Dodaj do ulubionych

stawiam na węgiel

10.11.21, 22:32
Skoro świat ocipiał to nie ma innego wyjścia jak zainwestować w węgiel, zwłaszcza że na gęsto zaludnionej północnej półkuli idzie zima. Wraz z galopującą inflacją, podatek węglowy pójdzie w zapomnienie, a plany ekologów rozpadną się jak domki z kart. Po Czerwonych, nie Zieloni, a Czarni, dojdą do władzy.
Obserwuj wątek
    • zdrapka33 Re: stawiam na węgiel 11.11.21, 07:50
      boomerang napisał:
      > Skoro świat ocipiał to nie ma innego wyjścia jak zainwestować w węgiel, zwłaszc
      > za że na gęsto zaludnionej północnej półkuli idzie zima. Wraz z galopującą infl
      > acją, podatek węglowy pójdzie w zapomnienie, a plany ekologów rozpadną się jak
      > domki z kart. Po Czerwonych, nie Zieloni, a Czarni, dojdą do władzy.

Tu jest podobnie jak ze szczepionką.
      Chcesz aby Twoje kolejne pokolenia tu przeżyły ,
      by planeta Ziemia nie przestała
      być gościnna dla ludzi - Przestań zadymiać , przejdź
      na ogrzewanie, gotowanie bez
      smogowe, I zostaw kolejnym pokoleniom certyfikat,
      dowód na to, że pokazałeś jak uchronić ich przed zagładą. Powiedzą wtedy -
      " ten pradziadek to był porządnym człowiekiem". smile
    • wikul Re: stawiam na węgiel 11.11.21, 09:53
      Tak, tak ...
    • czuk1 Re: stawiam na węgiel 12.11.21, 20:44
      boomerang napisał:

> Skoro świat ocipiał to nie ma innego wyjścia jak zainwestować w węgiel, zwłaszcza że na gęsto zaludnionej północnej półkuli idzie zima. Wraz z galopującą inflacją, podatek węglowy pójdzie w zapomnienie, a plany ekologów rozpadną się jak domki z kart. Po Czerwonych, nie Zieloni, a Czarni, dojdą do władzy.

Sa
      tyryk z iebeiC smile
    • perla_z_roztocza Re: stawiam na węgiel 13.11.21, 11:32
      a ja stawiam na Tolka Banana właśnie.
      • wikul Re: stawiam na węgiel 14.11.21, 16:32
        Tak ...
        • xiazeluka Re: stawiam na węgiel 15.11.21, 09:29
          Kserokopiarko, wybrałaś służbę Berlinowi czy Moskwie?
          • wikul Re: stawiam na węgiel 15.11.21, 13:16
            No tak ...
      • boomerang Re: stawiam na węgiel 15.11.21, 08:04
        myślałem że postawisz na Miriam właśnie.
    • boomerang Re: stawiam na węgiel 16.01.22, 00:41
      Tak jak przewidziałem, węgiel wrócił do łask.

Oto co przeczytałem dziś rano w The Australian:

Według Międzynarodowej Agencji Energetycznej, w 2021 r. węgiel wytworzył więcej energii niż kiedykolwiek w historii, ponieważ kryzys energetyczny w Europie i Chinach spowodował wzrost cen energii i zmusił do powrotu do wytwórców węgla.
    • qwardian Re: stawiam na węgiel 16.01.22, 11:42
      Święta Katolicka Polska siedzi na węglu i prosty rachunek ekonomiczny wskazuje, że prąd w gniazdku i ciepło w domu powinno z niego pochodzić. Ale międzynarodowi spekulanci tacy jak XL chcą nas wykończyć certyfikatami CO2 i kowidowymi. Narodowy Robotnik chce światowej rewolucji, która wyzwoli ludzkość od zagłady, bardzo liczę na rosyjskie oddziały Andrieja Własowa, Bronisława Kamińskiego, Stepana Bandery, bałkańskich pobratymców, nazich skośnooczkich kitajskich braci und teutońskich.
    • boomerang Re: stawiam na węgiel 02.03.22, 18:11
      Wszystko idzie po mojej myśli - węgiel robi furorę, a miał być wycofany z użytku, podle tego co głosiła wspomagana przez gejów lewica laicka.

tradingeconomics.com/commodity/coal

• boomerang Re: stawiam na węgiel 27.09.22, 09:24
      i warto było rok temu być "contrarian" i postawić na węgiel. Dziś odcinam numerki.

Oto 2 australijskie firmy górnictwa węgla - jak ładnie mi ich akcje pofrunęły, poczynając od listopada 2021:

• qwardian Re: stawiam na węgiel 27.09.22, 09:52
        Moje 7 tysięcy akcji JSW ostro spadło w ostatnim czasie z racji specjalnego podatku, a PE ratio wynosi 1 (jeden). To niespotykane, żeby kapitalizacja spółki wynosiła roczny zysk. Nadal na plusie dla mnie..

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka