Dodaj do ulubionych

Kącik gastronomiczny. Kuchnia polska (niekoszerna)

31.07.19, 20:16
Piotr Paziński, autor i redaktor kwartalnika Midrasz:

PO jest (...) przegotowanym, wstrętnym krupnikiem, kotletem pożarskim odgrzanym w śmierdzącej mikrofalówce. Jest tak powabna jak zimne frytki nasiąknięte starym olejem silnikowym z zepsutej motorówki. Wyobraźcie sobie naprawdę syfną knajpę, w której podają przypalone, stare dania, tłustego schabowego z zimnymi talarkami i surówką ze skisłej kapusty pekińskiej z kukurydzą z puszki, do tego ciepłe piwo tyskie - a zaraz okaże się, że Grzegorz Schetyna jest tam kelnerem.

Hmm, chyba nie skomentuję. Cokolwiek bym napisał, to z daleka cuchnie potencjalną awanturą ;-(
A ja wolę figle wink
Obserwuj wątek
      • dachs Re: Kącik gastronomiczny. Kuchnia polska (niekosz 31.07.19, 23:00
        qwardian napisał:

        > Faktem jest, że PO jest niezdarna, ale demokratyczna Polska musi mieć jakąś op
        > ozycję i ta wydaje się wygodna jak stare kapcie..

        Jeszcze lepsza byłaby licencjonowana. Schetyna mógłby być znowu ministrem spraw zagranicznych (każdy może), a może nawet wicepremierem.
            • institoris2 tom sie popisal.. 01.08.19, 00:15
              niech usprawiedliwieniem dla mnie bedzie, iz nie pomyslalem, ze do tak odleglych czasow Borsuku siegniesz.
              mam nadzieje, ze panu Schetynie nie uderzy do glowy sodowka na skutek przyrownania do tak wybitnych postaci jak Stanislaw Gucwa, czy Tadeusz Witold Mlynczak.

              dachs napisał:


              >
              > Ani jedno, ani drugie - opozycja licencjonowana, twór znany w PRL-u.
              > Zawsze był jakiś v-premier z SD albo ZSL. Ale przewodnią siłą była PiSZPR.
              >
                • qwardian Re: To dlatego, 02.08.19, 06:28

                  Niewątpliwie Borsuku, zważywszy na znajomość z ŚP Wiktorem Osiatyńskim, prezentujesz generację przynajmniej dekadę starszą niż moja. Wracając do koncesjonowanej opozycji to aktywnie uczestniczą w tej promocji media TVN, w których regularnie biorą udział Leszek Miller i Włodzimierz Czarzasty, jak za najlepszych czasów Roberta Kwiatkowskiego w czasie afery Rywina. Świat na głowie..
                  • babaobaba Re: To dlatego, 02.08.19, 13:01
                    qwardian napisał:

                    >
                    > Niewątpliwie Borsuku, zważywszy na znajomość z ŚP Wiktorem Osiatyńskim, prezent
                    > ujesz generację przynajmniej dekadę starszą niż moja. Wracając do koncesjonowan
                    > ej opozycji to aktywnie uczestniczą w tej promocji media TVN, w których regular
                    > nie biorą udział Leszek Miller i Włodzimierz Czarzasty, jak za najlepszych czas
                    > ów Roberta Kwiatkowskiego w czasie afery Rywina. Świat na głowie..
                    >
                    ====================
                    Jedyne media, które da się oglądać. A co to wymienionego towarzysza - był to polityk przez duże P. Wprowadził Polskę do Unii nie to co dzisiejsi amatorzy, skłócający Polskę z całym światem. A i jeszcze przypomnę, że towarzysze podpisali Konkordat, na którym zależało sporej części społeczeństwa.
    • jenisiej Paziński obraża Schetynę! 01.08.19, 01:43
      Paziński napisał:
      ...okaże się, że Grzegorz Schetyna jest tam kelnerem.

      Schetyna to nie kelner, a chef!
      Osobiście zabiega o egzotyczne ingrediencje, dba o proporcje składników oraz kolejność ich dodawania. Niebawem przekonamy się, czy miszkulancja według jego receptury ucukrowała się i zasmakowała konsumentom, czy też skisła i pleśnią porosła wink
    • kalllka Re: Kącik gastronomiczny. Kuchnia polska (niekosz 02.08.19, 10:16
      O rany jeni,
      A dlaczego z krupniku data pomidorowa mi robi?
      Normalnie link powinien cedzić się przez sito browsera
      a tu- bezpośrednio, bez żadnych mecyj— na moj profil fb i się bezczelnie uśmiecha ,łowiąc z komody moje data
      i historie policzek.. posługując algorytmem ”wolnoc Tomku”...
      może w nie w licencjonowanych ingrediencjach, a w cashy, jest ,nomen omen- przepis.. na tradycyjny polski krupniok,., właśnie /?/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka