". Moze biedak ma na mysli
              Zydow z Tajlandii. Czy to jest jakis beidak, neiudacznik, ktoremu sie nei
              poszczescilo w zyciu? Bo czesto wlasnie tacy wyglaszaja podobne poglasy. W
              koncu KTOS musi byc odpowiedzialny za ich niepowoedzenia, a Zydow jest na
              swiecie w sumie wiecej, niz cyklistow. Pozdrawiam.
              • rattler Re: Jeszcze jedno, Czarku: do oszołomów z niskich 15.07.04, 01:26
                Czarku ! A dlaczego ty robisz podobne bledy jak Cess (literki nie w tej jak
                powinne kolejnosci) Czyzby to bylo zarazliwe ? smile

narazie
                • cs137 Rattlerciu pewnie zaraz obwieści odkrycie, że... 15.07.04, 02:12
                  rattler napisał:

> Czarku ! A dlaczego ty robisz podobne bledy jak Cess (literki nie w tej jak
                  > powinne kolejnosci) Czyzby to bylo zarazliwe ? smile
                  >
                  > narazie

...ja i Czarek to ta sama osoba.

Rattlerciu może sie zna, owszem, na autach, ale detektyw z niego kiepściuchny.
                  • czarek1 Re: Rattlerciu pewnie zaraz obwieści odkrycie, że 15.07.04, 02:21
                    Czesc, Ceesie! A wiec podobno jestesmy ta sama osoba. Dla mmnie to zaszczyt, bo
                    Ty podobno jestes profesorem. Ja tylko inzynierem, chociaz mam doktorat jeszzce
                    z Polski. Gdyby Rattler byl bystry zauwazyl by, ze jeszzce kilka dni temu,
                    zanim sie zalogowalem, podpisywalem sie po prostu Czarek i ukazywal sie adres z
                    koncowka sympatico.ca. Wszyscy wiedza o Tobie, ze jestes w Stanach, wiec
                    istotnie detektyw z Rattlerka nei jest zaden.Ale to juz jego problem. ja
                    dopiero poznaje tutejszych forumowiczow i niektorzy mnnie bardzo bawia.
                    Pozdrowienia.
                    • rattler Re: Rattlerciu pewnie zaraz obwieści odkrycie, że 15.07.04, 03:19
                      Jeszcze tydzien temu w Polsce balowalem i nie zagladalem na ten smietnik i
                      niczego nie moglem zauwazyc , bystry czy nie . smile

narazie

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gdyby Rattler byl bystry zauwazyl by, ze jeszzce kilka dni temu, zanim sie
                      zalogowalem, podpisywalem sie po prostu Czarek i ukazywal sie adres z koncowka
                      sympatico.ca.
                • czarek1 Re: Jeszcze jedno, Czarku: do oszołomów z niskich 15.07.04, 02:13
                  Jezle myslisz, ze Cees i ja to to samo, to akurat sie mylisz. On jest gdzies w
                  Oregonie, a ja w Toronto. Nigdy go na oczy nie widzialem. Ja pisze szybko i
                  czesto przestawiam litery, stukajac zr zamiast rz. Zdarza mi sie to nawet
                  piszac zwyczajnie gdzies nie w forum. Tylko na forum nie mam czasu poprawiac.Ja
                  zasady pisowni znam i nie jest to blad ortograficzny tylko klawiaturowy,
                  czyli "typo" jak mowia po angielsku. Palce lewej reki chodza mi szybciej, niz
                  prawej i bardzo czesto robie tego typu bledy. Teraz sie specjalnie pilnuje. A
                  propos bledow, Ty tez popelniles. On jest chyba Cees, a nie Cess, jak napisales.
                  • rattler Re: Jeszcze jedno, Czarku: do oszołomów z niskich 15.07.04, 03:32
                    Roger ! Ja nic nie mysle , ja siem tylko pytam czy to zarazliwe ? Cessa bendem
                    przezywal bo mnie siem tak podoba . cs137 jest toxic , zatruwa srodowisko ,
                    cees stmoswere (na FA) a Cess jest kompletnie nieszkodliwy , wystarczy mu
                    troche spuscic powietrze (hot air) smile

narazie
      • rycho7 Jaroslaw w lidze szmacianka? 15.07.04, 10:18
        cs137 napisał:

> ...
      • bimi Re: Czarek!!!! Do kroćset!!!!! 15.07.04, 19:14
        cs137 napisał:

> Ile razy ja mam Ci powtarzac, chłopie, że masz w ogóle nie rozmawiać z członkami
        > Ligi Podwórkowej Szmacianki na FA? Jestes wykształcony i rozumny człowiek,
        > zrozum
        • gini Re: do przemyslenia 15.07.04, 19:38
          www.jewish.org.pl/polskie/materialy/izrael/burg.html
    • rattler Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów. 14.07.04, 22:46
      Ktorzy Zydzi ? Rodowici Izraelczycy czy Plemie Chazarow ? Maja !!! Pytanie ;
      Gdzie i jakim kosztem ? Pomijam cene jaka placa Palestynczycy .

narazie

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

The Seventh Million: The Israelis and the Holocaust by Tom Segev, Haim Watzman
      (Translator)

Zionists like Ben-Gurion, Segev says, had only scorn for the emigres who
      managed to escape from Germany to Palestine before WW II, and for Jews
      throughout the world who opted for what the Israeli leader considered the false
      security of their native lands instead of flocking to Palestine to build up the
      Homeland. Early settlers resented the ``yekkes''--their disparaging term for
      German immigrants--for their individualistic, capitalistic notions, so
      different from the communal, socialist ideals of the Zionist pioneers. Efforts
      to spirit Jews out of Europe during and after the war, Segev contends, were
      generally guided by political considerations as each faction shamefully focused
      on bringing in only those individuals who might strengthen its own position.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

GENOCIDE IN THE HOLY LAND Horrifying accusations!

This volume contains several different books, each of which is documentary
      enough to win the Palestinian Zionist leadership a permanent place in Gehinnom
      to which not even Hitler will be able to gain admittance. Every book, booklet
      and article in Genocide in the Holy Land is so shocking and damning that one is
      well-advised to read no more than one chapter at a time and to digest it before
      reading on. In a series of inhuman nightmares unparalleled in human history,
      world Zionism, through its "Jewish" agency, destroyed countless millions of
      Jewish children in a calculated plot to destroy the Jewish people of G-d. This
      book presents fact after incontrovertible fact for 576 pages. It leaves you
      gasping in incredulous dismay. And there is so much more left untold!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Perfidy by Ben Hecht

A mesmerizing account of the Kastner trial that becomes a harsh and bitter
      critique of Zionist collaboration with the Nazis. Hecht sets the historical
      stage, then lets the witnesses tell the chilling story in their own words. This
      book is near-impossible to find in public libraries.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ben Gurion's Scandals by Naeim Giladi

Giladi wrote this book tell the American people, and especially American Jews,
      that Jews from Islamic lands did not emigrate willingly to Israel; that, to
      force them to leave, Jews killed Jews; and that, to buy time to confiscate ever
      more Arab lands, Jews on numerous occasions rejected genuine peace initiatives
      from their Arab neighbors.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

51 Documents: Zionist Collaboration With the Nazis by Lenni Brenner (Editor)

The Nazi era is the most discussed period in history, yet most Jews and other
      Americans are unaware of the interaction between Zionism and Hitler and
      Mussolini. The reason is simple and stark: the Zionist record is dishonorable.
      This book brings to light, through the use of actual historic documents, the
      disservice that the Zionists did to Jews before and during the Holocaust. Some
      of these documents were published in English decades ago, but are only now
      seeing the light of day. Others are being translated into English for the first
      time. Included are documents from Propaganda Minister Goebbels' newspaper, Der
      Angriff, detailing an SS-man's visit to Palestine as the Zionists' guest.
      Readers will also learn about Adolf Eichmann's account of his personal dealings
      with the Hungarian Zionist Rezsö Kasztner, who was later assassinated in Israel
      as a Nazi collaborator who betrayed 400,000 Hungarian Jews. Also revealed is
      pro-Zionist propaganda put out by the Nazis, such as a medal for getting Jews
      to Palestine and a Nazi board game where the object is to move Jews to
      Palestine. The documents contained in this book were selected with due care so
      that a rounded picture of history emerges. The author concludes that Zionism
      betrayed the Jews; and the evidence that led him to that conclusion is
      contained in this book. This book shows that the consequences of Zionism demand
      exposure.

• a.adas Bimi ty histeryczny geniuszu historii 15.07.04, 00:58
      Szukasz historyka? Masz:
      wysylkowa.pl/ks401572.html
      Ale i tak nie zrozumiesz tekstu. Nie, nie będziesz chciał zrozumieć a to
      jeszcze gorsze.
      • bimi Re: Bimi ty histeryczny geniuszu historii 15.07.04, 19:07
        a.adas napisał:

> Szukasz historyka? Masz:
        > href="wysylkowa.pl/ks401572.html
        > Ale i tak nie zrozumiesz tekstu. Nie, nie będziesz chciał zrozumieć a to
        > jeszcze gorsze.

To nie żaden historyk tylko jakiś Tazbir Janusz.
        A czy nie zrozumiem to sie nie dowiemy, bo na pewno nie przeczytam. Streszczenie
        jest wystarczająco przepełnione propagandą, żebym miał im jeszcze dać 28.50 za
        resztę
        • superspec Re: O Tazbirku 15.07.04, 20:18
          Tazbir Janusz (1927-), polski historyk. Profesor Instytutu Historii Polskiej
          Akademii Nauk od 1966, w latach 1983-1990 jego dyrektor. Od 1983 członek
          Polskiej Akademii Nauk. Badacz historii kultury i ruchów religijnych w Polsce,
          szczególnie XVI i XVII w.

Główne dzieła: Jezuici w Polsce do połowy XVII wieku. Szkice z dziejów
          papiestwa (wydanie 2., 1961), Stanisław Lubieniecki, przywódca ariańskiej
          emigracji (1961), Historia Kościoła katolickiego w Polsce 1460-1795 (1966),
          Państwo bez stosów. Szkice z dziejów tolerancji w XVI i XVII w. (1967),
          Rzeczpospolita i świat. Studia z dziejów kultury XVII w. (1971), Bracia polscy
          na wygnaniu (1977), Szlaki kultury polskiej (1986). Okrucieństwo w nowożytnej
          Europie (1993).
        • Gość: adas Miło mi, ze sie zgadzamy IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 15.07.04, 20:51
          Masz rację, Protokoły mędrców Syjonu są przepojone propagandą i to jeszcze
          spreparowaną.
          Prawda jest straszniejsza od fikcji, patrz choćby tutaj:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14187042
    • Gość: Emily Nikt normalny nie jest przeciw IP: *.dc.dc.cox.net 15.07.04, 03:45
      pastwu dla Zydow. Tylko normalni ludzie calkiem po ludzku protesuja, kiedy
      widza, co Izraelczycy wyrabiaja z Palestynczykami - morduja ich masowo,
      wysiedlili ich do obozow koncentracyjnych, aneksuja im coraz wiecej terenow.
      Czy ty nie uwazasz, ze Palestynczycy to ludzie i tez zasluguja na swoje
      suwerenne panstwo? Niektorzy humanisci Izraelczycy staja w obronie
      Palestynczykow, wiekszosc nie - co widac na tym forum. Izraelaczycy sa ofiarami
      palestynskiego terroryzmu, ale on sie nigdy nie skonczy, jak dlugo
      Palestynczycy nie odzyskaja swego panstwa i godnosci. czy to tak trudno
      zrozumiec?
      • buka7 Re: Nikt normalny nie jest przeciw 15.07.04, 07:05
        Moglabys przypomniec jakie to panstwo Palestynczycy maja odzyskac? Bo Arafat to
        urodzil sie w Egipcie i nawet sluzyl w armmi egipskiej, West Bank nalezal do
        Jordanii, a Gaza chyba do Egiptu, a wczesniej to byl Protektorat Brytyjski.
        Przypomnij sobie jaka droge Arafat ma za soba pomiedzy Egiptem a PA. Z tego co
        pamietam,uadalo mu sie z sukcesem dokonac zamachu na olimpiadzie w Manachium,
        zorganizowac uprowadzenia wielu samolotow, zdezorganizowac zycie w Jordanii(w
        wyniku usilowan przejecia wladzy w Jordanii zginelo ok 20 tys osob- tkz czarny
        wrzesien, a nastepnie wywolac kilkunastoletnia wojne domowa w Libanie. Mysle,
        ze to zasluguje na chwile refleksji.
        • Gość: Emily Re: Nikt normalny nie jest przeciw IP: *.dc.dc.cox.net 15.07.04, 12:26
          jakiekolwoek panstwo, w ktorym oni beda u SIEBIE, tak jak Izraelczycy chca byc
          u siebie. Odzyskac, czy stworzyc panstwo, to nieistotne. Oni zyli na tych
          terenach i chca nadal zyc. Nakrecana spirala nienawisci, agresji, zbrodni
          miedzy obu narodami niczego nie zrozwiazuje, co wiecej - stresy, agresja i
          nienawisc wpisuja sie w geny przyszlych pokolen (to udowodnione i nazywa sie
          epigenetyka). Ktos musi to przerwac i wyciagajac przyjazna reke. Funkcja
          pojednania zawsze nalezala do silniejszego, czyli w tym przypadku Izraela.
          Zrozumcie, innego wyjscia po prostu nie ma. Czy zalezy wam na wielowiekowej
          nienawisci miliarda islamistow?
          • pan.scan Niekoniecznie. 15.07.04, 13:05
            Pojednanie może też zależeć od chcącego. Przypominam ostatnie rozmowy "Pokój za
            ziemię" w Camp David, propozycję Baraka podjęcia rozmów n/t 3mln uchodźców i
            statusu Jerozolimy, gdyż harmonogram wycofania się z okupowanych terenów był
            uzgodniony. Oferta odrzucona przez Arafata - jak to dziś wiadomo, działającego
            pod naciskiem rodzimych ekstremistów z Hamasu i Dżihadu. Wkrótce zaczęła się II
            intifada.
            -------
            Swoją drogą co to za uzus językowy "terytoria okupowane", którym przyjęło się
            operować. Okupuje się terytoria obcego, suwerennego państwa. Państwo
            palestyńskie, mimo decyzji ONZ z 1948 nie chciało nigdy powstać, że przypomnę
            wojnę 1948 roku. Z drugiej strony West Bank w latach 1948-1967 był okupowany
            przez Jordanię.(w 1950 decyzją ichniego parlamentu włączony do Jordanii).
            Gaza w latach 1948-56 okupowana była przez Egipt. Dla czystości pojęć w
            używanej terminologii.

Epigenika

Nie jest tajemnicą, że w podstawowych szkołach izraelskich uczniowie mają przez
            2 lata obowiązkową naukę arabskiego. Myślę, że dla ułatwienia kontaktu. Można
            sprawdzić.

Oto czego sie uczy dzieci palestyńskie:

www.mideasttruth.com/video.html
            www.pmw.org.il/
            www.pmw.org.il/
            Gość portalu: Emily napisał(a):
            Ktos musi to przerwac i wyciagajac przyjazna reke. Funkcja pojednania zawsze
            nalezala do silniejszego, czyli w tym przypadku Izraela.
            • a.adas Re: Niekoniecznie. 15.07.04, 13:23
              Panie Scanie, widzę ze dalej wspólnie uprawiamy żydowską propagandęsmile
              Dlaczego w układzie Palestyna - Izrael wszystko ma zależeć od państwa
              izraelskiego. Pomijajac ONZ, które tylko szkodzi, to gdzie ci, którzy zrobili
              ten bałagan. Mam na mysli Brytyjczyków (przynajmniej mają tyle przyzwoitości,
              ze nie krzyczą ciagle o neokolonialnych zbrodniach USA jak Francja czy Rosja)
              i, szczególnie, sąsiednie kraje arabskie. Pomysł samodzielnego państwa
              palestynskiego powstał dopiero po wojnie 6 dniowej, a w szczególności po Jom
              Kipur, gdy Arabowie zrozumieli ze wojny z Izraelem nie wygrają. I od tego
              momentu wszyscy w regionie (i nie tylko) rozgrywają sprawą palestyńską.
              Obecne "terytoria okupowane" (łącznie z połową Jerozolimy) w latach 50 tych
              pozostawały pod kontrolą Egiptu i Jordanii - czym to sie różni od dzisiejszej
              okupacji? Tym, ze okupant był "prawomyslny" znaczy się islamski? I dlaczego nie
              powstał wtedy zalązek niepodległej Palestyny? Bo ważniejszą sprawą było
              zepchnięcie Żydów do morza???????????????????????

Emily, założyłem temat jakby tylko dla Ciebie:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=14128111&a=14128111
              Pozdrawiam
              adas
      • czarek1 Re: Nikt normalny nie jest przeciw 15.07.04, 12:46
        Ci normalni ludzie protestuja czesto z pobudek szlachetnych. Ja sam czesto z
        odraza patrze na taktyke Sharona. Nigdy nie bylem w zyciu w Izraelu, ale kiedys
        pewien polski Zyd, ktory tam czesto bywa powiedzial mi: "trzeba tam byc, zeby
        zrozumiec". Ci normalni ludzie zapominaja czesto o sprawie nadrzednej: o
        praweie Izraela do zycia w pokoju. W momencie powstania panstwa Izrael w 1948
        roku wszystkie otaczajace kraje arabskie rzucily sie na niego z haslem: wypzrec
        Zydow do morza. Od ponad 50 lat Izrael zmuszony byl bezustannie walczyc o swoje
        bezpieczenstwo, przeciwstawiac sie terroryzmowi. Samobojcy rozrywajacy siebie i
        innych zaczeli swoj proceder na wiele lat przed dojsciem Sharona do wladzy.
        Kolejni przywodcy izraelscy usilowali dojsc do porozumienia z palestynczykami
        i za kazdym razem ta druga strona sabotowala bardzo malo. Organizacje
        terrorystyczne rzadza i nadaja ton calemu spoleczenstwu. Jeszcze widze inny
        aspekt tej calej sprawy. My, Polacy, po II Wojnie Swiatowej, rozjechalismy sie
        po swiecie, po zdradzie jaltanskiej i po stanei wojennym. Wszedzie, gdzie
        znalezlismy sie, kraje te nas zaabsorbowaly. Palestynczykow zaden arabski kraj
        nei zaabsorbowal. Ano Jordania, ani Egipt, ani Syria, czu Irak nie chcialy ich
        miec. Celowo utrzymywaly obozy uchodzcow w strasznej nedzy, tylko po to, zeby
        uchodzcy ci stanowili obciazenie sumienia swiata i - oczywiscie - Izraela. Tacy
        sami ludzie, ktorzy przed wojna krzyczeli w Polsce: Zydzi na Madagaskar powinni
        sie cieszyc, ze Zydzi wreszcie maja swoje wlasne panstwo. dzis jednak swoja
        slepa nienawisc kieruja do Zydow na calym swiecie, jako powod stawiajac
        istnienie panstwa Izrael i jego polityke. Jka powiedzialem, przez lata cale
        politcy izraelscy usilowali osiagnac pokoj. Bezskutecznie. Teraz nastroje sie
        zradykalizowaly. Maja Sharona, ktory jest twardy. Mnie jego akcje bardzo zcesto
        raza. Ale ja nigdy w Izraelu nei byle i byc moze, gdybym byl, zrozumialbym
        wiecej. Zawodowi zydozercy z tego forum usiluja wpajac nienawisc do wszzstkich
        Zydow swiata. Ja krytykuje Sharona, ale co to ma wspolnego z Zydami na calym
        swiecie?
        • Gość: Emily Re: Nikt normalny nie jest przeciw IP: *.dc.dc.cox.net 16.07.04, 01:36
          Ja na tym forum widze zarowno zawodowych zydozercow jak i zawodowych
          polakozercow, nie wiem ktorych jest wiecej, nie liczylam, ale zdaje sie jest
          remis.
          • cs137 Re: Nikt normalny nie jest przeciw 16.07.04, 01:59

> Ja na tym forum widze zarowno zawodowych zydozercow jak i zawodowych
            > polakozercow, nie wiem ktorych jest wiecej, nie liczylam, ale zdaje sie jest
            > remis.

Ja rozumim, Emily, według Ciebie każdy, kto sprzeciwia się żydożercom,
            automatycznie jest polakożercą, tak?
            • Gość: Emily Re: Nikt normalny nie jest przeciw IP: *.dc.dc.cox.net 16.07.04, 02:21
              > Ja rozumim, Emily, według Ciebie każdy, kto sprzeciwia się żydożercom,
              > automatycznie jest polakożercą, tak?
              --------
              nie tak nie jest, ale w wielu wypowiedziach na tym forum widze bardzo duzo
              bezinteresownej pogardy do Polakow, rowniez w sprawach, ktore nie maja nic
              wspolnego z "zydozerstwem". Czasem wydaje mi sie, ze ktos tu prowokuje i celowo
              roznieca te plemienne idiosynkrazje, tylko zastanawiam sie, komu na tym zalezy?
              Czy Ty moze wiesz, Cesiu?
              pozdro, mam nadzieje miales przyjemny pobyt nad Wislawink
              • cs137 Re: Nikt normalny nie jest przeciw 16.07.04, 03:42

> > Ja rozumim, Emily, według Ciebie każdy, kto sprzeciwia się żydożercom,
                > > automatycznie jest polakożercą, tak?
                > --------
                > nie tak nie jest, ale w wielu wypowiedziach na tym forum widze bardzo duzo
                > bezinteresownej pogardy do Polakow, rowniez w sprawach, ktore nie maja nic
                > wspolnego z "zydozerstwem". Czasem wydaje mi sie, ze ktos tu prowokuje i celowo
                >
                > roznieca te plemienne idiosynkrazje, tylko zastanawiam sie, komu na tym zalezy?
                >
                > Czy Ty moze wiesz, Cesiu?
                > pozdro, mam nadzieje miales przyjemny pobyt nad Wislawink

Dzieki, pobyt nad Wisla i nad Wilia bardzo mi sie udal.

Co do tego komu na czyms tam zalezy: w PRL-u byli tacy dziennikarze-szpenie,
                ktorzy co chwile zadawali w swoich artykulach i felietonach pytania w rodzaju
                "komu to sluzy" i "na cztyj mlyn to jest woda". Oczywiscie, potem w sposob
                bezposredni lub niebezposredni odpowiadali w dalszym tekscie na owe pytania.

Ci ludzie prawdopodobnie sa juz w wiekszosci na emeryturze, ale wielu z nich
                moze byc jeszcze w pelni sil. Emerytury w Polsce zas wiadomo jakie sa. Jest wiec
                wysoce prawdopodobne, ze wielu z takich specjalistow od wynajdywania tych, komu
                cos tam sluzy oraz od wynajdowania wlascicieli mlynow, na ktore splywa "ta
                woda", za niewielka oplata podjelo by sie zadania wytropienia tych jegomosciow,
                o ktorych pytasz. Mozemy sie sciepnac na to. Ja ze swojej strony deklaruje $20
                (wiecej niestety nie moge, bo mam dziecko w college'u, a niebawem dwoje bede mial).

Serdecznosci, Cees
    • rycho7 Judejczycy do Judei 15.07.04, 10:16
      superspec napisał:

> Syjonizm to ruch, którego naczelnym zadaniem było utworzenie państwa
      > żydowskiego. Czy naprawdę jesteście przeciwko temu aby Żydzi mieli swoje
      > państwo?

Ja jestem za tym aby Zydzi mieli swoje panstwo.

Zyd (Jude) jezykowo oznacza potomka plemienia Judy mieszkajacego w Judei (wokol
      Jerozolimy). Judejczycy zostali po 131 roku wygnani z Judei. Pozostala ludnosc
      wyznania mojzeszowego nie brala udzialiu w powstaniu przeciwko Rzymianom, nie
      zostala wygnana i zyje tam od ponad 2000 lat. Lud Izraela - Hebrajczycy skladal
      sie wedlug Tory - Starego Testamentu z 12 plemion. Bog przeznaczyl Ziemie
      Obiecana (Eres Israel) dla 12 plemion, ktore wiodl Mojzesz. Bog nie przeznaczyl
      tej ziemi jedynie dla potomkow plemienia Judy - Zydow.

Jestem wiec za panstwem dla Zydow ale przeciw wszelkim klamstwom syjonistow.

Za najochydniejsze klamstwo syjonistow uwazam pomawianie Polakow o odwieczny
      antysemityzm. Klamstwo to w oczywisty sposob wynikalo i wynika z potrzeby
      przekonania najwiekszej spolecznosci zydowskiej do tego, ze bylo im tak zle w
      Polsce, ze jedynym ratunkiem jest zagrabienie ziemi innym potomkom
      Hebrajczykow. Zydzi zyli przez wieki w wielkiej zgodzie z Polakami. Gdy powstal
      syjonizm stosunki te gwaltownie sie pogorszyly. Polakom z reszta bylo wyjatkowo
      trudno ingerowac w te stosunki poniewaz utracili panstwowosc. A zaborcy chetnie
      stosowali zasade "divide et impera" i przeciwstawiali sobie podbitych.
      Najlepszym przykladem dzialan syjonistow w USA byly fotografie i relacje z
      polskich pogromow w Kiszyniowie. Polakow bylo w Kiszyniowie co kot naplakal
      wiec pogromow duzej spolecznosci zydowskiej nie byli w stanie przeprowadzic.
      Ponadto na fotografiach przedstawiano Kozakow z szablami atakujacych Zydow.
      Kozacy nie dosc, ze Polakami nie byli to na dodatek wchodzili w sklad carskich
      sil zbrojnych. Prowokacja ewidentnie na poziomie "Protokolow Medrcow Wschodu",
      organizowana przez ta sama Ochrane, ktora Protokoly splodzila. Oczywiscie dla
      syjonistow dowod na to, ze Polacy antysemityzm "wyssali z mlekiem matki".

Zdecydowanie deklaruje sie jako antysyjonista. Jako wrog klamstw i prowokacji,
      zwolennik Judei dla Judejczykow. Zydzi powinni miec swoje panstwo i nie siegac
      po cudze. Ewentualnie moga Polakom wyplacic odszkodowanie za wielowiekowa
      eksploatacje. Jak nie byli na swoim to byli ekploatorami. Ci ktorzy byli u
      siebie placic nie musza.
      • Gość: . Re: Rycho na polane! IP: *.227-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 15.07.04, 12:45
        Poniewaz uwazasz sie za potomka Polan,powinienes na polanie zamieszkac.
        A nie wlaczac np.takiego Szcziecina do prastarych ziem piastowskich.
        • rycho7 skad to wiesz? 15.07.04, 13:13

> Poniewaz uwazasz sie za potomka Polan

Nie deklarowalem sie na forum kim jestem i za kogo sie uwazam. Jestem
          polskojezyczny ale zyje jeszcze w kilku innych rzezczywistosciach jezykowych.

> powinienes na polanie zamieszkac

Polana to miejsce ktore w lesie przygotowano pod uprawe metoda wypaleniskowa.
          Ostatni taki przyklad roli nawiezionej popiolami wiedzialem wokol Treblinki.
          Czy Ty przypadkiem nie judzisz?

Drzewlanie mowiacy jezykiem bardzo podobnym do polskiego mieszkali wokol
          Hamburga. Tego Cie po hebrajsku zapewne nie uczyli.
    • Gość: Emily MAM POMYSL! IP: *.dc.dc.cox.net 16.07.04, 01:34
      Bez watpienia rozwiazanie problemu Irazelo-Palestyny jest niezwykle trudne.
      Proponuje dwa alternatywne wyjscia:
      1) obydwa narody polacza sie i stworza unie bliskowschodnia, ale to wymagaloby
      wyrzekniecia sie rasismu po obu stronach, na co sie nie zanosi. Chyba zeby
      poddac ludzi po obu stronach intensywnej obrobce farmakologicznejwink
      2) Ameryka przestanie tracic dziesiatki/setki miliardow $ na Izrael i
      przeznaczy te pieniadze dla Palestynczykow oraz na namowienie panstw arabskich,
      zeby przyjely Palestynczykow. Moze przyjmie ich Irak, ktory stracil w ostatniej
      wojnie dziesiatki tysiecy ludzi?
      W ten sposob i wilk bedzie syty i moze owca ocaleje.

• a.adas Re: MAM POMYSL! 16.07.04, 02:05
        Ja miałem jeszcze lepszy pomysł i jak się skończyło? (dalej czekam na Nobla)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=13564533&a=13564533
        Edelman proponuje tu podobne rozwiązanie
        www.tygodnik.com.pl/konflikt/burnetko-18.html
        Są przynajmniej trzy problemy:
        - Paletynczycy mają prawo (historyczne, ale biorę pod uwagę jedynie ostatnie
        100 lat, nie wracam do Starego Testamentu) do państwa w Palestynie
        - inne arabskie kraje boją sie Palestyńczyków - to są trzy miliony
        zdesperowanych, znających jedynie wojne ludzi. Poza tym Palestynczycy stanowią
        idealne narzędziem przeciw Izraelowi (przy okazji szantażuja niemal cały
        świat). Po powstaniu nowego państwa Palestyńczycy mniej chętnie będą pracować
        za grosze u bogatszych sąsiadów. i ostatnia sprawa - w Autonomię juz wpakowano
        pełno forsy (ONZ, EU, Stany, a nawet Izrael - nie chodzi bynajmniej o osławione
        osiedla), a efektów nie widać.
        - i najważniejsze sprawa; istnieje juz cos takiego jak "naród palestynski".
        Prowadzone są akademickie spory od kiedy (od mniej wiecej 70 roku?, przedtem
        traktowano ich jako część świata islamskiego, bez szczególnych cech różniących
        ich od sąsiadów.), ale jego istnienie jest niepodważalne (i Izrael nie ma co do
        tego wątpliwosci):
        www.jewish.org.pl/polskie/materialy/izrael/palestynczycy.html
        pozdrawiam
        adas
        • Gość: diabelek Re: MAM POMYSL! IP: 69.156.153.* 16.07.04, 03:30
          Czekajac na nagrode Nobla zawsze mozna sie dowiedziec czegos nowego.
          na przyklad tego, ze Izrael nie jest polozony na wyspie.
          Poniewaz Izrael nie jest polozony na wyspie, nalezy zainteresowac sie rozwojem
          wydarzen w krajach sasiednich. Mozna wtedy lepiej zrozumiec motywy dzialania
          obecnej administracji izraelskiej.
          Rzadzacy Bliskim Wschodem staruszkowie powoli wykruszaja sie.
          Niedomaga Jaser Arafat.
          Lud Arabii Saudyjskiej rzadzony przez monarche Abdul Aziz'a (lat 81) i rodzine
          wielkich przyjaciol Stanow Zjednoczonych zaczyna sie buntowac.
          Niedawno 76-cio letni Hosni Mubarak rzadzacy ok.70 milionami Arabow w Egipcie
          powrocil do kraju po leczeniu w niemieckich klinikach.
          Nie wiadomo kto ewentualnie przejmie wladze po tym sasiadujacym z panstwem 76-
          cio letniego Ariela Szarona dyktatorze.
          Egipt to ponad siedemdziesiat milionow mieszkancow, zamieszkujacych terytorium,
          ktorego niecale 5% to ziemia uprawna.
          Pomoc USA dla Egiptu to m.in. 1.3 miliarda dolarow na wojsko. Dzieki temu
          Mubarak moze sobie kupic lojalnosc oficerow i armii.
          Co rok Egipt dostaje od USA miliony ton zboza, tak ze na razie jest jeszcze co
          do garnka wlozyc.
          Gdyby jednak w przyszlosci wladze przejeli arabscy nacjonalisci zwani czesciej
          terrorystami, to sytuacja ulegnie zmianie pomoc USA moze byc wstrzymana.
          Egipt moglby stac sie kolejnym Irakiem.
          • a.adas Re: MAM POMYSL! 16.07.04, 12:55
            Masz rację, dobrze się czegoś nowego nauczyćsmile
            Dla prezykładu:
            konserwatywno - żydowska masoneria rządząca USA daje forsę także sąsiednim
            krajom? Nie tylko Izraelowi, tej komórce rakowej na zdrowym ciele swiata?
            Zadziwiłeś mnie, zadziwiłeś.

Jeżeli chodzi o wewnętrzne sprawy państw Bliskiego Wschodu nie znam zbyt dobrze
            szczegółów. O ile wiem (przyjmując europejskie standardy) wszystkie te kraje są
            dyktaturami. Od oświeconych (czytaj popieranych przez Amerykanów - Katar,
            Bahrajn, Kuwejt, Arabia Saudyjska), religijnych (Iran) do świecko - narodowo -
            religijno - socjalistycznych(????) typu Libia czy Irak (za H.)
            Od przegranej wojny Jom Kipur Arabowie starają się nie wchodzić na odcisk
            Izraelowi i sprowokować nowej wojny (miedzy państwami), ale równocześnie
            wykorzystuja Palestyńczyków do nacisków politycznych (w końcu muszą brać pod
            uwagę nastroje społeczne w swoich krajach). Metoda kija i marchewki.

Pozdrawiam
            adas
            • a.adas Re: MAM POMYSL! 16.07.04, 13:02
              Przegladam ten mój wpis i wychodzi na to, że to Izrael jest najbardziej
              demokratycznym państwem w regionie. Ale jaja - przecież Szaron to faszystowski
              zbrodniarz, a izrael to dyktatura wojskowa
              adas

• Gość: diabelek Re: MAM POMYSL! IP: *.sympatico.ca 16.07.04, 15:42
                a.adas napisał:

> Przegladam ten mój wpis i wychodzi na to, że to Izrael jest najbardziej
                > demokratycznym państwem w regionie.
                ==============
                Jezeli chodzi o sposob wylaniania przywodcow w panstwie zwany systemem
                demokratycznym, to tak jest jak napisales.

>Ale jaja - przecież Szaron to >faszystowski zbrodniarz, a izrael to dyktatura
                >wojskowa.
                ==============
                Wielu ludzi ma podobna opinie.

>konserwatywno - żydowska masoneria rządząca USA daje forsę także sąsiednim
                >krajom? Nie tylko Izraelowi, tej komórce rakowej na zdrowym ciele swiata?
                >Zadziwiłeś mnie, zadziwiłeś.
                ==============
                Od czasow ukladu z Camp David (1978r) U.S.A. placi za spokoj w regionie takze
                Egiptowi. Jest to prezent w wysokosci ponad dwa miliardy dolarow rocznie.
                Izrael dostaje ponad trzy miliardy od panstwa amerykanskiego, plus okolo
                miliarda prywatnie od obywateli amerykanskich poprzez rozne fundacje
                charytatywne. Egipt z przyczyn obiektywnych na prywatna pomoc obywateli
                amerykanskich raczej nie moze liczyc.
    • Gość: czas Re: Pytanie do tzw. antysyjonistów. IP: *.avenel01.nj.comcast.net 16.07.04, 05:58
      Syjoniści bezpardonowo usunęli mieszkańców Palestyny z ich terytoriów,
      organizując czystkę etniczną na wielką skalę. Ich przywódcy nawiązywali
      regularne kontakty polityczne z nazistowską III Rzeszą. Poza tym posługują się
      jawnie rasistowskim i szowinistycznym kodeksem postępowania w swoim działaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka