giwia 11.09.04, 09:03 Niech Niemcy nie przypominają łaskawej pomocy przy naszym wejściu do Unii, Wszyscy chętni weszli i bez niemieckiej pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Bolo A ja Niemcow nie lubie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 09:53 ... i tyle.Wymordowali mi pol rodziny i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gad cholerny Re: A ja Niemcow nie lubie IP: *.crowley.pl 11.09.04, 10:08 no ja też iCH nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: politolog uliczny kim jest ten ciul pawelka ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:03 kim jest ten ciul ze mial siłe przebicia i doprowadzil do politycznego napiecia miedzy PL a Niemcami ?? teg zgreda niemcy powinni we wlasnym gronie wyeliminowac a nie czekac bezczynnie na reakcje PL... najgorsze jest to ze na opolszczyznie 90% ludnosci to pawelki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: kim jest ten ciul pawelka ?? IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 13:05 "najgorsze jest to ze na opolszczyznie 90% ludnosci to pawelki..." co to sa "pawelki" ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maciek Pawelka to pierd0lony, obłudny, obleśny szwab IP: *.tmp1-4-8-106-234.tmp1.dsl-verizon.net 11.09.04, 17:37 Przeciez jak to sie czyta to mozna ataku dostać na piramidalna przewrotność tego świnskiego ryja: "Szef Pruskiego Powiernictwa, Rudi Pawelka powiedział, że wypędzenie Polaków z Gdyni było jedynie "krótkotrwałym wysiedlenem". Po wojnie Polacy mogli wrócić do swoich domów - podkreślił Pawelka" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PAN Z WARSZAWKI Re: Pawelka to pierd0lony, obłudny, obleśny szwab IP: *.chello.pl 11.09.04, 19:25 ...PO WOJNIE WARSZAWA ( Z ZAŁOŻENIA AUTORSTWA HITLERA ) TEŻ MIAŁA BYĆ PIĘKNYM MIASTEM : STARÓWKA Z 10 TYŚ. NADZORUJĄCYCH NIEMCÓW I 800 TYŚ. PRACUJĄCYCH DLA NICH POLAKÓW ( W OBOZIE KONCENTRACYJNYM NA OBRZEŻACH STARÓWKI { WARSZAWY }). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: Pawelka to pierd0lony, obłudny, obleśny szwab IP: 80.51.255.* 14.09.04, 01:58 A Sienkiewicza czytałeś ??? Nie powinieneś się dziwić. To jest typowa krzyżacka obłuda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ups Re: kim jest ten ciul pawelka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:05 Trzeba dodać jak tanio sprzedali skórę setek robotników przymusowych i więźniów obozów - wystarczy zobaczyć co się dzieje w Fundacji Pojednanie. To kpina i jałmużna za cierpienia i katorżniczą pracę dla Rzeszy. Ale jak wiadomo Fundacja to Fundacja - 2/3 funduszy załapali urzędnicy - resztą niespiesznie obdzielono poszkodowanych i to na tyle opieszale aż połowa wymarła a teraz od spadkobierców RP żąda podatku itp. OCHYDA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek Jesteś oburzony? IP: *.ztpnet.pl 11.09.04, 16:02 A ile dostali Polacy przymusowo rąbiący lasy syberyjskie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jasio Re: Jesteś oburzony? IP: *.proxy.aol.com 11.09.04, 16:23 Swieze i czyste powietrze na Syberii pozwala traktowac wyjady, ktore masz na mysli, jako wczasy lecznicze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Castor Re: kim jest ten ciul pawelka ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 23:17 Mieszkam na Opolszczyźnie i uwierz mi że wszyscy tu mają gdzieś te sprawy. Najgorsze szuje które jątrzą po Polskiej stronie są na Górnym Śląsku. Ci niby polacy najabardziej opluwają Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: A ja Niemcow nie lubie IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 13:03 "no ja też iCH nie lubię" no i jak mamy ta przyszlosc wybudowac, jak taki "idiota" z drugim sie znajdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: A ja Niemcow nie lubie IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:02 A łudzisz się, że jakąś przyszlość z nimi możemy budować ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aRT A JA NIE LUBIE AROGANCKICH POLACZKOW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.04, 13:04 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tubi Re: do ARTa volksdeutscha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:08 Nie lubisz "Polaczków"? jednakowoż z faktu, że sformułowałeś swojego posta po polsku wnioskuję, że taki z ciebie Niemiec jak z koziej d...y trąba. Wiesz co to takiego Selbsthass? nienawiść do samego siebie.. właśnie to zaprezentowałeś. Aż tak cię rodowici Niemcy gnębią, że sam siebie jako Polaka nienawidzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: A JA NIE LUBIE AROGANCKICH POLACZKOW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 22:11 To po jaką cholerę się tu pchasz, brunatne ścierwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dolmetscher Re: A JA NIE LUBIE AROGANCKICH w BRD IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.04, 12:11 sie sind Arschloch, und vielleicht noch ein Hurensohn dazu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: carry Re: A JA NIE LUBIE AROGANCKICH w BRD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 12:34 Ludzie, "Polaczek" to jest w Niemczech nazwa polskiego renegata,który udaje teraz niemca. Rdzenni Niemcy ich nie znoszą, bardziej niz ossich.Tacy jak on odreagowuja to w wyzwiskach na nas itd. To nic nowego, wielu z nich to krzyżówki rusko-ssmańskie, pochodżaą głównie ze Szczecina i Górnego Śląska (rok urodzenia często 1946) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: A JA NIE LUBIE AROGANCKICH w BRD IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:05 A tu masz rację. jeden szwab mój znajomy chwalił się raz, że poderwał taką fajną niemkę ze wspomnianych terenów o takich wspaniałych skośnych oczach.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bernard to spadaj z polskiego forum IP: *.arcor-ip.net 12.09.04, 13:10 niemiecka szmato Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 901093838 bernardynek IP: *.g.pppool.de 12.09.04, 19:23 niemickie szmaty sa kwalitatywnie lepsze od polskich, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gyu Re: bernardynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 12:36 spadaj POLACZKU ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerty Re: A JA NIE LUBIE AROGANCKICH POLACZKOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 12:27 No ja tez nie lubię Polaczków, ale kocham Polaków. Co sie tu wpier....sz? Nie masz ojczyzny p,,,, Polaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rob Re: A ja Niemcow nie lubie IP: 193.17.84.* 13.09.04, 12:40 A ja Niemców lubię Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: A ja Niemcow nie lubie IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 13:00 "i tyle.Wymordowali mi pol rodziny i nic tego nie zmieni" ale kto??? a co bylo sredniowiecze?! kto kogo mordowal? (wojny krzyzowe) , a co jest dzisiaj, co robia amerykanie w iraku???!!! pomysl tylko, nasz klub ziemski nie skladasie tylko z niemiec i polski. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wojtek Re: A ja Niemcow nie lubie IP: *.ztpnet.pl 11.09.04, 16:07 Jak możesz porównywać to co robili Niemcy w Polsce (np. 6/7 sierpnia na Woli wymordowano nie mniej niż 30 000 lodności cywilnej, szpitale (pacjentów + personel), zakonników), z tym co robią Amerykanie. Gdyby jedynym występniem NIemców w Polsce było fotografowanie nagich więźniów na Pawiaku, nie ponieślibyśmy 6 000 000 strat w ludnośći. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obsewator Re: A ja Niemcow nie lubie IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:07 Tyle tylko, że z Arabami nie graniczymy, z Niemcami niestety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antykwas Re: A ja Niemcow nie lubie IP: *.czestochowa.cn.net.pl 11.09.04, 14:22 ja skurwysynów nie tylko nie lubię ale nie znoszę ,nie mają kurwy prawa głosu w tej kwestii ale ten głos niestety podnoszą, przy biernej postawie naszych dycydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PiKo Re: Czy aby niemieckie to ziemie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:07 Nazwiska najbardziej agresywnych "wypędzonych" - to Hubka, Czaja, Pawelka,... - widać jak na dłoni - że ten Śląsk, Pomorze i Mazury - to rdzennie niemieckie ziemie - na których Polacy znaleźli się wyłącznie przez widzimisię Stalina (!?) Ekspansywność niemiecka i kolonizacyjna, pruska mentalność - jak widać pozwala Niemcom na wybiórcze traktowanie historii. Czyżby kolonizacja ziem należących do chrześcijańskiego, uznanego w Europie (przez papieża i cesarza) państwa Polskiego - a nie dzikich plemion "walczących o ogień" - była czymkolwiek usprawiedliwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: Czy aby niemieckie to ziemie ? IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:09 Tak była usprawiedliwione siłą... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Barska Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.lublin.mm.pl 11.09.04, 10:15 Jak dzieci...Po co otwierac i tu,i tam puszke Pandorry? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kaspera to porażka zarówno dla Polski jak i Niemiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:27 Dla mnie osobiście to porażka zarówno dla Polski jak i Niemiec. Rozdrapywanie ran może jedynie zaszkodzić obu stronom. I tak stosunki polsko - niemieckie nie są obecnie (po wojnie w Iraku) rewelacyjne. A tego typu wybryki - zresztą bez wiązących skutków prawnych - mogą tylko wzmóc niechęć do Polaków za granicą i rozbudzić nienawiść do Niemców w Polsce. Składam Kondolencje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: to porażka zarówno dla Polski jak i Niemiec IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 13:10 masz racje !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polocoktowiec Re: Coraz bardziej sami zadrażniamy stosunki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 15:53 ...a to do rosjan a to do niemców. Jak tak dalej pójdzie to i do czechów. PRZECIEŻ TO NASI SĄSIEDZI. Z PRAWDZIWYMI SĄSIADAMI MĄDRY SĄSIAD ( NIE POLAK GŁUPEK Z LPR ) ŻYJE W ZGODZIE NAWET CZASEM COŚ TRZEBA STRACIĆ BY W PRZYSZŁOŚCI ZYSKAĆ. A PAMIĘTAJ MĄDRY ZYSKUJE DWA RAZY, A GŁUPI TRACI DWA RAZY ( DLA GIERTYCHA ). Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Coraz bardziej sami zadrażniamy stosunki ... 11.09.04, 16:10 Jetes bardzo niesprawiedliwy bo za ta idiotyczna deklaracja glosowalo 100% -1 poslow obecnych na sali. Ale przeciez zblizaja sie wybory i trzeba pokazac ,jakim jest sie "patriota" Czytajac tutaj posty mam wrazenie ze znajduje sie w domu wariatow. Tyle debilizmu, bezmuzgowia na tak niewielkiej stronie chyba nigdziej juz nie spotkam. Oj debilny jest ten narod, debilny i nic juz go nie jest wstanie wyleczyc!!! Poslow rowniez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Coraz bardziej sami zadrażniamy stosunki ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 22:02 ossey napisał: > Jetes bardzo niesprawiedliwy bo za ta idiotyczna deklaracja glosowalo 100% -1 > poslow obecnych na sali. > Ale przeciez zblizaja sie wybory i trzeba pokazac ,jakim jest sie "patriota" > Czytajac tutaj posty mam wrazenie ze znajduje sie w domu wariatow. > Tyle debilizmu, bezmuzgowia na tak niewielkiej stronie chyba nigdziej juz nie > spotkam. > Oj debilny jest ten narod, debilny i nic juz go nie jest wstanie wyleczyc!!! > Poslow rowniez!!! Schlałeś się, czy to u ciebie normalny stan ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: Coraz bardziej sami zadrażniamy stosunki ... IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:17 Aa tak masz całkowitą rację!!! W 1939 roku były też głosy, by Niemców nie drażnić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ziggy NIEMCY TO NIE LUDZIE, NIEMCY TO MORDERCY LUDZI. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.04, 20:29 NIEMCY TO NIE LUDZIE, NIEMCY TO MORDERCY LUDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: NIEMCY TO NIE LUDZIE, NIEMCY TO MORDERCY LUDZ IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:18 Niestety niemasz racji!! Niemcy to tez ludzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Viktor Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dsl.telesp.net.br 12.09.04, 08:06 Jestem bardzo rozczarowany glupota poslów, ich populistyczna, skandaliczna postawa, pachnaca bardzo niesmacznie w integrujacej sie Europie. Nikt nie zapomnina o polskich stratach, cierpieniach i tragediach. Nie wolno nam jednak ubiegac sie o cos co zostalo uznane za przepadle. Niemcy zrobili psikusa nam Polakom domagajac sie zwrotu mienia. Caly Swiat widzial paradoks tego zadania. My jednak, zamiast zachowac sie godnie, odszczekujemy w sposób prymitywny tym samym jezykiem. Hola Panowie Poslowie! Troche rozumu, troche dystansu do prowokacji, troche klasy! Jestescie wybrani aby gwarantowac rozwój naszego narodu, jego dobrobytu, jego dumy. Nie wybralismy Was abyscie byli komornikami naszych krzywd, zebrakami cicho gotujacymi swoje prywatne interesy wyborcze. Wstyd mi za Was, wiedzac doskonale ze nie przysparzacie nam chwaly, dobrego imienia ani gwarancji na dobrobyt Polaków. Takie awanturnicze odezwy, spienione szczezenie zebów, szczucie przeciw rozsadkowi, nam Polakom nie pomoze w niczym! Róbcie swoja prace w sposób bardziej cywilizowany, broncie nas od prowokacji Niemców domagajacych sie reparacji (osmieszonych swa wlasna prepotencja), ale nie mieszajcie nas w tym samym blocie. Wara od nasze godnosci szanowni Poslowie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Polak Viktor nie jest Polakiem-patrz IP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 23:40 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lidka Ale cyrk !!! Czarno widze przyszlosc Polski !!! IP: *.cybernet.ch 13.09.04, 16:29 Ale cyrk !!! Polak jednak potrafi... Przynajmniej wyszlo szydlo z worka: Polska jest nieodpowiedzialnym i niepowaznym krajem. Trudne dziecko Europy ?! Na wlasne zyczenie ?!... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: Ale cyrk !!! Czarno widze przyszlosc Polski ! IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:24 Wg. jednego z historyków angielskich poglądy w Europie zachodniej wyglądały właśnie tak: kilka państw narodowych powstałych po pierwszej wojnie światowej to grzeczne dzieci, zaś kilka nie. Do takich niegrzecznych należała minn. Polska i Irlandia - kraje, które potrafiły walczyć o swoją niepodległość. Tak masz raje jesteśmy "niegrzecznymi dziećmi" europejko !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gargamel Re: Ale cyrk !!! Czarno widze przyszlosc Polski ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 02:31 Śmiało możesz do Polski i Irlandii dodać Czeczenię... też ich lekceważy świat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:12 Jaką puszke gościu pomyśl zanim coś napiszesz. Ktoś wydaje gierkę w której Polacy rozpętują wojnę, ktoś promuje ją jako w 100% zgodna z realiami historycznymi. Ktoś inny kupuje ją swoim niemieckim pociechom... Ty niczego nie kumasz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PiKo Re: Dziwię się Niemcom... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 10:27 ...że są tacy niecierpliwi. Jestem Dolnoślązakiem - i widzę co się tu na Dolnym Śląsku dzieje. Wszystko co jest tu wartościowe - już od paru lat wykupili Niemcy. Polacy pełnią jedynie funkcje marionetkowych wspólników lub administratorów. Niemcy rozbudowują tutaj na coraz większą skalę - infrastrukturę - i naprawdę za 10 lat - powtórzy się średniowieczna wielopłaszczyznowa germanizacja tych ziem - gdzie przekupiono polskie elity a my zwykli obywatele zaczniemy być - jak przed wiekami - rugowani, dyskryminowani, spychani na peryferia. A po 50-latach będą to już "rdzennie niemieckie ziemie". Niecierpliwość Pawelki (jakie piękne germańskie nazwisko) - to tylko zimny prysznic dla Polaków i krecia robota dla "cichej, pruskiej wody". Polska jak zwykle obudzi się za pięć dwunasta, zajmie ostre, histeryczne stanowisko i rzuci się jak Rejtan - wychodząc w świecie na warchoła i kłótliwego głupka. No cóż - jeśli nie potrfimy ze swego narodu wyselekcjonować inteligentnych, sprytnych i podstępnych polityków z wyobraźnią - może się okazać, że trzeba będzie kiedyś przelewać krew. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pak Re: Dziwię się Niemcom... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 13:13 Moze przynajmniej przestanie tak tam cuchnac. Niemcy maja smykalke do porzadkowania. Zamiast narzekac pomoz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Dziwię się Niemcom... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 22:09 Gość portalu: pak napisał(a): > Moze przynajmniej przestanie tak tam cuchnac. > Niemcy maja smykalke do porzadkowania. Zamiast narzekac pomoz. Cuchnie tam gdzie ty wleziesz. Zastanów się nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Dziwię się Niemcom... IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 13:23 "..- jeśli nie potrfimy ze swego narodu wyselekcjonować inteligentnych, sprytnych.." ; uwazasz sie za takiego? to dlaczego ...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rberger Re: Dziwię się Niemcom... IP: 141.10.64.* 11.09.04, 17:56 nazwisko pawelka jest tak samo niemieckie jak npbyly premier polski massner czyposlowie polskiego sejmu wassermann czy ministrowie hausner,kleiber itdktorzy nosza piekne staropolskie nazwiska.kolego z tego nic nie wynika,ty zyjesz w sredniowieczu.a wlasnosc prywatna jest swieta. pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Dziwię się cymbałom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 22:07 Gość portalu: PiKo napisał(a): > ...że są tacy niecierpliwi. Jestem Dolnoślązakiem - i widzę co się tu na Dolnym > > Śląsku dzieje. Wszystko co jest tu wartościowe - już od paru lat wykupili > Niemcy. Polacy pełnią jedynie funkcje marionetkowych wspólników lub > administratorów. Niemcy rozbudowują tutaj na coraz większą skalę - > infrastrukturę - i naprawdę za 10 lat - powtórzy się średniowieczna > wielopłaszczyznowa germanizacja tych ziem - gdzie przekupiono polskie elity a > my zwykli obywatele zaczniemy być - jak przed wiekami - rugowani, > dyskryminowani, spychani na peryferia. A po 50-latach będą to już "rdzennie > niemieckie ziemie". Niecierpliwość Pawelki (jakie piękne germańskie nazwisko) - > > to tylko zimny prysznic dla Polaków i krecia robota dla "cichej, pruskiej > wody". Polska jak zwykle obudzi się za pięć dwunasta, zajmie ostre, histeryczne > > stanowisko i rzuci się jak Rejtan - wychodząc w świecie na warchoła i > kłótliwego głupka. No cóż - jeśli nie potrfimy ze swego narodu wyselekcjonować > inteligentnych, sprytnych i podstępnych polityków z wyobraźnią - może się > okazać, że trzeba będzie kiedyś przelewać krew. Trudno. Zapisałeś się już do LPR-u ? Jeżeli nie to zrób to szybko. Poglądy masz już elperowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zib Sprawa reparacji załatwiona? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:20 Skoro niemcy uwazają ze sprawę za załatwioną,to może łaskawie przypomną kiedy,w jaki sposób to załatwili(niemcy)oraz jakie poniesli z tego tytułu wydatki. Natomiast do utrzymania dobrych stosunków potrzebna jest wola obu stron,słowa głupka schredera "że rząd rzeszy nie będzie popierał prywatnych roszczeń" nie oznaczaja nic,zwłaszcza w kontekście finansowania przez ten sam rząd rzeszy organizacji p.steinbach-czyzby finansowanie było oznaką "niepopierania"? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Sprawa reparacji załatwiona? 11.09.04, 12:12 Gość portalu: zib napisał(a): > Skoro niemcy uwazają ze sprawę za załatwioną,to może łaskawie przypomną > kiedy,w jaki sposób to załatwili(niemcy)oraz jakie poniesli z tego tytułu > wydatki. Sposob (rowniez reparacji wojennych dla Polski) okreslono w Poczdamie, wydatki to lepiej okresla panstwa administrujace strefami okupacyjnymi, tzn. USA, GB, Francja, ZSRR, ktore byly adresatami tych wydatkow. Ze znanych mi oszacowan bylo to okolo poltora biliona dolarow w walucie i ruchomosciach. Na dalsze trzy i pol biliona dolarow szacuje sie korzysci gospodarcze sasiadujacych panstw Europy wskutek ograniczenia drastycznymi przepisami gospodarki niemieckiej, tzn. stlumienie jej konkurencyjnosci konkurencji (np. dziesiecioletni zakaz prowadzenia istotnych badan naukowych, ograniczenia NRD itd. itd.) To oczywiscie tylko niepelny szacunek. Ile Polska otrzymala powinna zgodnie z ustaleniami poczdamskimi wyjasniac z ZSRR lub jej prawnym nastepca, Rosja. Nb. stwierdzenie Sejmu, ze Polska nie otrzymala wystarczajacych reparacji wbrew pozorom uderza nie w Niemcow, lecz w Rosje, ktora miala rozliczyc sie z Polska ze swych udzialow w reparacjach. Warto przy okazji takich rozwazan pamietac, ze czesc ziem niemieckich oddanych w Poczdamie pod administracje polska byla wylaczone z obowiazku reparacyjnego, oraz wiedziec, ze rekwirowanie z mienia prywatnego na rzecz reparacji bylo niezgodne z ustaleniami poczdamskimi i prawem miedzynarodowym. Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gina Re: Sprawa reparacji załatwiona? IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 12:48 Artykul mowi, ze Polski rzad zrzekl sie reparacji wojennych w 1953 r. oczywiscie polski komunistyczny rzad zrobil to pod naciskiem ZSRR ale przeciez PRL byla podmiotem prawa miedzynarodowego a IIIRP jest jej prawnym nastepca. Nie ma mozliwosci zakwestionowac tej decyzji. w 1989 r. mozna bylo odciac sie od PRL i uznac ja za niebyla ale to ozaczaloby , ze np. wszystkie tytuly naukowe uzyskane przed 1989 r sa uznane za neiwazne. Niestety rzekomy patrotyzm np. barci Kaczynskich, Gieremkio itd okazal sie niewystarczajacy. Ich tytuly naukowe okazaly sie dla nich wazniejsze. Prywata jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zagłębiak Silesius jest folksdojcz klika zNiemiec,a pudziesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 00:41 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Sprawa reparacji załatwiona? IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 13:32 "..słowa głupka schredera "że rząd rzeszy nie będzie popierał prywatnych roszczeń.." ;no "głupka" to chyba za wysoko dla ciebie (prosze inteligentniej) do schredera nie mozesz sie ani porownac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zib Re: Sprawa reparacji załatwiona? IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 18:20 Kazdy sadzi według siebie,ktos kto dla jednego jest głupkiem,dla innego może byc niedosciłym wzorcem intelektu i mądrości,gratuluję trzezwego spojrzenia na własne mozliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stanislaw Mackowia Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: 195.94.213.* 11.09.04, 11:51 Tenże, cytowany Berliner Zeitung pisze o rezygnacji Polski z reparacji w 1953 r oraz o przejęciu tej rezygnacji przez Wielkie Niemcy w wyniku połączenia Niemiec w 1990r.To tak, jakby Niemcy były kontynuatorką NRD a nie RFN wchłonął NRD. O takim spojrzeniu GW nie ma odwagi napisać?! Historię Niemcy znów piszą po swojemu, a tak a propos gdzie byli nasi "wielcy" negocjatorzy przed wejściem do UE, eby sprawę załatwic w Traktacie Akcesyjnym. Czasem wydawać by się mogło, że niektórzy z negocjatorów, w tym ci o niemieckobrzmiących nazwiskach to może Niemiecka piąta kolumna? A do tego na co czeka Sejm -trzeba natychmiast nie uchwałą lecz Ustawą uwłaszczyć wszystkich na dotychczasowym "użytkowaniu wieczystym" na tzw Ziemiach Odzyskanych, po drugie Ustawą wyłączyć jurysdykcję jakichkolwiek sądów spoza Polski, aby ich wyroki tu nie obowiązywały - tak przecież zrobił dla swych Obywateli nasz nowy, wielki brat USA. I tak dalej, chyba, że nasze władze to w całości "piąta kolumna". No i na litość Boską, przestańcie drażnić Rosję, bo kto będzie nas bronił przed niemieckim Drang nach Osten? Ameryka? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec 11.09.04, 12:18 Gość portalu: Stanislaw Mackowia napisał(a): > A do tego na co czeka Sejm -trzeba natychmiast nie uchwałą lecz Ustawą > uwłaszczyć wszystkich na dotychczasowym "użytkowaniu wieczystym" na tzw > Ziemiach Odzyskanych, Administrator cudzego mienia moze jedynie oddawac administrowany przedmiot w umowne uzytkowanie, nie ma jednak mocy prawnej do zmiany wlasnosci. Inaczej mowiac, darowac mozna wlasne ale nie cudze. >po drugie Ustawą wyłączyć jurysdykcję jakichkolwiek sądów spoza Polski, A Polske wylaczyc ze swiata, no nie. Dobry pomysl? > aby ich wyroki tu nie obowiązywały - tak przecież zrobił dla swych Obywateli > nasz nowy, wielki brat USA. I tak dalej, chyba, że nasze władze to > w całości "piąta kolumna". No i na litość Boską, przestańcie drażnić Rosję, Sejm juz to pierwszorzednie zrobil, stwierdzajac, ze Polska nie otrzymala wystarczajaco reparacji. Zaspokojenie polskich roszczen lezalo w obowiazku ZSRR. > bo kto będzie nas bronił przed niemieckim Drang nach Osten? Ameryka? No przeciez. Ktozby inny? Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: STANISLAW-PYRLANDI Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: 195.94.213.* 11.09.04, 12:46 Hola, Panie Silesius, masz już podwójny paszport, chcesz więcej? Chcesz oddania niemcom ziem, jak napisałeś (wrednie!) administrowanych - a wiesz, to zdobycz wojenna za wojnę wytoczona Polsce i Światu przez Niemcy! Po drugie Ameryka nie wyłączyła się ze świata, tylko broni swoich i to jedyne -oprócz potencjału ludzkiego, za co można ją chwalić. Wiem, chcesz niemieckich, amerykańskich i innych wyroków na Polskę, na mój kraj, ale nie uda ci się Hanysie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jurek.K cham, co mu: STANISLAW-PYRLANDI IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 13:50 Gość portalu: STANISLAW-PYRLANDI napisał(a): - a wiesz, to zdobycz wojenna za wojnę wytoczona Polsce i Światu przez Niemcy! ... nie uda ci się Hanysie! posluchaj bezmozgi chamie, zeby nie bylo watpliwosci, - moja rodzina tez ucierpiala od niemcow w wyniku drugiej wojny swiatowej, wiec nie natywaj mnie zaraz jakims volksdeutschem, jak to twojego pokroju o ludziach innego pogladu, na ruecz jakas, robic lubia. nie ty, chamidlo jedne - bedziesz wyznaczal rodzaj i jakosc "zdobyczy wojennych" a ,ze: wyrazanie obelzywych opini na temat innych ludzi w zwazku z przynaleunascia do innej narodowosci, kultury, rasy czy religii, - to juz, - chamie prostacki - powinienes sie juz dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jurek.K Re: cham, co mu: STANISLAW-PYRLANDI IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 13:52 ...nie jest w cywilizowanych krajach tolerowane. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: STANISLAW-PYRLANDI Re: cham, co mu: STANISLAW-PYRLANDI IP: 195.94.213.* 11.09.04, 14:02 Możesz nauczyć się czytać -nie pisałem nic o volksdeutsch'ach ale -jak mówi polskie przysłowie "uderz w stół a nożyce sie odezwą", do tego niec a nic nie rozumiem z tego co napisałes w swej "polszczyźnie' Staraj się że zacytuję - bezmózgi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . cham, co mu: Jurek.K. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 22:45 Takiego popisu chamstwa jak ty, nikt tutaj nie wykazał. Czyli przyganiał kocioł garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 13:54 "..Ameryka nie wyłączyła się ze świata, tylko broni swoich.."; albo broni siebie na pastwe innych (np.polska) hmmmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 22:36 silesius napisał: > Gość portalu: Stanislaw Mackowia napisał(a): > > > A do tego na co czeka Sejm -trzeba natychmiast nie uchwałą lecz Ustawą > > uwłaszczyć wszystkich na dotychczasowym "użytkowaniu wieczystym" na tzw > > Ziemiach Odzyskanych, > > Administrator cudzego mienia moze jedynie oddawac administrowany przedmiot w > umowne uzytkowanie, nie ma jednak mocy prawnej do zmiany wlasnosci. > Inaczej mowiac, darowac mozna wlasne ale nie cudze. Szkoda, germański cwaniaku, że twoi idole, brunatnui nadludzie, o tym nie wiedzieli w latach II wojny, bezprawnie mordując, torturując, rabując, wysiedlając i okradając. > >po drugie Ustawą wyłączyć jurysdykcję jakichkolwiek sądów spoza Polski, > > A Polske wylaczyc ze swiata, no nie. Dobry pomysl? > > > aby ich wyroki tu nie obowiązywały - tak przecież zrobił dla swych Obywat > eli > > nasz nowy, wielki brat USA. I tak dalej, chyba, że nasze władze to > > w całości "piąta kolumna". No i na litość Boską, przestańcie drażnić Rosj > ę, > > Sejm juz to pierwszorzednie zrobil, stwierdzajac, ze Polska nie otrzymala > wystarczajaco reparacji. Zaspokojenie polskich roszczen lezalo w obowiazku ZSRR > . > > bo kto będzie nas bronił przed niemieckim Drang nach Osten? Ameryka? > > No przeciez. Ktozby inny? > > Silesius Historia zna rolę Związku Sowieckiego w II wojnie. Często bardzo niechlubną. Ale nawet tam nie znaleźli się tacy skurwysyni jak Pawelka, Steibachowa,itp., którzy by z katów i zbrodniarzy robili ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Leszek Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.ists.pl / *.ists.pl 11.09.04, 23:20 To dobrze, ze Sejm podjal taka uchwale, moze Niemcy poczuja sie mnie pewnie i wszystkim na dobre to wyjdzie. Ale Ty sie nieco zapedziles. Silesius wcale nie uwaza nazistow za swoich idoli, natomiast w Rosji nader czesto publicznie i bezkarnie pochwala sie pana z wielkimi sumiastymi wasami - kata Polski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gina Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 12:56 Draznic Rosje. Towarzyszu chyba zartuejecie? Towarzystu Mackiewicz macie na mysli taka sama obrone jak w 1939 r? 17 wrzesnia sowieci tez nas ratowali. Dlatego wymordowali naszych oficerow, zeby ich Niemcy nie zlapali? Czy slyszales zeby Wehrmacht wymordowal polskich oficerow z kampanii wrzesniowej? A wywozka polskiej ludnosci z kresow na Kazachstan i Syberie?`To tez byla ewakuacja prawda . Juz w 1940 r? Juz wole niemiecki Drang nach osten niz ruska okupacje. Podczas okupacji nimieckiej jezeli siedziales cicho , nie byles w ruchu oporu to Niemcy nic do ciebie nie mieli a sowieci? niby wyzwoliciele i ludnosc cywilna mordowamil , gwalcili kobiety i okradali ludzi z zywnosci- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: STANISLAW-PYRLANDI Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: 195.94.213.* 11.09.04, 13:46 Jesteś ofiarą czy efektem "ruskiego gwałtu"? Baiden. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jurek.K Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 13:55 Gość portalu: STANISLAW-PYRLANDI napisał(a): Jesteś ofiarą czy efektem "ruskiego gwałtu"? Baiden. Szczyt prostactwa i chamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: STANISLAW-PYRLANDI Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: 195.94.213.* 11.09.04, 14:09 To chyba wypowiedź gloryfikujacą niemieckąa agresję należy tak ocenić, nie uważasz Waszeci? Cała reszta to już tylko konsekwencje 1 września. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 14:00 czy to jest takie wazne? prawde napisala, a to boli... co??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 22:58 Gość portalu: gina napisał(a): > Draznic Rosje. Towarzyszu chyba zartuejecie? > Towarzystu Mackiewicz macie na mysli taka sama obrone jak w 1939 r? 17 wrzesnia >sowieci tez nas ratowali. Dlatego wymordowali naszych oficerow, zeby ich Niemcy > nie zlapali? Czy slyszales zeby Wehrmacht wymordowal polskich oficerow z > kampanii wrzesniowej? Zdarzało się bardzo często, tylko nie w taki spektakularny sposób. Nawet profesorów (a więc cywili) mordowali bez skrupułów. > A wywozka polskiej ludnosci z kresow na Kazachstan i Syberie?`To tez byla > ewakuacja prawda . Juz w 1940 r? > Juz wole niemiecki Drang nach osten niz ruska okupacje. Wart Pac pałaca. > Podczas okupacji nimieckiej jezeli siedziales cicho , nie byles w ruchu oporu > to Niemcy nic do ciebie nie mieli a sowieci? niby wyzwoliciele i ludnosc > cywilna mordowamil , gwalcili kobiety i okradali ludzi z zywnosci- Skąd ty taką wiedzę czerpałaś ? Z Goebelsa ? A o wysiedlaniu ludnoścvi cywilnej przez Niemców np. z Zamojszczyzny nie słyszałaś ? O pacyfikacjach ludności cywilnej też nie ? A o przymusowej germanizacji dzieci, wywożonych do Reichu ? A ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SZP Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.icpnet.pl 12.09.04, 09:41 A nie wiesz durniu, że w każdym wielkopolskim i pomorskim miasteczku zaraz po wejściu Niemcy we wrześniu 1939 roku na rynku urządzali publiczną egzekucję miejscowych nauczycieli, lekarzy, księży, ziemian, działaczy Polskiego Związku Zachodniego, harcerzy, byłych powstańców wielkopolskich?!!! Nie wiesz o mordach na jeńcach popełnionych przez Wehrmacht w 1939? Nie wiesz o bombardowaniu Wielunia? Nie wiesz o wymordowaniu tysięcy pacjentów szpitali psychiatrycznych (wg hitlerowskich nadludzi to była eutanazja, nb. bardzo dziś moden słowo)? Nie wiesz o akcjach AB, Sonderaktion, Intelligenzaktion? Przejedź się do lasów koło Obornik albo Chodzieży, tam są większe nekropolie niż Katyń, Charków i Miednoje razem wzięte! Ale ty tego nie wiesz, zapewne dla ciebie Wehrmacht to dzielni chłopcy we wspaniałych Messerschmittach i Tygrysach, co? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 13:46 "..przecież zrobił dla swych Obywateli nasz nowy, wielki brat USA.." co zy jeszcze robisz w europie? SPR... bo ciebie tutaj nie potrzebujemy; najlepiej z toba do iraku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: StanislawMackowiak Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: 195.94.213.* 11.09.04, 13:52 Nie umiesz czytać, jestem przeciw wszelkim wielkim braciom, natomiast jedyne co, to USA umie bronic swych obywateli np za dwie wieże na razie zdemolowali Afganistan, Irak - a nastepni juz czekaja w kolejce. Szkoda, ze jeszcze nie zbombardowali ... tu wpisz ci chcesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: steku Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.09.04, 22:31 i cale szczescie bo gdyby nie zdemolowali, tepy buraku, to za pare lat talibowie z afganistanu i slonce z bagdadu zdemolowaliby kilka okolicznych panstewek. wtdy np. wspaniala rosja zechciala by sie tym zajac a jakich tam maja fachowcow wszelkiej masci latwo sie mozna przekonac (Kursk, Bieslan, Czeczenia). w tym czasie francja i niemcy niesmialo by cos tam wtracaly ze jak to tak ze moze by tak troche inaczej nie przestajac jednoczesnie lizac ruskiego tylka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: steku Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.09.04, 22:26 ciezko cie sluchac niemiecki przydupasie. pewnie jeszcze uwazasz wolna i w pelni demokratyczna Rosje, ktorej tak pieknie lize dupsko ten pajac schroeder za najlepszego partnera POlski? kolejny lewacki cwiercinteligent milosnik przesocjalizowanych hamulcowych niemiec, adorator zafajdanej rosji i pies szczekajacy na USA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Z Stalin nas zmusił Myśmy z niczego nie zrezygnowali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 00:49 Nie byliśmy w 1953 roku suwerenni. Teraz jako suwerenny kraj domagamy się odszkodowań. Niemcy spalili nam w 1945 roku nasz dom, gospodarstw, zabili inwentaż. Ukradli nam obrazy, dywany, meble i odzież. Potem zabili mojego dziadka, a wcześniej przez 5 lat wyzyskiwali kontrybucją i zmuszali do niewolniczej pracy całą naszą rodzinę. Na kopanie okopów stryjów wywieźli a potem do niewolniczej pracy w Niemczech. Podobnie było ze wszystkimi krewnymi. Stracili zdrowie. Niech Niemcy zapłacą nam za to wszystko skoro Rząd RFN uważa się za spadkobiercę III Rzeszy. I skoro Niemcy mają czelność domagać się od nas odszkodowań. Hańba Niemcom! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: legalista Re: Stalin nas zmusił Myśmy z niczego nie zrezygn IP: *.3miasto.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 12:48 Niestety, III RP jest w sensie międzynarodowoprawnym sukcesorką PRL i musi stosować sie do układów i umów międzynarodowych zawartych w latach 1945 - 1989. PRL była podmiotem prawa międzynarodowego i państwem członkowskim ONZ (podobnie jak póżniej np. Kongo, Ghana, Albania itd.). Dura lex, sed lex, miła Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Yoozeck Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.129.62.117.tisdip.tiscali.de 11.09.04, 12:10 To jest rzeczywiscie genialne posuniecie polskiego sejmu. Do tej pory wiekszosc Niemcow nie wiedziala, kto to jest pani Steinbach i czego ona wlasciwie chce. Dzisiaj "trafi ich piorun z jansnego nieba", gdy przeczytaja w gazetach, ze Polska "nagle" chce odszkodowania za wojne ... Kto z nich to zrozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec 11.09.04, 12:20 Gość portalu: Yoozeck napisał(a): > To jest rzeczywiscie genialne posuniecie polskiego sejmu. Do tej pory wiekszosc > > Niemcow nie wiedziala, kto to jest pani Steinbach i czego ona wlasciwie chce. > Dzisiaj "trafi ich piorun z jansnego nieba", gdy przeczytaja w gazetach, ze > Polska "nagle" chce odszkodowania za wojne ... Kto z nich to zrozumie? Dzialania Preußische Treuhand staja sie wobec tej uchwaly Sejmu nie budzacymi moralnych zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 14:03 "..Kto z nich to zrozumie.." no wlasnie... kto? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja, Polak Polska - Niemcy i wspólna historia IP: *.atm2-0-1111047.0x50c5d30a.odnxx7.customer.tele.dk 11.09.04, 12:14 Sadze, ze za Die Welt mozemy powtórzyc: "W jednoczącej się Europie głosy wysuwające roszczenia nie mogą uzyskać przewagi" - cyt. za "Die Welt" I uzupelniajac wypowiedz za GW: Pozostaje jedynie nadzieja, że tak polski jak i niemiecki rząd pozostanie na stanowisku, iż roszczenia obu stron są bezprzedmiotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czasomierz Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: 5.2.* / *.chello.pl 11.09.04, 12:19 Wysiedlenie Polaków z Gdyni to było "krótkotrwałe wypędzenie"? Wojna też "krótko trwała"? Za Blitzkrieg Niemcy nie odpowiadają! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lui Hipokryzja IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 11.09.04, 12:34 Niedługo Niemcy wystawią Żydom rachunek za gaz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Hipokryzja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 23:05 Gość portalu: Lui napisał(a): > Niedługo Niemcy wystawią Żydom rachunek za gaz Bardzo trafne spostrzeżenie. Świetnie ddaje hipokryzję pogrobowców Hitlera. Tych z tego forum również. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Henryk Sikora Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.aster.pl 11.09.04, 12:19 Pani Angelika Schwall-Dueren nie powinna uważać, że Niemcy zrobili coś nadzwyczajnego pod adresem Polski, popierając jej wejście do UE. To leżało w interesie Niemiec, w interesie Polski i w interesie Europy. To poparcie Niemiec było czymś oczywistym i naturalnym, więc będę wdzięczny jako obywatel polski i obywatel Europy aby, zwłaszcza prominentni politycy niemieccy nie wyciągali czegoś co ich tylko kompromituje. Niech Pani Schwall-Dueren nie zapomina, że Niemcy w zamian za swoje zbrodnie podczas II wojny światowej dostały w prezencie plan Marshalla i jest ich psim obowiązkiem wspierać teraz tych, którzy byli pozbawieni w wyniku niemieckiej zbrodniczej wojny tego wsparcia. Dobrze by było gdyby media niemieckie oraz koła polityczne raczyły zauważyć, że polska opinia publiczna w przeważającej większości opowiada się za "zerową opcją", czyli zaniechania z jakichkolwiek roszczzeń ale wymaga to ze strony niemieckiej uregulowań prawnych. Dotąd dopóty Niemcy nie wezmą na siebie obowiązku, prawnie uregulowanego, zadośćuczynnienia wszelkim odszkodowaniom dla przesiedleńców to sprawa będzie jątrzyć i bdzie psuć wzajemne relacje. Jeżeli się Niemcom wydaje, że zmuszą Polskę do zamknięcia ust, poprzez swoje znaczenie polityczne i gospodarcze to bardzo się mylą. Racje moralne są po stronie Polski i chyba żaden Niemiec zdrowy na umyśle tego nie kwestionuje. Proszę Was zatem drodzy sąsiedzi Niemcy abyście się opamiętali i nie podgrzewali sytuacji tylko jak najszybciej uregulujcie te sprawy odszkodowań tak jak sobie polska opinia publiczna życzy. Leży to w naszym wspólnymm interesie i cłej Europy, chyba , że marzy Wam się następna, tym razem IV Rzesza??? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec 11.09.04, 12:25 Gość portalu: Henryk Sikora napisał(a): > Niech Pani Schwall-Dueren nie zapomina, że Niemcy w zamian za swoje zbrodnie > podczas II wojny światowej dostały w prezencie plan Marshalla Nie powinniscie uciekac do tego faktu jako usprawiedliwienia zacofania polskiej gospodarki wobec niemieckiej. Plan Marshalla dla Niemiec oznaczal okolo 6,3 miliardow dolarow (po przeliczeniu na dzien dzisiejszy, wowczas bylo to ok. 1,3 miliarda) i byla to jedynie pozyczka, spolacona wraz z procentami w latach szescdziesiatych. Kwota ta byla mniejsza od samych kosztow utrzymania sil okupacyjnych ponoszonych oczywiscie przez Niemcy, wiec nawet wlal-wylal nie mozna tu powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Henryk Sikora Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.aster.pl 11.09.04, 12:43 Silesius, dziękuję za wyjaśnienia bo tak naprawdę to nnie znam szczegółów Planu Marshalla. Jakokolwiek by jednak nie spojrzeć i jakkolwiek by niie oceniać, to Niiemcy wyszli de facto zwycięsko z tego piekła które rozpętali. Niie można skupiać się na ocenie, czy była to pożyczka w ramach Planu Marshalla czy pomoc. Należy pamiętać o faktach czyli o tym że w wyniku zbrodniczej awantury niemieckiej zycie straciło 50 mmilinów ludzi i zrunjnowano dorobek wielu narodów. Takie były efekty zbrodniczej wojny niemieckiej. Tak między bogiem a prawdą, to Niemcy powinni przez 1000 lat odpracowywać wobec innych narodów szkody które wyrządzili podczas II wojny światowej. Dlaczego 1000? Ponieważ marzyła im się 1000-letnia Rzesza. Polska jest wspaniałomyślna ponieważ niie chce reperacji wojennych ale pod waarunkiem, że nie będą formułowane bezczelne rządania odszkodowań. Rozpatrywanie problemu o jakies tam zapisy prawa międzynarodowego jest bezsensowne. Prawo tworzą koniunkturalnie ludzie. Pamiętajmy o faktach, czyli o morzu zbrodni, pamiętajmy ale twórzmy razem wspólną przyjacielską przyszłość, pamiętajmy tylko dlatego aby nic takiego się nie powtorzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qwerrt Jasne ze nie tylko Plan Marshalla, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 20:38 ...a te dobra zrabowane indywidualnie przez rycerzy wehrmachtu Polakom i Żydom,kosztowności, złote zęby wyrwane pomprdowanym to co...wyparowały ?? Są w niemieckich rodzinach do dziś. Kur....a cud gospodarczy! Cuda to były - z gówna i trupów mydło dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gina Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 13:07 Przeciez rzad niemiecki odcial sie od zadan wysuwanych przez Pruskie Powiernictwo. Chcesz zeby rzad niemiecki zabronil swoim obywatelom wnoszenia skarg do miedzynarodowych trabunalow? To by dopiero oznaczalo IV Rzesze. Koniec Panstwa Prawa. Polski zaburzan zaskarzyl wlasna Ojczyzne w Strasbourgu i wagral. Czy Pansto Polskie powinno zabronic skladania pozwow wlsanym obywatelom? Pare lat temu byly grecki krol zaskarzyl Grecje o przywlaszczenie jego osobistego majatku i wygral. Grecja musila mu wyplacic odszkodowanie. Jezeli mozna skarzyc wlasny kraj to czemu nie inny? Prawatna osoba moze zaskarzyc kogo chce i gdzie chce i chwala Bogu bo to jest demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 23:15 Gość portalu: Gina napisał(a): > Przeciez rzad niemiecki odcial sie od zadan wysuwanych przez Pruskie > Powiernictwo. Chcesz zeby rzad niemiecki zabronil swoim obywatelom wnoszenia > skarg do miedzynarodowych trabunalow? To by dopiero oznaczalo IV Rzesze. Koniec > > Panstwa Prawa. Polski zaburzan zaskarzyl wlasna Ojczyzne w Strasbourgu i > wagral. Czy Pansto Polskie powinno zabronic skladania pozwow wlsanym > obywatelom? Pare lat temu byly grecki krol zaskarzyl Grecje o > przywlaszczenie jego osobistego majatku i wygral. Grecja musila mu wyplacic > odszkodowanie. > Jezeli mozna skarzyc wlasny kraj to czemu nie inny? > Prawatna osoba moze zaskarzyc kogo chce i gdzie chce i chwala Bogu bo to jest > demokracja. Jesteś taka głupia czy udajesz głupotę ? Niemcy chcą zadośćuczynieneia od Polaków a nie od swojej ojczyzny, prawnej spatkobierczyni III Rzeszy. A Polak domagał się od Polski ? Na tym polega zasadnicza różnica,żeby Niemcy przejęły wszelkie zobowiązania wobec własnych obywateli. Nie widzisz różnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.dialin.uni-wuppertal.de 11.09.04, 14:14 "..którzy byli pozbawieni w wyniku niemieckiej zbrodniczej wojny tego wsparcia. Dobrze by było gdyby media niemieckie oraz koła polityczne raczyły zauważyć, że .." ; a o rusach jusz zapomniales ??(katyn!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 23:07 Bardzo rozsądny głos p.H.Sikory. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jurcio A dobrze Szwabom, mój dziadek przed wojną miał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:38 manufakturę w Warszawie na Ciasnej, teraz niech potomkowie zbrodniczych winowajców zrekompensują straty. Obowiązkiem uczciwego człowieka jest odważnie stawić czoło nie bacząc na przewagę wroga. Gratuluję polskiemu sejmowi i jako obywatel, którego rodzina została wymordowana w Geccie popieram reparacje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 234 a moj dziadek mial noge z drzewa IP: *.g.pppool.de 11.09.04, 14:40 to staw czolo robocie, palancie i odbuduj sam ta manufakture Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . a moj dziadek mial noge z drzewa, a ty masz łeb.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 23:20 ...drewniany. Gość portalu: 234 napisał(a): > to staw czolo robocie, palancie i odbuduj sam ta manufakture Ty podły skurwysynu masz czelność tak pisać ? A potem ty i twoi koledzy z nowym fiirerem przyjdą i zburzą. Tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 234 fiirery nisko lataja dzisiaj IP: *.g.pppool.de 12.09.04, 17:17 > Ty podły skurwysynu masz czelność tak pisać ? A potem ty i twoi koledzy z nowym > > fiirerem przyjdą i zburzą. Tak ? przyjde zeby ci pieniadze pozyczyc na odbudowe. a co to jest ten "fiirer", jakies nowe slowo na komornika? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Żyd-Polak Re: fiirery nisko lataja dzisiaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:56 No. Widzicie treść sie nie zmieniła tylko terminologia jest bardziej ekonomiczna, chcecie nas ekonomicznie zalatwić, h... na te twoja kase, swoja drogą ile jej masz ? Pewnie jestes oszczedny, to zafunduje ci miesieczną kuracje w Tworkach, jak chcesz to kolegom także. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bkk Agite Szabes IP: *.crowley.pl 11.09.04, 12:43 pozdrawiam w dniu Szabasu i życzę radosnego świętowania wcoraz węższym gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szpion pawelka to ruski agent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 12:50 to logiczne chyba Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JanKo Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.radio.rzeszow.pl 11.09.04, 13:02 Nie oddamy ani guzika na mundurze! JanKo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pak Od IIWW minelo juz 60 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 13:08 Po co wywolywac stare demony? Nie dosym mamy problemow? Zamiast wypominac dawne krzywdy wezcie sie ludziska do roboty. Wspolczesni Niemcy nie sa juz niczemu winni a jezeli ktos zna ich choc troche lepiej to wie, ze IIWW zyje w ich swiadomosci o wiele silniej niz sie nam wydaje. O ile my Polacy nie mamy problemow z powiewaniem nasza flaga, dla wielu Niemcow widok ich wlasnej spontanicznie wywieszonej (chocby w trakcie mistrzostw swiata w pilce noznej) jest powodem do niepokojow - obawiaja sie czy aby nie budzi sie "zly duch przeszlosci". Niemcy pamietaja o IIWW i nie ma powodu im tego przypominac. Pani Steuber w Niemczech prawie nikt nie zna. Wydaje mi sie rowniez niepokojace, ze za kazdym razem kiedy notowania partii ida w dol szuka sie tematu zastepczego i stara sie nakarmic spoleczenstwo czyms w miare lekkostrawnym ale na tyle nosnym zeby bylo o czym mowic przez kilka tygodni. Jeszcze niedawno rzad w chwilach kryzysu rzucal ludziom papieza. Tym razem sejm posunal sie jednak za daleko. Ile razy Niemcy maja powiedziec przepraszam? Kiedy bedziemy wystarczajaco mocno przepraszani zeby do nas to dotarlo? Tak mozna bez przerwy. Najgorsze jest jednak to, ze nam to na pewno w niczym nie pomoze - stracimy i czas i energie i sasiadow. W imie czego? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P.K. fakty IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.04, 13:39 Zgadzam sie 100%! Dodaje pare faktow: Niemcy maja 82 miliony obywatelow. "Preussiche Treuhand" ma tylko okolo 1000 czlonkow. Natychmiast polski sejm jednoznacznie zada raparacje... Bundestag ma okolo 650 czlonkow. Pani Steinbach jest tylko jedna osoba. Tyle sie mowi o jakies grze computerowej. Sie nazywa "Panzers". Produkowala ja firma wengierska. Ale polski ambasador w niemzech protestowal... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: steku Re: Od IIWW minelo juz 60 lat IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.09.04, 22:41 widzisz klopot w tym czy mowienjie przepraszam x razy wystarczy. ta wojna to w koncu najciemniejsz karta naszej cywilizacji a zbrodnie narodu niemieckiego byly straszne. a teraz ta kwestia roszczen wyszla z ich strony co jest dowodem albo impotensji umyslowej albo moralnej. a poza tym organizacja pani Steinbach dostaje rzadowe pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pak Re: Od IIWW minelo juz 60 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 23:24 Zbrodnie narodu Niemieckiego byly straszne a to co zrobili podczas IIWW to jedna z najciemniejszych kart historii - masz zupelna racje. Ale z tym nikt nie polemizuje. Organizacja pani Steuber jest sponsorowana z pieniedzy publicznych na takiej samej zasadzie, na jakiej jest sponsorowana kazda organizacja dzialajaca w systemie demokratycznym. Demokracja daje nam bowiem swobode wyrazania swoich pogladow. Nieuniknione jest jednak pojawianie sie roznego rodzaju ekstremistow. Jezeli zabronimy im, musimy zabronic i innym. Jezeli zaczniemy zabraniac zerwiemy z demokracja. Mieszkalem i pracowalem w Niemczech przez kilka lat. Mialem dobra prace, zpotkalem wielu wspanialych ludzi, zarowno Niemcow jak i nie-Niemcow. Nie mialem nigdy z nikim zadnych problemow i gdyby nie pewne zmiany zostalbym tam pewnie jeszcze z pare lat. Musze powiedziec, ze zaden narow w Europie nie nosi na sobie takiego pietna jak Niemcy. Oni chorobliwie potrzebuja swiadomosci, ze im juz wyboczono. Wygladaja na twardzieli ale sami przyznaja, ze jedna z najwazniejszych rzeczy jest dla nich to zeby inni ich lubili. To nie sa moje wrazenie, wiem to z rozmow z kolegami z pracy i spoza pracy. Prawda jest to, ze nasza historia zostala wypaczona i po czesci zatajona. Prawda jest jednak to, ze i w Niemczech cos drgnelo i zaczeli sie coraz bardzie interesowac swoim wschodnim sasiadem. My musimy to zainteresowanie podtrzymywac ale ostatnie dzialania naszego sejmu to z cala pewnoscia nie jest krok w dobrym kierunku. Mozemy oczywiscie sie na nich wypiac i chciec byc przepraszani przez kolejne 50 lat. Problem polega jednak na tym, ze nie jest do dobra droga. Mysle, ze najwyzszy czas schowac te niezdrowa dume i wziac sie do roboty. Czas ucieka ale swiadomosc i ciagle wypominanie ze to glownie z winy Niemcow jestesmy tak bardzo do tylu, niczego nie zmieni. Mysle, ze komentowanie szumu medialnego narobionego wokol tej gry komputerowej uraga inteligencji wiekszosci forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: veritas Re: Od IIWW minelo juz 60 lat - IP: *.net81-67-28.noos.fr 12.09.04, 00:40 Cale szczescie ze jeszcze ktos tak normalnie mysli jak Ty - bo juz zaczynalem tracic nadzieje czytajac poprzednie "zlote mysli". Potwierdzam te obserwacje - sam widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Henryk Re: Od IIWW minelo juz 60 lat IP: *.aster.pl 12.09.04, 09:27 "Pak", piszesz, że Niemcy "chorobliwie potrzebuują świadomości, że im wybaczono". Spieszę Ci donieść, że ja im napewno wybaczę ale za 935 lat, jak minie 1000 letnia rocznica rozpoczęcia wojny w imię utworzenia 1000 letniej Rzeszy. Wiec jeszcze kilka lat a odpuszczę im te winy.) Niestety ale muszę Cie poinformować, że nie dowierzam moim zachodnim sąsiadom i uwazam, ze jezeli spuściłoby się ich ze smyczy to zabawiłyby się Helmuty w IV Rzeszę, im to we krwi płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: qweety Tu nie chodzi o przeprosiny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:10 Co daje słowo przepraszam, nawet oficjela w oficjalnym miejscu? Niewiele. Istota jest w mysleniu ludzi. Zwykłych ludzi. Czy oni tak myslą naprawde jak piszesz, moze tak ale tylko chyba jakieś "wyzsze sfery". Ale wysmiewaja sie mimo to z Polaków, moze to jest potrzebne im do jakiejs kompensacji psychicznej. Sejm moze zareagował zbyt nerwowo, ale w wypowiedzi Schroedera w W- wie było zawoalowane przyzwolenie na prywatne skargi o odzyskanie majątków w Polsce, a chetnych jest wielu, podobno rzad niemiecki chce zwrotu rekompensat ktore wypłacił wypedzonym i co ich rozwscieczyło. Dmuchanie na zimne nie jest moze madre ale nie zaszkodzi, jestem o tym przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Henryk Re: Od IIWW minelo juz 60 lat IP: *.aster.pl 12.09.04, 09:20 "Pak", Ty kompletnie nic nie rozumiesz wiec nie powinieneś zabierać głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obserwator Re: Od IIWW minelo juz 60 lat IP: 80.51.255.* 14.09.04, 02:33 Choćby nawet po to, by nigdy nie zapomnieli jakie koszty ponieśli za wywołanie tej wojny. Kto jest zdolny do stawiania obozowk koncentracyjnych jest zdolny do wszystkiego. Im bardziej wbiją sobie do głów, że takie historie jak bezczelne i niezasadne roszczenia nie przejdą bez echa tym lepiej. Swoją drogą ciekawe czy ktoś w Niemczech zadaje sobie pytanie co szanowna pani, która tak płacze na losem biednych wypędzonych Niemców robiła w okolicach Gdyni i z jakim oddziałem wermachtu przybył tam jej tatuś. Sam osobiście bym ich z tych okolic wypędził!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PAN Z WARSZAWKI NIECH RZĄD POLSKI JUŻ DZIŚ SKŁADA POZWY... IP: *.chello.pl 11.09.04, 13:29 Niech niemieckie świnie ( które są nam winne 640 mld $ oraz są winne śmierci 6 mln Polaków ) nie czują się zbyt pewnie. Szanse na wygranie spraw są żadne. Ale przynajmniej możemy pokazać tym germańskim oprawcom , że nie damy pluć sobie w twarz i nie pozwolimy na siłę zmieniać historii XX wieku. A jeśli chodzi o mniejszość niemiecką, która chce niepodległości Śląska, albo nawet jego przyłączenia do Niemiec ( już dziś w niektórych polskich miejscowościach ludność niemiecka zastępuje nazwy miast i ulic niemieckimi tablicami ) - to niech jej członkowie się dowiedzą, że na ziemiach polskich nie są mile widziani i najlepiejby było, gdyby się z tąd wyprowadzili. To samo dotyczy dwóch posłów z mniejszości niemieckiej. Należy wykreślić z konstytucji zapis o możliwości zasiadania w parlamencie posłów reprezentujących niemiecki naród katów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Europejczyk Re: NIECH RZĄD POLSKI JUŻ DZIŚ SKŁADA POZWY... IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 14:17 Szanowny Panie z Warszawy.Przed takimi PANAMI man stracha. Nie chce Pana urazic,ale jak na "Pana" to troche za mala. Idiota pasuje lepiej: Z powazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PAN Z WARSZAWKI Re: NIECH RZĄD POLSKI JUŻ DZIŚ SKŁADA POZWY... IP: *.chello.pl 11.09.04, 14:29 ale jak na "Pana" to troche za mala. Idiota pasuje lepiej: Europejczyk, ale chyba taki z cygańskiej rodziny ( może nawet z ukraińskiej - kompleks akcji " wisła " ). W języku polskim nie potrafi poprawnie pisać, a nazywa kogoś idiotą. Bez poważania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Oberschlesier !! Jakie ziemie polskie,zlodzieje obludne !!!. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.04, 15:11 Cos ukrasc i nie oddac nieznaczy ze jest juz na wieki twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alich Wszystkie ziemie do Laby sa slowianskie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 15:41 Prastare ziemie piastowskie - Slask i Pomorze sa integralna czescia Polski i pozostana nia po wieki wiekow. Niemieccy zbrodniarze, kaci Slowian, powinni wycofac sie za Labe, na pierwotne germanskie tereny. Niemieccy zlodzieje oddadza jeszcze slowianski Branibor! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: polak Re: Wszystkie ziemie do Laby sa slowianskie IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.04, 16:25 no takie polskie to te ziemie juz nie sa, sa europejskie naucz sie buraku z lasa myslec po nowemu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: markus Re: Jakie ziemie polskie,zlodzieje obludne !!!. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 21:14 a jakie niemieckie coz to jest 200lat w porownaniu z tysiacem??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Jakie ziemie polskie,zlodzieje obludne !!!. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 23:28 Gość portalu: Oberschlesier !! napisał(a): > Cos ukrasc i nie oddac nieznaczy ze jest juz na wieki twoje. Nie wiesz faszysto co to są ziemie polskie ? To do szkoły, do nauki, tępaku. Masz na myśli te wszystkie skarby kultury narodowej, te wszelkie dobra zrabowane z całej Europy przez III Rzeszę ? Rzeczywiście powinni oddać albo spłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
slawbor Pozdrowienia dla Sikory 12.09.04, 15:56 Z calego serca popieram pana Henryka Sikore. Nic dodac nic ujac, przeczytajcie (przede wszystkim pieniacze) jego posty jeszcze raz. Pozdrowienia dla Pana Sikory. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XYZ.doOberschlesie Re: Jakie ziemie polskie,zlodzieje obludne !!!. IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 04:45 I znow sie odwzwales VOLKSDEUTSCHU, zaluje ze jeszcze zyjesz. powiem ci tak po POLSKU ty jestes PSI HUJ. LADNIE ci teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re: Glupota nie zna granic 11.09.04, 15:28 A ty pewnie juz szbelke zdjeles ze sciany tyko konika z glowki trudno wyjac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jan Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.09.04, 13:47 A teraz kolej na Wilno i Kowno, a potem Lwów i Zaolzie - przecież to wszystko nasze i nam się należy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Obludnicy zlodziej No prosze tam z pretensjami a od Niemcow wara !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.04, 15:12 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: No prosze tam z pretensjami a od Niemcow wara IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 23:32 Nareszcie się podpisałeś jak należy : obłudnik złodziej. Gratuluję samokrytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: . Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 23:30 Gość portalu: jan napisał(a): > A teraz kolej na Wilno i Kowno, a potem Lwów i Zaolzie - przecież to wszystko > nasze i nam się należy !!! Dobrze się czujesz ? Czy to normalne u ciebie ? Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sebasr Rudi Pawelka powiedział, 11.09.04, 14:04 że wypędzenie Polaków z Gdyni było jedynie "krótkotrwałym wysiedlenem". Po wojnie Polacy mogli wrócić do swoich domów - podkreślił Pawelka. Ciekawe, czy Niemcy planowali koniec wojny w ten sposob, ze Polacy wracaja do swoich domow??? Czy nie mozna by zaplacic Mosadowi za odstrzelenie tego pajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bando zlodzieji !! polscy zlodzieje miotaja sie w wypowiedziach !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.04, 14:52 te dobro ktore nam skradliscie,juz zdazyliscie rozpierdolic tak jak wasza gospodarke,a teraz ciule szukaja winnych,oj,oj,polskie ciemnoglowy,nagodupce,srakotuki i guptoki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alich bekarty esesmanow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 15:45 Z wlasciwa sobie buta i bezczelnoscia germanski zlodziej slowianskich ziem probuje odwrocic kota ogonem. Przyjdzie na was czas bekarty esesmanow! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Nazistowska polska bekarty mordercow Slaska belkocza i mordowac chca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.04, 16:21 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koles Liz dalej dupe niemcom IP: *.nyc.rr.com 11.09.04, 21:13 Zrobiles sie jak ta wstretna niemiecka swinia. Dostawales wyplate w markach (teraz w euro) i sie juz tobie we lbie poprzewracala. Pamietaj jednak gdzie sie urodziles... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: edi Re: Liz dalej dupe niemcom IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.04, 00:19 > ... Pamietaj jednak gdzie sie urodziles... pod polska administracja i poddany polonizacji?... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XYZ.do VOLKSDEUTSC Re: polscy zlodzieje miotaja sie w wypowiedziach IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 05:02 SLUCHAJCIE volksdeutsche na czele z waszym bylym policiantem R. Pawelka i E. STEINBACH czujecie KASE, ale nic z tych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Castor Re: polscy zlodzieje miotaja sie w wypowiedziach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:16 Jestem pewien że to pisze ktoś kto pochodzi z Górnego Śląska tylko tam zieją nienawiścią do Polski. Polacy z Katowic od siedmiu boleści. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Relacje o uchwale Sejmu na czołówkach niemiec IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.04, 14:21 Zgroza ludzie jak się czyta wasze posty. Czy Polacy nigdy nie potrafią się dogadać z sobą? Po co się kłócicie, po co obrażacie? Nie możnaby wprowadzić jakiejś kultury dyskusji. Moje zdanie jest takie: przerażająca jest uchwała sejmu, ale inaczej być nie może.Strzelamy z armat do wróbla? Może i tak. Tylko tysiąc ludzi jest w Powiernictwie Pruskim? Może i tak. Ale w głowach milionów Niemców jest poparcie dla działań Pawelki. Jesli Schroeder nie zabroni mu działalności jaką prowadzi (a dał mu przeciez przyzwolenie w swoim przemówieniu podczas obchodów rocznicy Powstania) to zle z nami bedzie. Wiem , co pisze bo mam bardzo bliskie kontakty z Niemcami,zwyklymi ludzmi, nie po uniwersytetach, pracujacymi w Polsce i w Niemczech, spotykam się z nimi na codzien i wprawdzie nigdy otwarcie nie mowia o poparciu dla Pawelki czy Steinbach, to mozna to wyczytac miedzy zdaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ciemnoglowy.! Supper!! Nareszcie Niemcy przestana wam pomagac !! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.04, 14:48 Niemcy rozumia pomalu ze z polska pokojowo sie zyc nieda. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alich My od hitlerowcow pomocy nie przyjmiemy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 15:48 Zadamy naszej wlasnosci. Powtarzam: ZADAMY! Odpowiedz Link Zgłoś